Skype

Jag hade precis videosamtal med mamma, pappa, mormor, morfar, farfar och Kerstin som är hemma i Norrköping och "firar" min födelsedag. Vi pratade, skrattade och farfar hann till och med läsa upp en dikt! Å vad jag inte vill bo så långt ifrån Norrköping.  Om jag kunde hade jag teleporterat hem mig just nu lagom till tårtan! Eller nej förresten, ännu tidigare så att jag hade hunnit med det obligatoriska julbordet på Waldorf också.

Det är häftigt hur traditioner fortsätter år ut och år in.


Samma dag för 4 år sedan

Brylépudding

Haha ja upptäckte precis att headern jag fixade för någon vecka sen inte alls registrerats och om jag förstått det rätt har den bara varit svart? Nu lyckades jag (förhoppningsvis) i alla fall få till det.

Ikväll blir det troligen bara slapptid. Jag är trött efter igår kväll och den här hektiska arbetsveckan. Igår i restaurangen var det verkligen smockat med folk men kul var det! Tyvärr är det slut med restaurangtider men jag skulle gärna jobba fler kvällar där. (Blink, blink till Sebbe)

Förresten! Jag hade bestämt mig för att inte äta något sött på vardagarna den här veckan och det gick faktiskt otroligt lyckat, i alla fall de tre första dagarna. Jag stod emot frestelsen när vi bjöds på pepparkakor på jobbet och under tisdagens restaurangpass stirrade en påse turkisk peppar på mig hela kvällen utan att jag rörde dem. Det som förstörde hela min plan var när Sebbe kom med en halv brylépudding till mig. Jag hann ta flera skedar innan jag kom på att jag faktiskt inte skulle äta sådant. Men å andra sidan skulle jag ändå inte säga nej till en halv brylépudding som i normalstorlek kostar hela 125(!) kronor. Så med det i tanken tackade jag heller inte nej när jag lite senare fick en hel brylépudding.

Men eftersom det gick så bra att inte äta massa onyttigt "bara för att" så ska jag fortsätta med det. Till veckodagarna hör för min del bara mån-tors, eftersom jag gillar att unna mig på fredagen. Dessutom räknas inte speciella dagar in och självklart tackar jag inte nej om det är något jag väldigt gärna vill ha. Hela grejen är bara för att jag ska sluta småäta och så vill jag inte bli sockerberoende direkt.

Dubbelpass

Igår jobbade jag dubbelpass. Dagis på dagen och garderobsansvarig på kvällen. Jag kom hem runt halv 1 i natt och somnade ännu senare. Det var jobbigt att gå upp i morse kan jag säga! Idag ska jag bara vila mig inför i morgon då det blir dubbelpass igen. Jobbigt men värt det när man får dricks. Igår fick jag runt 550 kronor. Jobbet var dessutom ganska bra. Den enda gången det var jobbigt var de två första timmarna när gäster gick samtidigt som det kom nya. Garderoben är dessutom ganska dåligt uppbyggd så det kan vara riktigt svårt att få ut jackorna. Man måste lixom dra dem igenom en hel bunt med andra jackor.

Jag hade tänkt träna idag men jag känner lite smärta i halsen och den vågar jag definitivt inte utmana nu när jag behöver vara på topp. Så istället blir det att ligga här hemma i soffan och dricka smoothie. Det funkar det med!


Kettlebells

Igår på gymmet testade jag Kettlebells för första gången. Det var riktigt jobbigt eftersom svingövningen jag gjorde innehöll både styrka och kondition. Och idag har jag ont lite överallt i kroppen. Mest dock i bakre lår/rumpa och triceps. Och som den träningsverkssökaren jag är tycker jag alltså att övningen gjorde sitt. Det är alltid härligt med nya träningssätt!

Idag fick jag reda på att jag får vara på samma dagis i två veckor till. Härligt! Jag älskar att ha ett fast ställe att gå till. Det enda jag fasar lite för nu är att jag förutom dagisjobbet även ska ta två pass av Sebbe och jobba i garderoben till en restaurang. I morgon och på torsdag blir det alltså väldigt långa dagar! Men det ska jag nog klara av. Det är ju trots allt en engångs- eller tvågångsgrej.


Kettlebells

Back on track

I morse ringde de från dagiset jag jobbade på för någon vecka sedan och frågade om jag kunde jobba idag till på fredag. Självklart tackade jag ja, lättad över att jag inte behövde vara arbetslös mer än två dagar den här veckan. Tyvärr var det på en annan avdelning vilket var lite synd eftersom jag känner de andra barnen så bra men nu lär jag ju känna fler på dagiset.

