Oslo!

Vi är mitt uppe i packning här hemma. Jag blir helt förvirrad av allt vi behöver ha med. Kläder och skor för vår och sommar, mat, smink och annat man kan tänkas behöva. Jag hoppas verkligen att det här kommer gå bra. Idag har vi fixat de sista papprena för Oslo och handlat mat. Det känns läskigt och spännande som vanligt att dra iväg. Men det läskigaste är nog att inte veta när vi kommer hem. Allt beror på hur det hela går. Kommer vi hitta en ny lägenhet? Kommer vi få bra jobb? Kommer vi trivas utan våra kära vänner? Fortsättning följer..

Chicken, chicken pah pah

Idag har jag tagit ett stort steg. Ett stort, stort steg. Jag har nämligen smakat kyckling för fösta gången på fyra år! Jag har blivit så jävla trött på all vegetarisk mat och fisk att jag känner att jag måste börja äta kyckling. Dessutom har jag börjat sakna det mer och mer på sista tiden. Så idag fick jag smaka från Malins sallad. Det verkar som alla stöttar min nya kost, men det blir ju mycket enklare så. Så nu ska jag i alla fall börja äta mer och mer kyckling. Det känns ganska spännande. Men det kommer nog dröja lång lång tid tills jag kan äta det som alla andra och börja tillaga det själv.

Nu ska jag läsa lite granna. Skulle fixa mitt CV men som vanligt krånglar Word för mig.

Ha det gött!

Sömnlösa nätter

Det finns inget värre än nätter då jag inte kan sova. Okej självklart finns det mycket värre grejer men just nu känns det inte som det. Jag försöker allt som finns men något håller mig ändå bort från sömnen. Usch. Först är det en liten faktor som får mig att vara vaken men sen bara förökar sig faktorerna. Jag börjar tänka på allt som sagts, allt jag måste göra, allt jobbigt jag har gjort, allt jag är rädd för och ja allt de kommande veckorna, månaderna och åren.

Och bara det faktumet att jag är medveten om att jag är sömnlös får mig att verkligen vilja sova för jag ska ju upp snart och nu får jag plötligt bara sova 9, 8, 7, 6, ja kanske till och med bara fem timmar..

Nej jag får helt enkelt ta tag i en del av de saker jag egentligen skulle gjort imorgon och göra dem nu istället.

I'm back!

Nu är jag tillbaks i Norrköping. Förutom att mitt rum är 2 gånger så stökigt och att Henka ligger och snarkar i min säng känns allt precis som vanligt. Frankrike var bra, ingen drömsemester men bra. Jag borde berätta så mycket mer.. Ja, jag antar att jag har tid.

För mig blev min skidsäsong mer till en arbetssäsong. Jag åkte till Frankrike i början av december och i slutet av december fick jag jobb som hotellstäderska för hotellkedjan Club Med. Där fick jag ett slavkontrakt på jobb sex dagar i veckan. Mitt arbete var att städa mellan 15 till 17 rum per dag. Jobbet i sig var jävligt skitigt och otacksamt men det blev ändå en väldigt intressant upplevelse. På hotellet jobbade jag ända tills jag åkte hem men de sista veckorna jobbade jag bara tre dagar i veckan eftersom jag ville ha mer tid för skidåkning.

Precis som i Sverige var det mest utlänningar som arbetade som städerskor. Det var mest turkar, några marockaner, några franskar och så jag. Jag var den enda som talade engelska med undantag från vissa som kunde några ord. Trots det var faktiskt en av de grejer som fick mig att hålla ut på jobbet trots alla de toaletter jag behövde städada och spyor jag behövde torka upp, mina arbetskamrater. Trots att vi knappt förstod varandra så var vi hjälpsamma, de var glada och vi konkurrerade inte alls så mycket som jag har märkt av på arbetsplatser i Sverige. Det är nog vissa av mina arbetskompisar som jag kommer sakna mest från själva resan.

När jag inte arbetade åkte jag skidor eller var hemma och var krasslig. Alla baciller från jobbet gjorde att jag ofta kände mig lite sjuk på olika sätt. Som tur var bodde vi i en stor lägenhet med fin alputsikt, nära till en stor affär. Tyvärr fanns det inte så mycket att göra i lägenheten men vi hittade ändå sätt att fördriva tiden på.

Orkar nog inte skriva så mycket mer om Frankrike just nu men jag kan sammanfatta det som en lärorik upplevelse som jag kommer minnas för livet.

RSS 2.0