Jag ska till Stockholm!

Om cirka en timme drar jag, mamma och pappa till Stockholm. Det ska bli skönt att komma från Norrköping ett tag. Vi ska stanna där tills på lördag. Vi ska bo hos mammas faster med man, äta jättegod mat och jag ska shoppa. Från början tänkte jag inte spendera så mycket pengar men nu känns det som det var länge sen (Göteborg) jag shoppade kläder och sommaren känns avlägsen så jag köper nog lite mer än jag planerat från början.. Sen tågluffen har jag börjat leva efter en "pengar kommer och går" filosofi. Inte särskilt smart kanske, men hur kul är det egentligen att spara hela tiden? 

Kerstin och Göte som vi ska bo hos har ingen dator så jag kommer vara ganska strandsatt de närmaste dagarna. Men dem som skulle kunna tänkas vilja ha tag på mig har mitt numer. Ha det bra nu!



Update: Fick precis sms om att Timmy och Fille ska till Stockholm imorgon så jag kanske inte får så mycket ensamtid ändå. Kul!

Jag har fått en kusinson

Morfar ringde imorse precis efter att jag vaknat. Han berättade att min kusin Hanna fick en son natten mellan lördagen och söndagen. Det hade tydligen gått väldigt fort och smärtfritt, hon kom dit vid tolv och var klar vid fyra på natten och igår fick hon åka hem. Mormor och morfar hade varit och hälsat på på söndagen. Bebisen var söt, inte så skrynklig som andra bebisar kan vara och så var den lite brun och hade lite brunt hår. Haha, jag blev bara tvungen att återge morfars beskrivning för det lät så gulligt. Jag ser verkligen fram emot att träffa lillen, bebisar är bara för söta.

Här är en bild på min enda bebiskusin, fast på pappas sida.

Skönhet ligger i släkten ; )

Nu ska jag dra och fixa mat, mamma är iväg på jobb så jag lovade att fixa lunchen idag.

Bilder från Athen

Än så länge har den här dagen bestått av massa Coldplaymusik, kelande med Tissy, seghet, tänkande på allt onyttigt jag vill äta och på glada och ledsna stunder från min och Emelies resa. Jag har främst tänkt på sista dagen i Berlin. På hur ledsen jag kände mig när tåget hem var flera timmar försenat och jag trodde att jag inte skulle hinna hem till firandet av mamma, på hur mysigt det var att köpa nybakta stora kakor, hur mycket jag ångrade att jag inte sa något när vi såg killarna från Prag och på hur glad jag sedan var när jag köpte mina älskade skor, åt galss från mcdonalds och satt och väntade på nattåget. Egentligen borde jag visa bilder därifrån nu men eftersom jag vill lägga ut dem i rätt ordning kommer det bilder från Athen nu istället.

Vi kom till Athen mitt i natten. Vi hade tänkt låsa in väskorna på stationen och festa hela natten men tågstationen i Athen är överraskande liten så den möjligheten var stängd när vi kom dit. Istället gick vi och åt pajer (som vi sedan mådde illa av) och tog tunnelbanan till Akropolis. Från tunnelbanestationen gick vi sedan närmare med våra tunga väskor. Jag ville få det hela på bild och för att folk skulle fatta att det verkligen var vi som varit där och tagit bilden gjorde jag peace-tecknet med händerna.




Suddigt, men man ser det hela lite bättre.

Vi kunde inte gå upp till Akropolis (det ligger på en klippa) så vi bestämde oss för att sova utanför/nedanför på en bänk. Innan dansade jag lite framför ingången.



Och så lyssnade jag på musik som en galning. Fast det var lite läskigt på grund av mörkret, man ville helst höra om någon kom bakom en.


Emelie låg och läste spillrorna av en pocketbok.


Efter lite sömn och snack med några grekiska pojkar som kom dit mitt i natten var det morgon.


Vi fick veta av en vakt som väckte oss att Akropolis var stängt så istället gick vi till ett fik och åt frukost.


Jag zoomade på kameran så vi fick oss ändå en lite bättre uppfattning av hur det ser ut.


Emelie drack en kaffedryck som var väldigt populär i Grekland.

Dagen spenderade vi sedan med att sova och äta lite här och var i Athen. På kvällen åkte vi vidare till Thessaloniki

Pics från i lördags

Förfesten, grekfesten och efterfesten blev jävligt roliga. Gårdagen blev inte lika rolig däremot. Vi vaknade vid tre, (Fani trodde hon sovit i cirka en timme) och vi alla var slutkörda. Jag antar att det blir så om man somnar vid nio på morgonen..



Olga, Maria, Fani, Disa och jag på förfesten.


Julia, Fani och Disa ♥


Haha, ingen kommentar. Nävars, roligaste bilden :D


Julia, Disa och Lambros


Jag och Fani




Grekisk dans

Nu ska jag gå och fixa mat, jag är vrålhungrig.

Grekfest!

