Mellanmål!

Dagens mellanmål blev en smoothie på honungsmelon, vindruvor och frysta hallon. Mycket gott, det blev nästan som sorbet. Nu får jag hoppas att jag står mig på det tills jag får mat igen senare ikväll.

Föräldramöte!

Jag bokade precis min sista hemresa till Norrköping. Den 1 november slutar jag Osloäventyret och tar tåget hem igen. Jag längtar efter allt nytt som kommer ske i mitt liv. Resa och plugg klingar bra i mina öron.

Ikväll var det föräldramöte i barnehagen. Det var supermysigt! Jag, Linn och Charita (som alla har eller ska sluta på avdelning Multe) fick varsin ljuslykta i avskedsgåva från föräldrarna. Usch vad det kommer vara svårt att lämna alla barn den där sista dagen i oktober. Jag förbereder mig redan nu på att jag kommer gråta.

De två senaste dagarna har jag träffat Emelie H och tränat. Emelie har köpt gymkort på gymmet och plötsligt blev det lite roligare att gå dit. Jag tror att den här sista månaden kommer gå lite extra fort med sällskap i gymmet. Dessutom ska jag verkligen försöka springa en mil innan jag åker hem. Jag vet att jag klarar det men det svåra är att faktiskt ta mig modet att prova.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt för imorgon efter jobb ska vi ha avslutning för Linn och gå på stand-up!

Bokmässan 2011

Helgen i Göteborg var precis så bra som jag föreställt mig den. Det var mysigt att träffa mamma och pappa, vi åt massa god mat och så lyssnade jag på flera inspirerande seminarium! De två bästa seminarier var "Snacka snyggt" av Elaine Bergqvist och "Den billiga matens verkliga pris" av Malin Olofsson och Daniel Öhman. Elaine var rolig och en väldigt bra talare. Jag blev inspirerad till att försöka vara mitt bästa jag, även under föredrag.

Seminariet "Den billiga matens verkliga pris" handlade om hur djuren vi äter blir behandlade och vad de får äta för skit innan de ska slaktas. Det inspirerade mig till att handla fler rättvisemärkta, ekologiska och närodlade produkter. Jag har redan köpt ekologisk pasta och Fair trade choklad! Om det är någon gång jag har råd att lägga lite extra pengar på maten så är det nu när jag bor och jobbar i Oslo. Jag har tidigare inte reflekterat så mycket över vart min mat kommer ifrån, (jag har mest kollat efter den billigaste maten) men det blir ju inte så mycket extra pengar i månaden om man köper lite bättre produkter. Jag tror att det är värt det. Samvetet blir bättre, djuren får värdigare liv och vi blir friskare av att äta bättre matprodukter!

Göteborg!

Imorgon är det dags att åka till Göteborg igen. Jag var ju där i början av sommaren och träffade Emma. Den här gången ska jag träffa mamma och pappa och vi ska gå på bokmässan! Det ska bli så kul! Jag ser fram emot att lyssna på en massa seminarier, köpa böcker, äta mat från kockhörnan och lära mig en massa nya saker. Jag längtar verkligen tills jag ska börja plugga och det här ser jag som en liten uppvärmning. Äntligen ska jag lära mig lite nytt igen! Tyvärr kommer inte Emma vara i Göteborg den här gången (fan dig! Haha) Men nu får jag extra mycket tid med mamma och pappa.

7 kilometer!

Idag efter jobbet drog jag ut på en löptur med min rumskompis Mathilde. Jag trodde vi bara skulle springa en liten vända men det blev 7 kilometer! Oj vad duktig jag känner mig nu. Jag kommer inte ihåg när jag sprang 7 kilometer senast. Jag tror det måste vara cirka två eller tre år sedan. Men nu har jag än en gång bevisat för mig själv att jag har bättre kondition än vad jag tror och att jag faktiskt kan!

I'm on the right track!

