Frankrike - Aix

Yeah, lyckades bestalla en halvtimmes internet pa Franska.

Ja sa det har maste alltsa bli ganska kort.

Jag har det javligt bra. Nu ar vi pa vag mot bergen och cykling. Dan efter att vi kom lamnade vi fort som fan vart ovarnattningshotel och akte vidare till en jattefin badort, Cassis. I Cassis var vi tre natter och hann darfor sola en hel del. Jag lyckades sjalvklart branna mig, aven fast jag var javligt noga med att smorja in mig. Fast det var efter forsta heldagen pa stranden sa nu har det som tur ar gatt bort. Det var ingen sadar acklig brannskada med blasor och grejer som man hor om.

Igar var alla hotel fulla i Cassis sa vi blev tvungna att aka vidare. Vi akte upp till tagstationen och dar velade vi in i det sista at vilket hall vi skulle aka. Tillslut valde vi att aka till den lite storre badorten 7 minuter darifran, La ciotat. Nar vi kom fram dit at vi forst en lunch efter mycket stress och lite arga ord. (Mina syskon vet hur det blir nar pappa och faktiskt ocksa mamma verkligen behover ata). Efter lunchen placerades jag, mamma och all packning pa stranden. Pappa gick vidare och letade efter hotel. Efter cirka en och en halvtimme och typ 5-6 hotel senare kom pappa tillbaka utan att ha hittat nagot ledigt, sa vi bestamde oss for att aka vidare till Marseille for att paborja var resa till bergen och cyklingen. tyvarr var det bussar som inte dok upp och sanna grejer sa vi hann bli rejalt stressade igen innan vi slutligen kom fram till Marseille. Och sa var vi daligt planerade igen och sura miner dok upp IGEN. Vi tog i alla fall in pa narmsta hotel och mamma och pappa fick deras tunisienmat och jag fick min kaninmat. Ja vegetariskt ar typ kaninmat pa sanna matstallen. : /  Men jag fick glass till efterratt sa ingen idè att sura : P

I morse nar vi vaknade at mamma och pappa fransk frukost bestaende av en croissant och kaffe och sedan gick vi till stationen dar jag kopte panini till frukost. Dar kopte vi biljetter som sedan tog oss till Aix dar vi ar nu. Om en timme ska vi ta en buss vidare till bergen. Jag kommer inte ihag vilket stalle det blev men det vi har kvar pa semestern ar alltsa att cykla. Resan blir nog lite mer utforligt berattat nar jag kommer hem, med bilder och grejer. men det kanns skont att ha skrivit av sig lite och komma ifran mina kara foraldrar.

Jag saknar er alla valdigt mycket! Tyvarr har jag kommit pa att sms kostar fyra spann och sa far man inte ans svar, Emma! Hoppas radion gick bra i alla fall.

Kramar fran svettiga Natalie i Frankrike!

Au revoir!

Om en halvtimme påbörjar jag min resa till provence i Frankrike. Timmy har hjälpt mig packa idag så min ryggsäck är klar. Nu håller jag och Emma på att lägga in nya låtar till min mp3. Vid fyra ska jag, mamma och pappa först åka till mormor och morfar för att lämna bilen där, sen bli skjutsade till flygplatsen och tillslut ta ett plan som går vid 8. Flygresan tar cirka tre timmar så jag kommer vara framme i Frankrike vid 11.  

Jag hoppas och tror att det kommer bli jävligt kul och skönt framförallt.

Jag kommer troligtvis leta upp något internetcafé så jag kan hålla lite kontakt och uppdatera resan. Så håll utkik.

Ha det jättebra allihoppa!


Nu flyyygeeer jaag!

Jag har shoppat!

Jao nästan hela dagen faktiskt. I morse eller det kanske räknas mer som för- /eftermiddag cyklade jag till stan för att gå en sväng på H&M och köpa det sista till resan. Det slutade med att jag köpte en bikini, bodylotion och rengöringsmjölk till ansiktet. Allt det var sånna grejer jag verkligen behövde, eftersom jag inte kan köpa onödiga grejer nu innan tågluffen. Jag valde mellan en röd/orange bikini som var lite tråkig och en vit/silverranding bikini som var lite snyggare och finare. Det blev den sista tillslut. Det som avgjorde var nog att man kan ta bort bikinibanden så att man kan ha den som axelbandslös bh och sola med den utan fula axelband. Jag har länge behövt något sånt, perfekt på stranden och under tubtoppar lixom.


Jag hade tänkt köpa en sån här i svart och guld egentligen men de var slut.
Den här blir nog lika bra.


Lotion och rengöringsmojset

På eftermiddagen åkte jag och pappa iväg på en liten rundtur. Den började på tågstationen där jag tog lite brochyrer om tågluffning. Därefter åkte vi vidare till farmor och hälsade på henne och tillslut åkte vi även och besökte farfar. De bor inte på samma ställe eftersom farmor behöver väldigt mycket hjälp och det blir för tungt för farfar att hjälpa henne med allt. Men dem träffas nästan varje dag ändå.

Efter att vi fikat lite hos båda två åkte jag och Pappa vidare till Elgiganten. Där köpte jag min första alldeles riktiga digitalkamera. Jag hoppas att vi kommer få ett långt och lyckligt förhållande tillsammans. Vi, familjen har redan en bra digitalkamera men jag behöver en lite billigare när jag och Emelie åker iväg eftersom det är ganska hög stöldfaktor på den resan. Jag köpte en jävligt billig och troligtvis ganska dålig variant. Minneskort på 1 gb, kameraväska och digitalkameran blev sammanlagt 975 spänn. Väldigt billigt för allt det tycker jag. 


Basilika


Fruktfat

Två testbilder från nya kameran. Jag tycker dem blev överraskande bra faktiskt.

Det känns som det blir ganska mycket skrivet om mina resor nu men det är typ det mitt liv kretsar runt för tillfället. Nu måste jag epilera mina ben, wish me luck!  