Efter jobbet blev det en städ- och tvättdag. Det såg förjävligt ut när jag kom hem men nu har jag fått lite bättre ordning på det. Och den här veckan tror jag att jag faktiskt lyckades med att inte missfärga några kläder.

Nu ska jag sova snart. Henka är på jobb så jag får lägga mig själv i natt. Vi jobbar verkligen skift den här veckan. Jag jobbar 9.00-16.30 och Henka jobbar 16.00-23.00. Lite tråkigt men det funkar. Dessutom är det lite skönt med egen tid.


Det lönar sig alltid att ringa!

Det visade sig att jag inte fick jobbet på dagiset. Synd men hon jag pratade med sa att de har en annan tjänst ledig på ett annat dagis från och med januari som jag är aktuell för. I morgon skulle hon tydligen på något möte där hon skulle höra efter om det var möjligt att jag kunde jobba där. Så nu hoppas jag på det men för att inte lägga alla ägg i samma korg igen så ska jag se till att söka andra jobb under tiden.

Hon sa dessutom att de var nöjda med min arbetsinsats och att de skulle sätta upp mig på vikarielistan. Så nu kommer jag förhoppningsvis fortsätta vara vikarie tills jag så småningom får en fast anställning. Jag hoppas bara att jag får en del att göra tills dess. Redan efter att ha varit ledig två dagar kliar det i hela mig. Jag vill jobba!

Nu ska jag laga mat för snart kommer Henka hem från IKEAlagret där han jobbar den här veckan!

Header

Pjuh! Hade precis gett upp hoppet om att ändra min header när jag upptäckte att jag försökt ladda upp en förstoring av hela bilden, vilket inte gick! Men nu är det fixat. Jag börjar bli bättre på att göra header men jag känner tyvärr att jag inte har så många fina bilder att jobba med. Men bara det att jag lyckas är roligt!

Idag har jag gått på stan och köpt lite kläder. Bland annat en vit skjorta som jag behöver nästa vecka då jag ska ta två av Sebbes arbetspass och jobba i garderoben till en fin restaurang. Det var faktiskt riktigt svårt att hitta en snygg, lagom lång skjorta som passade till den uppgiften. De flesta jag provade var så korta att jag visade HELA magen när jag sträckte på mig. Tillslut hittade jag i alla fall en som jag kan sträcka mig lite i men jag måste vara försiktig..

Förutom skjortan hittade jag ett par jeans och en turkos hood för 49 spänn styck! Trots att jag inte blev störtförälskad kunde jag inte låta bli att köpa det. Jeansen var stretch så de är bra att ha när jag jobbar och hooden lyser upp mörkret. Den kommer nog behövas om jag ska överleva hela vintern här.

Pannacotta

Igår blev jag inspirerad av Melody att göra pannacotta. Det är faktiskt en av de få efterrätterna vi kan göra utan ugn eller ordentligt fungerande frys. Jag gjorde en vanlig pannacotta och hade på blåbär och granatäpple. Men nästa gång ska jag göra en mer speciell med choklad eller något..

Barnyoga

Igår var jag på dagiset hela dagen. Jag kom dit vid kvart i 8 på morgonen och stannade till nio på kvällen! Anledningen var yogakursen som började efter jobbet och pågick i tre timmar. Den var intressant och gav många tips på hur man kan få barnen att göra enklare yogaställningar. Men när jag kom hem var jag jävligt trött.

Nu är jag vikarie för ett annat "familjedagis" som ägs av samma person som det jag har sökt jobb på. Jag ska vara där tills på fredag och det är bara ettåringar! Barnen är så söta men det värsta är att när en börjar gråta hakar gärna fler på. Men annars är det mest gos på jobbet!

Nu ska vi laga kycklingwok med ris!


Intervju

Hej! Idag har jag haft dagisintervjun. Det gick bra men jag vet inte om jag fått jobbet än. I morgon ska jag i alla fall vara vikarie och gå en yogakurs för barn! Vi ska se hur allt går och jag antar att jag får jobbet om jag kommer överens med den andra tjejen och gör ett bra jobb. Jag hoppas verkligen att jag får det för det känns verkligen perfekt för mig! Dagiset är i ett stort hus, det är 8 barn och två vuxna + en pedagog som kommer en gång i veckan. I morgon blir det en lång dag men förhoppningsvis väldigt rolig!

