Sankthans

Här är det busy. Jag tar alla arbetspass jag kan få nu vilket betyder att det blir 8 pass den här veckan. Imorgon börjar jag första jobbet vid 7.00 och slutar det andra jobbet 22.30. Det är slitigt men det går bra eftersom det är tillfälligt. Sen är det bara en vecka kvar innan jag kommer hem och har sommarlov!
 
I helgen var jag hos Mathilde. Hennes föräldrar bor på en ö lite utanför Oslo. Vi firade St.hansaften som är lite som en blandning av midsommar och varborg med massa mat, vänner, familj och brasa. Det var väldigt fint där. Det kändes skönt att komma ut till skogen och havet. Jag saknar naturen. 
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags sa jag hej då till Mathilde. Hon ska vara hemma hos sina föräldrar nu. Det värsta med att ha sitt hjärta på olika ställen är verkligen att man måste säga hej då hela tiden. Jag kommer förmodligen inte åka tillbaks till Oslo igen förrän nästa sommar så det är många personer jag inte kommer se på ett år. 

Midsommar

Midsommar firade jag med Sebbe och Jonis. Först var vi hemma och åt sill, sen drog vi till Frognerparken och grillade. Där hade massa svenskar samlats. Det fanns midsommarstång men det blev inget dansande för oss, tråkbröder. Senare på kvällen drog Jonis hem och jag och Sebbe mötte upp Sebbes kompisar på en utebar. 
 
Det var en bra midsommarafton. Vi kom fram till att vi förmodligen inte har firat midsommar ihop på över tio år!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar i Oslo

Idag har det varit riktigt fint sommarväder. På lunchen satt jag ute och såg ut över Oslofjorden från tionde våningen på ett hus. Sen fick jag sluta en timma tidigare än väntat, så jag har mest legat i solen hela dagen. Först själv och sen med Sebbe i Frognerparken.



Äckligt men coolt

Jag är fascinerad och äcklad på samma gång av mitt sår. Tänk att jag har tråd som håller ihop min hud. Jag känner mig lite som ett offer i någon skräckfilm där mördaren syr ihop olika kroppsdelar. Mathilde hoppade runt och sa "uhhhh" när hon fick se mina stygn. Så känsliga tittare varnas. Haha.



Tur i oturen

Jag har varit upptagen med vänner och jobb men nu ska jag berätta om min dramatiska söndag. Fråga mig inte hur det gick till men när jag skulle göra sallad råkade jag skära mig ganska rejält i handen. Det konstiga är att jag skar mig på utsidan av lillfingret. Blodet började rinna och jag förstod att såret var ganska djupt så jag gick till badrummet för att tvätta det. Väl där slog choken till. Blodet rann och jag kände att det svartnade för ögonen och svimmade. Det kändes som jag drömde men efter ett tag vaknade jag och fattade ingenting. Jag reste mig alldeles för fort, fattade vad som hänt och hann ta mig ut till hallen innan jag svimmade igen. Tyvärr var jag ensam hemma.

När jag vaknade andra gången kunde jag tänka lite mer logiskt så jag började krypa till mitt rum där telefonen låg. Jag fick tag i den och ringde först till Mathilde som inte svarade och sen till Sebbe. Han var hemma men drog med en gång för att kolla till mig. Efter det ringde Mathilde och sa att hon var på väg hem. Jag kunde bara sitta och vänta på golvet tills först Mathilde kom och sen Sebbe.

När dom var framme hade det slutat blöda men jag var fortfarande yr. Vi kollade såret lite och bestämde att det var lika bra att gå till sjukhuset som bara ligger fem minuter härifrån. Där sa dom att jag blev tvungen att åka till Legevakten som är lite som vårdcentralens motsvarighet. Där tog en sjuksköterska en snabb titt på fingret och sa att jag blev tvungen att sy. Sebbe var snäll och följde med som stöd och sällskap. Efter ett tag var det min tur och jag fick tre stygn i handen. Jag fick bedövning men den hade inte tagit så bra så sista stygnet gjorde ganska ont.