Giftermål

Jag känner mig bättre nu. Jag tog tempern förut idag fast jag hade ingen feber och nu mår jag nästan precis som vanligt. Bara lite tröttare kanske. Ingen sjukdom att räkna med, så nu kan jag förhoppningsvis fortsätta säga att jag inte varit sjuk på över ett år. Peppar, peppar ta i träd. På kvällen blev det i alla fall en lång fikastund med Fani, Disa, Julia och Sofia på Skafferiet. Det var mysigt, as usual och det lyste upp min tid lite i det här gråa vädret. 

Fikan fick mig också att tänka lite mer.. Sofia är väldigt kristen (jag har gått i samma klass som hennes kristna bror) och hon berättade att hon har kompisar som ska gifta sig, två par som båda är i 18-22 års åldern. Jag tycker att det är väldigt skumt att gifta sig när man är så ung eftersom det känns som man borde uppleva så mycket mer innan man gifter sig, om man överhuvudtaget ska gifta sig. Oftast är det folk med stark tro på religioner som gifter sig så unga och nu funderar jag på varför man gifter sig så tidigt. Kanske beror det på att man känner sig skamsen av att vara i en relation utan att vara gift. Det är ju ofta så att religioner förespråkar giftermål och de som är ihop utan att vara gifta kanske känner sig slampiga annars. Religioner tvingar nog människor mer eller mindre till tidiga giftermål. "Det är ju så det alltid varit". Ush jag hatar när gamla, dåliga grejer inte försvinner. Religion för ofta med sig så mycket dåligt.

Jag menar inte kan man väl veta så säkert i så tidig ålder att man vill vara med en särskild person resten av livet. Nu för tiden i vår västvärld tror jag inte att man kan känna sig så säker, eller det är nog inte vanligt i alla fall. Alla skillsmässor borde väl ha gjort människor mer osäkra? 

Eh jag vet inte jag flummar, men dagens fråga blir: Varför gifter man sig så tidigt?


Om jag någon gång gifter mig ska det vara när jag är ganska gammal och har levt med personen i väldigt många år. Giftermål känns inte som en viktig grej för mig men det beror troligtvis på att mamma och pappa inte är gifta och de lever fortfarande med varandra. Man klarar sig bra ändå lixom.

Det känns som jag vill ha ut mer av det här ämnet men jag kan verkligen inte koncentrera mig nu. Kanske blir det en del 2? Haha närå, men jag vet att jag verkligen inte har fått med alla orsaker till tidiga giftermål.

Söndag

Jag är seg idag, jävligt seg. I natt drömde jag att jag flög, inte flygplan eller nått utan jag kunde flaxa så att jag flög. Det var jättehäftigt, sånna drömmar gillar jag. Samtidigt som jag flög råkade jag tappa grejer som jag sedan plockade upp. Dessutom drömde jag att jag var i någon konstig skog eller nått och inte fick nudda mark. Eh, det är svårt att förklara drömmarna. Jag vaknade i alla fall vid ett sen, och nu känns det lite som om jag kommer blir sjuk. Men om jag inte anstränger mig så mycket tror jag att jag kan undvika det. Jag hoppas verkligen det i alla fall.

Nu har jag bara sett på Gossip girl och ätit frukost. Det blev en liten portion fiberhavregrynsgröt och fruktsallad till frukost. Fruktsalladen blev väldigt smarrig även fast vi inte hade så mycket frukt.


Nu ska jag fixa mig för vid 20 i fem ska jag möta Disa och vi ska gå till Fani, Ha det bra idag!

Hoppvideo :P

Här kommer den roliga/flummiga hoppvideon jag och Emma spelade in på midsommarafton.Haha fan va vi låter töntiga, men det var faktiskt jävligt kul :P

It makes me happy, you make me happy, never let me down, okey?

Sex and the city

Jag är uttråkad nu igen. Jag säger ju att jag behöver göra mycket grejer för att inte bli det, men ändå sitter jag ensam hemma och gör inte ett piss för tillfället. Fy fan va skönt det ska bli att åka iväg ett tag. Visserligen kommer jag säkert bli uttråkad där med om bara mamma och pappa ska följa med, men det är ju roligare att vara uttråkad i Frankrike. Bara två kvällar kvar i Sverige nu...

Jag och Emma såg som sagt på Sex and the city filmen nyss. Den var bra fast ändå inte så bra som jag förväntade mig. Det var några grejer jag blev besviken över men jag kanske inte borde räkna upp dem här eftersom alla inte har sett filmen än. En grej kan jag säga som jag är besviken över och det är att Stanford inte snackade någonting i filmen. Jag menar hade han ens någon liten replik? Inte vad jag lade märke till i alla fall.. Jävligt synd tycker jag.
Blä, nä nu ska jag nog... Hm, ja jag vet inte vad jag ska göra eftersom jag har tråkigt. Ring om du kommer på någonting. Okej?

The X day

Jao två personer som betytt väldigt mycket för mig och Emma på en kväll.. Sånt kan väl bara hända på midsommaraftonar?

Jag mötte Emma vid Söder tull för att ta bussen till Hageby. Jag hade en liten aning om vad som skulle se eftersom jag tyckte att jag sett en speciell person lite otydligt. När vi skulle gå på bussen blev det sanning. Fatta bara två dagar efter sms:et träffas vi av en slump (?) Vi skämtade lite om att jag förföljde han sen sms:et eftersom vi faktiskt bor i samma stad och inte har setts på ett halvår men nu helt plötsligt möts igen. Det kändes bra att ses igen. Jag kom på mig själv med att känna att jag fortfarande behövde en viss kontroll men det är nog någonting jag måste försöka vänja mig av vid nu. Förhoppningsvis kommer det funka, det har ju funkat för andra. Kontrollen vill jag nog bara ha eftersom jag vill att han ska må bra. Någon borde väl då säga att han inte ska göra dumma grejer?

Efter bussresan gick jag och Emma till en mack och mötte några som vi sedan följde till den första festen. Där var det många människor från Ljura som grillade och chillade. Vi tog det lite lugnt men efter ett tag tröttnade vi på det så jag och Emma började hoppa studsmatta. Det var skitkul att hoppa för vi flög verkligen och tramsade runt på den. Vi spelade in en jätterolig video med som jag kanske lägger upp om någon lär mig hur man gör. På studsmattan hade jag nog roligast, längst tid under hela kvällen.