Ikväll ska jag på grekfest med Fani, Disa, Julia och co. Det ska bli jättekul! Jag är på jättebra humör nu och ser verkligen fram emot det.  AH, äntligen en fest och inte bara en förfest! Nu får jag massa greklandsminnen med, det är så underbart där! Haha, jag tror badandet gav rätt effekt.







Ha en bra lördagskväll! ♥

Höststädning

Idag har jag jobbat i fem timmar med att fixa gården inför vintern. Gårdsstädningen började klockan tio så jag hann inte sova ut heller. Jag började med att kratta löv, den första timmen var det roligt men den sista timmen var seg. Efter krattandet rensade jag en rabatt lite, soppade och i slutet oljade jag in massa möbler och en ställning som är runt gungorna. Självklart hann jag fika lite i mellan med.

Nu ska jag bada. Jag tänkte köra på hela grejen med badbomb, musik och skum belysning. Jag badar verkligen inte ofta så det gäller att passa på att lyxa till det de få gångerna jag gör det. Hoppas jag får lite extra energi av det hela för just nu känner jag mig rätt död.

Haha senast jag badade i badkarl/bubbelpool såg jag helt död ut :P
Sandra, jag och Emma.

LOV, LOV, LOV!

Jag är sjukt trött idag men nu har jag lov så nu kan jag sova ut och slappna av. Jävligt skönt!

Idag gjorde jag jympatestet. Under 8 veckor har jag haft som projekt att få starkare arm- och bröstmuskler. För 8 veckor sen kunde jag göra 10 vanliga armhävningar på 60 sekunder och idag kunde jag göra 20 stycken vanliga armhävningar på 60 sekunder. Jag kan alltså göra dubbelt så många på samma tid. Jag är ganska stolt över det. Armhävningarna på knä förbättrade jag däremot inte mycket alls. För 8 veckor sen gjorde jag 27 stycken på 60 sekunder och idag gjorde jag 29 stycken på 60 sekunder. Jag kan skylla lite på att gjorde dem efter dem vanliga så jag var lite trött i armarna. Jag antar att det endå är ett ganska bra resultat för det är ju ganska svårt att göra armhävningar fortare, eller jag tycker det i alla fall. Men jag blev mest nöjd med det första resultatet. Jag trodde aldrig jag skulle orka göra 20 armhävningar på rad :P

Ikväll ska jag se på film med Timmy och ta det lugnt. Ha det bra ikväll!


Okej nu börjar det smälta in.. För kanske ett halvår sen kunde jag knappt göra en vanlig armhävning! Jag älskar när man verkligen märker att man blivit starkare eller fått bättre kondition.

Matteprov

Ni vet känslan man får när man vet att man har gjort ett prov riktigt, riktigt bra. På frågorna behöver man inte ens tveka en sekund, man vet svaret och tycker att alla frågor är busenkla. Man blir klar med provet väldigt fort och går ifrån salen med ett leende på läpparna och skrivkramp i handen. Idag på matteprovet var det precis tvärtom för mig. Alla frågor var svåra, jag skrev väldigt lite men satt ändå kvar bland dem sista.

Nu har jag i alla fall gett matten en ärlig chans. Nu kan jag sluta matten stolt, för jag har ju faktiskt försökt. Jag ska däremot vänta lite till för på grund av rykten misstänker jag att det blir ganska roligt på lektionen när vi får tillbaks matteproven "Ja, det var 95 procent som inte klarade matteprovet".

Nu ska jag och pappa på handledarkursen snart. Ha det bra!

Jag ger upp

Det får gå som det går i morgon på matteprovet. Jag har inte pluggat mycket alls men jag orkar verkligen inte lägga ner mer tid på det när jag ändå troligtvis ska hoppa av matten. Kanske att jag klarar G...

Jag var och kollade synen förut på grund av övningskörningstillståndet. Jag hade bara 0,6 i syn på ena ögat och 0,9 på det andra. När jag kollade med båda ögonen hade jag däremot 1,0. Jag hoppas jag får övningsköra ändå utan att fixa linser eller glasögon. Optikern som hjälpte mig trodde det. Imorgon ska jag och pappa gå på en tre timmar lång handledarutbildning. Jag undrar vad dem egentligen tar upp på utbildningen med tanke på att den inte ens var obligatorisk för bara några år sedan.. Kul i alla fall, att jag äntligen har tagit tag i det hela och snart får testa hur det är att köra bil. Haha, ganska komiskt att jag egentligen är emot bilar. Dubbelmoral i högsta grad, men det känns som körkort är en bra grej att ha.




 

Måndag

Sådär, nu är jag äntligen klar med Doktor Glas analysen. Tyvärr blev jag inte särskilt nöjd med den, men jag svarade på alla frågor i alla fall och det märks att jag läst boken väldigt väl. Nu har jag bara matteprovet kvar att plugga till, det värsta till sist.

