Tradera

Sådär, nu har jag äntligen lyckats lägga ut lite kläder på Tradera. Jag har dels lagt ut "klädpaket" med tröjor och t-shirtar och så har jag även lagt ut tre olika jeans. Tröjorna vill jag sälja eftersom jag känner mig instängd i dem. Sen luffen har jag börjat hata tighta, korta tröjor. Nu kan jag typ bara ha koftor, tröjor med dragkedja eller stora collegetröjor (fast det har jag inga). T-shirtarna och linnet säljer jag eftersom de är lite för korta. Jag hatar tröjor som visar magen så fort man sträcker lite på sig. Eftersom det blir för mycket jobb att sälja kläderna var och en för sig skapade jag så kallade "klädpaket". Man kan tro att dem säljer dåligt men enligt min erfarenhet är det faktiskt många som köper sånna. Jeansen säljer jag för att dem är för korta och så är dem inte min stil heller.


Tröjorna
(blev väldigt stolt över mig själv när jag upptäckte att jag kunde sätta samman bilderna till ett collage)


T-shirtarna och linnet.
Jag älskar tyvärr den rosa t-shirten.
Varför måste den vara så kort?

    
Jeansen


De här har någon faktiskt redan budat på (!)

Jonis har förresten påbörjat sin resa till Cuba nu. Vid halv 7 släppte vi av han vid tågstationen. ..Och så var dem bara två.. Jag tänker jämt så när jag lämnar av syskon, men snart är det min tur att bli avlämnad.

Student 09

Idag provade vi och beställde studentmössor i skolan. Jag beställde en vanlig vit mössa med sverigefärgerna inuti. Det ska stå Natalie på ena sidan och NS, De Geer på den andra. På baksidan tror jag det ska stå Student 2009 (om jag fattade rätt). Jag var jävligt stressad när jag beställde den för man skulle knappa in massa grejer på en data samtidigt som massa var runt omkring och stressade en. Jag hoppas det blev rätt i alla fall. Mössan kostade sammanlagt 422 kronor. Det var faktiskt ganska billigt för dem flesta betalade typ 600 för sina + att dem köpte massa extra grejer. Själv tyckte jag det kändes onödigt med den lyxigaste varianten och massa student grejer. Jag vet ju att mina syskons mössor bara ligger och skräpar nu.

Ah, jag kan verkligen inte fatta att jag snart är student! Det känns som livet typ kommer börja när jag tar studenten. Världen kommer öppnas för mig. Dessutom ser jag fram emot när jag kommer kunna plugga något roligt. Jag skippade förresten matten idag, en liten början till en rolig utbildning. Nu när jag inte har chans att välja på alla utbildningar så är chansen större att jag väljer något jag tycker är kul. 

   
Hela familjen på Sebbes student. Jonis ser ut som vår bodyguard med sina brillor =P

Bokmässan och Liseberg

Nu har jag vart i Göteborg hela helgen med mamma, pappa och Moa. Vi kom till Göteborg ganska tidigt i fredags och mötte Moa på stationen. Mamma och pappa åkte direkt till bokmässan men jag och Moa fördrev istället förmiddagen på stan. Jag köpte två t-shirtklänningar, strumpbyxor och ett linne att träna i. Vid lunchtid gick vi till bokmässan och mötte mamma och pappa för lunch på vårt vanliga sushiställe. Maten var som vanligt väldigt god. Jag ♥ sushi. (Höhö, har kommit på hur man gör tecken)

Efter lunch tog jag och Moa spårvagnen till en stuga vi hyrt i Lisebergsbyn för att lämna packning och hämta entrébiljetter till Liseberg. Eftermiddagen tillbringade vi, utrustade med åkband på Liseberg. Vi åkte en massa karuseller, jag åkte alla dem läskiga men Moa var för feg för två stycken. Trots att vi åkte massa karuseller kom vi tyvärr på att vi faktiskt kände oss för vuxna för Liseberg. Det var inte alls lika kul där som när vi var små. Det kändes inte alls som samma grej att åka karusellerna men det är väl en sån sak man kan växa ifrån. Jag fick inga ordentliga adrenalinkickar i alla fall.

På kvällen gick vi alla till en grekisk restaurang (den vanliga) och åt middag. Maten där är också extremt god. Det är konstigt det där, vi (mamma framförallt) brukar håna folk som gör samma grejer, åker till samma ställen och äter på samma restauranger år ut och år in men när vi kommer till Göteborg gör vi också det. Fast om man har ett vinnande koncept känns det lixom onödigt att förstöra det för att testa andra ställen.

På lördagen gick vi alla på bokmässan. Vi såg massa seminarier det här året. Det blev ingen tid alls i kockhörnan där det finns gratis kockmat och inte heller särskilt mycket tid på nedervåningen där alla böcker finns. Jag och Moa gick bland annat på ett miniseminarie där Cecily von Ziegesar snackade. Det är hon som skrivit Gossip Girl böckerna. Det var det häftigaste seminariet vi var på. Det var på engelska och hon berättade lite hur det gick till när hon skrev böckerna, hur dem ändrat karaktärerna i serien och sånt. Vi såg även en massa fler seminarier, men inte lika minnesvärda. På kvällen käkade vi indisk mat. Vi beställde faktiskt bara vegetariska-, fisk- och räkrätter den här gången så jag och Moa kunde smaka av alla rätterna för en gång skull.  

På söndagen skyndade vi oss till bokmässan för att äta Afghansk frukost. Det fanns bröd, frukt, fetaost, sockerkaka, nudlar med socker på och lite andra grejer där. Det var gott fast nudlarna och det Afghanska téet var lite väl sött. Efter frukosten gick jag raka vägen till ett hälsorum som fanns på mässan. Där kunde man väga sig på en special våg och kolla hälsan på lite andra sätt. När jag skulle väga mig visade det sig att man inte kunde ha strumpbyxor på sig så jag blev tvungen att ta av dem och visa mina håriga, bleka ben. Jag stod lite diskret bakom en blomkruka, fast folk glodde ändå. Haha, det kändes jävligt komiskt. Jag tror till och med att någon sa "nu får du strippa" =P Jag fick i alla fall reda på fettprocent osv. Allt såg normalt ut, vilket i för sig inte är särskilt överraskande.

På söndagen fortsatte vi att kolla på seminarier, bland annat på Hälsoscenen. En kille snackade om boken Den hemlige kocken som han skrivit. I den står det om alla tillsatsämnen som finns i mat. Väldigt intressant faktiskt, det är mer än vad man kan tro. Mamma köpte sedan boken så jag har redan börjat läsa den. Direkt efter lyssnade vi på Annika Dahlqvist som snackade om LCHF. Det seminariet var tyvärr inte så bra för tiden räckte inte till. Men hälsoseminarierna var ändå väldigt intressanta och fick mig faktiskt att vilja bli dietist ännu mer. Efter dem blev vi tvungna att stressa till en annan del av bokmässan där Mia Törnblom snackade om hennes nya bok Så dumt. Den verkar intressant så den ska jag köpa när den kommer ut i pocket. Jag gillar lite tyngre självbiografiska böcker.


Doktor Dahlqvist, bevis till dig Emma =P


En suddig (och mörk) Mia Törnblom.


Dotter och mor

Ett annat intressant seminarium som vi lyssnade på kallades "Man föds inte till man, -man blir det". På det snackade tre av killarna som varit med och skrivit boken Pittstim om hur unga killar har det. I boken finns det olika berättelser skrivna av 15 olika grabbar. Berättelserna handlar om deras upplevelser från livet. Den verkar vara rolig men lite tragisk. Efter det förstår jag lite bättre att killar har det kanske minst lika jobbigt som oss tjejer. Dem har ju också olika "roller" att försöka leva upp till, känner ett behov av att spela macho och så vidare.

