Jobb, flytt och Hemavan!

Igår jobbade jag från 13.30 till 02.00. Sen var det bara att dra hem och sova för i morse ringde klockan vid halv 9 och vid 10.00 kom Emma och Linnea för att hjälpa mig att flytta. Precis 30 minuter tog det för oss att bära ned allla saker till bilen, köra till den nya lägenheten och bära upp allt. Vi var jävligt effektiva!
 
Alla mina saker är kaos nu men det känns skönt att ha flyttat. På söndag när vi kommer hem från Hemavan kommer jag inte gå till Matematikgränd, då kommer jag istället gå hit. Och ja, jag har redan invigt det icke vegetariska köket genom att laga laxpasta. Jävligt gott blev det!
 
Om en halvtimme kommer tjejerna hit och om en timme tar vi bussen till Hemavan. Det ska bli så kul att åka bort ett tag och äntligen åka skidor!
 
Ha det så bra!

Flyttpackning

I morgon ska jag jobba hela dagen och på onsdag vid 10 går flyttlasset (typ 1 km längre bort). Så sen jag kom hem från skola och budy pump har jag bara packat. Jag har inte mycket grejer men det tar ändå ett tag. Tråkigt är det med. Och så blir det ännu jobbigare eftersom jag måste tänka på vad jag ska ha på mig de närmsta dagarna och vad jag ska packa ner till Hemavan. Nej, jag tror jag ger mig för idag och slänger ner resten på onsdag morgon.
 
 

Nollefest!

I fredags jobbade jag 14 timmar! Jag började vid 10.00 och slutade 00.00. Det var inte så jobbigt, mest kul faktiskt! Först fick jag hjälpa till lite under lunchen, sen serverade vi juristerna som tagit examen. Jag längtar redan lite till på tisdag då jag ska jobba igen. 
 
Igår hade vi nollefest! Vi var här i lokalen och lekte lekar. Det blev riktigt lyckat! Vi hade maskeradfest tema djur och jag var utklädd till en zebra. Vid halv 11 drog vi vidare ut. 
 
 
Idag har vi städat lokalen och jag har börjat packa inför flytten på onsdag! Det går framåt, sakta men säkert. 
 

Upptagna tjejen

Den här veckan är det mycket. Jag har haft fullt upp med skola, nollning, buddyprogrammet, träning och jobb. Jag har dragit hemifrån tidigt och kommit hem sent. Idag är första kvällen jag kommit hem någorlunda tidigt. Jag har aldrig förstått människor som säger att dom önskar att dygnet hade fler timmar förrän nu. Det är tur att alla saker jag gör är så roliga! 
 
Igår hade vi till exempel tårtbakartävling för nollorna. Dom bakade riktigt fina och goda tårtor. Jag blev hög på alldeles för mycket socker men gick till gymmet där jag kunde göra av med överskottsenergin. Jag kände mig väldigt stark faktiskt, men det är inget att rekommendera. 
 
 
 
 
 
Idag har vi haft heldag i skolan, sen drog jag, Maja och Matilda till gymmet där vi körde lite kondition och sen bodybalance. Det var ett nytt pass idag vilket alltid är kul! Det blir jämt så tråkigt i slutet av "passäsongen" när man kan hela passet utantil. 
 
Resten av veckan fortsätter lika hektiskt men nästa vecka väntar en skidresa till Hemavan! 

Servitrisjobb

Igår jobbade jag under psykologstudenternas examensmiddag. Vi serverade mat, hällde upp dryck och plockade från borden. Det är kul att jobba som servitris på tillställningar! Efter middagen öppnade en bar, ett band spelade och så var det en dj. Jag kan ju bara önska att vår examensmiddag blir lika bra.
 
Det var ett långt arbetspass men jag fick äta av både förrätten och efterrätten, och den var magisk! Det var som en chokladkaka med nötsmak. Man kanske skulle prova experimentera fram något liknande här hemma, eller hoppas att det blir samma efterrätt de andra kvällarna jag ska jobba. 
 
I morgon börjar de nya dietiststudenterna så under veckan kommer vi ha fullt upp med nollning. Vi ska bland annat ha tårtbakartävling (jag kommer ihåg när vi hade det för nästan precis ett år sen) och maskeradfest. Nästa vecka ska jag äntligen flytta och sen åker vi till Hemavan för att åka skidor. Livet leker! 
 
Faddrarna i sitt esse + Anna som vi ska nolla! 