I lördags kom Moa hem igen. Efter att jag mött henne på stationen gick vi hem och lagade mat. Sen blev det en riktigt slapp lördag och söndag för oss med god mat och massa The hills avsnitt. Jag kom på den smarta idén att ladda ner den nya säsongen av The hills så vi fastnade, och såg klart alla utkomna avsnitt (cirka tio stycken) under lördagskvällen. Det är något speciellt med att se rika, bortskämda ungar leva. Dessutom gör Spencer serien extremt komisk. Annars påverka den väl mest mig så att jag får sån jävla stor lust att alltid springa runt med klackar.

På söndagen hälsade vi på farmor och farfar. Moa hade inte träffat dem på väldigt länge och kommer inte göra det på väldigt lång tid så det var lika bra att passa på. Idag har jag och Moa tränat skivstång. Ja det känns som jag med passar på att spendera tid med henne nu, hon ska ju åka snart. Idag hade jag ett genombrott på träningen. Jag lyckades göra alla axel-repetitioner. Axlarna är min svagaste punkt på skivstångspassen men nu har jag alltså tränat upp dem så mycket att jag klarar av att göra alla repetitioner. Jag blev jävligt glad när jag märkte det.

Nu är det dags för Matakuten. Ha det bra!

Snabbmat

Igår innan jag drog på förfest hos Julia hade jag lite bråttom så jag fixade mat lite snabbt. Det blev bönsallad med stora vita bönor, rödlök, fetaost, olivolja, vinäger och lite kryddor. Till det åt jag rökt lax och lite gurka.


Vem har sagt att snabbmat inte kan vara nyttig?

På förfesten var det var jag, Fani, Disa, Julia, Emelie och Elin. Det var roligt och rökigt. Alla andra röker/feströker så jag satt och blev helt inrökt. Efter ett tag började det svida i ögonen till och med. När jag kom hem blev jag tvungen att ta en panikdusch för att få bort all lukt. 

Nu ska jag plugga, plugga, plugga. Jag måste svara på massa frågor om boken Doktor Glas och för att kunna svara på frågorna måste jag nästan läsa om hela boken.  

Helg!

Idag vaknade jag exakt 18 minuter innan jag började skolan. Min klocka går lite efter så jag trodde klockan var nio när den egentligen var tio. Jag slängde på mig kläder och skyndade till skolan och som tur var hann jag faktiskt, även fast jag kom lite försent. Vi skulle ändå bara pricka av oss, efter det gick jag och Malin och åt frukost i matsalen. Sen pluggade vi lite miljökunskap. Vi har fått en uppgift med sju frågor att göra under tre veckor eftersom vår lärare är i Sydafrika. Jag och Malin hann göra fem frågor på typ en halvtimme så vi är redan snart klara med uppgiften. Hur stort förtroende har man för sina elever om man ger en uppgift som tar max tre lektioner att göra under en tidsperiod på tre veckor? Aja, bra för oss, nu kan vi göra annat under dem lektionerna.

Efter skolan åkte jag till en körskola för att höra när dem har handledarutbildningar. Förhoppningsvis kan jag och pappa gå på en redan nästa vecka. Det ska bli så spännande att börja övningsköra, jag har aldrig ens suttit bakom en ratt. Fast även om jag tar körkort kommer jag inte börja åka mer bil. Jag tar det bara för att det är bra att ha och för att jag får pengar till det av mormor och morfar. Det kändes lite lustigt att jag åkte och snackade med en körskola just idag för jag fick bara en timme innan reda på att en gammal klasskompis krockat med sin bil. No worries, han skadades inte. Han såg mest ut att tycka det var kul..

Hela veckan har gått jättefort. Jag förstår inte vart all tid har tagit vägen. Det känns som det nyss var helg. Nu är det bara en vecka kvar i skolan och sen lov. Till nästa vecka har jag i alla fall lite att göra. En svenska uppgift ska vara inlämnad på tisdag och så har jag matteprov på onsdag. Jag har nog aldrig haft det såhär lätt veckan innan lov.

Nu ska jag äta gröt till lunch. Det blir en tvärtom-dag för mig idag för egentligen skulle jag ju ha ätit gröten till frukost.

Hälsotallrik

Jag gick på stan med Fani, Disa och Julia idag. Det har blivit som en tradition att vi träffas på torsdagar nu. Den dagen i veckan då vi alla har ledig tid. På stan kollade jag bara på grejer, hittade många saker jag vill köpa när jag känner att jag har råd.

På kvällen träffade jag med Emma. På grund av mitt projektarbete gick vi till Vetekornet för att lyssna på en miljöföreläsning. Föreläsningen var ganska sövande men jag lärde mig att dem ska sluta sälja vanliga glödlampor i Sverige. Har för mig att dem skulle bli förbjudna att säljas till år 2010. Väldigt upplyftande, ett ganska stort steg för miljön.

Efteråt drog vi hem till mig. Jag färgade Emmas hår. Tyvärr blev det lite grå/grönt/silver så hon blir tvungen att färga om det imorgon. I vissa ljus var det i alla fall fint.