Det här året köpte jag inte så många böcker från bokmässan. Det blev bara 3 stycken + en som jag ska ge bort. Jag har fortfarande kvar böcker från förra året och massa tidningar som jag måste plöja igenom så det kändes onödigt med fler. Böckerna jag köpte var i alla fall den första Gossip girl, en chicklit av Marian Keys och en verklighetsbaserad bok som handlar om Anorexia.

Idag har jag vart och tränat med Moa. Jag fick med henne på ett skivstångspass trots att det var en gruppaktivitet och att man måste röra sig någorlunda till musik. Moa har inte direkt någon talang när det gäller att koordinera armar och ben med musik så det såg jävligt roligt ut på uppvärmningen. Det gick verkligen inte att hålla sig för garv när jag såg hennes misslyckade försök att härma alla andra. Jonis är också hemma nu men imorgon ska han till Stockholm för på onsdag drar han till Cuba. Moa däremot ska bo hemma i cirka en månad så det ska bli kul. Efter den här månaden kommer vi inte ses på cirka ett halvår heller. 

Nu ska jag dra, men vet inte om jag ska sova än för jag har bestämt mig (nästan säkert) för att inte gå på matten imorgon vilket betyder att jag har sovmorgon till tio i 11.  

Jag vann!

Robert från skolan ringde nyss och sa att jag vann mitt programs plats (natur/samhäll)LS-valet. Jag kom alltså in i LS på ordinarie plats. Jag fick tydligen 50 procent av rösterna. Han ville inte avslöja hur många min motståndare fick än, men cirka fem procent hade röstat blankt, så det var nog inte med många procent jag vann. Jag blev glad i alla fall. Det känns inte som en så stor grej och det är inte en så stor grej men det är ändå roligt att vara med ett år till. Tyvärr måste jag också säga att jag har lite dåligt samvete. Min motståndare hade nog blivit mycket gladare av att vinna än vad jag är.. Fast det kan man ju inte veta. 

Tidigt imorgon åker jag, mamma och
pappa till Göteborg. Vi ska träffa min
syster där och så ska jag och hon gå
Liseberg. Det ska bli skitkul. På
lördag ska vi alla gå på bokmässan och
på söndag blir det troligtvis shopping.
Det är en tradition för oss att åka till
bokmässan i Göteborg. Jag ser jämt
fram emot det så mycket för hela
helhetsupplevelsen är så bra. All god mat,
böckerna, seminarier och att bara få komma
bort från vardagen. 

På lördag (tror jag) så har jag förresten haft den här bloggen i 1 år. Jävlar va tiden har gått fort. Det känns som jag startade den i höstas typ, men det gjorde jag ju inte. Kul i alla fall, det är så skönt att skriva av sig lite. 

Träningen idag med Felicia gick bra. Vi körde Ki-box i 90 minuter. Tyvärr känns passet inte lika jobbigt längre. Jag märker att jag börjar bli starkare, få mindre träningsverk och så vidare, vilket i och för sig är väldigt positivt.

Nä, imorgon ska jag gå upp typ halv sex så nu är det dags att sova. Ha det bra i helgen!

Glass i stora lass

Idag hade glasskiosken Halvars i Norrköping utförsäljning på all glass för att dem skulle stänga för säsongen. Jag tog självklart tillvara på tillfället och åt glass två gånger. Först efter lunch med Malin och Filip och sen med Fani och Disa.

Efter skolan åkte jag förresten till Stadium i Maxi för att köpa skidjackan för 500 spänn som de hade som öppningserbjudande. Trots att dem hade cirka 140 stycken jackor så var dem helt slutsålda när jag kom dit. Hur kan så många jackor försvinna på så kort tid? Bor det ens så många i Norrköping? Jävligt synd i alla fall, nu måste jag köpa någon dyr skidjacka istället. Typiskt min otur, jag som tyckte jag var ute i god tid.

Efter snabbvisiten på Maxi träffade jag Fani och Disa för fika men vi gick som sagt till Halvars istället. Vi köpte massa god glass och så satte vi oss i den stekheta solen, åt och snackade en massa. Det är verkligen jättevarmt ute idag, jag satt i t-shit och svettades. Så jävla härligt var det!


Fan och jag med våra seriösa ansiktsuttryck


Fani och jag, oseriösa och glada ♥


Disa ♥

Nu ska jag dra och träna Ki-boxning med Emma L:s kompis Felicia. Ha det bra!

Déjà vu

Jag vaknade två timmar för tidigt idag av att mitt rum var upplyst av solljus. Jag hade glömt dra ner persinnerna. Först trodde jag att jag försovit mig eftersom det i princip aldrig är så ljust i mitt rum men sen när jag upptäckte att det bara var solen blev jag riktigt glad. Man är ju inte precis bortskämd med sol den här årstiden.


Min skola i solljus, Tror att Sebbe är fotografen.

Igår hade jag den verkligaste déjà vu:n jag någonsin haft. Mamma berättade att vandrarhemmet vi skulle sova på i Göteborg ringde och sa att mamma bokat fel dagar. När mamma berättade det sa jag ungefär "men det gjorde dem ju för en månad sen med, du ändrade bokningen till rätt dag istället och allt löste sig". Jag försökte övertala mamma det flera gånger men det är tydligen inte sant. De är så konstigt, för mig känns det verkligen som det har hänt. Sjukt!

Nu vet vi i alla fall inte om vi har någonstans att bo eftersom vandrarhemmet nu är fullbokat +  att vi blev tvungna att betala för natten till idag, som mamma då råkat boka. Det känns som det kommer lösa sig men annars så är det väl bara att sova ute. Jag är ju van vid det nu, visserligen i lite varmare klimat då.

Idag har jag låång sovmorgon och kort skoldag. Jag börjar klockan 11 och slutar halv 2, YEAH!

Min brorsa är en fighter

"Kom igen Jonataan! "

Min brorsa är han den bleka som vinner i slutet. Det känns lite hemskt att se den andra snubben bli nerslagen men jag kan inte låta bli att känna mig lite stolt. ♥

Idag tränade jag skivstång. Det gick väldigt bra fram till när vi slutat och jag satte mig ner för att dricka vatten. Korken var inte tillräckligt påskruvad eller något så den ramla av och jag fick massa vatten över mig. Det var dagens komiska händelse det. =)

En avi

Nyss när jag kom hem från skolan så såg jag att jag fått en avi. Jag som inte har beställt något började genast fundera på vad det kunde vara för något spännande paket jag fått, och från vem. Jag blev mer och mer ivrig och förväntansfull och förbannade postens "hämtas tidigast 12". För att fördriva tiden så länge loggade jag in på msn för att kolla min mail. Min syrra hade svarat om Liseberg och så hade hon skrivit " Det jag också skulle säga med mitt mejl var att jag köpt två saker från tradera och eftersom jag inte trodde att de skulle hinna komma så bad jag dem skicka dessa till dig. Bli nu alltså inte glad och tro att du har fått paket när du får två avier. hehe."

Gah! Jag tänkte väl att det var för bra för att vara sant med ett hemligt paket till mig. Dags att dra tillbaks till skolan snart, jag har bara lång lunch.

Intensivjympa

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Direkt när jag slutatade skolan ringde Emma så jag gick raka vägen från Yogan till henne. Vi gick och kollade på stan. Jag hittade lite fina grejer men jag står fortfarande fast vid att jag inte ska köpa några grejer innan Göteborg. Jag har visserligen sett att Stadium ska rea ut en skidjacka som jag funderar på att köpa. Men både jag och Emma kom fram till att skidjacka inte räknas eftersom det är en sån grej jag verkligen behöver och som jag kommer använda länge.

