Stockholm, imorgon

Hej allihoppa! Idag har jag mått bättre, men inte riktigt bra än. Igår på dagen gjorde jag typ inget, på kvällen kom Orlando hem till mig med massa godis och maränger som jag frossade i. Jag hade tänkt att träna och så men det gick ju inte. Jag kände mig jättemaktlös. 

Idag var jag först på biblioteket. Jag letade efter fakta om mytomaner för jag håller på att skriva ett skolarbete om det. Det fanns typ ingenting, jag förstår inte varför, det är ju ändå ganska vanligt. Om ni vet fakta om mytomaner, är mytomaner eller kanske känner eller har känt nån mytoman får ni gärna skriva och berätta. Jag behöver så mycket information jag kan få. Efter biblioteket cyklade jag vidare till Orlando. Vägen dit var ganska ful för det har regnat så mycket så löven har blivit till gegga.  När det är så brunt och fult längtar jag till snön.

Imorgon ska jag, mamma och pappa åka till Stockholm. Vi ska vara där till på fredag och sova hos mammas faster K och hennes man G. Det ska bli kul, jag gillar att vara där. Jag ska mest gå och kolla i affärer och shoppa men på torsdag tror jag att vi ska se på teater med.

Vi brukar åka till Stockholm på novemberloven och jag kommer ihåg förra året var det så jävla dåligt väder. Det hade snöat och det var skithalt på vägarna så vi kunde inte åka bil dit för vi hade inga vinterdäck, och det gick inte att få tag på det heller. Tillslut bokade vi platser på en buss. Tyvärr var det massa andra som åkte på vägarna med sommardäck så det var massa människor som åkte av vägarna och blev tvugna att lämna bilarna och det bildades värsta köerna. Resan till Stockholm som egentligen brukar ta cirka 2 timmar blev en 8 timmarsresa. Inga på bussen var ju förberedda så de flesta var jättehungriga och endel hade ju bråttom till grejer. I alla fall sen kunde vi inte ta oss ut till det stället där våra släktingar bor för bussarna gick inte dit så vi blev tvungna att ringa mammas och pappas kompisar (som bor mer centralt) för att sova där. Det var en lång och jobbig resa. Tur att det inte är sånt väder nu! 

Jag och Orlando håller på att snacka på engelska på msn, and I don´t know why. Hehe.
Men ha det så kul, god natt!

Aj!

Jag sitter hemma och har ont, jätteont. Jag har sträckt nått i nacken så jag får skitont när jag rör huvudet i vissa ställningar, jävligt många ställningar. Jag kan typ bara ha huvudet normalt, fast det får jag väl vara glad för. Jag skyller på min söta katt Tissy. Inatt vaknade jag av att hon höll på att riva sönder ett kvitto. Jag tror att jag vaknade så plötsligt så att jag sträckte nått lixom. 

I lördags sov jag hos Orlando, jag tvingade han att se En prinsessas dagbok 2. Jag har bara sett 1:an förut så då tänkte jag att då måste jag ju se tvåan med. Fast den var inte lika bra som jag minns 1:an, men det var ju länge sen jag såg den med. Igår var jag med Emma en stund. Vi pratade mest om en "bantningsgrej" som innebär att man ska äta massa kött och andra feta grejer, men inga kolhydrater och socker typ. Hon tror på den stenhårt. (fast hon följer den inte så mycket, för hon behöver inte banta. Hon vill bara må bra.) Jag tror däremot att man måste ha en varierad kost och röra på sig, men den där grejen har i alla fall fungerat på flera människor. Vad tror ni? Faller ni för nya bantingsgrejer varje månad?
Jag håller inte på med banting i alla fall. Jag klarar mig bra ändå : )

Fredagsshopping

Hej! Idag efter skolan gick jag och Orlando på stan. Jag köpte ett hopprep från TEAM SPORTIA. Jag har kommit på att det är jättebra att ha, speciellt nu när det är så mörkt ute på kvällarna att man måste ha reflexväst och pannlampa på sig om man ska kunna springa ute efter sex. Det är nog det billigaste och enklaste träningstillbehöret man kan ha. Och det är ju så kul med! Det kostade ca. 70 spänn och är härligt färgglatt. Sen köpte jag en blå halsduk från H&M för cirka 100 spänn. Jag var egentligen ute efter en vit men de "hårar" av sig så mycket på min svarta jacka. Jag gick och gnuggade alla vita halsdukar jag såg mot jackan för att se om de fällde, tyvärr var det ingen som inte gjorde det. Det syns ju så mycket om det är vitt "hår" jämfört med tillexempel blått på svart tyg. Sen köpte jag fler trevliga fredagsgrejer som godis och satsumas, eller klementiner. Jag älskar citrusfrukter, det är så gott! Nej nu är det dax att sova.

image17

Här är dagens viktigaste, och intressantaste köp! Snygga va?