Idag efter jobbet drog jag till gymmet. Jag beslöt mig för att se om jag fortfarande klarar av att springa 5 km efter en del sjukdom och det gjorde jag! Jag sprang på 27.40. Äntligen är jag tillbaks i träningen och snart ska jag försöka springa en mil! Jag vill verkligen springa en mil innan det här året är slut. Dessutom tror jag verkligen att jag klarar det bara jag försöker. Jag menar jag kan ju alltid springa i en sakta takt.

Detaljer om Australien

Haha jag kom på att jag helt har glömt bort att skriva några detaljer om resan! Jag åker till Sydney den 8 november via London och Hong Kong(!) och kommer hem igen den 21 december. Jag ska alltså vara borta i över en månad! Jag åker helt själv men ska självklart besöka alla jag känner i Sydney. Min plan är att stanna i Sydney någon vecka för att sedan antingen resa runt på Australien eller åka över till Nya Zeeland. Men jag behöver göra lite mer efterforskningar för att se vad jag vill göra. Jag tänker i alla fall hoppa fallskärm om jag nu inte fegar ut totalt. Gah vad spännande!

AUSTRALIEN!

JAAAA! Nu har jag bokat resa till Australien!! Jag skulle först bara kolla på biljetter men sen såg jag att det var ganska billigt och bestämde mig för att slå till! Först tänkte jag betala med mitt norska kort men det gick inte. Så då blev jag besviken och trodde att jag inte kunde beställa en resa idag eftersom jag inte trodde att jag hade så mycket pengar på mitt svenska konto. Det sjuka är att jag hade 9245 kronor på kontot och flygbiljetten kostade 9235 kronor! Jag hade alltså precis råd att köpa resan! Det är verkligen sjukt konstigt! Man kan verkligen kalla det ödet!

Universitet

Nu har jag sökt in till tre utbildningar som startar nästa vårtermin. Mitt förstahandsval är dietistutbildningen i Uppsala men som det ser ut nu kommer jag bara in i Umeå. Jag har räknat ut mitt betygsnitt och enligt antagningspoängen från förra vårterminen så är det knappt att jag ens kommer in i Umeå. Jag provsökte ju förra året och då var jag 6:e reserv under första intagningen. Jag hoppas bara inte att poängen har höjts det här året. Den enda likvärdiga utbildningen jag (och pappa) har hittat som startar under våren är Hälsopedagogiska programmet i Gävle, där jag kommer in men det är tyvärr mitt sista val.

Men inget ska stoppa mig. Om jag kommer in i Umeå så blir jag norrlänning!

Invest in myself!

Jag och Henka har gjort slut. Det är ett gemensamt beslut. Det känns tomt och konstigt nu men jag vet att det kommer bli bättre. Jag tror att vi tröttnade på vår livssituation och därmed även på varandra. Vi är sams men vi kommer förmodligen inte träffas på ett bra tag. Jag vill inte träffa Henka, jag tror att det bara blir alldeles för konstigt nu när vi inte är ihop.

Nu väntar jag verkligen tills jag kan flytta härifrån för sen väntar en massa roliga saker!

Torsk

En av mina favoriträtter jag minns från när jag var liten (och hade lärt mig att gilla fisk) är "Norsk torsk". Idag beslöt jag mig för att återuppliva gamla barndomsminnen och koka lite torsk. Jag hade inte de bästa förutsättningarna med väldigt sega torskbitar men oj så gott det blev!

Lördag!

Igår tänkte jag och Ling vara hemma och mysa framför film hela kvällen. Efter en film hörde Emelie av sig och frågade om vi ville komma över och dricka lite. Vid det laget kliade det redan i våra ben så vi bestämde oss ganska snabbt för att dra iväg och vara sociala istället. Och tur var det för kvällen blev mycket roligare med en massa snack och lite dooleys!

Bilden snodde jag från Emelie!

Gårdagens smoothie!

Honungsmelon, hallon, avokado, banan, lite blåbär, apelsin juice och en skvätt citron.

Collage

Jag har länge velat göra ett peppande collage att hänga på väggen. I veckan satte jag äntligen igång med limmandet och resultatet blev det här! Temat är hälsa, träning och välmående. Alla bilder och texter kommer från Topp Hälsa tidningar.