Vid fem skulle Emma hem så då cyklade jag vidare till Timmy för att snagga hans hår. Det blev riktigt bra, jag tror jag börjar utveckla en ny talang =P Efter snaggandet drog jag hem ganska fort för att fixa mat och käka. Nu ikväll var jag på Friskis & Svettis intensivpass med Emma L. Det var jätteroligt. Han som leder det såg också extremt glad ut under hela passet vilket faktiskt bidrog till att jag själv blev gladare. Passet var förövrigt riktigt jobbigt. Jag har nog aldrig varit på ett så jobbigt och svettigt pass på friskis förut. Det ska jag fortsätta gå på. Nu har jag bara käkat mat och snart ska jag sova,

Jag fick förresten mail från min syrra förut. Hon hade kollat upp priserna på Liseberg och dem var billigare än vi trodde så nu är det nästan säkert att vi ska dra dit när vi är i Göteborg. Det ser jag verkligen fram emot. Jag har inte varit på Liseberg på över tio år så jag kommer inte ihåg någonting därifrån heller. Det är ju så kul att åka karuseller!  


Förresten, det är höst nu, spännande!

Fika

Idag på Yoga & Meditationen hade jag på mig världens mest opraktiska outfitt. Jag hade typ ribbstickade, ganska genomskinliga strumpbyxor och en kort klänning. Varje gång när vi skulle sträcka på oss eller böja oss framåt visade jag hela min rumpa för klänningen åkte upp. Oturligt nog hade jag också en av de få killarna som går kursen precis bakom mig så han måste ha sett en hel del. Det är heller inte sånna killar som "går in i sig själva" som går på yogan så han var nog fullt medveten om vad som pågick framför honom. Haha, jag hade i alla fall hipsters på mig under strumpbyxorna.

Efter skolan träffade jag Fanibanani. Vi satt i hennes kök (the usual place), fikade kakor, vaniljte och snackade en massa. Efter några timmar kom Disa med. Vid halv 7 gick vi till Världens bar och fortsatte fikat där med Julia också. Egentligen hade jag tänkt träna vid 7 men jag hade så trevligt så Fani lyckades övertala mig att skita i det. Istället åt jag massa onyttiga grejer. Det blir jämt så, dem dagarna jag tränar äter jag nyttigt men dem dagarna jag inte tränar äter jag massa skit. Man tycker ju att det borde vara tvärtom.


Fanibanani och jag


Disa och jag, Haha hade ingen aning om att hon peka på mig :P
Ah, jag vill typ ha så mörkt hår som Disa och Fani förresten. Tror min färg har tvättats ur med..

Jag har förövrigt stor beslutsångest om matten. (Jag har ältat det fram och tillbaks med alla idag). Det verkar ju som att det bara är en onödig kurs men tänk sen om jag vill läsa nån utbildning som kräver Matte C. I och för sig kan man ju alltid plugga den senare men då hamnar jag i en annan (troligtvis svårare) sök-kvot. Ush, jag hatar beslutsångest. Det lutar mest åt att hoppa av nu ändå, jag kommer nog inte vilja läsa nån matteutbildning och jag behöver inte meritpoängen till de flesta utbildningarna jag vill söka heller. GAH, can´t make up my mind.

Depressed

Jag känner mig lite deppig idag. Förut när jag cyklade till Ki-boxningen var jag helt nere men sen när jag träffade Emelie kändes det bra. Det var roligt att träna och skratta lite tillsamans men nu är jag hemma själv igen och känner mig lixom uttråkad/deppig. Jag vet inte riktigt varför. Jag skulle ju kunna skylla på hösten men det känns så lamt. Jag antar att det bara är sånt som går upp och ner.


Sebbe eller Agnes tror jag har tagit det här fotot.

Jag tror jag ska träffa Timmy en stund senare och se på vänner eller nått. Det ska bli kul, jag känner att jag måste göra grejer för att jag ska må bättre. Vänner är ju en bra medicin. =)

Födelsedagsfirande

Igår kväll åkte jag till Kvarsebo för att fira Malin som fyllde 18 år. Det var överraskningsmiddag (även om Malin visste om det lite) hos Maja. Först åt vi massa god mat, bland annat grillat och pastasallad. Maja hade också gjort jättegoda vegetariska spenatpiroger till mig. Jag brukar alltid känna mig till besvär när folk känner att dem måste göra specialmat till mig men det uppsakttas i alla fall väldigt mycket. 

Efter maten bastade vi och badade i en badtunna. Jag, Maja, Jakob och Katta (?) gick ner till havet i mörkret och tog ett jävligt snabbt dopp där i (!) Jag har typ aldrig badat i så kallt vatten innan. Jag trodde inte jag skulle våga så jag överraskade mig själv jävligt mycket där. På vägen tillbaks blev jag dock tvungen att springa barfota, jag var verkligen svinkall! Det var skönt att komma in i bastun sen i alla fall. Det var jävligt skönt att basta över huvudtaget. Jag måste börja göra det nu, det kändes nästan som utomlandsvärme. Vi har en bastu i huset med jag har typ bara använt den 1 gång  på snart 18 år. Det ska det bli ändring på, tror hela jag kommer må bättre om jag får värmekickar lite då och då. 

Efter allt badande blev alla jävligt sega så vi åt lite till, satt och kollade lite på tv:n och snackade. Kvarsebo ligger på landet och det går inte många bussar dit så jag sov över hos Maja. Tyvärr kunde jag inte somna förrän typ 5 på morgonen. Jag låg och försökte i flera timmar. Jag brukar aldrig ha svårt för att somna i vanliga fall så det kändes konstigt. Jag låg inte ens och tänkte på något speciellt. Det var en väldigt bra och rolig lördag i alla fall.

Snart ska jag dra och träna Ki-box med Emelie. Jag ser fram emot det, jag tror jag blivit lite träningsberoende. Jag känner nämligen att jag bara måste röra på mig, ofta.

Landet

Malin fyller 18 år idag. Grattis, grattis, grattis!!


Nu ska jag fixa mig och packa ner alla läxböcker. Snart ska jag följa med mamma och pappa till kalla landet. Förhoppningsvis kan jag koncentrera mig där och plugga klart alla mina läxor. Jag kommer sitta där i vårat vardagsrum fullt påklädd med flera vinterjackor och plugga. Rolig lördag. Men ikväll då ska jag göra något helt annat som förhoppningsvis blir väldigt kul. Jag får bara hoppas att jag tinar upp tills dess.

Ha det bra idag!

Bilder från Brindisi

Sådär, nu har jag rensat bort cirka 150 bilder från datorn och mer finns det att rensa. Jag orkar nog inte slänga så många mer idag bara. Här kommer i alla fall fler bilder från tågluffen, bilder som jag verkligen inte vill rensa bort. 

Vi tog som sagt nattåg från Rom till staden Brindisi som ligger i närheten av Italiens klack. I Brindisi spenderade vi en dag väntandes på färjan som sedan tog oss över till Grekland. Vi spenderade mestadels av dagen på ett mysigt café där vi drack jättegoda och billiga caffelattes. 


Italien har verkligen gott kaffe.


Väskan, vårt "hem" var ständigt i närheten.


Brindisi var en väldigt mysig liten stad.


När vi tröttnat på att sitta på cafét gick vi en promenad. Vi satte oss på en ganska hög stenmur precis vid en väg istället. Vägen var, som tur var inte särskilt traffikerad.