Om detta må ni berätta

Japp jag snor den berömda meningen.

 Äntligen lov! Igår var jag så trött efter allt matteplugg så jag gick och lade mig vid nio för att varva ner. Idag hade jag ju matte B prov. Det gick ganska bra fast det var en fråga som var sktisvår, den gick det inte bra på. Men annars svarade jag på allt, fast det är ju garanterat fel på vissa ändå. Jaja vi får se sen efter lovet när jag får tillbaks provet. 

På historian såg vi förresten en skitbra, sorglig, verklighetsbaserad film. Den heter Shooting dogs och handlar om folkmordet i Rwanda som ägde rum under 1990 talet. Närmare 1 miljon människor mördades och händelsen påminner lite om andra världskriget. Jag fattar inte att folk inte bara kan hålla sams. Vi bor ändå på den här planeten tillsamans. Vi borde dela med oss mer av kunskap, resurser och pengar och vara lite försiktigare med miljöförstöringen.

Jag hatar mord och orättvisor!

Men helst av allt vill jag sova

Tjabba! Idag var jag ju som vanligt i skolan. Det var jobbigt, onsdagar är värst enligt mig. Jag börjar tidigt och har flera lektioner i sträck men slutar ganska tidigt ändå (halv 4 typ). Vi hade en sista repetitionslektion på matten innan provet. Det gick inte särskilt bra, jag kom inte ihåg mycket alls av det vi gjorde i början. Jag hade håltimme med idag för vi hade ingen svenska så jag satt och pluggade på matten då, och sen nu hemma. Så det här har vart en riktig mattedag. På lunchen var jag på stan ett tag med M och R, vi kollade på H&M och jag fick självklart värsta suget efter att köpa grejer. Jag försöker däremot att inte köpa så mycket nu för jag, mamma och pappa ska till Stockholm på lovet så det är ju bättre att vänta tills dess.  

Efter skolan träffade jag O, vi satt mest och pratade och jag köpte choklad för att orka resten av dagen. Jag har redan smällt i mig påsen, eller innehållet :P Vi var inte så länge med varandra för båda behövde plugga. Jag och mamma skulle föresten försöka laga min cykel som jag trode hade punktering, för däcket var helt platt. Men vi hittade inget hål! Vi pumpade i alla fall däcket sen så jag hoppas verkligen att den är hel imorgon när jag ska cykla till Haga. Jag skulle i för sig inte bli förvånad om det visade sig att det är hål i alla fall. Nu ska jag städa lite på mitt skrivbord, det ser så jävla stökigt ut. 

God natt! 

Trötter

Hej! Idag på gympan körde vi ju beep-test. Det gick sådär. Jag fick 6:4 första gången och nu fick jag 7:1 Det är ju en förbättring men jag blev skittorr i halsen när jag sprang idag så jag gick av direkt när jag kom lite efter. Aja jag är ändå nöjd för att jag förbättrade, men det känns ju ändå tråkigt när jag vet att jag säkert skulle kunna göra lite bättre.

Efter skolan skulle jag se på tv, men sen somnade jag framför den. Det var skitlänge sen jag somnade framför tv:n. Jag minns inte äns att det har hänt mig den här terminen. Förr brukade jag somna framför den varje dag men nu har jag börjat lägga mig tidigare så att det inte ska hända. Jag tror att jag har brist på järn eller nått, (eftersom att jag inte äter kött) eller så är jag bara trött. Hehe det rimmade. Jag åt i alla fall mycket broccoli till kvällsmat för att det är ju bra i fall det skulle vara järnbrist. Efter maten har jag bara pluggat lite och fördrivt tiden här framför datorn och tv:n. Nu ska jag träna lite på engelska glosor och sen sova tidigt. Sov Gott! (det kommer nog jag göra i alla fall)

Beep-test

Jag har håltimme igen. Har precis gjort quornburgare, det blev jättegott. (Japp jag är vegetarian, men äter fisk) Jag har vart det i över 1 och ett halvt år nu. Jag blev det för att kött är så äckligt, med alla senor och allt. Och så är det synd om djuren med. Jag ska dra till skolan snart. På samhällen ska jag redovisa en artikel som handlar om illegal adoptering och sen på gympan ska vi springa beep-test. Ush va läskigt det ska bli, jag gillar inte att springa beep-test. Vi ska göra det för att vi hållit på och tränat kondition i 8 veckor och nu ska vi se om den har förbättrats något. Så vi får väl se hur det går. Önska mig lycka till!