Efter ett tag ville jag och Emma dra vidare så vi åkte in till stan. Vi bestämde att vi skulle möta hennes kompis och på vägen dit såg vi hennes spöke. Det förstörde vår glada tillvaro lite men det verkar vara löst nu i alla fall. Vi cyklade upp till De Geer och mötte många från estet ettan. Vi följde dem hem till en kille som bodde i Djäkne och festade vidare där. Det var roligt, vi dansade mest. Emma blev så ivrig att hon försökte gå ner i split eller spagat med. Tyvärr skulle hon inte ha gjort det för hennes byxor sprack vid låret. Det komiska är att vi tidigare under kvällen diskuterat spräckta byxor med några tjejer på den andra festen. Det var verkligen en händelse som slog in lixom. Vi kunde i alla fall garva åt det.

Efter att byxorna spruckit var vi bara kvar ett tag till. Emma ville ha något att dricka så vi tänkte gå till Mcdonalds men dem hade stängt. Istället tog vi en snabb cykeltur till Wille och fick Emmas flaska vattenfylld där. Sen var det bara puss och kram, vi ses i morgon. Och nu måste jag göra i ordning mig för vi ska ses snart och se den efterlängtade Sex and the city filmen :D  

Midsommarafton

Nu har jag precis ätit värsta sillmåltiden och alltså gjort ungefär allt jag ville göra den här midsommaraftonen. Jag, Agnes, Sebbe och Johannes dukade upp ett bord med sill, potatis, ägg, gräddfil, nubbe, öl, gräslök och lite andra grejer. Vi satt ute och lade till och med en liten duk på bordet, det kändes ganska vuxet måste jag säga. Det var varmt och skönt att sitta i solen och väldigt mysigt. Nu har jag genast fått lite mer sommarkänslor. Jag är också proppmätt nu för vi åt verkligen skitmycket. Vi hade fyra olika sillsorter, fem burkar var tomma när vi slutade (några var redan öppnade från början) och sammanlagt åt vi cirka 26 färskpotatisar! Några var visserligen ganska små, men en jävla massa potatis var det i alla fall. Det konstiga är att jag knappt gillade sill för ett halvår sedan.

Nu ska jag smälta maten lite. Snart ska jag göra iordning mig för jag ska träffa Emma på stan 20 i 8. Innan dess ska jag bara äta efterrätt. Agnes har gjort bakelser som prinsesstårtor med jordgubbar på. Dem ser väldigt goda ut så en sån + lite till jordgubbar måste jag äta innan jag ger mig av. Vad är annars jul, påsk och midsommar till för om man inte ska äta sig full?

Lite bilder från igår

Inatt drömde jag om en person (kommer inte ihåg vem) som var jätteorolig för att bensinpriserna skulle höjas. Det var den tråkigaste drömmen jag drömt på länge. Jag fattar verkligen inte varför jag drömde det heller. Jag bryr mig lixom inte ett skit om bensinpriser. Men hm, bensinpriset kanske motsvarade tågluffarpriset. Det skulle förklara en hel del. Att jag egentligen är rädd för att den resan ska bli mycket dyrare än vi tänkt. I sånna fall var det nog en sanndröm, resan kommer säkert bli dyrare.. :/

Jag fortsätter midsommarafton med att lägga upp lite bilder från igår.


Det började med att jag och Tissy låg och pussades..


Sen fikade jag med Emelie och Malin

Hos Timmy..

         
Jag snackade som vanligt i telefon med mina föräldrar,    Timmy ler                          Någon tog kort på Haga, häftigt ljus blev detAdam och jätteglada WilleEmma och Poppe

Tyvärr togs de flesta bilderna efter att många dragit men här är några som var med i alla fall. Nu ska jag kolla på Gossip girl. 

Bort med er!

Oh, idag har det hänt en hel del. Inte konstigt att jag är trött.

Den största nyheten är väl att jag fick sms från en väldigt speciell person. Det är som tur är okej att vara vänner nu. Jag blev jävligt överraskad för det var självklart verkligen inget jag väntade mig att få. Men det känns skönt att vi kan snacka nu igen. Jag har inte lika stor panik över hur det skulle vara om vi råkade träffas någonstans nu. Däremot kan man ju fundera på hur det fungerar i verkligheten med att vara vän med ett ex...

Den andra stora nyheten är att jag har packat ner alla mina jeans och liknande byxor nu. Jag har lagt dem + några tjocka tröjor i min lilla låda så nu kommer jag förhoppningsvis inte använda dem förrän skolan börjar igen. Vi får väl se hur det går med det.Jag sprang lite imorse och efter det åkte den familjen som är hemma och handlade. Vi handlade bara lite eftersom vi åker bort snart och då är det ju onödigt att ha massa mat hemma. Efter det träffade jag Emelie och Malin på stan. Vi kollade lite i affärer och gick sedan till Världens bar och fikade. Det var trevligt även fast jag och Emelie inte kom fram till något mer gällande vår resa.

Ikväll har jag varit på fest hos Timmy. Det var ganska mycket folk där och vi körde lite olika spel innehållande kort och alkohol. Tyvärr ringde en granne på vid 12 så folk blev tvungna att dra. Jag hjälpte Timmy att städa lite och hade det roligt på Willes bekostnad, men drog sedan vid ungefär kvart i 1. Jag har i alla fall en del roliga bilder och en rolig video från idag men bilderna orkar jag inte lägga upp nu tyvärr. Imorgon kanske några bilder kommer upp från min dag.

Jag är inte helt säker på vad jag ska göra imorgon eftersom Emma inte orkar åka in till stan men jag kanske åker ut till henne ändå. We´ll see tomorrow.

Top models?

Jag vet, jag borde sova nu när jag vänder om dygnet men det känns ju så tråkigt.