Mina ögon ser verkligen isblå ut på vissa bilder.

Oj, vi hade inte så många bilder därifrån så det här blev ett kort bildinlägg.

Ishockey, igen

Jag drog till ishockeyn sen. Jag tvekade in i sista stund men sen bestämde jag mig för att ge det en till chans i alla fall. Det mest avgörande var nog i och för sig att mamma och pappa (håll i er nu syskon) skulle installera vår nya diskmaskin på kvällen. När dem ska sammarbeta med sånna grejer brukar båda bli jävligt irriterade och då är det aldrig kul att vara hemma. Idag var det jag och bara två tioåringar som var nybörjare. Vi fick en egen tränare som hjälpte oss lite med tekniken. Det var kul att lära sig det lite bättre. Jaa, jag vet fortfarande inte om jag vill börja spela men jag får i alla fall testa gratis fler gånger. Tyvärr kommer det nog dröja tills jag får tid för att testa igen och då blir det ju ofta så att man aldrig testar det igen.

När jag kom hem från träningen visade det sig att mamma och pappa fortfarande inte var klara med installerandet. Jag förstod det direkt på pappas dystra "hej" när jag klev in genom dörren. Det visade sig att det blivit en liten översvämning till och med så att vår vicevärd blev tvungen att stänga av vattnet. Efter att jag ätit och kollat på mammas och pappas arbete ett tag fick jag gå ner till bastun i källaren och duscha. Mamma och pappa är fortfarande inte klara med installerandet så vi får se om dem lyckas eller om dem måste anlita någon att göra det. Vilket mina syskon vet, inte händer särskilt ofta.

Jag träffade förresten Timmy en stund innan träningen. Vi var en sväng på stan. Det var trevligt som vanligt. Det var ett tag sen vi träffades nu (vilket betyder typ en vecka) men det var kul att se han igen.

Nu måste jag rensa datorn lite.

Bilder från Rom

Sådär, nu börjar jag komma in i det hela igen. Nu kommer det ju faktiskt bilder från semestern med jämna mellanrum. Fast det är fortfarande inte ens hälften av alla bilder så jag kommer nog inte bli klar förrän i vinter =P

Jag drog förresten till Arbetsförmedlingen förut. Tyvärr var det bara heltidsjobb så jag var där helt i onödan. Men jag antar att jag lärde mig lite ändå, nu vet jag hur det går till på sånna informationsmöten lixom.

Tillbaks till semestern. Jag och Emelie kom med ett tåg till Rom vid lunch tid. Vi hade ingen stans att bo (som vanligt) så vi gick runt i någon timme för att hitta ett billigt Hostel. Tillslut lyckades vi hitta rätt till ett kristet hostel som faktiskt (visade det sig) låg ganska nära Colusseum. Efter att vi lämnat våra tunga väskor och duschat gick vi för att äta mat. Vi hade inte ätit någon riktig mat (på restaurang) innan så vi passade på att gå till en restaurang och beställa pizza eftersom vi ändå var i Italien.


En lycklig Emelie


Vi hade typ bara råd med Margherita, men den var väldigt god.


Efter maten gick vi en promenad...


..Till Colusseum

    
Dagen efter gick vi till en kyrka. Där fick vi låna massa sjalar för att täcka våra kroppar. Jag förstår inte sånna regler..

    
Vi var inte i kyrkan länge, istället gick vi till en mysig park och satte oss. Det är mer vår stil.


Emelie


Jag

Efter ett tag tröttnade vi på det med så då fortsatte vi att vandra runt. Vi gick bland annat till en stor byggnad som hade muséeum inuti. Man kunde gå ut på en terassliknande grej där det var jättefin utsikt.


Jag på terassen


En del av utsikten, colusseum där långt borta.


Ahh, ^^


Jag med utsikten

Det var tider det. Haha, nu börjar jag bli nostalgisk igen. Det blir så när jag kollar på bilderna. Hela resan känns nästan lite overklig. 

Samma kväll träffade vi några kanadensare som bodde på samma hostel. Dem var hur roliga som helst. Tyvärr har jag inga bilder på dem men jag och Emelie kommer i alla fall aldrig glömma deras roliga skämt. Tyvärr hann vi inte vara med dem så länge för vid 11-tiden på kvällen tog vi nattåg vidare mot Brindisi
 

Friluftsdag

Idag är det halvfriluftsdag för alla elever som läser Idrott och hälsa A eller B i min skola. Tyvärr har skolan trappat ner friluftsdagarna jävligt mycket så vi fick inte ens välja mellan olika aktiviteter. Alla ska gå, springa eller jogga igenom 5.3 kilometer. Jag joggade i morse vid 9-tiden och på eftermiddagen har jag inga lektioner så nu är det helg för min del. Det gick bra för mig att springa, vädret är perfekt för en joggingtur här. Det är sol, blå himmel och lagom kall, frisk luft. Jag joggade hela vägen i ganska lugnt tempo. Jag kom in i mål på 35.52 minuter. Mitt mål var att komma in på under 40 minuter, det klarade jag ju så det känns bra.

Skolan har förresten lagt upp alla bilder på dem som kandiderar till LS nu. Jag ser hemsk ut på den bilden! När den var utskriven på papper såg den okej ut men nu när jag ser den bättre gillar jag den inte alls. Undra vad jag kommer tycka om den sen när den blir overheadbild med.. Hoppas det inte är många som kollar på bilderna på hemsidan.


Här är den liten, på hemsidan är den större och hemskare!

Nu ringde Emelie, hon  var påväg till stan fast försenad. Jag kanske ska följa med henne på nån grej på arbetsförmedlingen. Jag tror jag ska möta henne fast jag är jävligt hungrig så jag funderar på att skita i det och äta istället. Ska försöka hitta hur länge det håller på bara och sen bestämma mig om det är värt det.

Ishockey

Guess what? I´m alive!

Hockeyn var.. Kul. Jag är verkligen inte fullt övertygad än men jag ska ge det fler chanser. Kanske redan imorgon faktiskt. Det började med att jag kom dit och fick hjälp av flera stycken att klä på mig alla skydd. Skydden kom från lite olika personer men efter några provningar fick vi ihop en komplett hockeyoutfit. Jag tror jag blev tio kilo tyngre, dubbelt så tjock och cirka tio centimeter längre med alla skydden på. Det var i alla fall skönt att ha på sig allt, man kunde till och med slänga sig på isen utan att få ont.   

Dem som kom till träningen för att prova idag var då jag.. och cirka 10 stycken ungar i tioårsåldern. Haha, det kändes lite komiskt men några av dem var faktiskt riktigt bra. Jag blev utklassad av flera ungar. Inte så konstigt i och för sig, det känns som dem vågar åka fortare och så. Först gjorde vi lite olika övningar och sen körde vi match, jag lyckades göra ett mål :P I slutet av träningen körde vi "vem är rädd för svarteräv?" eller hur den går. Den hade jag säkert inte kört på cirka tio år innan så det var verkligen en nostalgitripp för mig.

Inatt drömde jag förresten värsta mardrömmen! Jag satt själv i en skog någonstans och kollade på fina, röda rävar. Fotade dem lite och så. Efter ett tag fick rävarna syn på mig så dem sprang iväg. Jag satt kvar och spanade efter fler djur att fota. Efter ett tag såg jag svarta hästar. De var en bit bort ifrån mig. Jag kollade på dem och så fick dem syn på mig och min kamera. Nästa gång jag kollade upp var hästarna jätte nära och en håller på att öppna sin mun. Jag förstår att dem ska börja äta mig så jag blir jätterädd, men jag kunde inte göra något för den vägen som inte var blockerad av hästar sprang rävarna iväg på. Sen vaknade jag. Undra vad den drömmen betyder?