Jag känner mig uttråkad. Det känns som jag bara är passiv, inte aktiv. Det känns som jag bara kollar på, inte lever. Jag vill ha något nytt, något spännande.

Dagens maträtt lagade mamma, jag tror hon kallade den "hälsotallrik". Antar att hon hittat nått liknande recept och därmed namnet i nån tidning. Gott blev det i alla fall. Fisk, couscous med grönsaker, kryddor och kikärtssallad. Jag gillade inte kikärtor förut men nu vräkte jag i mig salladen. Det är konstigt hur smaken kan ändras så där.

På promenad genom stan

Idag har jag känt mig glad nästan hela dagen. Efter skolan träffade jag Mello. Vi gick först och satte oss på en bänk i solen. Efter ett tag försvann solen så vi gick runt och jagade den istället. Det blev en ganska lång promenad i stan. Vi hann gå igenom det mesta som hänt sen sist, vilket var ett tag sen.

Nyss, eller ganska nyss var jag på Yoga. Jag skulle gått med Emelie egentligen men som vanligt fick hon förhinder. Mina kompisar är experter på att få det. =P Yogan var i alla fall skön och kul. I slutet skulle vi ligga ner och tänka på någon situation där vi är glada. Den första, spontana tanken jag fick var när jag tränar men sen sa ledaren att det kunde vara någon situation vi inte är med om så ofta så då började jag tänka på skidåking istället. Jag tänkte på när jag susar ner för backarna, himlen är blå och det går fort. Jag brukar få en speciell känsla i kroppen under dem tillfällena så jag låg och tänkte på den känslan. Innan yogan var slut sa ledaren att hon hade tänkt på när hon brukar åka skidor i alperna. Det gjorde mig ännu mer gladare, det kändes som en så otrolig slump. Jag kunde inte låta bli att säga till henne att jag med tänkt på det.

Nu ska jag sova och hoppas på att dagen imorgon blir lika bra. Det ser ganska lovande ut, jag har nämligen sovmorgon till 11 typ.


Jävligt gammal bild på Mello och mig

Greenpeace

Jag gjorde precis en kort telefonintervju med en från Greenpeace. Intervjun handlade om hur dem arbetar. Jag blev alldeles glad efteråt. Jag vet inte om det berodde på att det var Greenpeace jag snackat med eller att jag faktiskt tog tag i saken och ringde även fast jag inbillar mig att jag suger på att ringa till folk. Jag ringde eftersom jag och några i min Samhäll C grupp håller på att göra ett arbete om dem. Jag är kär i den organisationen. Jag ska anmäla mitt intresse som volontär dit när jag fyller 18. Det verkar vara så kul + att jag älskar miljön. Snart ska jag träffa Melody. Jag hade ingen Yoga och meditation idag så jag slutade redan vid 12. Vi fick som hemuppgift att yoga så ikväll ska jag göra det med Emelie på Friskis & Svettis.

Ha en solig dag!

Greenpeace

Skivstång

Hela dagen idag har jag varit jävligt trött. När jag kom hem från skolan somnade jag till och med. Jag har inte sovit efter skolan på skitlänge. Jag kommer ihåg att jag somnade framför tv:n nästan varje dag efter skolan när jag gick i nian.
Efter att jag sovit drog jag och tränade skivstång. Jag lade på mer vikt idag när vi skulle köra ben, bröst och rygg. Jag måste börja maxa mer nu eftersom jag snart ska ha test i skolan och se om jag blivit starkare. Jag har redan smygtestat lite här hemma och jag kan göra lite fler armhävningar, men inte tillräckligt många och stabila.

Nu ska jag sova snart, jag känner mig supertrött. Haha, vilket kreativt inlägg.
Why do I even bother?

Puss och godnatt!

Lovely

Jag är helt slut, men ändå full av energi. Jag har precis varit ute i skogen och sprungit 8 kilometer. Jag är jävligt stolt över mig själv måste jag säga. Det var helt underbart. Solen lyste och mp3:n var laddad med mycket bra musik. Under hela rundan stannade jag bara lite kort två gånger. Den ena gången för att knyta ett skosnöre som gått upp och den andra gången för att prata lite snabbt med mamma och pappa. Dem gick nämligen samma varv som jag sprang, en gång medan jag sprang varvet två gånger så vi möttes ungefär på mitten. Jag hoppas att vädret håller i sig ett tag till nu så jag kan springa där fler gånger. Ah, ut och spring med er allihoppa, det är underbart!

Jag och sis, i somras på Ven.

Fest

Kvällen blev väldigt lyckad! Emma var riktigt nära på att banga ur men jag övertalade henne att komma in till stan och när jag sen träffade henne ville hon gå på fest ändå. Vi startade dock kvällen med lite glass på mcdonalds, av någon konstig anledning älskar jag deras mjukglass med chokladsås.