Dagen idag blev riktigt bra faktiskt. Jag började den med att gå en kort runda på stan själv. Jag satte in lite pengar på kontot och lyckades hitta ett par tights och ett par leggins på H&M som jag köpte. Tightsen var mörkgröna och legginsen lila. Jag var ute efter färg så det var bra köp. Det blev dessutom bara 110 spänn sammanlagt, vilket är mycket billigare än byxor. (Jag antar att jag håller på att mäta lite för- och nackdelar mellan dem nu eftersom det är tänkt att jag inte ska använda riktiga byxor på hela sommaren). I morgon ska jag lägga ner alla mina jeans i en liten låda så att jag inte blir sucktad till att ta på mig dem igen så lätt.

Efter stan drog jag direkt till gymmet. Väl där bestämde jag mig för att köra ett annat program på "trappmaskinen", vilket var jävligt tur för helt plötsligt blev det tungt att trampa i den. Haha jag undrar om jag gjort mer eller mindre fel hela tiden nu. Jaja, det har säkert varit effektivt ändå. Jag blev i alla fall mer uppvärmd (svettig) och efter det tränade jag mage, rygg och körde rodd. 

Efter gymmet stressade jag hem för att duscha, äta lite och fixa iordning mig. När jag nästan var klar kom Disa och vi gick vidare till Fani. Väl där snackade vi först. Efter ett tag blev jag och Fani hungriga så då lagade vi till pasta med tomatsås, kräftskärtar, broccoli och lite andra grönsaker. Det blev jättegott så vi proppade i oss massor av det.


Hur gammal bild som helst på mig & Fani


Efter att våra magar smällt maten ett litet tag gick vi ut och fotade en massa bilder med Disas systemkamera som hon tagit med sig. Vi fick många fina bilder vid strömmen, men det var samtidigt många som inte blev så bra som man trodde när man väl såg dem tydligt på datan. Jag antar att jag blev lite kräsen efter finare och finare bilder hela tiden, men det kan väl inte vara negativt? När det blev kallt ute gick vi in och fortsatte fotografera oss på olika ställen och med olika teman. Det var väldigt roligt och ganska lärorikt eftersom att man lär sig lite bättre hur man blir bra på bild om man tar massa bilder på en gång. Jag vet tyvärr inte om jag förbättrade mitt fotoface så mycket...

På kvällen såg vi på fotbollen och åt massa chips och popcorn som jag fortfarande har ont i magen efter. Det blev lite för mycket svullande. Tyvärr åkte ju Sverige ut, (som troligtvis ingen har missat). Jag bryr mig inte så mycket om det faktiskt men lite tråkigt är det väl.

Vid halv 12 gick jag och Disa hemåt. Ingen attackerade oss på vägen och nu är jag i tryggt förvar. Just det, jag måste låsa dörren med kom jag på nu. Aja börjar bli lite trött. Sov gott!

Myspys

Yeah, det är sant, jag är vaken så här tidigt! Och jag har faktiskt varit vaken sen ungefär 20 i nio till och med. Jag måste däremot erkänna att jag inte vände tillbaks dygnet frivilligt så här lätt, telefonen ringde nämligen och väckte mig imorse.. Men om den inte hade gjort det hade jag nog aldrig lyckats gå upp så här tidigt.

Igårkväll var det jättetrevligt och mysigt med Fani och Disa. Först gick vi en kort promenad och satte oss i Strömparken och snackade. Efter ett tag blev det kallt så då gick vi in till Fani istället. Vi satt i flera timmar och snackade i Fanis kök, drack te och åt choklad. Det känns verkligen kul att vi har börjat vara med varandra mer nu för det är så roligt och jag mår lixom bra av det. Det är sånna grejer jag gjorde igår som får sommarlovet att gå utan att jag blir rastlös. Det känns inte lika tråkigt nu trots det fula, gråa vädret.

Om en vecka däremot kommer jag troligtvis ha stekande sol i Frankrike. Jag längtar ihjäl mig dit för det blir aldrig någon riktig semester om man inte åker iväg ifrån allt och alla. Dessutom var vi aldrig utomlands förra året på sommaren så det var två år sedan jag badade i medelhavet och det är något jag alltid ser fram emot.


Disa, Fani och jag


Jag, Fani och hennes ben =P 


Jag älskar Fanis leggins! <3


Disa och jag vid vattnet


Jag och Disa


Igår natt mellan 12 och 1 snackade jag förresten med Emelie i telefon. Vi planerade lite mer inför vår resa (även fast vi inte riktigt vet vad vi ska planera). Vi bestämde i alla fall att vi först ska ta oss ur Sverige på billigast sätt eftersom man inte får den resan betald med tågluffarkortet. Efter det ska vi vidare till Berlin och stanna där i några dagar och därefter blir det Paris. Efter det har vi bara bestämt på ett ungefär vilka länder vi vill till. Vi kommer inte planera så mycket eftersom det är mer spännande att inte ha en tågluff helt bestämd och det är en resa som man inte vet i förväg exact hur man vill att den ska vara. Nu behöver vi bara ta reda på lätta tågförbindelser mellan olika länder, köpa lite grejer och sen är det i princip bara att ge oss av. Emelie ska åka till Peace and Love på söndag och när hon kommer hem är jag i Frankrike så de här dagarna innan söndag är de ända vi kan planera på. Efter att jag kommer hem från Frankrike ska vi ge oss av nästan på direkten så nästan allt måste vara klart innan söndag. Det börjar kännas lite panikartat men jag är en sån som tänker att det löser sig. Så jag hoppas verkligen att det gör det och att det är lätt att tågluffa. (Naiv som jag är).

Nu ska jag dra en vända till stan och förhoppningsvis köpa leggins. Sen ska jag träna och efter det ska jag träffa Fani och Disa igen. Det låter som det kommer bli en skojjig dag idag igen. =D

AHHH

USH! Varför kan det inte vara så fint väder att man inte behöver byxor? Jag hatar byxor för tillfället. Alla sitter fult (om jag äns får på mig dem). Alltså jag äter verkligen inte mer onyttigt nu än för ett år sedan och jag tränar mer än någonsin. Så jag undrar om jag inte kan ha byxorna för att jag fått mer muskler. Jag ska bojkotta byxor för hela sommaren! Allt utan mjukisbyxor. Nu måste jag bara köpa en jävla massa leggins till alla kalla nätter..