Jag tror jag började drömma om det för att jag och Timmy snackade om hästar lite innan, eller Timmy sa bara att Pumas lät läskigare än Hästenhockey. :P Det var länge sen jag drömde en mardröm. Och även fast den inte låter så läskig så kändes den faktiskt äcklig när jag vakna mitt i natten.   

Aoh, jag blir galen. Datan är jävligt seg nu igen. Imorgon måste jag rensa massa på den. Jag skulle kunna sova nu om det inte vore för datans seghet..

Möte

Har precis haft LS-möte och tryckt i mig två wienerbröd. Egentligen gillar jag inte sånna så mycket, men när det ändå är gratis fika är det lika bra att passa på. Det var inte riktiga wienerbröd heller, den första hade äpplen på sig och så var dem faktiskt inte riktigt lika stora. Mötet gick fort, så nu sitter jag bara kvar i skolan för snart ska jag åka och spela hockey så det är ingen idé att åka hem emellan. Jag är inte så nervös än men när vi väl ska sätta igång med tacklandet blir jag nog lite nervös. Jag har ju aldirg ens spelat hockey så det ska bli jävligt intressant och roligat att testa.

Nu måste jag snart dra, vet inte riktigt hur lång tid det tar att ta sig till hockeyn. Jag skriver senare i alla fall och berättar hur det var, så vet ni om jag lever med.

Bilder från Pisa

Ikväll har jag ganska mycket tid så nu tänker jag lägga in lite fler bilder från luffen. Det blir bilder från Pisa den här gången.

Vi kom till Pisa vid 4-5-tiden på morgonen efter att ha varit vakna (druckit och åkt tåg) en hel natt. Vi valde mellan att sova ett tag på tågstationen eller åka till lutande tornet på direkten. Eftersom vi är lite galna och bara ville se tornet så tog vi bussen dit på direkten och fick därför se tornet i soluppgång utan några andra turister. Det blev sedan en av de mest berättade historierna på resan.


Tornet i soluppgång




Emelie framför tornet


Jag posar (och ser galen ut) framför tornet


Man kunde gå närmare alltså, men vi tog bilder härifrån.


Vi ser inte så trötta ut, men jag tror vi fick energikick av hela grejen.

Vi var vid tornet i absolut max en halvtimme. Det var inte så intressant. Man fick inte gå så nära att man kunde nudda tornet eller försöka välta det, som vi hade lovat österrikarna att vi skulle försöka göra. Så vi bröt det löftet och dem bröt löftet att dem skulle följa med oss. Efter att vi sett tornet tog vi buss tillbaks till tågstationen och åkte sedan vidare till Rom. Vi var alltså bara i Pisa i några timmar.  

Det känns roligt att vi fick med tornet på resan i alla fall, coolt att ha varit där lixom.

Skita i matte C?

Funderar starkt på att hoppa av Matte C. Idag på matten fick vi fyra uppgifter att göra, som ett litet läxförhör. Det gick sisodär för mig, det kändes ganska dåligt när jag gjorde det. Efteråt gick vår lärare igenom svaren på tavlan och så sa han att dem som fått tre rätt eller mer kunde gå ut från klassrummet. Cirka tre personer gick ut, jag fick bara två och ett halvt rätt så jag stannade kvar. Efter det sa han ungefär "Jag rekomenderar er som inte klarade det här att hoppa av matte C". Sen började han babbla på om att vi aldrig skulle klara det om vi inte lade ner mer tid och att vi skulle få kämpa jävligt hårt för att ens på g och så vidare.. Eftersom jag nu hatar att få G så tror jag att jag ska hoppa av. Jag har redan snackat med pappa, syo:n om det. Vi har konstaterat att jag inte behöver matte C på några av de utbildningarna som jag skulle vilja gå på, vi har även sett att jag redan har nästan max i meritpoäng och därför känns det onödigt att gå kvar. Jag hatar att göra grejer som känns helt meningslöst och matte är verkligen en sån grej. Jag kommer aldrig få användning för de här mattekunskaperna i mitt liv. Dem är ju bara till för om man ska söka vidare till någon matematisk utbildning, vilket jag verkligen inte känner för att göra.

Nu måste jag bara boka tid med min syo. Jag funderar på att lägga till Filosofi A som kurs istället. I tvåan läste jag 50 poäng extra så dem kommer väldigt välbehövligt nu om jag hoppar av matten. Jag kommer också få ett mycket slappare schema om jag hoppar av matten, vilket jag i för sig inte behöver nu men det kanske är skönt till våren. Aja, ska snacka med syo:n och sen bestämma mig.

Bilderna på oss som kandiderar till Lokal Styrelse har kommit upp på vissa ställen på skolan nu. Jag ser inte sådär jättesmickrande ut på bilden men ganska okej blev den i alla fall. Jag är en av väldigt få som ler på bilden och jag ler nog störst (och falskast). Haha nä, det var inte sådär jättefalskt men det ser så ut. Det ska bli spännande att se vem som vinner.. Min motståndare har nog bäst valtext i alla fall, men man får ändå mest röster från sånna man känner.

Nu ska jag gå och handla salladsingredienser. Det blir ingen träning idag, jag måste vila upp mig inför hockyn imorgon.

Nya mjukisbyxor =)

Jag sitter i mina nya, vita mjukisbyxor och myser. Ja jag vet, jag är hemsk som köpte dem ändå. Fast det var faktiskt halva priset så dem kostade bara 149 kronor. Vem kan motstå något sådant? Jag visste att jag skulle ha köpförbjud som projektarbete. Nu ska jag i alla fall inte köpa något stort eller ta ut några mer pengar förrän Göteborg hade jag tänkt. Haha vilken uppoffring, leva på cirka 80 spänn på en och en halv vecka. =P

Idag har jag Yogat två gånger. Det blir så på tisdagar eftersom jag först har det som lektion i skolan och sedan går med Emelie och yogar på F&S. Jag har förresten lite träningsverk sen igår, fast konstigt nog mest i rumpan och lite i benen. Nä nu ska jag inte sitta här och skriva mer. Jag lovade mig själv att lägga mig hyfsat tidigt idag, så säng får det bli nu.


Mina nya myskläder. =D

Skivstång

Idag har jag haft stora humörsvängningar, imorse var jag glad, på eftermiddagen ledsen och nu är jag på topp igen. Jag hade bara Yoga & meditation idag i skolan för miljökunskapsläraren var borta. Han är det ganska ofta tyvärr, miljökunskap är en sån lektion som jag verkligen vill ha så det känns lite tråkigt. För att bli hungrig gick jag en vända på stan istället. Jag köpte en snygg t-shirt på Carlings. Efter det kom jag på att jag verkligen älskar den affären, jag älskar musiken, kläderna och mäniskorna. Sen gick jag till Indiska och köpte nya, billiga fingervantar. Det är redan riktigt kallt för händerna att cykla fram och tillbaks till skolan. Förberedd för kylan cyklade jag hem och gjorde tonfisksallad till lunch.

Den var faktiskt godare än vad den kanske ser ut..


Efter lunch drog jag tillbaks till stan igen för att göra lite "ärenden". Där fick jag vänta en massa i onödan och så, så då började jag bli sur. Jag gick i alla fall runt och kollade och köpte nästan ett par mjukisbyxor. Jag tror faktiskt att det var för att jag ville "fylla" något. Antar att det är så männsikor blir shoppoholics. Fast nu har jag faktiskt tänkt på de där mjukisbyxorna nästan hela dagen så imorgon ska jag nog testa dem i alla fall. Haha.