Festen hölls av DansCalle så det var ganska många jag kände igen från skolan där. Vi dansade sjöng/skrek singstar och satt och snackade i köket (som på alla hemmafester). Efter någon timme på festen kom även John, min syssling. Han hade ingen aning om att vi var släkt så jag berättade det för han vilket resulterade i lite förklaringar och många förvånade miner från hans sida. Han blev jävligt överraskad, han trodde inte han hade någon släkt i norrköping, eller Sverige. Det var tydligen hans födelsedag idag och han gick till och med så långt att han sa att det var hans bästa 18:års present. Jag märkte genast att han ärvt pappas förmåga att överdriva. Haha.

Vid halv 1-tiden drog jag och Emma från festen och gick en promenad. Vi lyckades avsluta den med på mcdonalds. Med en till glass i handen och pommes för Emmas del bestämde vi att vi ska starta ett vad på måndag. Vi får bara äta onyttigheter på fredagar och lördagar hädanefter. Vi har dock några undantag som tillexempel speciella tillfällen. Det svåraste kommer nog bli att skippa alla goda äppelefterrätter som pappa gör. Jag får be han göra dem till helgen hädanefter.


Vad skulle jag göra utan dig?


Eller utan mig själv?


Eller utan oss?




♥  Natma  ♥

Förfest

Kvällen igår blev lyckad trots att nytt skitsnack spridits ut och därför ledsna miner i början av kvällen. Och det som igår kommit ut som sanningar till olika människor var verkligen rent påhitt. Fattar inte människor att dem skadar folk när dem hittar på osanningar? Vem sitter och hittar på falska berättelser? Det gör mig i alla fall jävligt arg och ledsen. Berättelserna rör inte mig, men vem gör så mot mina vänner?


Maria och Fani kollar in i annan kamera =P


Maria, Fani och jag


Maria, Fani och Disa fina.


Jag och Fani


Disa och jag

Jag drack inte ens en droppe igår. Det känns inte som det är någon idé när jag ändå bara ska åka hem och sova, Jag har roligt ändå. Dessutom är det ganska kul att sitta och se när dem andra blir fullare och fullare och höra dem upprepa meningar om och om igen :P Jag orkar inte med att min kropp blir seg och inte tar åt sig träningen lika effektivt när jag druckit. Dessutom sparar jag ju pengar. Men det blir nog lite fler drinkar sen när jag får följa med ut...

Quinoasallad

Ikväll fick jag stå för min och Moas mat. Moa har nästan fått lagat all mat hela veckan eftersom jag går i skolan. Eller hon har i alla fall lagat maten alla dem dagarna som mamma inte ätit demi-vegetarisk mat på. Som vanligt när jag ska laga mat till min familj gick det ganska dåligt. Jag är jämt jätteduktig på att laga mat till mina kompisar men när jag lagar mat till någon i familjen går oftast något fel. Jag gjorde quinoasallad och problemet var att quinoan inte svällde upp och blev färdig ordentligt trots att jag gjorde precis som det stod på förpackningen. Jag misstänker såhär i efterhand att den kanske var lite för gammal för det var nämligen den sista decilitern på botten som jag samlat ihop.

Efter ett tag (och lite hjälp från Moa) blev i alla fall quinoan ganska klar. Vid det laget orkade vi inte vänta mer så jag fixade klart salladen.


Quinoa, kidneybönor, fetaost, broccoli och lite till.

Resultatet blev trots missödet väldigt bra.

Nu ska jag dra på förfest hos Fani. Det ska vara jag, Disa, Maria och självklart Fani där. Det ska bli kul, det blir nog lite som en tjejfest.

Ha det bra ikväll!

Jag har fyndat

Igår efter skolan gick jag på stan med Moa. Alla Friskis & Svettis medlemmar hade 15 % rabatt på Stadium så jag gick dit för att hitta en ny skidjacka. Min gamla är nämligen alldeles för kort och inte så bra gjord för skidåkning eller någon form av vintersport. Väl på Stadium reade dem till min förtjusning ut alla gamla skidjackor. Jag plockade på mig flera stycken för att prova men tillslut föll jag för en vit skidjacka från Everest. Den är hur bra som helst med massa "skidfunktioner". Det bästa är att den kostade 2999 från början (vilket jag tycker är alldeles, alldeles för mycket), rea priset var sedan 1000 kronor men jag fick den för 850 kronor eftersom jag hade Friskiskortet.


Egentligen ville jag ha en färgglad jacka eftersom mina täckbyxor är svarta, men den här var den som passade mig bäst så jag får färga till mig med vantar och hjälm istället. =P Vit känns inte så praktiskt så jag kommer nog inte använda den här jackan under så många andra tillfällen än i skidbacken. Snön är ju faktiskt vit så det känns svårt att få fläckar av den, och om jag skulle råka spilla något olämpligt finns det ju faktiskt starka grejer som säkert tar bort de flesta fläckar.