Kost och folkhälsa

Idag hade vi tenta. Jag skrev och skrev och skrev. Det var tre essäfrågor med två sidor text vi kunde fylla i för varje fråga + en poängdel med massa utförliga frågor. Hela tentan var 21 sidor sammanlagt! Jag satt och skrev under fyra timmar med pauser för att äta lite och stretcha handen. Jag svarade på varje fråga så det känns bra. Som vanligt vill jag ha svaret på en gång så jag vet. Det är så jobbigt att behöva vänta så länge.
 
Nu blir det tentafest med mina fina! 

Iherb

Igår fick jag hem några produkter jag beställt från Iherb. Den här gången blev det gojibär, mandelmjöl och spirulina pulver. Jag köpte samma gojibär som förra gången (dom är mycket mjukare och godare än alla jag köpt tidigare). Jag är mycket nöjd med sakerna och den här gången fick jag hem allt på cirka två veckor! Om ni vill beställa kan ni använda min rabattkod UVO426 för att få fem eller tio dollar billigare. 
 
 
I morse gjorde jag en smoothie på blodapelsin, lime, mango, en halv avkoado och en tesked spirulina. Den blev väldigt mörk av spirulinan men god. 
 
 
Min hals är förresten redan mycket bättre så jag tänkte faktiskt gå på ett 30 minuters magpass. Jag måste få röra lite på mig nu! 
 

Ingefärssmoothie

Det är typiskt att jag kunde sova tre nätter en meter från Jonis som hade feber utan att bli det minsta sjuk men jag kan inte jobba en dag på dagis utan att få ont i halsen. Barnbakterier är verkligen starka! Jag har i alla fall försökt kurera mig hela dagen och halsen känns redan bättre. Nu hoppas jag verkligen att det försvinner till helgen för jag orkar inte skriva tenta och jobba med halsont. 
 
Till frukost gjorde jag en smoothie med blodapelsin, ingefära och mango. Halsen kändes faktiskt redan bättre efter den. Men mest hjälpte nog halstabletterna jag köpte sen. 
 
 
Nu på eftermiddagen har jag varit och pluggat hos Linnea med Emma, Matilda och Anna. Det känns faktiskt bra inför tentan. Jag börjar känna mig redo. 

Bananpannkaka

Idag hade vi ledigt från skolan så jag har varit och jobbat. Resten av veckan kommer bestå av en redovisning och tentaplugg. Det känns som jag ligger i fas vilket är skönt. 
 
Kvällsmat bestod av bananpannkaka och hallon-/banankesella. Det är verkligen SÅ gott! 
 
Blanda ett ägg med nästan en hel mogen banan och stek gyllebrun. Blanda resten av bananen, kesella, hallon och vaniljpulver till en röra. Enklare och godare än så blir det inte!
 
 
 

Winter wonderland

Rawgurt

Idag vaknade jag utsövd innan klockan ringde så jag bestämde mig för att testa ett av frukostrecepten i min raw food kokbok. Det blev banan/avokado yogurt med mixade hallon. Smaken och konsistensen på "yogurten" blev god men hallonen var lite för syrliga till. Det hade nog blivit lite godare om jag mixat i dadlar också. 
 
 
Jag misstänkte att frukosten inte gav så mycket kcal så jag kollade upp det i Dietist Net (love it!) och mycket riktigt var det bara 236 kcal vilket är lite för en frukost. Jag tog några nötter till och blev mätt i alla fall men frukosten hade nog passat bättre som mellanmål. 
 

Surdegsbröd med valnötter

Min surdeg överlevde jul och nyår utan att bli matad under tre veckor! Den luktade lite surare än vanligt men igår matade jag upp den och idag bakade jag ett nytt bröd med lite valnötter i. Det blev väldigt fint och gott! Receptet hittade jag i boken Surdegsbröd, men jag tog en liten mindre mängd valnötter. Jag börjar bli så duktig på det här nu! 
 
 
 

Vegetarisk redovisning

Idag hade vi vegetarisk redovisning i skolan. Min grupp lagade en böngryta med vitkål och tomater, fullkornsris, avokado-/ruccolasallad och morotsbröd. Det var länge sen vi var i köken nu och jag saknar det! Det är så kul att laga mat och äta i skolan. Dessutom blev det över lite mat så nu har jag redan kvällsmaten fixad. Men först ska jag träna! 
 

Startar dagen med en grön smoothie

En banan, två apelsiner, två nävar spenat och cirka en dl mango. 