Idag har vi även sökt om nytt personnummer. Ett långtidspersonnummer. Man måste göra det efter att ha bott här i ett halvår. Så nu kommer jag bli skriven här. Det känns ganska stort men jag kommer nog bli kvar här ett bra tag i alla fall. Efter det gick jag på stan och shoppade mössa och halsduk. Det är verkligen kallt här nu. Frost/snö på marken hela dagen lång!

Nu ska jag väcka Henka och så ska vi göra kycklinghamburgare!

För att min kropp är värdefull!

I morse läste jag en del hälsotexter på nätet och bestämde mig för att jag vill ta hand om min kropp och hälsa ännu mer. En viktig del är då det jag äter och dricker. Så idag har jag handlat en hel del frukt och grönsaker. Nu ska mitt hår glänsa, min hy stråla, min mage le och mina ögon skina!

Jag gjorde en halvnyttig men väldigt god kvällsmat med pasta, körsbärstomater, squash och vitlök. Med lite smör blev såsen precis så krämig och god som jag ville ha den.



Nu blir det vindruvor, grapefrukt och film!

Höst

Här kommer bilderna från min och Henkas höstpromenad upp på berget! Om nu internet är på min sida..


Utsikt över Oslo! Till vänster ser man en kyrkogård och det är ungefär där vi bor. Alltså rakt nedanför berget.




I've got big love for you!






Jag ville ha en likadan bild men var tyvärr inte tillräckligt stark.


Vi fann en stor sten och från den kunde man slänga sig upp i ett träd. Fast jag kände inte för att riskera att bryta benet så jag stannade kvar på stenen.




Henka däremot lät kreativiteten flöda och ristade in första bokstäverna i våra namn! Någon dag ska jag vara modig och se det med egna ögon! Hoppas bara det inte hinner försvinna.

Hello

I morgon är det sista arbetsdagen på dagiset jag varit på de två senaste veckorna. Det känns tråkigt. Jag har lärt känna barnen så bra! Men en sak som lyser upp i mörkret är att jag har en intervju på måndag för något som verkar vara mitt drömdagisjobb! Det är ett dagis som vill arbeta för barns inre balans och det gör de genom bland annat barn yoga och qigong. Spännande!

Annars då? Nyss råkade vi färga en jävla massa vit tvätt rosa. Det konstiga är att jag verkligen inte vet hur. Visst det var två röda saker i tvättmaskinen men båda sakerna är minst ett år gamla och har alltså tvättats många gånger förr utan att färga! Kan det ha någonting att göra med att vi kanske hade högre temperatur på vattnet nu? Eller kan det finnas kvar i maskinen från någon annan som tvättat massa rött?

Henka jobbar natt vilket betyder att jag äntligen får sova oavbrutet hela nätter! Visserligen har det bara gått en natt men det var jävligt skönt att i morse inse att jag faktiskt sovit hela natten! Men han sa att jag inte skulle tycka att det var så skönt att jag skulle inse att jag alltid ville sova själv. Men det är nog ingen risk, det var ganska kallt på morgonen att vakna själv. Hehe.

Igår var jag och fikade med Fanis syster Julias kompis Emelie. Hehe, det där blev komplicerat men förhoppningsvis kan jag bara skriva Emelie i fortsättningen. Det var kul! Hon jobbar med på dagis så det känns bra att jag kan fråga henne om jag undrar om något eftersom hon har varit här så mycket längre. Dessutom är det kul att bara träffa tjejkompisar! Det kändes till och med lite som Norrköping. Jag måste bli bättre på att hålla kontakten och ha en umgängeskrets här också!

Nu ska jag sova! God natt!




Monday!

Måndag betyder träning för min del. Jag har varit lite sjuk de senaste dagarna men nu känner jag att jag är tillräckligt frisk för att dra till gymmet. Det ska bli härligt men samtidigt kan jag inte ta i allt för mycket eftersom jag fortfarande har kvar lite sjuksymptom.

Helgen har mestadels varit lugn men i fredags träffade jag min förra arbetskompis Cissi. Det var kul och jag blev faktiskt lite full på bara två öl! Så nu tänker jag att jag kanske aldrig borde äta särskilt mycket innan dricka, eller i alla fall inte här i Norge. Hehe..

Nu blir det äggmacka och smoothie!

RSS 2.0