Crash

Hej. Nu har ännu en vecka börjat, men jag längtar redan dömycket till fredag eftermiddag för då börjar ju lovet! I helgen har jag tagit det ganska lugnt. Sebbe har ju kommit hem så jag har hållit mig hemma för att träffa han och för att inte missa några historier från resan. I Lördagskväll gjorde jag och Sebbe fruktsallad och såg på filmen Crash, jag tycker den är jättebra. Den handlar om rasism och att det är svårt att veta hur man egentligen är och reagerar vid olika situationer. Jag kommer inte på så mycket att skriva om den nu men på http://www.imdb.com/title/tt0375679/ kan man läsa lite om filmen. Där fick den 8,2/10 i betyg, vilket är jättehögt för den sidan. Så se den filmen!

I söndags var jag först hos Orlando. Vi lagade mat och pluggade matte. Vi är på samma ställe i matte, han har prov på det nu och jag har prov på det på fredag. På kvällen följde jag med pappa till farmor & farfar. Idag har jag bara vart i skolan. Det är så konstigt för det känns som om jag inte gör så mycket där, pluggar och så men jag blir ändå trött. Nu ska jag gå och vila framför tv:n. 

Tradera

Äntligen! Jag har suttit och kämpat i timmar (inte så många) med att försöka ändra storlek på bilder och lägga ut grejer på tradera. Jag har länge tänkt lägga ut grejerna men det var inte förräns idag jag kände att jag hade tid. Jag brukar lägga ut grejer för jag tycker att det är så spännande att se vad folk köper och vad de är villiga att betala. Det brukar mest bli lite tröjor och inte så snygga grejer men idag lade jag ut 2 par jeans och en blandkompott med smink örhängen och lite hårgrejer.

Här är lite bilder på jeansen

image13  image14

De är från Lee, modellen RICE i storlek W 26, L 31.
Här är länken:
http://www.tradera.com/Snygga_Leejeans_stuprorsmodell_med_hog_midja_-auktion-50276336

image15  image16

De här är från Crocker i modellen Cobra. Storlek W 27, L 34
Här är länken:
http://www.tradera.com/Snygga_jeans_fran_Crocker_Ganska_hogmidja_stuprorsmodell_-auktion-50278111

Jag såg nyss att det var en annan som lagt in de från crocker och hennes jeans var uppe i 180 kronor. Mina har bara 50 spänn i utropspris. Aja nu ska jag ta det lite lugnt ett tag. Men kolla gärna in auktionerna om ni är intresserade.    

Jag vill ha värme

Först i morse vaknade jag vid 8, prick 8. Jag undrar om det är som en klocka i mitt huvud, typ nu börjar första lektionen, jag borde inte sova. Men sen lyckades jag som tur var somna om och nästa gång jag vaknade var klockan 11, då vaknade jag till Sebbes röst. Han hade precis kommit hem. Jag sprang självklart upp. Han såg ut som vanligt, fast han testade att odla skägg medan han var där. Hehe, jag har aldrig sett han i så mycket skägg förr. Och så hade han ju självklart blivit brunare. 

Sen åt jag frukost och vi satt och snackade massor. Han berättade om sin resa. Han var ju i Thailand och Malaysia med sin flickvän. De har dykt cirka tio gånger och tagit två olika dykarcertifikat. Åh jag blir så avundsjuk bara jag tänker på det. De har sett hajar och stora sköldpaddor och så dök de bland räkor som tydligen "jobbade" som rengörare. När Sebbe sträckte fram handen mot dem (när de dök) så rengjorde de naglarna och åt typ upp skiten. Det här är lite äckligt men flera har gjort det. Han öppnade munnen och de rengjorde tilloch med tänderna! Haha det låter så skumt, men häftigt. Jag ska med resa massor och ta dykarcertifikat när jag slutar skolan. Tänk bara vad man kommer att vara med om. 

Sen var jag tvungen att plugga lite med. Efter, åt vi mat och lyssnade ännu mer. Sen följde jag med mamma och pappa och storhandlade. Jag tycker det är så kul att gå i affärer, och när jag hänger med dem får jag ju ta nästan vad som helst. Förutom för onyttiga och dyra grejer förstås. Men jag köpte flera goda frukter.