Efter stan mötte jag Emma. Vi drog till Arbis och såg på Varieté Spektakulär. Emma skulle egentligen varit med i den men kunde tyvärr inte eftersom hon skadade knäet. Varietén var väldigt häftig, jag satt säkert med öppen mun under hela föreställningen. Det var många korsetter, peruker, mycket hud, höga ben och rött läppstift. Föreställningen vi såg var bara ett genrep men jag tycker den var jättebra endå. Jag skulle troligtvis aldrig ha gått på något sådant om jag skulle behöva betala massa men nu skulle jag nästan kunna tänka mig att göra det med eftersom den var så bra.

Idag har jag haft studiedag. Hela dagen har känts som en söndag för mig. Vid två träffade jag Fani för att gå på stan. Hon var ute efter en ny jacka. Jag hade inte med mig ett enda öre eller kortet. Jag ska försöka att inte handla något förrän vi ska till Stockholm på novemberlovet nu. Fani hittade ingen jacka så vi skyndade hem till henne istället där Disa väntade. Vi satt och snackade lite i köket och sen drog jag hem. Jag och Moa tänkte gå på boxning idag men när vi väl skulle dra hade jag slarvat bort mitt träningskort. Istället åkte vi ut till Abborreberg och jag tog med henne på min favoritjoggingtur. Efter någon kilometer kommer man upp på ett berg och vi hade tajmat det perfekt lagom till solnedgången. Det var hur vackert som helst. När vi sprang kom jag på att jag gillar att se mig själv som en friluftsmänniska. Jag gillar att falla in i den identiteten... Nu ska jag sova, imorgon har jag en lektion i skolan och så ska jag träna förstås.

God natt!

Basket

Ikväll träffade jag Timmy. Vi gick till Okkaskolan för att träffa Fille och köra basket. Första halvtimmen satt jag bara i solen och njöt samtidigt som jag lyssnade på deras grabbsnack och såg på när dem körde. Det jag lärde mig av det var väl att vi tjejer verkar gå in på detaljer mycket mer när vi berättar vad vi gjort eller vem vi har träffat..
När solen gått ner bakom hustaken var jag med och körde basket men Timmy och Fille mobbade mig mest. Dem höll på att skämta sådär som killar brukar göra ibland. Det var kul i alla fall, jag tar verkligen inte åt mig av sånt.

Nu ska jag käka glass och se på Desperate Houswives. Jag höll mitt löfte till mig själv, om man bortser från yogan och meditationen blev det här en vilodag.
 

HAHA

Mamma kommer in i mitt rum med sin mp3 i högsta hugg.

Mamma: Nu har jag försökt lägga in ljuböcker här på men det funkar inte.
Jag: Är du säker på att ljudböckerna funkar då?
Mamma: Ja det tror jag
Jag: Är du säker på att du har lagt in dem då?
Mamma: Ja, jag har gjort som jag brukar, kolla här nu. 
Jag kollar på mp3:n lite fort. 
Jag: Men det är ju på paus! 

Haha, tillåt mig att skratta!

 

Matakuten

Här händer inte mycket. Igår och idag tränade jag skivstång. Jag vet, jag inser själv att jag inte borde kört det två dagar i rad men jag och Moa hade redan bestämt att vi skulle träna idag. Imorgon ska jag däremot vila ifrån styrketräningen lite.

Idag hade vi "läxprov" i miljökunskap. Det gick jättebra, jag tror det bara är någon fråga som jag inte fick full poäng på. Jag hade faktiskt glömt bort känslan man får när man vet att man har gjort bra ifrån sig på ett prov. Eftersom jag har det så slappt i skolan var det ganska länge sen jag gjorde ett prov. Synd att det här bara var en liten variant.

Klockan nio ska jag äta honungsmelon och se på Matakuten som har premiär på tv 4. Bert Karlsson ska kämpa för att skolor ska få bättre skolmat. Det känns konstigt att det är han som kämpar för det men det sägs ju att han är hälsosammare nu för tiden så nu får han väl helt enkelt bevisa det. Tyvärr är det nog försent för att jag ska få bättre skolmat men nån gång i framtiden, typ när jag har barn kanske den har blivit bättre. Jag brukar försöka skippa skolmaten så mycket det går. Jag äter ju den vegetariska med och den är till och med värre än den vanliga.

Bullbak

Nu har vi bakat och ätit en jävla massa bullar. Det blev vaniljbullar, kardemummabullar, vanilj/kardemummabullar och självklart massa kanelbullar. Att baka bullar kan faktiskt vara riktigt roligt. Tillsammans med Lisa och Moa skrattade jag nästan tills jag fick ont i magen. 

Idag har jag verkligen gjort många husliga sysslor. Jag har tvättat, städat lite och så bakat. Jag känner mig nästan som en hemmafru nu. Det är bara gapiga ungar och en arbetsnarkoman till man som saknas nu. Nä usch, det vill jag inte ha. 

