Hey!

Glöm inte att spana in Folkbladet idag. Någonstans i slutet av tidningen är det presentationer av Folkes fotografer, och jag är en av dem! Det är en bild på mig, en bild jag har tagit och en text om bilden och vad fotograferande betyder för mig.

Idag fick jag en uppenbarelse. Jag blir mycket gladare av att få ett högt betyg för något jag knappt kämpat för än vad jag blir om jag får ett högt betyg för något jag kämpat för länge. Jag antar att det är mer tillfredställande att bli positivt överraskad...

Bara för att Fani och Disa bad om det (och för att den är så het) så visar jag min älskade studentmössa.

Jag är förälskad..

..I min studentmössa!

Idag var jag och hämtade den. Hela jag fylldes av ett lyckorus när jag såg att mössorna kommit. Robert påpekade till och med att jag aldrig annars brukar skutta in så glad i hans rum.

Nu är bara frågan, när kan man börja använda sin mössa?
Jag känner nämligen för att gå runt i min hela tiden.

Bilder från St. Anton

I bussen på väg till St. Anton roade jag mig med att ta lite bilder. I början av resan satt vi på min absoluta favoritplats, allra längst fram i bussen. Tyvärr blev vi tvungna att byta buss redan i Malmö så det var inte länge jag fick sitta där.Innan vi steg på färjan över till Tyskland tog jag en bild på pappa. Jag vet att man inte ska ta kort i motljus, men det blir ju så häftiga bilder då.På färjan...


Pappa och mamma


Jag

Vi kom fram vid 8 på morgonen och kom ut i backen vid tio ungefär. Tur var det för lördagen var en av få dagar då man faktiskt såg någonting.

Sen kom snön....Och tidig after-ski, som höll på tills det blev mörkt.

När stället stängde kände vi för att gena över berg istället för att bära skidorna hem. Det var inte det lättaste i mörkret efter lite för mycket dricka. Men roligt var det!


Andreas, som tydligen bar skidorna en bit..?


Jessica

Andreas fick åka först och visa vägen vilket resulterade i att han ramlade i den djupa snön.Efter ett tag kom vi fram till hotellet och spelade in två roliga videosar. De kanske kommer upp här om jag orkar..

På onsdagskvällen var det dags att gå ut för mig och mina nyfunna vänner.


Amanda


Karl som ständigt vevade med armen. Jag var själv med han ute sen på fredagen så jag försökte hålla hans tempo men  efter bara några låtar var jag helt slut.


Jessica och Andreas


Några andra vänner jag hittade. Dem försöker bära bort en sovande kille.

Torsdagens after-ski, innan jag drog hem.På lördagen var det ganska fint väder igen, tyvärr var det då vi skulle åka hem. Vi hann däremot åka skidor en hel dag. Det var tur att vi gjorde det för backarna och solen tillsammans gjorde den dagen till den bästa skid-dagen på hela resan.Innan det var dags att stiga på bussen för hemfärd fikade jag med mamma och pappa.
Färjan, på väg hem... Men mer om den bilden i Folkbladet på fredag.

Jag måste verkligen säsonga nästa vinter!
 

Bilder från i fredags

Det blev verkligen inte många, men jag visar dem som togs.Under den korta tiden jag var på förfesten lyckades jag få näsblod. Jag tyckte tydligen att det skulle vara väldigt roligt att ha en bild på mig med papper i näsan.


Danni, Emelie och Julia

På Otten träffade vi Danni, Felicia, Julia, Disa och många fler. Det kändes till och med lite skrämmande att vara i en lokal med så många bekanta. Dessutom var det en stor omställning för mig som varit borta ett tag och inte känt någon. Trots att de flesta snackade svenska i St. Anton ryckte jag till av förvåning när folk i kön in till Otten snackade svenska. Jag antar att det kändes som utomlands eftersom jag var med Emelie.


Jag och min älsklingsDisa.

Det blir utgång..

..Men innan jag hoppar in i duschen tänkte jag berätta lite om världens gulligaste ettåring.