När vi kom hem packade vi upp och sen åt vi igen. Ja jag har väl mest ätit idag :P Efter maten såg jag och Sebbe på Simpson och sen fick vi presenter av Sebbe. Jag fick en fin beige/brun väska och familjen fick salladsbestick, ett frukfat och en häftig grej som man ska ställa eller lägga en vinflaska i. Det var jättefina grejer.

Nu sitter jag här vid mammas, eller familjens sega  dator. Den är verkligen skitseg. Men det är skönt att kunna lyssna på min musik igen. Jag har inte suttit vid den här på så lång tid så jag blev tvungen att installera nytt msn (för de andra var tydligen för gammalt?) och så hade jag Sommarlov! som personligt meddelande på msn. Tiden går fort. Nu ska jag ta det lite lugnt, (som om jag inte redan gjort det idag).  

Ge mig!

Hej! Nu har jag vart på Yoga med Emelie. Det var lugnt och skönt som vanligt. Man gör vissa jobbiga grejer men det är inte så att jag blir svettig. Jag känner mig jämt så avslappnad efteråt. Innan gick vi på stan en liten, liten stund, för vi hade ganska bråttom.

I morgon har jag ju ledigt från skolan och då ska Sebbe min storebror komma hem! Han har vart borta på en sju veckor lång resa med sin flickvän, Agnes. De har vart i Malaysia och Thailand med dyk, bad och sol.

image13
Ge mig, nu!

Sen jag föddes har jag och Sebbe aldrig vart borta från varandra så här länge. Men han tog studenten i Juni så han kommer åka på fler och fler resor och till slut lämna mig ensam med mamma och pappa. Jag är väldigt ovan vid att vara ensambarn för jag har nämligen tre äldre syskon. Men under de här 7 veckorna har det i alla fall gått bra, även fast det vart ganska tråkigt och ensamt.   

Nu ska jag sova så att jag kan vakna ganska tidigt i morgon, för jag måste verkligen plugga, och helst innan Sebbe kommer hem. God Natt

Istället för klippning?

Jag har redan fått helg! Lyxigt va? Jag behöver inte gå till skolan imorgon för lärarna ska göra annat. Den här "långhelgen" känns verkligen behövd, jag sitter nästan och somnar här vid datorn. Imorse gick jag upp en kvart tidigare än vanligt, eller jag väcktes en kvart tidigare och gick upp fem minuter
tidigare. Anledningen att jag plågade mig var för att jag skulle testa min nya
hårinpackning, eller "återställande kur" från Herbal Essences. Håret blev
faktiskt lenare och ser glansigare ut, men det ser ändå fult ut just nu för jag 
hann aldrig fixa det på morgonen. Jag har det alltid stressigt på morgonarna,
men det är bara mitt eget fel. Nu har jag i alla fall flera dagar framför mig då
jag slipper att gå upp en viss tid, bara för att komma i tid.

Nej nu ska jag fixa mig lite, snart ska jag möta Emelie på stan och sen ska vi gå och yoga.     

Shopping!

Hejsan! Idag har det varit en riktigt händelsefull dag. Först var jag i skolan. Jag hade svenskaprov, tyvärr gick det inte särskilt bra. Men sånt löser sig. Jag ska ändå ha svenska till julen nästa år så jag kommer hinna visa vad jag går för. Min kompis, M berättade även att hon förlovat sig! Jag tycker sånt är skitkul, och blev jätteglad för hennes skull. Lycka till!

Efter skolan träffade jag Orlando. Han gav tre roser till mig, två röda och en orange. Den oranga gav han för att han kommit ihåg att jag sagt att jag gillade den färgen på löven den här årstiden. :D Vi gick på stan och jag köpte en svart klänning från H&M, vita strumpbyxor, ett jättegulligt halsband i silver, som stödjer
SOS-Barnbyar. För varje halsband man köper skänks 30 kronor till en barnby i Centralafrikanska republiken som byggs för att hedra Astrid Lindgrens minne. Och så köpte jag lite tråkigare grejer som silverringar till öronen. Japp jag är en sån tjej som har vanliga små, diskreta örhängen. Dels för att jag slipper byta varje dag och för att jag är lite nickelalergisk. Om jag skulle byta varje dag skulle jag bara glömma bort örhängen och då skulle jag aldrig ha det på mig. Och så köpte jag bodylotion och hårinpackning.

         
 Rosorna & Halsbandet

Efter shoppingen gick jag och Orlando och åt på en pizza/tacos/pasta buffé. Det var gott. Sen skulle han egentligen möta sin kusin vid sex för att de skulle dra och träna så jag satt och väntade med han. Efter 1 timme, 1 timme! Gav vi upp och jag åkte hem. Han träffade sin kusin på gymmet sen, han hade tydligen vart där och väntat i fem minuter, och sedan dragit. Jaja det är sånt som händer. 