Timmy sms:ade förut och frågade om jag ville komma till Wille. Jag kände inte för det. Dels för att jag har gått runt med mjukiskläder, fettigt hår och osminkat ansikte hela dagen och dels för att jag kände mig som ett andrahandsval. Vem sms:ar sitt förstahandsval klockan tjugo i tio lixom. Trots det blev jag i ett svagt ögonblick tvungen att ringa Emma för att höra att det faktiskt var okej att stanna inne en lördagskväll.

Så till dem två sorgligaste grejerna idag;
  • Jag behövde få bekräftat av Emma att jag kunde vara hemma och vila trots att jag inte kände mig på humör för att göra något annat, trots allt socker jag fått i mig.
  • Kanelbullensdag har troligtvis blivit så populär på senare tid eftersom vi känner att vi behöver en särskild dag för att äta kanelbullar i dessa socker-, fett- och vetemjölförbjudna tider. En dag på året då alla kan frossa bullar, alla andra dagar är svältdagar. Sorgligt!

  •  


    Minst en dag i veckan borde vara bulldag

    Bilder från Patras

    I Patras bodde vi två nätter och vilade mest upp oss. Där blev det långa dagar på stranden, vi tog därför ganska många fina strandbilder.


    En av stränderna vi spenderade mycket tid på


    Emelie med ett gigantiskt blåmärke


    Jag njuter av värmen


    Snygg ryggbränna, så blir det lätt när man måste gå runt och leta hostels.


    Jag älskar den här bilden på Emelie

    Första kvällen gick vi och åt grekisk sallad på en restaurang samtidigt som vi satt och kollade på solnedgången.



    Dagen efter tog vi bland annat min visningsbild och bilden jag har som hedder. Vi tog dem efter att ha spenderat hela dagen slappandes på stranden.






    Jag och Emelie framför solnedgången.



    Senare samma kväll gick vi på ett fullmoonparty som var på stranden. Tyvärr var det inte så kul för typ inga kunde engelska men här är en dålig bild därifrån.


    Folk stod mest i klungor och snackade med varandra. Vi misstänkte starkt att vi var dem enda turisterna där. När vi skulle gå hem så var det några killar som följde efter oss och snackade med oss. Vi följde med dem till en, för allmänheten stängd restaurang där dem åt souvlaki. Tyvärr var dem inte världens mognaste killar, Emelie jämförde dem med smågrabbar som bara sitter och fnissar för att dem aldrig snackat med tejer förut. Vi drog därifrån ganska fort i alla fall.

    Dagen efter åkte vi vidare till Athen.

    Höstpromenad

    Jag tänkte träna förut men sen tänkte jag "nae idag ska jag och min kropp vila". Så istället satte jag på mig mina hörlurar tog mp3:n och kameran och gick ut på en kort höstpromenad.

    Här är resultatet



        













    Snart blir det bullbak här hemma. Ingen har väl missat att det är kanelbullensdag?

    Filmkväll

    Jag kollade nyss på tradera hur många som har kollat på mina aktioner och mellan vissa aktioner skiljer det hela 100 personer. Det beror troligtvis på att människor söker på särskilda ord och då klickar upp dem aktionerna som kommer fram. De av mina aktioner som fått flest besök än så länge är komiskt nog klädpaketen, så det verkar vara ett vanligt sökord.

    Kvällen har varit en riktig svullo-kväll. Först låg jag och Emma och halvsov i soffan framför tv:n. Vid sextiden blev vi hungriga så vi bestämde oss för att göra tacos. De enda ingredienserna vi hade hemma till det var salladsingredienserna så vi gick till Lidl för att handla fler ingredienser + massa onyttigheter till kvällen. På Lidl träffade vi vår gamla klasskompis Linn så vi bjöd med henne på filmkväll. Vi hyrde filmen Två dagar i Paris. Emma var negativ till den men jag tyckte faktiskt om den väldigt mycket. Den var rolig och annorlunda. Den handlade mycket om ett förhållande men även om kulturkrockar. Jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga om den men det faktumet att den var lite annorlunda och rolig tycker jag gjorde den bra. Jag gillar speciella grejer.  

    Efter filmen såg vi på en dokumentär om överkonsumtion. Den tycker jag inte var bra. Visst, det var ett intressant ämne men jag tycker inte dokumentären fick fram något särskilt tydligt budskap och så var den alldeles för upprepande. Samma meningar sades flera gånger så där hackigt, vilket bara var störande. 

    Det var en trevlig och mysig kväll i alla fall. Det var kul att träffa Emma, och Linn framförallt. Vi har inte träffat Linn mycket alls sen vi slutade nian och det var ju jävligt länge sen.  

    Här är lite bilder från matlagningen innan Linn kom.


    Om man kollar in spisen kan man ju se att mamma och pappa inte köper nytt i onödan i alla fall =P

    Emma lekte loss med kameran


    Och bad mig göra en ful min..

        
    ..Och så gjorde hon en, eller flera...




    Cutiepie ♥


    Trots det lyckades vi i alla fall få ihop smarrig mat.



    Nu ska jag läsa lite och sen sova, klockan är ju redan över ett.