När jag kom hem snackade jag med Emma en stund. Hon peppade upp mig som vanligt. Klockan kvart i fyra visste jag inte riktigt vad jag skulle göra hela dagen så jag kollade på friskisshemat och upptäckte att det var ett Skivstångspass vid halv fem så jag fixade mig (sminkade av mig och sunkade ner mig) och cyklade dit. Det gick skitbra där, jag kände mig starkare än någonsin. Fast det betyder ju inte att jag lyckaqdes lyfta skivstången varje gång..

Jag ska förresten testa Hockey på torsdag! Jag ser verkligen fram emot det, har velat testa det i flera månader nu. Det känns bara lite läskigt för det kommer säkert vara skitjobbigt och så kommer jag bli nertacklad och få massa blåmärken. Men det gör inte så mycket, det verkar vara en jävligt rolig sport i alla fall.

Pics

Dagen har jag spenderat som de flesta söndagar nu för tiden. Den började med äggröra framför tv:n. Efter många timmars segande åkte jag och tränade Ki-boxning, efter det Ki-Yoga med Emelie och nu är det kväll. Jag gillar den ordningen på dagen, perfekt mycket segande och perfekt mycket träning.

Kvällen igår var jätterolig, precis som jag trodde. Det var jag, Fani, Disa, Julia, Emelie och Johan (Emelies bror) hemma hos Julia. Vi drack vin och dansade massor. Det belv en hel del rolig bilder som kommer här. Det är lättast att beskriva kvällen i bild.


Fani och Disa


Emelie och Julia


Emelie, Fani och Johan


Julia och Disa


Fani, Julia och Disa


Jag och Disa


Jag, Disa och Emelie. Eh, jag borde hålla ihop benen mer ser jag nu, men det är ju bara lila.  

Och nu till de mer komiska "dansbilderna"


Johan, Jag och Disa skuttar runt..


..Och ner?


Disa posar lite samtidigt =P

Vid 11 drog alla ut utan jag. Jag tänkte åka hem lite fort men på vägen träffade jag Haga. Vi stannade och snackade och lyckades prata bort över en timme i kylan. Vi snackade mest om resor, det kändes skönt att drömma sig bort lite. Det var inte förrän jag kom hem som jag kände hur kall jag egentligen var, så det blev en lång dusch för att tina upp och tvätta bort röklukten. Allt tillsamans gjorde i alla fall det hela till en väldigt rolig lördagskväll.

Planera inför döden?

Ikväll blir det förferre hos Julia igen. Ser fram emot det, känner mig lite positivare idag faktiskt. Kanske inte blir deprimerad av att vara med folk som ska ut för en gång skull. Fast det beror ju på vad jag gör efteråt.


Här kommer lite bilder från förra helgen.


Jag och Fani


Vi igen <3


Julia, Fani och Disa


Idag var jag, mamma och pappa och hälsade på mormor och morfar i deras nya hus. Dem håller på att flytta nu eftersom de är rädda för att dem ska bli för gamla för att flytta själva sen. Det kändes lite sorgligt, hela släkten är ju van vid att dem bor i deras gamla hus med pingisbord och allt. Har dessutom lite delade åsikter om det här "planerandet inför döden". Jävligt schysst av dem att tänka på oss genom att flytta och rensa ur lite skräp nu, men det känns ändå ganska tragiskt. Dem flyttar till det här nya stället för att det bara är en våningsplan, inga höga trösklar och enklare att sköta om. Det är ju verkligen förberedelser, men jag antar att det bara är smart. Känns dock lite tråkigt, man kan ju inte planera allt lixom.

På vägen hem stannade vi på landet. I huset var det kallt som satan så jag pallade bara stanna där i en halvtimme, sen tog jag bussen in till stan igen. Allt ser så dött ut nu på landet eftersom allt är så grått. Ingen bra årstid för att vara där med andra ord.

Nu ska jag fixa mig lite. Ska vara hos Julia vid 8.

Skrämmande bilder

Ah, snackade precis med en italienare som jag och Emelie träffade på båten mellan Italien och Grekland. Han skickade en bild på oss. Skrämmande, jag kom inte ens ihåg att någon tog kort. Som tur var är den suddig.


Jag undrar hur många sånna bilder som cirkulerar runt på internet. Bilder jag inte ens vet existerar. Men å andra sidan har jag ju själv en massa sånna bilder på folk. Han sa att han sett min blogg med. Haha, han kommer säkert se det här med och tro att jag är jättekär i honom =P Komiskt!

Skolfoto

Har precis varit på lunch med mamma, pappa och Åke. Vi åt på De Geers restaurangskola. Jag åt jättegod mat. Först fisk med kräftor i gräddsås typ och sen en god kaka som påminnde om tårta med chokladbotten, citronkräm, bjärnbär och lite mer. Känns ganska lyxigt att gå och luncha, det händer ju inte så ofta.

Jag har inte vart så mycket i skolan idag, hade typ inga lektioner. Däremot tog vi skolfoto. Eftersom vi går i trean skulle vi göra det lite speciellt så vi hade ett rep som en dragkamp ungefär och sen ska det stå "Nu drar vi" eller något liknande. Sen var vi utklädda till det vi vill jobba med. Jag vet ju inte vad jag vill syssla med så jag klädde ut mig till det jag vill göra efter skolan istället. Jag hade en stor mössa och skidglasögon på mig. Jag kallade mig skidproffs eller skidlärare (lite mindre glamoröst). Kanske inte så kreativ bild till katalogen men jag är överraskad att vi ens lyckades genomföra den. Vår klass är inte direkt så bra på att planera, tur att det finns några som bryr sig i alla fall, det blir ju faktiskt lite roligare så.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra ikväll. Vid fyra ska jag träffa Emma i alla fall och få tillbaks min Sex and the city box. Hon har lånat den i typ två månader nu och jag saknar den såå! Jag funderar på att bara stanna hemma, se på det och äta massa onyttigheter. Vi får väl se om något roligare dyker upp.

Konstigt hur en sån grej kan vara så underhållande.

Ki-Box

Idag efter skolan var jag på möte inför LS-valet. Vi gick igenom hur det skulle gå till osv. Efter all information fick alla kandidater fotograferas. Bilderna ska sättas upp på skolan tillsamans med en text om varför vi vill sitta i Lokal Styrelse. Hoppas bilden blev lite bra i alla fall, vill ju helst inte ha en ful bild som hela skolan ser.

Efter skolan träffade jag Emelie. Vi körde Ki-Box i 90 minter. Det var underbart som vanligt. Sån boxning är verkligen min grej. Mån får en chans att ta ut lite aggretioner samtidigt som man tränar. Idag avreagerade jag mig nog inte så mycket. Jag kollade ju på Emelie när jag slogs, det känns inte lika lätt då. Passet var ändå jobbigt. Men jag undrar när/om jag någonsin kommer bli så trött igen som jag blev efter första gången jag boxades på Hälsostudion. Mina armar skakade till och med morgonen efter när jag tränat med en stark kille där. Jag vill ha den känslan igen!  

Skivstång

Internetanslutningen krånglar så ett ganska långt inlägg jag nyss skrev raderades.. =/

Så nu orkar jag bara uppdatera lite kort. Det har inte hänt så mycket, jag tränar mest. Igår körde jag yoga två gånger (en i skolan och en på Friskis och Svettis). Jag kände mig som värsta yogafreaket efter det, men det sägs ju att det är bra för kroppen. Nyss körde jag ett skivstångspass på F&S. Tyvärr kunde jag inte köra hela passet felfritt på grund av att en grej man sätter fast vikterna med krånglade. Man ska skruva fast en silvergrej för att vikterna inte ska åka av stången. På nått konstigt sätt lyckades jag skruva åt den så hårt att jag inte fick upp den igen. Fråga mig inte hur. När passet var slut bad jag ledaren om hjälp att få bort den. Hon klarade inte heller av det så vi bad en snubbe som först inte heller fick bort den. Det slutade med att han fick använda en annan hård grej och slå bort den. Jag måste väl vara stark som lyckades spänna åt den så hårt?