På grund av att ettåringen är sjuk och inte har kunnat gå på dagis har jag passat henne i tre dagar. Vi börjar bli ett riktigt bra team nu. Idag stekte jag för första gången på många, många år kött. Det blev falukorv till henne. Efter varje tugga sa hon "Mmmm", väldigt entusiastiskt. Ibland började hon till och med vifta med armarna för att förstärka hur gott det var. Jag har aldrig lagat mat och fått så positiv respons förut. Det var nästan så att jag smakade på falukorven själv för att se om den verkligen var så god.

Det är så härligt att vara barnvakt!

Fredag

Idag publicerades min första bild och text i Folkbladet. Det kändes häftigt att slå upp tidningen och hitta det jag skrivit och fotograferat där. Tyvärr var mitt namn felstavat och bara mitt vanliga efternamn stod med så det är ganska svårt att härleda det till mig. Texten är i alla fall en kort sammanfattning av St. Anton resan. Det är konstigt det där, den texten skrev jag ihop på mindre än en timme men här kan jag inte ens få ihop en liten sammanfattning om resan. Jag antar att det är lättare att skriva när man har ramar man måste hålla sig inom. Jag ska försöka få ihop en lite längre sammanfattning med mycket fler bilder här med så småningom. Det känns bara så segt att sammanfatta resan just nu. Det känns som att jag kommer förstöra den då.

För tillfället sitter jag och funderar på om ja ska dra ut ikväll. Efter tre dagars barnvaktade känner jag mig inte så pigg på det men å andra sidan vill jag se "nya Otten". Vi får se vad jag och Emelie kommer fram till, nu ska jag käka räkmacka!


Moln, berg och snö

Hemma igen

Nu har jag kommit hem från ännu en underbar resa. Självklart har jag redan börjat längta tillbaks men det känns ändå som jag har en hel del roliga saker framför mig här i Norrköping. Gårdagen var en perfekt dag att komma hem till. Dagen började med att jag mötte Emma och gick och klippte mig. Den här gången blev det en större förändring än vanligt. Trots att frisören var tveksam på grund av min virvel i hårfästet i pannan, klippte jag lugg. Den blev inte så perfekt som jag skulle vilja men den ligger överraskande bra. Det känns roligt med en förändring. 

På kvällen gick jag på mitt första redaktionsmöte med Folkbladets ungdomsredaktion, Folke. Det var väldigt kul. Jag ska börja som reporter/fotograf för dem nu och vi har redan planerat in en hel del roliga jobb framöver. Det känns som det kommer bli en av de grejerna som kommer få vårterminen att gå fort. 

Nu ska jag gå en promenad. Ha det bra!

St. Anton

I natt åker vi!!!

Hela veckan har jag varit hur stressad som helst på grund av plugget men nu är allt över för ett tag så nu har jag lyckats lugna ner mig lite. Igår pluggade jag nästa oavbrutet hela dagen. Jag tror knappt jag någonsin har pluggat så länge under en dag. Det var jävligt jobbigt. Flera gånger fick jag lust att somna i min säng och sova i veckor.

Nu har jag precis packat färdigt och förhoppningsvis inte glömt något. Förut idag var jag och köpte pjäxor förresten. Jag brukar alltid hyra men nu tyckte jag det var på tiden att jag köpte egna. Det blev ett par vita/rosa för 1250 spänn. Typ det billigaste paret jag kunde hitta, men dem verkar fungera bra.

Jag har inte hunnit bli nervös över resan än, eftersom det som vanligt känns ganska overkligt. Men inatt när vi ska ge oss av kommer jag säkert bli lite nervös. Det jag hoppas med resan är; att det är bra väder med mycket snö i backen och sol, att jag får bo med några schyssta personer och har det jävligt kul. Det är väl inte för mycket begärt? 

Nä... Det är väl dags att lägga sig snart. Jag ska gå upp vid fyra i natt. Men det är verkligen värt det!
RSS 2.0