Jag sov inte så bra i natt och idag har bedövningen släppt. Det gör inte så ont när jag har handen normalt men så fort jag nuddar såret så får jag en stöt av smärta. Nu ska stygnen sitta i tio dagar och sen ska jag tillbaks för att ta bort dom. Det känns verkligen tur att det inte blev värre än vad det blev. Det verkar som alla nerver och senor är hela så det känns skönt. Det läskigaste var egentligen att jag svimmade två gånger. Jag hade lätt kunnat slå i huvudet och få värre skador.

Den som kom och gick igen

Jag tror det dåliga vädret förföljer mig. Nu regnar det här.. Jobbet går bra, jag lär mig mer för varje dag. Igår fick jag hänga ut massa reavaror och underkläder i butiken. Det är lite synd att jag jobbar kväll för jag hinner ju inte träffa någon eftersom alla andra jobbar dag. Mathilde är borta nu med så jag är ensam i lägenheten också.

Något som däremot är kul är att jag faktiskt springer på folk på jobbet. I förrgår var Cecilia där, en tjej jag jobbade och var vän med för två år sedan och igår visade det sig att en kille som gick på samma högstadie som mig jobbar i butiken.


Egentligen vill jag dra och handla nu men jag orkar verkligen inte gå ut i regnet.

Möjligheternas stad

Det visade sig att jag inte alls behövde vara rädd för att missa en arbetsdag. Redan efter halva intervjun fick bemanningsföretaget ett samtal om jobb så dom frågade mig om jag kunde börja med en gång. Det var jobb på H&M så idag har jag stått och packat upp och larmat kläder i 7,5 timmar. Jag känner mig ganska trött nu men det var kul. Jag ska vara där resten av veckan. Skitbra!

Det jobbet jag helst ville ha när jag först kom till Oslo för två år sedan var på just H&M. Såhär i efterhand är jag jävligt glad att jag fick dagisjobbet istället men H&M är bättre nu eftersom det ger möjlighet till OB-tillägg. Onsdag till fredag ska jag jobba 14.00-22.30 så det blir en del.

There's nothing you can't do

Idag blev jag påmind om varför jag inte har varit orolig över att jag inte har fått något jobb. Imorse vid halv 8 ringde Sebbe mig och sa att Adecco verkade behöva folk så jag ringde upp dom och fick komma dit på en gång. När jag var där fick jag med mig lite kläder och information om vart jag skulle jobba. Under den stunden hann dessutom ett annat bemaningsföretag ringa och tala in ett meddelande på min telefonsvarare.

Jag fick jobba som diskare i en personalmatsal. Det var ganska skitigt men tiden gick fort och vid lunch fick jag ta vad jag ville från buffén. Det kändes lyxigt efter nästan två åt med matlådor.

När jag slutade hade jag ett till missat samtal från ett okänt nummer. Det visade sig handla om en intervju imorgon. Det negativa är att jag alltså inte kan jobba imorgon men det känns värt att strunta i en arbetsdag för att gå på intervjun. Jag tror det här kommer gå bra. Det känns inte som att jag kommer gå back på den här Oslovisiten.




Pizzakväll

Igår hade vi pizzakväll hemma hos Sebbe och Jonis. Dom bor i en stor fin lägenhet med högt till tak. Det var väldigt trevligt och vi gjorde flera goda pizzor. Jag var verkligen proppmätt när jag cyklade hem.



Idag har jag träffat Lovisa. Vi satt ute och fikade och uppdaterade varandra om allt som hänt. När jag gick hem kom solen fram så jag satte mig på balkongen med jordgubbar och läste. Det är härligt att vara här. Att träffa alla vänner igen och bo i staden när den är som finast.

Strawberries

Färska jordgubbar betyder sommar. Vädret säger tyvärr något annat..