Innan träningen var jag på stan med Emma ett tag. Först gick vi runt lite för att hitta något ställe där Emma kunde äta men vi hamnade ändå slutligen på McDonalds. Hann däremot träffa en hel del männsikor på vägen.

Just det, jag har anmält mig som kandidat för LS i år igen. Det ska vara omval nu på grund av att det är en ny mandatperiod. När jag anmälde mig var det bara en till från samma program som ställt upp, jag har alltså inte så stor konkurrens. Det känns lite läskigt med val för det verkar som det blir seriösare det här året. Det känns lite som en popularitetstävling och sånt gillar jag inte.

Nu ska jag sova, god natt!

Bilder från resan till Pisa

Nu har jag gått ur kyrkan helt. Fick bevis hem idag, det känns nice.

Jag har håltimme nu så jag tänkte lägga ut fler bilder från min och Emelies tågluff nu när jag har tid. Senast lade jag ut bilder från Italien, så nu blir det fler från resan i Italien till Pisa. Vi träffade ett grabbgång österrikare på ett tåg som vi hade sällskap med större delen av resan i Italien. I slutet blev dem nog till och med lite skrämda av oss eftersom vi jämt skulle med samma tåg som dem, vi misstänkte att dem trodde vi följde efter dem. Haha

  
Emelie

     
För att bekanta oss lite mer körde vi ölspel.


Han till vänster är Mario




I väntan på nästa tåg..

     

Det var roligt att vara med dem. Fast det är sjukt, jag kommer bara ihåg Marios namn och det kommer jag självklart ihåg på grund av Supermario. Tänk vad man glömmer fort.

Åh, luff!

Färgat håret

Sådär, nu har jag lyckats få håret i en och samma färg igen, förutom lite olika nyansskiftningar som bara är fina. Det blev lite mörkare brunt, ingen stor förändring jag ville mest få bort utväxten. Jag tänkte köpa nytt rouge med men H&M har tydligen slutat sälja det som jag ville ha. : / Emma skulle med ha färgat håret men hon ändrade sig nästan direkt efter att hon köpt färgen.

Här kommer lite meningslösa före- och efterbilder.


Försökte fota min utväxt, man ser väl på ett ungefär..


    
Före                                                             Efter

Mitt hår ser ju nästan finare ut på första bilden :/ Inte stor skillnad i alla fall, som jag sa.

Funderingar

Jag har ingen måndagsångest längre. Den försvann nog med mitt gamla schema. Nu har jag bara två lektioner på måndagar och den första är Yoga och meditation. Jag tror faktiskt att jag får mer energi av att yoga på morgonen, eller så vaknar jag bara lättare. Efter yogan hade jag håltimme, så jag cyklade hem och åt frukost. När jag sedan skulle cykla tillbaks till skolan igen spöregnade det, vilket fick mig att tänka en hel del. Jag tänker alltid mer när det händer något speciellt. Först var det bara negativa tankar om pissvädret men sen kom jag på mig själv med dem så då tog jag ett andetag och tänkte att jag skulle tänka mer positivt. Jag kom då fram till att det faktiskt inte är så jobbigt med regn och att det inte alls är särskilt synd om mig som måste cykla i spöregn till skolan, Jag började till och med fundera på att ta med ombyteskläder till skolan för andra regniga dagar. Som man hade på dagis vet ni. Sen när jag väl var framme på skolan och mina strumpbyxor satt slickade längs med benen tänkte jag att det var bra eftersom dem då inte hade en chans att åka ner. 

Tänk hur man kan ändra tankarna till något positivt istället. Regn är inget stort problem.  

Jag har en klar bild av hur jag vill se ut i höst/vinter. Om en kvart ska jag möta Emma på stan och köpa två billiga, viktiga tillbehör och sedan blir det färgstuga hos mig =)

Ki Box & Ki Yoga

Idag har det varit en träningsdag för mig. Jag var så peppad på att testa de olika passen på F&S att jag körde två olika idag. Jag började med att köra Ki Box. Det liknade de andra boxningspassen jag varit på. Man står två och två och turas om att boxas eller hålla britsar. Jag var med en snubbe i min storlek och längd. Han haffade mig redan innan vi kommit in i salen och frågade om jag var ensam. Är det så uppenbart? :) Det gick i alla fall bra att köra med han, han tog inte i så hårt (nästan lite för löst) och sa att han tyckte det kunde vara lite läskigt när folk slog för hårt. Inte konstigt att han ville slåss med mig, jag ser väl inte så där jättestark ut precis. Passet var hur kul som helst och jävligt jobbigt. Vi gjorde specillt en rolig övning där vi skulle springa runt till olika och boxas, det var underbart. Jag längtar redan till nästa pass.

Nu har jag precis varit på ett Ki Yoga pass. Det var väl.. sådär. En annan ledare blev tvungen att ta över passet i sista stund så jag vet inte om det är som dem brukar ha det. Men jag antar att jag har ganska höga förväntningar på Yogapass med eftersom jag varit på ganska många. Jag ska självklart ge det fler chanser i alla fall.

Nu ska jag äta grillad majskolv och få flashbacks från Patras. Sen kommer jag nog däcka ganska tidigt, jag längtar redan till sängen.

Jag vill också vara stooor

Kvällen spenderades förfestande med Disa, Fani och Julia hos Julia. Det var roligt och trevligt som vanligt bortsett från det faktumet att det inte var någon förfest för mig. Jag har kommit på att jag bli deprimerad av att vara med kompisar som ska ut. Man ser hur de fixar sig, förväntan inför kvällen stiger och alla blir på partyhumör samtidigt som man själv sitter där lite halv sjaskig och funderar på vad man ska göra när man kommer hem. Åh vad jag vill åka utomlands bara för att kunna gå ut.

Jag och Tissy är själva hemma nu. Mamma och pappa är på landet. Hon är tyvärr inte mycket till sällskap, bara mjauade lite när jag kom hem. Nae, vad ska jag göra egentligen? Ladda ner något roligt att se på, läsa lite eller gå och lägga mig? Allt känns lika tråkigt för tillfället. Usch.



Nu har jag kommit på vad jag ska göra, jag ska rensa bland lite grejer på datan!

Storstädning

Hela förmiddagen har bestått i att städa här hemma. Jag tror jag är klar för dagen nu i alla fall, även fast det fortfarande är ganska smutsigt i mitt rum. Det började med att mamma och pappa skulle städa så jag blev tvungen att ta bort alla mina nytvättade kläder från soffan. Jag tänkte att jag lika gärna kunde hänga in dem i garderoben så jag påbörjade det lite smått. Efter ett tag kom jag på att hela min fåtölj var täckt med kläder så då började jag hänga in dem med. Det bidrog till att jag blev tvungen att möta alla mina fina, nostalgiska sommarkläder. Jag kollade ut genom fönstret och konstaterade att jag inte kommer få någon använding för dem inom de närmsta månaderna så jag började plocka ner dem i min låda. Det medförde självklart att jag blev tvungen att möta mina trasiga jeans. Jag plockade upp dem och nu har jag faktiskt lyckats slänga dem och ett par sketna flipp-flopp.