Göteborg!

Nu har jag bokat biljetter till årets bokmässa i Göteborg. Jag åker fredag den 23 september och åker hem igen på söndagen. Det ska bli kul att träffa mamma och pappa igen. Det känns som det var längesen trots att det bara var cirka en månad sen sist. Dessutom ska jag träffa Emma! Yeey, jag längtar!

Villa paradisio!

Igår kväll träffade jag mina fina arbetskompisar Charita och Linn. Vi åt förmodligen världens godaste pizzor på Villa Paradisio på Grunerlökka. Jag beställde en med mozarella, scampi, tomat och oliver. Och sen satt vi och snackade länge. När det var dags att gå hem missade jag precis trikken så jag bestämde mig för att gå till en busshållplats lite högre upp. Tyvärr blir inte mina "genvägar" alltid lyckade så jag virrade bort mig totalt istället. Jag gick, cyklade och sprang i mörkret och försökte hitta rätt. Därför var det inte så konstigt att jag vaknade med ännu mer sjuksymptom i morse.

Men nu är jag verkligen trött på att vara sjuk. Jag vill vara frisk och träna! Hela min kropp känns stel och så känner jag inte smaker lika bra längre. Otroligt frustrerande. Men idag ska jag bara vila och imorgon är det sista arbetsdagen för den här veckan. Håll ut!

Ont-i-halsen-mat!

Jag vaknade upp med ont i halsen i morse. Värre än det lilla jag har haft den senaste veckan. Jag vägrar att bli sämre så det var bara att ställa in träningen och ta en kurerar dag. Så idag har jag gjort juice och soppa som förhoppningsvis ska göra mig frisk. Jag har dessutom tvättat mina lakan för att få bort alla baciller från dom. När jag väl får idén att något är smutsigt måste jag nästan tvätta det med en gång för att inte bli galen.

Men igår hade jag en roligare dag. Först åt jag tacos med min sambo Mathilde och sen gick jag en lång promenad med Ling. Vi snackade och pallade äpplen och päron. Jag kände mig nästan som en liten unge igen.

Här är dagens "bli frisk" kvällsmat


Juice med två morötter, tre små apelsiner, en halv citron och cirka 1 cm ingefära

Fika och rawfood

Nu är helgen snart slut. Jag kan säga att jag definitvit har fått en chans att ladda batterierna. Igår natt slocknade jag runt 12-tiden. Idag har jag fikat med Emelie Ö. Vi är ungefär på samma plats i livet nu. Vi båda har bott här ganska länge och känner att det är dags att gå vidare. Nu är det bara två månader kvar för min del..

Resten av dagen har jag läst en massa om rawfood. Jag är inne på det nu igen och inspirerad av det jag läst blandade jag ihop en lite chokladsmet med raw kakao, agavesirap + lite av det som fanns hemma. Ikväll ska jag se på film och förhoppningsvis somna tidigt.

En gammal bild på raw chokladbollar

Helgfrukost!

Nybakta scones med linfrön och smoothie!

Dooleys

Efter en hektisk vecka har jag nu äntligen en lugn stund. Jag slutade jobbet vid halv fyra så jag har hunnit med att äta på balkongen och sova en liten stund. Nu sitter jag och dricker lite dooleys med mjölk och is. Snart ska jag iväg på fest med jobbet. Jag känner att mina batterier laddas mer och mer. Jag vet inte om det är för att jag sover längre eller om det kanske beror på att lägenheten är ljusare men jag har mer energi här. I helgen ska jag äntligen träna igen. Men först fest!

Nytt hem!

Nu har Henka flyttat hem och jag har flyttat till en ny lägenhet. Än trivs jag bra här. Första natten var till en början lite ensam men sen underbar. Jag sov över nio timmar och vaknade utvilad! Jag tror att det är nyttigt för mig att bara tänka på mina egna behov för en stund. Jag ska använda den här tiden till att verkligen lista ut vad jag vill och behöver. Men nu ska jag inte babbla på här för då flyger min skönhetssömn iväg. Sov gott!
RSS 2.0