Endelig hjemme!

Nu har jag hunnit fixa det mesta och blivit lite hemmastadd igen. Det är konstigt men det känns faktiskt lite som att komma hem. Lägenheten är jag ju bekant med men det som gör det extra speciellt är att flera av mina grejer finns kvar. Igår tänkte jag till exempel låna ett paraply men hittade mitt eget, flera kryddor är mina och en väldigt stark cayennepeppar har till och med hängt med från när jag bodde i Frankrike vintern 2010. Den måste ha flyttat över fem gånger!

Jag sov ensam här i natt men idag ska Mathilde komma hem. Det ska bli så roligt att träffa henne igen! Mathilde ska bara bo här några nätter i veckan och hennes syster ska kanske komma någon helg. Så det verkar som jag kommer bo här ganska mycket själv. Jag hoppas det inte blir ensamt eftersom jag är van vid att alltid ha någon hemma.

När jag kom i fredags möttes jag av den här tidningen i trappuppgången!

Hello Oslo!

Nu börjar energin försvinna. Jag gick upp kvart i fem i morse och kom fram till lägenheten runt 12. Jag lämnade bara väskorna och drog ut ganska snabbt igen. Tanken var att gå till Adecco men när jag väl kom fram hade dom flyttat. Det var jag verkligen inte beredd på. Det är vid sådana tillfällen man märker att man inte har bott här på ett tag.

Jag drog i alla fall till biblioteket (det är tydligen så man gjorde innan smartphones) och kollade upp den nya adressen. När jag kom fram fick jag ett nummer till kantinejobb men kom på att jag inte borde ringa från mitt svenska nummer eftersom det blir jävligt dyrt så jag åkte till dagiset istället.

Barnen var först lite reserverade men efter ett tag släppte det och då fick jag verkligen krama mina saknade barn. Det var så härligt att prata med dom (ja dom kan prata nu!!), krama och busa med dom. Å vad jag hoppas att jag kan vara vikarie på dagiset.

Tanken var att träffa Sebbe och Jonis ikväll men nu börjar jag fundera på om det inte är bättre att ses imorgon istället. Det är så kul att alla vi tre ska vara här hela juni!

Sommarlov!

Jag har stressat med plugg, tvätt och packning hela dagen men nu är jag äntligen klar. Tentan gick fort och det kändes bra. Vid halv 7 gick vi och firade på Gandhi. Allt känns härligt. Nu är det bara att ställa klockan på tidigt. Flyget lyfter halv 7 och runt 10-11 är jag i Oslo. Jag ska åka direkt till lägenheten. Sen ska jag eventuellt till Adecco, träffa Sebbe och Jonis eller dra till dagiset och krama mina barn och vänner!

Snö i juni!

Linnea var precis här för lite plugg. Imorgon är tentan men jag är fortfarande jättedålig på alla latinska namn. Men jag ska nog lyckas fixa ett G i alla fall. Jag kan verkligen inte fatta att vår första termin snart är slut. Imorgon den här tiden har jag sommarlov! Jag känner mig faktiskt lite pirrig, nästan som ett barn.

På fredag åker jag till Oslo för att jobba där en månad. Jag ska bo hos Mathilde som jag bodde med senast jag bodde i Oslo. Jag har inte sökt så många jobb än men det beror mest på att det inte finns så många jobb för bara en månad så jag ska anmäla mig som vikarie till olika bemmaningsföretag så fort jag kommer dit. Efter Oslo ska jag slappa i Norrköping i ungefär en månad och sen är det Sri Lanka som gäller. Det ska bli så obeskrivligt skönt med nästan två månaders semester!

Just nu längtar jag mest till värme. Luften blir aldrig riktigt varm här. Här är en bild på min utsikt från mitt fönster och en bild från balkongen. Snöhögen är fortfarande kvar! Förut så kollade Linnea på snöhögen, fnissade och sa "jag har aldrig sett snö i juni förut". Förstår ni hur synd det är om oss som bor här?