Det hela uratartade så småningom till en storstädning av garderoben och sedan även en nogrann damsugning av min soffa och fåtölj.

Nu när jag har rensat ut en del måste jag bara ta tag i det hela och lägga ut grejerna på tradera med. Ush, det går alltid så segt för mig men jag har ju ingen lust att låta det ligga här och skräpa längre. Kanske är nästa projekt?

Nu ska jag käka bryléepudding.

Friskis & Svettis

Nu har jag gjort månades (och kanske årets) dyraste impulsköp. Det blev ett jympakort från F&S. Jag ångrar det inte en sekund. Det första träningspasset med det nya kortet blev Coreexpress. Det var ett mer intensivt corepass på bara 30 minuter. Det var helt underbart. Jag gick förresten dit med Emelie. Vi hade inte setts sen tågluffen så det kändes lite konstigt i början. Som tur var hade hon på sig nästan precis samma kläder som när vi skilldes åt, så trots att hon blivit mycket blekare kände jag igen henne. =P Vi pratade självklart om massa minnen och hur underbar vår resa var. Jag fick jävligt stor lust att hoppa på nästa tåg härifrån.

Emelie skulle ringa om jag kunde följa med på förfest men jag har faktiskt bara lust att sitta hemma ikväll. Konstigt det där, jag har varit hur rastlös som helst hela veckan men nu vill jag ändå helst stanna hemma.

Varför får dem som bor som längst bort mig att le som störst?

That´s it

Nu byter jag gym!

Jag ringde och frågade om boxningen, tyvärr blir den inte av för det är för några anmälda. AHHH! Jag som verkligen vill boxas. Nu måste jag börja träna på Friskis & svettis istället som jag tror är stans näst billigaste gym. Jag ser faktiskt fram emot det. Nu kan jag träna hur ofta jag vill, dem har ju alltid massa pass lixom. Ja det är nog bäst det här. Det är värt att lägga ut lite extra pengar på kvalité.

Gympaprojekt

Ush, inget blir som jag vill.

Har slutat skolan nu i alla fall. Hade bara gympa idag för mijökunskapen är inställd. Tänkte städa mitt rum lite. Senare ska jag träffa en polare. Inte kompis, inte vän, bara polare. Jag antar att det blir så när man har tråkigt. Kraven på vad man gör sänks. Hoppas det är boxning ikväll så jag kan slåss lite, allt känns så mycket bättre då.


Idag på gympan började vi förresten med våra nya gympaprojekt. Jag tänkte träna upp min smidighet men eftersom alla sa att det är jävligt svårt att mäta bestämde jag mig för att träna på armhävningar istället. Fick reda på att det är mycket bröstmuskler så jag hoppas jag inte kommer se ut som värsta bodybuildern efter dem här veckorna. Så fort det kom ut vad jag skulle träna upp fick jag det nicknamet lixom :P Både Malin och Filip hjälpte mig att göra olika tester på hur stark jag är nu. Jag lyckades göra 10 vanliga armhävningar på 60 sec och 27 på knä under lika lång tid. Det kommer nog vara ganska lätt att träna upp så jag kan göra fler under samma tid.

Nä, dags att damsuga.

Ensambarn

Nu är jag ensambarn igen. Det märktes direkt när jag kom hem från skolan, för första gången på länge var dörren låst när jag kom hem. Fast det beror i och för sig på att mamma var på jobb med. Men det är tommare och tystare nu.

Idag har jag inte gjort mycket, jag behöver verkligen skaffa ett jobb eller fler hobbys. Jag gick en promenad med Timmy förut. Vi (jag) kom fram till att jag borde börja rida eller spela hockey. Tyvärr är ju båda dem sporterna svindyra.. Jag måste i alla fall rida en gång innan nyår. Det är årets-/varje års nyårslöfte. Att rida minst en gång per år. Haha, aldrig lovar jag att förändra mig själv, träna mer eller något annat vanligt.

Nej men det är så tråkigt att vara hemma och inte göra någonting när alla andra går i skolan. Men jag har i alla fall gott om tid åt att måla mina naglar, fota dem och sedan ändra bilderna så dem bli coola.
  



 

Designbyte

Emma håller på att fixa om min design lite så bloggen är inte precis som den ska för tillfället.

Idag hade jag och Lovisa möte med vår lärare och snackade om projektarbetet. Vi bestämde att vi ska ha ett projektarbete om miljö och vår skola istället. Vår problemformulering ska ungefär vara "Hur kan De Geergymnasiet bli miljövänligare?" Jag vet, inte alls lika intressant som det projektet jag ville ha från början men det är ju så mycket svårare att genomföra. Det här projektet är mycket enklare och så får vi dessutom vara lite kreativa med.  

Ikväll beställde vi hem Thaimat och hade familjemiddag. Det var supersmarrigt. Tidigt imorgon ska Sebbe och Agnes åka till Norge, så man kan väl säga att det var lite av en "avskedsmiddag". Dem ska vara borta i minst sex veckor och jobba. Om jobbet förlängs kanske det blir längre. Det känns inte så mycket. Antingen fattar jag inte att dem ska åka eller så har jag blivit van. Det kommer vara tomt här hemma i alla fall.


Agnes och Sebbe

Jag mår förresten mycket bättre idag. Jag har inte ont i halsen längre och jag är verkligen inte lika trött. Nu ska jag va med Sebbe. Sov gott!

Tisdag

Jag fortsätter med mina tråkiga jag-är-hemma-och-gör-ingenting-inlägg. Jag måste vara sjuk för jag är helt kraftlös. Som tur var hade jag bara två lektioner idag. När jag kom hem började jag läsa August Strindbergs Fröken Julie för andra gången. Trots att jag sov cirka 11 timmar inatt höll jag på att somna flera gånger under inledningen så tillslut blev jag tvungen att gå och sätta mig i köket istället, där det är mycket obekvämare. Vi ska ha diskusioner om boken imorgon på Svenska B-kursen så jag blev tvungen att läsa om den för att försöka förstå den. Andra gången gillt. Nu tror jag att jag fattar det mesta faktiskt. Jag tycker den var svår första gången eftersom jag inte visste alls vad den skulle handla om. Nu läste jag på lite innan om pjäsen och om Strindberg så nu gick det mycket bättre.

Jag har ätit jävligt mycket löksoppa idag med. Det känns som bra bli-frisk-mat. Idag har jag troligtvis fått i mig mer lök än vad jag fick under hela sommaren. Intressant huh?

Nu ska jag se på Gossip girl (det slutade väldigt intressant igår) och sen ska jag sova. Jag ska lägga mig tidigt idag med och hoppas på att jag sover tillbaks min energi.

Högt upp i det.. grå?
Jag tror jag hade körsbär i munnen..

So tierd..

Ända sen jag kom hem från skolan vid ett har jag känt mig lite halvsjuk. Jag har lite ont i halsen, träningsverk från igår och är jävligt trött.

Idag fick jag reda på att jag inte får följa med till Bangladesh, om dem ens ska åka dit. Det är inte äns säkert att dem som går Global profil ska få åka så jag förstod ju självklart att mina chanser inte var så höga. Vi funderar på att ändra projektarbete nu så på onsdag ska jag och Lovisa på "möte" med vår handledare för att att snacka om andra alternativ. Jag vill fortfarande göra ett u-landsprojektarbete men det känns inte lika kul om jag inte åker iväg. Det känns som det mest skulle bli fakta och inte mycket projekt i sånna fall. Eh får se hur det blir. Nu ska jag gå och sova. Jag vet inte om jag någonsin har lagt mig så här tidigt men idag behövs det verkligen.



God natt!
RSS 2.0