Acaibowl

Den godaste frukosten just nu är Acaibowl. Jag och Maja blev ju helt fast i det när vi var i USA och nu har jag mixat fram en egen variant här hemma. Här är tre olika som jag har gjort.
 
 
 
 
Mixa banan, blåbär, hallon, en matsked acaipulver, någon form av nötsmör (jag använder cashew) och en liten skvätt mjölk för att göra det lättare att mixa. Bananen eller bären ska vara frusna för rätt konsistens. Strö på valfri topping och ät! 
 
 
 

Raw banana cream pie

Jag har haft så fullt upp den senaste tiden. Jag bollar massa saker så det blir inte mycket tid till att slösurfa och blogga. Men det gör ingenting. Jag tror nästan att man måste ha fullt upp och göra massa roliga saker för att inte bli deprimerad nu när hösten (och vintern) börjar komma. Idag snöade det faktiskt en stund! 
 
Något jag börjat experimentera lite med är alla hälsoprodukter jag och Maja köpte i USA. I söndags testade jag att "baka" en rawfood paj. Den blev jättegod! Jag blir mer och mer övertygad om att man bara behöver äta rawfood desserter. Receptet till pajen hittade jag här, men jag gjorde bara en halv sats. 
 
 
Snart ska jag till Linnéa och planera lite inför Kostbollen. Vi har fått huvudansvaret för Kostbollen 2014 så det kommer bli riktigt mycket jobb med det framöver. Efteråt ska jag till kusinerna och fira Mårten som fyller år och imorgon ska jag jobba. Första arbetspasset sen i juni, det ska bli kul! 

Bondens egen marknad

Fredrik mixtrade lite med min dator så nu startar den varje gång igen! Jag är överlycklig för nu kan jag förhoppningsvis vänta ett tag med att köpa en ny dator.
 
 
Idag har jag varit på Bondens marknad. Jag köpte grönkål, inlagd strömming och potatis så har precis ätit en smarrig lunch. Inlagd strömming påminner så mycket om mormor som alltid brukar ta med det till Sälen. Jag har nog inte ätit det sen jag var där senast för.. 4 år sedan?
 
Ikväll ska jag på släktmiddag i kusinernas stuga. Det blir mysigt att träffa dom igen!

Datakrångel

Jag är tillbaks i Umeå och allt är jättebra MEN min dator håller på att krascha! När jag försöker starta den så går den igång och låter men skärmen är svart. Den är inte helt död, ibland lyckas jag få igång den.. Nu ska jag prova göra en systemuppdatering och om inte det fungerar så kanske jag måste köpa en ny. Det var inte direkt det jag kände för att lägga pengar på just nu..
RSS 2.0