Idag träffade jag Emma. Vi cyklade till Abborreberg och gick/joggade fyra kilometersspåret. (Se, jag tränar!) Efter det låg  vi på en gräsmatta och solade, försökte stå på händer och hjula. Jag lärde mig nästan att hjula! 

Jag började förresten se på Gossip girl igår. Jag orkade inte följa det förut när det gick på tv men igår började jag se första avsnittet och nu är jag typ fast. Jag såg även sista avsnittet av Dexter säsong två igår. Så nu måste jag vänta på säsong tre.

Vid åtta ska jag träffa Disa. Vi ska gå till Fani och sen ska vi hitta på någonting att göra. Jag hatar nästan alla mina kläder för tillfället så tyvärr lyckades jag bara få ihop en helsvart outfit, men det blir nog en kofta med färg över det. 

Det blev ett ärligt och aggressivt inlägg det här. Ha en trevlig kväll!  

Jordgubbar

Nu har jag träffat Emma en stund och efter det tränade jag. Det gick jättebra att träna, jag tog i lite hårdare den här gången. Det var länge sen jag fick träningsverk så nu körde jag tillexempel sit-ups med vikter. Hoppas jag får träningsverk imorgon så jag märker att jag tränar.
 
Nu har jag bara ätit mat och färska jordgubbar med creme fraiche och mjölk till efterrätt. Jordgubbar är en grej som jag verkligen älskar med sommaren. Jag skulle kunna äta hur mycket färska jordgubbar som helst.Egentligen skulle jag ha träffat Emelie ikväll och planera tågluffen men hon har fått halsfluss så nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Antagligen vila och sen kanske träffa någon liten vän. Ah nu kom jag att tänka på den där sommarlåten, dingedong, dingedong hör du blåklockans sång, hör du sången om sommaren?.. Haha, det är den va?  

Haha

Haha här kommer dagens skratt :PDet var en tjej som bad om tips på vad man kunde göra i barcelona och då hade någon kommenterat det här. När man ser sånt känner man sig ganska bildad faktiskt =)

Nu ska jag dra och träffa Emma snart så jag måste fixa mig. Ha det bra!

Trasiga

Förmiddagen och lite av eftermiddagen ska jag ägna till att städa mitt rum, min garderob och tvätta kläder. När allt är tråkigt och himlen är grå finns det inte mycket annat att göra. Vid fem nån gång ska Emma komma hit så vi kan hitta på något tillsammans. Tyvärr har vi inte mer inspiration med båda våra hjärnor men förhoppningsvis ska vi spela basket eller fotboll. Vår backup-plan blir filmen som går klockan 8 på femman ikväll. Det kommer nog bli en skapligt bra dag idag ändå. Det är alltid kul med Emma lixom.

Förresten går det att laga gylfen på jeans när "pluppar" försvunnit, eller är det bara att kasta dem?


 
Ah fick precis sms av Emelie om att det var underbart på Hultsfred. Fan jag borde nog hängt med i alla fall. Eller kanske inte.. Jag är schizofren..

Uttråkad.

Jag har vänt på dygnet. Idag vaknade jag 20 över 2!! Jag sov sammanlagt i över 12 timmar, vilket är otroligt mycket för att vara jag. Jag har inte sovit så länge på åratal känns det som. Jag antar att jag verkligen behövde det efter ett jobbigt halvår i skolan.
 
När jag vaknat och käkat frukost drog jag och tränade. Det kändes riktigt skönt, jag kommer nog hänga där en hel del nu när jag har tid. Annars har jag mest segat idag. Vid 8 drog jag till stan och hämtade ut biljetter till Sex and the city som jag och Emma ska se den 21:e. Jag längtar ihjäl mig efter den filmen. Jag älskar ju SATC så det är väldigt spännande med en hel film. Efter att jag hämtat biljetterna drog jag till Wille. Där var Timmy, Emma, Poppe, Adam och Nicke. Vi spelade Pictionary och lyssnade på gammal musik. Vi lyssnade på "Willes bästa låtar" från olika år. Jag skulle inte direkt säga att dem låtarna var mina favoriter.. 

Jag känner mig faktiskt redan ganska uttråkad på sommarlovet. Det är dåligt väder och då blir det lätt att jag blir rastlös. Jag vill göra grejer hela tiden men alla känns så sega. Hela dagarna sitter folk inne och sen på kvällarna börjar folk vara med varandra. Jag fattar inte grejen? Tur att jag har gymmet i alla fall. Utan det skulle jag aldrig orka vara i stan och inte göra ett piss på dagarna. Fan vad jag är uttråkad!     

Träningsmani?

Det blev inget skojjsigt. Bara en lugn hemmakväll framför datan.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag vill träna. Jag vill verkligen, verkligen träna. Det är faktiskt en ganska lustig känsla för jag har aldrig känt den här längtan förut. Jag är verkligen på gång nu och det känns jävligt bra!  

Va grejer kan ändras, i morse ville jag desperat åka till Hultsfred efter att ha läst en artikel om det och nu vill jag verkligen träna. Haha, vad är nyttigast? Nae men det skulle vara jävligt kul att åka dit. Jag läste om att Babyshambles hade haft en jävligt bra spelning och kom självklart att tänka på när jag och Emelie såg dem på Hultsfred för två år sedan. Ibland är det jävligt synd att man inte har råd med allt man vill göra. Men jag har ändå jävligt tur som har råd med de andra sommarplanerna.      


Nostalgi

Godnatt världen
!