Rödbets- och morotsjuice

Nu är jag hemma i Umeå igen! Resan var lite halvbesvärlig men det ordnade sig till slut. Jag berättade ju förut att jag hade en timme på mig att ta mig från flygplatsen till skolan, förutsatt att planet var i tid. Självklart var planet försent, 1 timme och en kvart! När vi väl landade fick jag stressa till skolan och som tur var hann jag precis till vår redovisning! Min grupp sköt upp redovisningen till sist (för att jag skulle hinna). En timme försent kom jag in i klassrummet precis när min grupp var på bild två (min bild) på power-point redovisningen. Jag fick hoppa in på en gång och prata! Jag var väl inte jätteförberedd men det gick i alla fall. 
 
Nu har jag varit och storhandlat och gjort en färskpressad juice från smoothies boken jag fick i födelsedagspresent. Nu ska jag förbereda mig mer inför den här månaden (skriva upp saker i kalendern och så), sen ska jag möta tjejerna för att gå på body pump. Det är härligt att vara tillbaka!
 
Fyra små äpplen, 1 stor morot och en rödbeta. 

Fika date

Idag har jag förberett en massa inför imorgon. Jag har tvättat, städat, packat och pluggat. Allt som gör vardagen lite roligare.. I morgon tar jag och Sebbe bussen till Stockholm, sen ska jag sova där och flyga till Umeå vid halv 9 på tisdag. Vi börjar skolan redan vid halv 11 så det blir lite tight men det ska nog gå. 
 
Efter allt fixande träffade jag Fani för en sista fika. Det var mysigt att ses och prata. Det är synd att Umeå ligger så långt bort, det blir så svårt att träffa alla gamla vänner då.
 
Men nu känns det att det är dags att åka tillbaks till vardagen igen och träffa alla mina vänner där. Det ska faktiskt bli riktigt kul att komma tillbaks. Jag har mycket roligt att se fram emot i januari! 
 

Skridskor!

I morse var jag, Sebbe, mamma, Annika och Johan och åkte långfärdsskridskor. Solen lyste och isen var lagom slät och fin. Det är så kul att få minst en fin skridskodag per år. Egentligen önskar jag att jag kunde få fler men skridskoåkning och Norrland hör lixom inte ihop. 
 
 
 
 
 
 
 

Body pump i Linköping

Idag har jag varit hos Linnea i Linköping. Vi lagade crepes med svampstuvning och sallad. Sen hade hennes mamma fått "prova på" biljetter till World Class så vi drog dit och sprang 20 minuter på rullband och körde Body pump.
 
Det var så härligt att träna ordentligt igen! Både jag och Linnea stod och log när vi gjorde olika övningar. World Class hade också Les mills program så det kändes nästan som att vara hemma i Umeå med precis samma musik och övningar. Enda skillanden var att vi var cirka  20 personer på passet idag och i Umeå brukar vi vara runt 100 pers! Dessutom kunde man se sig ordentligt både framifrån och från sidan i spegeln vilket var bra eftersom vi kunde koncentrera oss lite extra på hållningen. Det ska bli skönt att komma tillbaks till Umeå och regelbunden träning igen! 

Nyår i Göteborg

Jag har haft det jättebra i Göteborg! Först var jag med Ling och Madeleine och åt nyårslunch hos Ling med hennes bror och pappa. Vi åt sushi och fruktsallad till efterrätt. Det kändes verkligen inte som det var ett år sen jag träffade Ling sist! Trots att vi inte har känt varandra så länge så är hon en sån vän man vet att det kommer att vara som vanligt med när man väl ses, även om det inte är ofta. 
 
 
 
 
 
 På kvällen åkte Ling till flygplatsen och jag hem till Emma. Där lämnade jag mina grejer och sen drog vi iväg till en fest där vi firade in det nya året. Vi åt en massa god mat, lekte galenpanna och gjorde nyårsquiz. Det blev ett väldigt lyckat nyårsfirande! 
 
 
I tisdags jobbade Emma så jag underhöll mig själv. Jag gick en lång promenad in till stan, men där var typ allt stängt så jag gick tillbaks igen. Det var skönt att komma ut i friska luften och röra på mig i alla fall.  
 
 
På onsdagen njöt vi av solen, shoppade och åt lunch på Rawfoodbaren. Jag blev väldigt positivt överraskad! Jag har alltid gillat sallader och sånt men nu beställde vi in raw lasagne och det var riktigt gott! Tänk att man kan göra så goda maträtter utan varken mjöl, mejeriprodukter eller värmetillagning. Nu har jag fått ännu mer inspiration! 
 
 
 
 
RSS 2.0