När jag kom hem kom jag på att jag fått en avi från posten så jag tog en snabb joggingtur och hämtade mitt paket. Det minsta paketet jag sett typ. Det var parfymen CK IN2U från Calvin Klein. Den luktar inte som mina vanliga parfymer, den luktar typ mera "vuxet" och vanilj (jag har ingen aning om det äns är vanilj i) men jag tycker den luktar gott.

Nu ska jag plugga psykologi. God natt, sov gott!

Filmhelg

Ah, jag sitter bara och segar framför datorn nu, när jag egentligen borde plugga. Jag har inte gjort särskilt mycket i helgen men jag är ändå helt slut. Va kan det bero på?
I fredags i alla fall så gick jag och Orlando och åt på en kinarestaurang. Det var skitgod mat, men godast var ändå efterrätten, friterad banan med glass. Mmm! Efter det hyrde vi en film, Stoned. Den handlar om Rolling Stones och gitarristen Brian Jones död. Jag tycker att den var bra, fast den var sämre än vad jag trode den skulle vara. Det är intressant att se en skildring av en tid och händelser som jag inte visste hade hänt. Dessutom var det mycket bra filmmusik, såklart.

I lördags gick jag först stavgång med mamma och pappa. Vid 1 tiden träffade jag Emelie och vi gick och såg filmen La Vie en Rose. Det har vart filmfestival här i Norrköping så den har sänts under den. Den handlar i alla fall om Edith Piaf och hennes liv. Den filmen tycker jag också var bra, för det var även här intressant att följa hennes liv. Innan visste jag nästan inget om henne, förutom att hon är begravd på Cimetière du Père-Lachaise. Det visste jag för att jag gjorde ett litet franska arbete om den kyrkogården förra veckan. Jag gillade fimen extra mycket eftersom att de snackar franska i den.

Både Stoned och La Vie en Rose är egentligen ganska lika för båda handlar ju om kända musiker som går en tragisk och alldeles för tidig död till mötes. Man ser verkligen deras fall och man vill rädda dem, men det går inte.

Efter filmen fikade jag och Emelie, eller åt en lättlunch. Sen skulle hon iväg och jobba. Jag åkte hem och sen gick jag till Orlando för jag upptäckte att min cykel hade fått punktering! Ah jag blir så trött på alla som slänger glas hit och dit, de måste ju fatta att det varken är bra eller särskilt snällt att göra det. Och hur roligt är det egentligen att slänga glas på marken?

När jag kom fram hade Orlando lagat mat till mig som en överraskning så jag blev genast gladare. Jag sov där och på söndagen såg vi filmen Sicko som Michael Moore har gjort. Den bivisar bara än en gång hur sjuka endel grejer är i USA. Den är också jätteintressant, speciellt om du gillar samhällsproblem. Se den!  

Idag var jag på mitt första LS-möte. LS står för Lokal Styrelse. Det är en grupp på min skola som ska hmm, bestämma eller diskutera olika frågor. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, jag tycker själv att det är lite svårt att veta vad vi ska göra. Det är i alla fall tio lärare och tio elever som sitter där, eller är det nio av varje? Förut var det i alla fall en elev mer än lärarna för att vi elever skulle ha en röst mer. Men på grund av den nya regeringen är det ändrade regler. Det var intressant, oj jag skriver att mycket är intressant, men det är faktiskt det.

Efter skolan vid 7 var jag och tränade spinning, eller A-bike som det står på schemat. Vad är det för skillnad egentligen? Är det någon skillnad? Egentligen hade jag tänkt att springa men det känns så tråkigt att bara springa varv efter varv. Det här var mycket roligare. Nu ska jag sova, eller plugga lite först. God Natt!

Fredagsgodis!

Hej! Nu har jag äntligen blivit klar med en jättejobbig historiauppgift. Det är så skönt när man känner att man har blivit klar med ett jobbigt arbete, men samtidigt vet jag ju att jag har många fler som ligger och väntar på att bli gjorda. Jag gick bara i skolan på förmiddagen idag för min psykologilärare är någonstans så jag måste jobba hemma med det med. Men det är i alla fall mycket skönare än att sluta vid fyra som jag egentligen skulle ha gjort. Jag vet på en fredag, det är tortyr. 