Grillfest

Idag har jag varit med Isak nästan hela dagen. Jag drog till han vid halv 1. Vi spelade tv-spel och letade efter grejer. Isak hann nämligen slarva bort både mobil och nycklar på den korta stunden vi var hos han. Ingen som känner Isak blir väl överraskad över det. Efter ett tag drog vi till stan för att hämta ut fribiljetter till han och Jimmy. Sen promenerade vi vidare till Jimmy. Vi var där ett tag och lekte med hans katt. Katten bet och rev mig men varje gång jag skulle fota det, som bevis slutade han och posade istället framför kameran. Utseendefixerad katt säger jag bara, eller jävligt smart.. 


Katten (som ser ut som min katt fast dubbel storlek) heter Gucci.


Efter det gick vi till stan, till Isak och sen tillbaks till Jimmy igen. Vi träffade lite fler killar med som var hos Jimmy där de skulle förfesta. Jag var satans hungrig vid sex och drog hem. 

    
Min barndomsvän Isak. Jag fixade djävulshorn på han, ja han tog bort dem..
:(

På gården hade vi sommargrillfest i det dåliga Sverigevädret. Jag var med Hjorten. Vi snackade och lekte med småbarnen. Det var kul att vara med han en stund för även fast vi är grannar träffas vi aldrig och förr när vi gick på ljura brukade vi ha sällskap hem från skolan nästan varje dag. Småbarnen var som alla småbarn, jävligt jobbiga men söta. De skrek och vi försökte lära dem att spela pingis. Vi försökte fly en gång men då kom en tjej fram till mig och sa att jag lovat att lära henne så då kunde jag med mitt samvete inte svika henne. Alltså blev vi kvar ett tag extra. 

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Timmy skulle ringa om Wille inte kom in på krogen (han skulle testa). Vi får väl se hur det blir.. Annars är det lika bra att lägga sig ganska tidigt och sova ut. Jag väcktes av klockan imorse så jag tycker jag förtjänar en sovmorgon imorgon.  

Dagens iaktagelse: När personer i min egen ålder har egna lägenheter känner jag mig för gammal. Det måste väl betyda att jag själv kommer ha en egen lägenhet inom en snar framtid? Läskig tanke. 

+ Vad är det för speciellt med fredag den 13:onde? Ingen bad luck här inte. Fast ingen speciell tur heller..

It works

Idag, första dagen på mitt sommarlov har jag haft fullt upp. Jag vaknade ganska sent (för att vara mig) och drog och tränade. Det var faktiskt väldigt kul. Jag känner verkligen att det är kul att träna nu och att jag vill vara där. Tyvärr har gymmet ingen luftkonditionering så det var hur varmt som helst. Jag svettades säkert dubbelt bara därför. Som tur var så var det typ bara jag och kanske fem pers till där så jag hade nästan alla maskiner för mig själv. Tyvärr hann jag inte träna så länge för jag skulle träffa Fani vid tre. Men nu vet jag vad jag ska göra alla dåligt-väder dagar innan jag åker till Frankrike.

Jag stressade hem, duschade och åt räksallad. Vid fem i tre begav jag mig av mot Fani och stan. Vi gick och kollade och jag köpte lite nödvändiga, tråkiga grejer. Efter det gick vi till Skafferiet och fikade. Jag köpte färskpressad apelsinjuice som självklart var hur god som helst. Efter att vi snackat några timmar gick vi hem till Fani och dit kom Disa med. Fani färgade håret på Disa och sen kom Julia och Emelie. Vi satt och snackade i köket i flera timmar om killar och problem. Det var trevligt även fast det var ganska nedstämmande samtalsämnen.


ApelsinjuicenSöta Fani äter


Förberedelser


Fani färgar Disas hår


Jag har i alla fall haft en jättebra dag idag och jag hoppas verkligen att det löser sig med allt nu.

SOMMARLOV!!

Japp, jag kan knappt fatta det själv.. JAG HAR SOMMARLOV NU!! Jag är överlycklig, svävar runt på små moln hela tiden. Nu är bara frågan vad jag ska göra tills vi ska åka till Frankrike. Jag hatar lixom att bara sitta hemma och dega utan att göra något.

Betygen gick jävligt bra förresten. Alla lärare höjde betygen i dem fallen där jag låg och vägde mellan två olika. Det brukar aldrig hända så det känns jävligt bra. Nu måste jag bara klura ut hur man räknar ut snittbetyget men det är väl bara att fråga min farsa, studie och yrkesvägledaren.

Efter att jag slutat skolan var Timmy snäll och följde med mig och åt glass på Halvars. Jag åt världens godaste Tiramisu glass.


Timmy

    
Moi


Haha fråga mig inte vad han gör för konstig min :P


Senare ikväll ska jag träna och sen verkar det som om det blir fest med Mello som kommit hem från Filippinerna. :D

Salladsfrosseri

Det var trevligt som vanligt på stan med Emma. Först gjorde vi lite nödvändiga saker och sen satt vi på Paus och åt. Det blev en varsin barnsallad. Salladen där är hur god som helst för man får välja ingredienser så jag tog bland annat räkor, kräftskärtar, fetaost och soltorkade tomater. Jag och Emma snyltade även på deras salladsbuffe, bröd och åt annanas till efterrätt. Båda blev proppmätta men gick ändå och köpte dricka och lite choklad. Vi gick även och kollade lite på mobiler för Emma ska köpa en ny. Jag blev med sugen på en ny mobil för min är inte särskilt bra, jag kan inte äns lägga över bilderna på datan och kameran suger. Men jag är inte så materiell så jag brukar bara köpa mobil när jag verkligen behöver en ny. Sist gick min gamla sönder och det var i augusti förra året. Vi får väl se om jag får nått mer jobb den här sommaren, om inte lägger jag hellre pengarna på mina resor. 

Vid kvart i 8 ska jag möta Timmy. Vi ska träffa Emma L och dra till Wille och se på matchen. Allas liv verkar kretsa kring den matchen idag. Emma var tillexempel klädd i blågult hela hon idag. Själv bryr jag mig faktiskt inte så mycket. Fotboll är överskattat enligt mig.     

Stormigt

Jag har varit i skolan och rensat ut hela mitt skåp nu. Det kändes lite sorgligt men samtidigt jävligt skönt. Det är så många tråkiga kurser som jag kommer slippa i trean. Till nästa termin ska skolan omplacera alla skåp och slänga ut några som inte behövs så vi kommer inte ha samma skåp som förut.