    Ki jympa

    Idag har jag knappt varit något i skolan. Det enda jag behövde göra var att gå till jympan och ta närvaro. Istället så har jag tränat. Jag testade Ki jympa idag. Det var en blandning av boxning, kondition, styrka och Qigong. Dem passen jag brukar gå känns mer som styrka och det här kändes mer som kondition så det kändes kul med variation.

    Igår efter skolan åkte jag hem till Fani. Vi satt och snackade massa som vanligt. Vi snackade bland annat om all skitsnack som går runt. Det är verkligen sorgligt att människor känner att dem måste skvallra så mycket och framförallt hitta på osanningar som de sedan sprider ut på andras bekostnad. Visst kanske det ligger lite sanning i de flesta berättelserna men oftast är dem ju väldigt överdrivna. 
    Efter ett tag kom Disa. Vi drog till stan och mötte Julia och Emelie för dem skulle köpa dricka till idag och sen blev jag tvungen att åka hem. 


    Fani & jag

    På kvällen tränade jag Ki-boxning med Moa. Ja, F&S verkar vara väldigt förtjusta i hela "ki" delen. De flesta av deras passnamn innehåller nämligen ki. Det var kul att boxas, i vissa slag kände jag att jag kunde ta i lite mer eftersom det var Moa som höll britsarna så det var bra. När vi kom hem spelade vi Alfapet med mamma och pappa. Jag kom faktiskt tvåa. Det är inte så ofta det händer men Moa och pappa skulle självklart skylla på magont, dem ska alltid skylla ifrån sig =P

    Nu ska vi fika ostkaka och sen kommer Emma. Ha det bra!

     

    Yngsta barnet

    Jag gick på matten idag. Märks det att jag har beslutsångest? Tyvärr fattade jag inte ett skit eftersom jag skippade den igår men jag hade roligt i alla fall. Om mattelektionerna var tråkiga skulle jag lugnt sluta men jag är nog lite rädd för att jag ska sakna dem. Jag måste verkligen fortsätta fundera på det här.

    Efter skolan träffade jag Timmy ett tag, Vi gick till affären och köpte lite naturgodis sen stod vi ute och snackade i kylan och duggregnet. Annars var det trevligt.

    Ikväll har jag varit och kört skivstång. Det gick jättebra. Jag lade till och med på lite mer vikt på dem sista benövningarna. Jag använde en svart och en röd vikt på varje sida idag. Sammanlagt blev det lite mer än 15 kilo. Det värsta med mer i vikt är bara i slutet när man ska lyfta bort skivstången från axlarna och armarna är trötta. Men det gick bra, jag tappade den inte. =)

    När jag duschade funderade jag lite på mig och mina syskon. Jag kom på att jag delar något intresse med varje syskon. Med Sebbe delar jag skidåkning, med Jonis träning och med Moa shopping. Och det är några av mina största intressen. Jag undrar hur det kommer sig, är syskon så lika? Eller är det bara jag, det minsta barnet som härmat mina syskon? Dem egna intressena jag kan komma på som jag har är hälsa (kost osv.) och miljön. Det är bara jag som tjatar om att släcka lamporna och säger åt mamma och pappa att köpa mer ekologisk mat. Fast dem intressena är ganska tidsenliga. Hm.. Jag får fundera lite mer på det där.


    Chamonix, för flera år sedan.

    Nu ska jag sova, god natt!

    Bilder från färjan mellan Italien och Grekland

    Här kommer fler bilder från min och Emelies tågluff.

    Från Brindisi, Italien tog vi en nattfärja över till Patras i Grekland.


    Jag och Limie, min och Emelies limegröna sovsäck. Vi snodde den på ett tåg i Frankrike och använde den ända till Berlin. Den värmde oss väldigt mycket, vi fick stor använding för den.


    Emelie, jag, Limie och billig öl.


    Emelie ♥


    Jag, fan va lycklig jag var där.


    Iväg från Italien.


    Emelie läser Såld.

    På kvällen träffade vi ett gäng Italienare som vi var med. Därifrån har vi bara en bild som inte ens är vår. Den föreställer i alla fall mig och en av italienarna.


    Jag fick bilden från han. Vad han nu heter..


    Grekland

    Vegetariska världsdagen

    Läste nyss på DN:s hemsida att det är vegetariska världsdagen idag. Det firar jag med en stor sallad.



    Hummus, squash, tomater, nötter och lite till.

    Inatt drömde jag att jag var ihop med mitt ex. Han fyllde år i drömmen men jag hade helt glömt bort det. När jag träffade han så kände jag på mig att jag hade glömt något. Det kändes som han förväntade sig något så jag sa lite försiktigt "Ah, grattis, du fyller år idag va?" Sen hade jag panik över hur jag skulle göra för att få det att framstå som att jag inte glömt bort det och faktiskt hade en present.

    Jag undrar vad den drömmen betyder.. Är det något, eller någon jag har glömt bort?
    RSS 2.0