Jag har kännt mig frusen hela dagen med, mina händer är iskalla. Det är sånt jobbigt, grått, kallt väder ute som ger den känslan. Nej nu ska jag sluta klaga och gå och köpa fredagsgodis istället. Sen ska jag krypa ner i min säng och läsa i psykologiboken (som också är att plugga). Trevlig eftermiddag!    

Boxning

Hej! Jag har haft det fullt upp ett par dagar med massa plugg och träning. Igår var jag och tränade boxning. Jag skulle egentligen vart med Emelie och kört det men hon var tyvärr lite förkyld. Det var bara 6 stycken på träningspasset + läraren så det kändes som en privatlektion. Det var två "kompispar" och så jag och en annan kille. Jag fick vara med han, och han var jättestor och stark så jag blev rädd varje gång han slog. Jag fick ta i jätte mycket för att inte flyga bort. :) Efteråt darrade jag skitmycket i händerna, och idag har jag träningsverk och blåmärken. Men det var värt det. 

Men blåmärkena och träningsverken hindrar inte mig i mitt "nya" aktiva liv. Jag brukar gå med Emelie på yoga på torsdagar men idag skulle hon jobba så jag drog med Orlando istället. Det var skönt att göra något avslappnande nu i all stress. Men nu måste jag fortsätta att plugga så jag kan bli klar med all skit nån gång.  God Natt!

Jag flyger fram

Hej. Min gympa lärare kunde inte ha gympa med oss i skolan idag så vi fick i uppgift att springa själva. Efter att Orlando slutat tvingade jag med han att springa med mig, och gissa vad? Mitt mål har vart att springa 5 kilometer under 30 minuter, och idag uppnådde jag det :D Jag har bara sprungit 3 kilometer förut så jag visste inte äns att jag kunde springa 5. Visserligen var det knappt att jag hann för jag sprang på 29 minuter, men ändå. Nu ska jag se på Simpsons och äta mat.

Tack för att du följde med och hjälpte mig älskling!

Rosabandet

Hej. Jag vill bara säga att alla borde köpa rosabandet. Det kostar bara 20 kronor och är ett enkelt, billigt sätt att visa sitt stöd för alla tusentals kvinnor (och deras anhöriga) som varje år dör av, eller får diagnosen bröstcanser.

image8


Här är en blogg av en ung tjej som blivit drabbad, om ni inte redan känner att ni vill stödja så kommer troligtvis hennes blogg att ändra era åsikter.  http://colourfulmiracles.blogg.se/ 

Jag hoppas att alla tar till sig. Carpe diem! 

Matinspiration

Hej! Nu har jag tagit tag i söndagen med. Jag har läst, pluggat (lite för lite) och tränat. Den här veckan provade jag Hälsomix. Jag och en kompis har bestämt oss för att prova olika träningssätt varje vecka, men hon orkade inte idag så jag fick testa själv. Det var i alla fall en blandning mellan aerobic, kondition + lite träning för mage och rygg. Det var kul men jag hade skitsvårt för att hänga med i alla steg. Det såg säkert jätteroligt ut. Men testa det!

Till middag gjorde jag ugnsstekta grejer. Mums!

          

På bilden är det:

  • Potatisar som jag skar med osthyveln
  • Tomater
  • Sparris
  • Paprika, grön & röd
  • Morötter
  • Fetaost

Häll olja i en ugnsform och lägg i indegrienserna. krydda dem gärna med salt, peppar och paprikapulver. Sätt in det i ugnen på cirka 200 grader. Man kan lägga i indegrienserna olika tider eftersom att de tar olika lång tid på sig att bli klara. Jag brukar inte orka tänka så mycket men jag lade i alla fall in potatisarna i ugnen lite före det andra. Man kan självklart lägga i fler olika indegrienser som tillexempel broccoli och champinjoner men det var det här vi hade hemma idag. Smaklig måltid!

Självkänsla eller självförtroende?

När jag var på bokmässan i Göteborg hörde och såg jag Mia Törnblom prata om självkänsla och sina tankar. Hon var glad och det märktes att hon kände sig trygg i sig själv. Jag kunde inte låta bli att gilla henne. Mamma köpte hennes bok och jag har nu läst ut den så jag tänkte skriva lite om Mia Törnbloms bok Självkänsla nu!

Jag tycker att den var intressan för jag älskar psykologi och den tar upp olika situationer och tankar. En särskild grej som jag börjat tänka mycket på handlar om självkänsla och självförtroende. Hon förklarar de två som olika grejer och nu tänkte jag återberätta varför.
Självförtroende är när man tror att man kan göra olika saker, uppnå sina mål och så vidare. Men man kanske inte alltid gör det för sin egen skull. 
Självkänsla är mer hur man känner sig. Och när man känner att man själv är värdefull i sina egna ögon.  