Det är hur blåsigt som helst ute idag så cykelvägen till skolan fick typ 100 gånger större dödsrisk. Jag cyklar på promenaden som är omringad av gamla träd. Träden går jämt sönder när det blåser extremt eller regnar och snöar tungt. På vägen till skolan var det bara enstaka smågrenar som blåst ner men bara en halvtimme senare hade ett helt träd gått av på mitten. Det är många som kan skada sig där. Jag åkte även förbi typ alla från min skola jag gick på från sexårsgrupp till sexan.Två gamla lärare sa hej och den ena sa "vad stor du har blivit". Inte så konstigt med tanke på att det var typ 8 år sen jag gick där. Men det känns alltid kul när människor jag verkligen inte brukar se känner igen mig.

Moa och Jonis har åkt hem nu med. Dem väckte mig imorse och sa hej då. Det kommer nog bli lite tomt utan dem. Men jag är van.

Nu ska jag dra och träffa Emma. Ha det bra!

Tivoli

JAG FICK VG I MATTE B!!!!

Jag är så jävla glad över det! Det betyget var absolut det betyget jag haft mest ångest över och varit räddast för att få. Jag trodde verkligen att jag skulle få G för det var verkligen på gränsen. Men fan va skönt nu! Några betyg har visats på våra individuella studieplaner men alla har inte kommit upp. Jag är i alla fall jävligt nöjd över mina insatser det här året. Jag kommer nog inte få något G alls i år.

Annars så har jag haft en jävligt upptagen och jobbig helg. I torsdags var jag med Emma, höll flaggan och så. Det gick bra. Efter att två klasser roppats upp till scenen syntes jag inte mer så jag kunde stå lite mer avslappnat bakom studenterna då. Däremot fick vi stå kvar på scenen i typ 10 minuter efter att alla studenter gått av och sen var det några som fotograferades med mig. Det kändes jävligt skumt måste jag säga.

Höhö, Emma tog den här fina bilden. Jag är inom den lila "cirkeln"

Fredag till söndag har jag varit med alla mina syskon och Agnes på en liten roadtrip. Vi har jobbat på tivoli i Karlstad. Det gick ganska bra även fast det var jävligt jobbigt att stå upp så mycket. Mina fötter svullnade till och med upp. Man måste stå upp konstant i cirka tio timmar lixom. Vi slutade relativt tidigt varje dag och kunde bada i Värnen på kvällarna. Vi bodde på en jättefin camping som hade en väldigt fin sandstrand och långgrundt vatten.

I söndags direkt efter (utan att åka hem) åkte jag på "klassträff". Det var typ halva klassen som var i en skog vid en sjö och en del drack. De flesta var ganska fulla när jag kom. Det blev lite tjafs och några blev sura men annars var det ganska kul. Vi sov där och i morse kom våra mentorer och två till tjejer från klassen för att ha mentorsdag där. Det var meningen att hela grejen skulle föra klassen närmare. Jag vet inte riktigt om det lyckades. Alla var ganska mycket med "dom vanliga" och dessutom försvann en ipod, mobil och en halv flaska jäger. Aja vi får väl se hur det hela blir. Idag spelade vi i alla fall brännboll och badade. 

Nu på eftermiddagen har mormor, morfar, farmor, farfar och pappas bror Ive varit här. Vi har firat alla som fyllt år och ätit massa mat. Det har varit trevligt. Efter att dom dragit blev jag däremot tvungen att städa mitt rum. Det såg ut som en tornado dragit förbi men egentligen var det bara min syrra som lånat det en natt.

Men nu är jag så jävla trött att jag måste dra och sova. Jag har inte sovit i min säng sen i torsdags. Sov gott!  

Grattis morsan och brorsan!

Idag fyller min bror och min mor år. Häftigt va? Mamma fick Jonis på sin födelsedag. Mamma fyller väldigt jämt idag och Jonis fyller 24. Nu ska vi fira dem med tårta och presenter.


Grattis Mamma!!


Grattis Jonis!!!


Det har varit en väldigt stressig och varm dag idag. Vid halv fem ska jag stressa vidare till De Geer och hålla flaggan. Jag kommer säkert göra bort mig, typ svimma. Så önska mig lycka till.

Emelie har förresten tagit studenten nu med. Jag och Emma stod vid hennes skola i en timme i gassande sol. Det var jävla varmt alltså. Ha det bra!

Kajakpaddling

Sådär nu har hela familjen haft en riktig heldag tillsamans. Eller cirka 8 timmar i alla fall. Det har varit riktigt skönt, fint väder och roligt.

Det började med att vi tog bilen till St:anna och kom givetvis försent. Vi fick tre dubbelkajaker. Jag var den första som skulle gå i och ingen hann varna mig för lerbottnen så hela mina fötter sjönk ner i geggan. Det hade jag väldigt roligt åt ett bra tag för hela mina flippflopps (som jag konstigt nog inte tog av mig innan) sjönk ner och fastnade i leran.

Jag och Moa hade en kajak ihop och vi var värsta dreamteamet. Vi åkte fortast nästan hela tiden. Efter att alla kommit i kajakerna och åkt en bit stannade vi på en ö för lunch och där blev vi kvar i två timmar. Vi låg och solade, åt och så. Sen åkte vi vidare till en annan ö där vi faktiskt badade! Alla utom Sebbe lyckades komma i. Det var jävligt kallt men det kändes som om jag behövde det eftersom jag inte badat i havet på jävligt länge.


The view

    
Moa & Pappa, Mamma & Pappa
 
    
Sebbe, Moa


Jonis


Moa & Mamma


Sammanlagt så paddlade vi två och en halvtimme och var på olika öar i tre timmar. Så effektiva är vi. :P På vägen hem stannade vi och åt jättegod glass.