Costas

I kväll har jag varit på middag på Costas med klassen. Det är många som ska åka hem direkt efter tentan på torsdag så vi bestämde oss för att ha avslutninsmiddag idag istället. Costas hade (inte helt otippat) grekisk mat. Jag åt (som vanligt) lax.



Lagom till att vi skulle betala middagen fick Emilia sms om att tentaresultatet var ute. Några hade redan hunnit åka hem men vi som var kvar turades om att kolla resultaten en sådär hundra gånger på ett par telefoner. Jag fick faktiskt VG och känner mig mycket nöjd och lite överraskad. Nu har jag bara en liten tenta kvar att klara! 

Tidigare idag hade vi långfrukost med nybakta scones hos Emma. Vi har inläsningsdagar för nästa tenta. Jag lär mig verkligen mycket när vi förhör varandra men imorgon måste jag dunka in en massa latinska namn i skallen. Det känns verkligen som glosträning igen.

Umeå är rätt fint ändå

Mitt och Sannes gymkort har gått ut så idag gick vi en powerwalk istället. Det blev en mil på Hälsans stig.




Dagens middag

Rödbetspaj med fetaost, edamamebönor och haricoverts.

Surdegsförsök nummer två

När jag kom hem från drinkkvällen igår blandade jag ihop en ny surdeg som fick jäsa över natten. (Det måste förresten vara höjden av nörderi att blanda ihop en surdeg lite småfull klockan 1 på natten). Idag provade jag baka brödet och det blev ganska likt det förra fast runt. Jag provade göra ett väldigt enkelt kastrullbröd från bloggen paindemartin. Jämfört med förra gången hade jag i lite mer surdeg från början så brödet smakade lite mer. Det blev gott men fortfarande ganska kompakt.




Nästa gång ska jag prova göra ett lavain bröd men det blir förmodligen inte förrän hemma i Norrköping.

Drinkkväll

Igår hade vi drinkkväll hos Linn. Jag tänkte inte dricka så mycket men sen gjorde vi så sjukt goda drinkar att jag inte kunde låta bli. Vi blandade bland annat fejk mojitos och strawberry daiquiri. Det blev lite som smoothies med alkohol. Till drinkare spelade vi "Med andra ord". En av tjejerna skulle beskriva Kolmården med andra ord och sa "Djurpark nära Göteborg". Jag höll på att dö!

Sen skulle jag lista ut vem Mats Sundin var och trodde det var någon politiker. Sanne som älskar hockey höll på att säga upp bekantskapen med mig men till mitt försvar finns det faktiskt en lokalpolitiker i Norrköping som heter Mathias Sundin så helt lost var jag inte. Kul kväll blev det i alla fall!

Bangladeshisk mat!

Idag var jag bjuden på lunch hos Didar, en kille i vår Buddygrupp från Bangladesh. Vi brukar alltid prata om hur jag älskar mat och framförallt indisk mat så han bestämde sig för att laga mat till mig eftersom det oftast är bangladeshisk mat man äter på indiska restauranger. Jag förstod att det skulle vara ganska mycket mat men Didar gick verkligen all-in och gjorde tre olika kycklingrätter, sallad och stekt ris! Maten var underbar. Perfekt kryddad och riktigt smakrik!

Vi satt och pratade och åt i cirka två timmar så när jag gick därifrån var min mage proppfull och jag är fortfarande mätt! Jag kan verkligen inte sluta äta när jag har riktigt god mat framför mig. Han lovade mig att lära mig laga maten och i utbyta ska jag lära honom att göra jordgubbstårta. Jakob, vi måste träna!





Efter lunchen gick jag och hämtade min cykel. Reparationen gick självklart på mer pengar så det blev 690 kronor. Jag antar att det är nu jag borde få panik över att jag inte har något sommarjobb..
RSS 2.0