Jag tror att det tyvärr är många som har självförtroende men liten självkänsla. Jag tror att det är viktigt med både två men att det är självkänslan som räddar en om man faller.

När jag läste den här boken kände jag att jag inte har så dålig självkänsla för det var inte så mycket jag kunde känna igen mig i. Jag orkade inte göra övningarna vilket kanske var dumt men det kändes inte så nödvändigt.
Om man däremot vet med sig att man har dålig självkänsla eller gillar psykologi så tycker jag att man ska läsa boken, men då ska man också följa den. Även fast jag inte kände igen mig så mycket var den väldigt intressant för den tog upp viktiga situationer och lösningar och sånt. Jag tror att jag har lärt mig en del av den, även fast att jag inte "följde den" så har jag kvar tankarna i huvudet.

Citat

Jag har precis läst ut Mia Törnbloms bok Självkänsla nu!  En särskild grej som jag kommer ihåg är det här
citatet: "Vill jag få rätt eller vill jag vara lycklig?"
Jag menar det är en enkel grej men hur ofta är det inte som vi tjafsar om små saker utan någon anledning. Jag tycker att det är en väldigt bra tanke som man borde tänka oftare. Om vi slutar tjafsa om onödiga grejer tror jag att vi blir lyckligare. Inte sant?

Filmkväll

Hej. ikväll blev det ännn en lugn filmkväll. Jag träffade Emma, vi gick och köpte godis (lite för mycket tyvärr, min mage är alldeles proppfull). Sen träffade vi Timmy och hyrde filmen Bordertown. Jag tycker den var bra. Den handlar om oupplösta kvinnomord i staden Juarez på gränsen mellan Mexico och USA. Jag älskar filmer som bygger på verkliga händelser. Timmy påpekade att jag och Emma var väldigt inne i filmen, Emma sa "alltså fy fan" typ 50 gånger. 
  
Jag hade roligt i alla fall. Inte åt filmen, den var hemsk. Men det var kul att vara med dem. Nu ska jag sova, och jag ska sova länge!

LÖRDAG!

Hej! Nu är det äntligen helg! Det är så skönt att äntligen få sova ut och bara ta det lugnt. Jag fick ju inte göra det förra helgen.

Igår på psykologin såg vi en jättebra film som heter Swing Kids. Den är från 1993 och utspelar sig i nazisttidens Tyskland. Den handlar om ett gäng ungdommar som inte vill gå med i Hitler-jugend, istället lyssnar dem och dansar till swingmusik. Jag tycker det är jätteintressant att kolla på nazistfilmer, men jag blir samtidigt så arg! Det är så svårt att fatta att det faktiskt har hänt och för inte alls så länge sen. Jag hatar nazister!
I alla fall filmen är intressant, sorglig och gripande. Jag fick själv lust att medverka i filmen och dansa till swingmusiken. Ni måste se den.     

Igår på kvällen var jag med Orlando. Vi gjorde tacos och åt ostbågar till efterrätt, eller jag åt ostbågar till efterrätt :P Vi såg en film med men tyvärr var jag så jävla trött så jag höll på att somna flera gånger, så tillslut stängde vi av den och sov. Idag vaknade vi ganska tidigt och gick ut och sprang. Det var skönt, det är fint höstväder här nu. 
Nu är jag hemma och ska städa lite. Mitt rum är så stökigt och dammigt. Ha en trevlig lördag! 

Avslappnande

Hej! Idag har jag bara gjort avslappnande, nyttiga grejer. I skolan var det ganska lugnt, jag hade bara några lektioner och fick gå hem och jobba på en. Efter tog jag i alla fall en cykeltur till skogen. Jag och några i min klass håller på att göra att arbete om den i Biologin så jag åkte dit och tog några foton. Det var faktiskt skönt att gå där ett tag, Jag har inte varit i den skogen sen jag gick på mellanstadiet, då vi brukade gå dit en gång i veckan.

När jag kom hem sprang jag 3 kilometer. Vi har ett annat arbete i Idrott & hälsa, där vi ska förbättra vår kondition så mycket som möjligt på 8 veckor. Det har inte gått så bra som jag förväntat mig så jag måste börja träna lite mer nu. Det var också ganska skönt,  eller jag känner mig i alla fal ganska duktig nu efteråt.

Här är några bilder från gårdagens promenad och skogen

          

                         


Nu ska jag gå och fixa mat och sen ska jag slappa framför tv:n.