Jag är skittrött nu. Imorgon kommer jag ha värsta stressiga dagen men det blir nog bra. Det är även då jag ska "representera" skolan och hålla en fana på treornas avlsutning, så kom och kolla. :P

Vasaparken

Nu har jag vart med Emelie, Malin och co i Vasaparken. De berättade om hur studentveckan har varit, kanske inte allt för överrraskande hade den varit ganska jobbig med allt supande. Jag och Emelie snackade dussutom minnen och planerade lite inför tågluffen. Vi vill åka till Paris, Barcelona och så vill Emelie åka till Berlin, Rom och Ibiza med. Jag är jävligt tveksam inför Ibiza eftersom det troligtvis är jävligt dyrt där, men hon skulle kolla upp det så vi får se hur det blir. Det känns i alla fall jävligt kul att vi ska åka. Det ska bli så skönt att lämna Sverige och komma bort från allt ett tag, Jag kommer troligtvis kunna slappna av bättre på luffen.


Nillan, Emelie och Malin

    
Emelie och Malin


Emelie


Jag, fast ett år för tidigt.


Imorgon ska hela familjen paddla kajak tillsamans. Det kommer säkert bli väldigt roligt. Vi ska paddla eftersom att mamma och Jonis fyller år på torsdag men jag kan inte fira dem då och mamma vill inte fira sin födelsedag på något annat sätt än att paddla.

Sommar, sommar, sommar...

Nu har jag nästan sommarlov! Eller jag har ungefär bara en lektion kvar. Hm, det känns som om allt kretsar kring mitt sommarlov just nu. Men det är ju så jävla skönt så knappt någonting känns viktigare att skriva om just nu.
 
Efter dagens två lektioner träffade jag Emma en stund på stan. Vi kollade runt lite och snackade. Nu har jag precis ätit och vid sex ungefär ska jag förhoppningsvis träffa Emelie. Det har varit jävligt svårt att få träffa henne den senaste tiden men det är ju trots allt hennes studentvecka. Nu verkar det som om jag kan följa med och fika eller hänga med till någon park, (det obligatoriska studenthänget). Vi kommer troligtvis snacka lite om tågluffen och kanske planera lite. Det känns som om vi måste bestämma lite grejer nu för det är ju inte så långt kvar och jag ska åka till Frankrike precis innan. Men vi får se om hon lyckas gå upp först.
Nu ska jag ta det lugnt, vila lite och sen är det nog dags att dra.


Känner du igen dig honey?

Second hand

Nu är hela min familj hemma och alla mår bra. Det är mycket trångare i lägenheten men det känns skönt att jag har lite mer koll över alla nu :P

Idag var jag i skolan och slappde. Vi gör inte några jobbiga grejer där alls nu, vilket självklart är jävligt skönt. Efter skolan gick jag på stan med Moa. Vi tog en ganska lång runda på Myrorna. Jag lyckades faktiskt hitta en kjol där som jag köpte. Jag har aldrig köpt nått därifrån innan eftersom att jag tycker det känns ganska äckligt med begagnade kläder men man måste ju komma ifrån den skräcken förr eller senare. Kjolen var somrig, kom från H&M och kostade 45 spänn. 

    
   
Moa färgade förresten håret på mig igår. Det blev fint fast det är typ samma färg. Men det ser finare ut i alla fall, fast det blev lite mörkare än jag tänkt mig. Men det ljusar nog under sommaren.

Nu ska jag dra och duscha och sen sova. Jag har lååång sovmorgon imorgon igen, fan va skönt!  

Seg

Jag tröttnar på att sola på min gräsmatta ganska fort.. :/ Idag har jag gjort det större delen av dagen. Den enda pausen var typ när jag var på stan en sväng och köpte hårfärg. Och när jag fixade sallad med såklart. Jag ska färga håret lite ljusare men jag färgar det mest för att jag vill ha samma färg på hela håret och för att utväxten ska bli finare och inte se så trist grå ut.

Nae jag är rastlös. Jag skulle träffa Isak idag men han var på deras herrgård och skulle ringa när han kom hem men nu känns det som om han inte kommer göra det. Min syrra ska förresten komma hem idag så jag ska nog ringa och fråga när. Sen tror jag jag drar ut och går/springer eller drar och tränar.. Jag måste verkligen göra något i alla fall. Det är verkligen tur att jag ska åka iväg i sommar, jag skulle aldrig palla med två så här sega månader. Då kommer jag i alla fall vara nära havet lixom och det är tusen gånger bättre. Jag saknar verkligen att bada i vågor och snorkla.

Okej nu ska jag och min bror laga Tabbouleh (?) Haha svårt ord att stava till.. Jag skrev troligtvis inte rätt. Men, got to go!

Söndag

Söndag igen. Fast en ångestfri söndag. Nu behöver jag inte vara rädd för vad som ska hända under veckan, hur mycket jag kommer behöva plugga och sånna jobbiga grejer. Det känns så jävla skönt! Jag kommer bara ha några få lektioner nu och vi kommer inte behöva göra så jobbiga grejer. ÄNTLIGEN! Jag behöver verkligen sommarlov nu!

Jahop, igår och i förrgår var jag och badade. I fredags med min familj och igår med... Folk. Jag orkar inte räkna upp alla. Men det var jävligt varmt i vattnet igår i alla fall. Varmast hittils. Efter det spelade vi volleyboll i Folkparken, båda dagarna. Det händer ganska ofta nu, men det är kul även fast jag är dålig på det. Det är kul att vara ute och göra grejer.  

Jag är ganska seg idag. Jag lyckas fortfarande inte sova så länge jag vill. Vaknar alltid tidigt av någon konstig anledning. Men nu känner jag mest att det ska bli jävligt skönt att åka bort så mycket i sommar. Jag behöver verkligen en paus så jag kan slappna av. Dessutom kommer vi ha skitroligt. Speciellt luffen..

Usch jag har fått mitt första irriterande myggbett nu. Men det gör inte så mycket för det är ändå sommar! :D


Äntligen kan jag fixa bilder lite på den här datan.
Jag känner verkligen hatkärlek till den här.
Så äcklig men ändå häftig på samma gång.
RSS 2.0