Dagarna går med lövens fart

Hej. Nu har ännu en dag flimmrat förbi. Tiden går fort nu även fast att jag är ganska uttråkad i skolan och så. Efter skolan var jag i alla fall med Orlando. Vi var hemma hos han och jag hjälpte han med matten. Det var faktiskt kul även fast att det låter som typ världens tråkigaste grej. Det bevisar bara att man har roligare och mår bättre i sällskap man trivs i. Synd bara att inte alla kommer på det.

Det har vart mycket plugg idag. Först i skolan sen hos Orlando och nu har jag precis blivit klar med psykologin. Jag blir trött bara jag tänker på det. Jag längtar till helgen! Men nu ska det i alla fall bli skönt att krypa ner i min säng  med nytvättade lakan och sova. 


God Natt

Banan Smoothie

Jag gjorde nyss den här banan smoothin för att få lite energi såhär innan maten.
                                           Typ världens enklaste blanding. 


image4

Du behöver:

  • En mixer, mixerstav eller något liknande.
  • Banan
  • Mjölk

Det spelar ingen roll hur mycket du har av varje indegriens. Testa dig fram,
bara du vet hur tjock eller tunn du vill ha den.

Blanda bananen och mjölken i en mixer eller vad du väljer.
Tips: Tänk på att bananen ska vara mogen, annars kan smoothin bli lite besk.

Haha nu låter jag som en kokbok, men seriöst det blir gott :)

Håltimme :)

Hej nu sitter jag hemma och har håltimma igen :) Det är ganska skönt med så mycket hål för då får jag en chans att bara vara hemma och ta det lugnt. Fast sen när jag tänker hur mycket tid jag skulle få över om jag gick i skolan en hel dag i sträck utan massa håltimmar så känns det ju inte lika bra längre.  
 Nej nu måste jag gå och laga mat. Tjingeling! 

Natten är svart

Nu är det mörk ute och natten kommer... Det märks att vi bara går mot mörkare tider. 
Efter skolan var jag med Orlando, (min pojkvän). Vi åkte till Maxi och jag köpte ett par enkla svarta stövlar på Din sko. Efter det åkte vi hem til han, åt och hade det trevligt. Jag har franska glosor imorgon. Jag kan 20 av cirka 40. Inte så bra kanske. Jag ska fortsätta plugga lite nu och snart sova.

God Natt!  

Hemma igen

Hej nu är jag hemma från bokmässan. just nu har jag en tvåtimmars lång håltimme, som vanligt.

bokmässan var kul men stressig och packat med folk som vanligt. På fredagen började jag och min syster lite lugnt med en inträdesbiljett. Vi kollade på böcker, köpte böcker och satt på vårat favorit ställe, kockhörnan. Där är det olika kockar som lagar mat och sen får publiken smaka en liten, liten tallrik med det de lagat. Alla blir som galna och kastar sig fram för att få en smakbit. Värst var det när Paolo Roberto lagade, då sprang alla fram redan innan de sagt varsågoda att ta. Japp jag är faktiskt som dem ibland när det gäller något smarrigt. :) Vem vill inte smaka nylagad kockmat gratis?

På lördagen däremot var det fullt upp hela dagen. Då köpte vi Seminariekort som betyder att man får vara med på olika seminarier där författare pratar om deras böcker eller livet. Jag var bland annat och lyssnade på 
Denise Rudberg som pratade om hennes kommande bok. Hon berättade att hon för tillfället hade skrivkramp så boken hade inte hunnit bli klar. 
Karin Alvtegen som berättade om hennes nya deckare Skugga, som lät väldigt spännande,
Unni Drougge som berättade om hennes nya självbiografiskabok som heter Boven i mitt drama kallas kärlek. Den handlar om hennes ex man som brukade slå henne. Den låter väldigt intressant och sorglig. Hon var jättebra på att prata och det var nog det här seminariet som jag tyckte var bäst.

Jag och min syster såg egentligen nio seminarier tillsammans men jag orkar inte berätta om några fler. 
 
På söndagen var vår "vilo dag" Mamma var den enda som var på bokmässan då och vi andra var på stan och shoppade. jag hittade bland annat en ny snygg jacka på H&M, kofta och t-shirt.

Helgen var kul och händelserik med mycket god mat tillexempel grekisk, indisk, japanskt och ja.. Indiskt igen, och jag köpte många förhoppningsvis bra böcker.
  
igår vid tio-tiden kom jag hem med tregånger så mycket packing som på dit vägen.
RSS 2.0