Reafynd

Jag har ledigt imorgon! Wihoo! Eller ledigt och ledigt, det är meningen att jag ska jobba hemma imorgon på alla mina tre lektioner, men det kan jag ju göra när som helst. Det viktiga är i alla fall att jag slipper gå till skolan, och det är jag jävligt glad för. :D

Idag efter skolan träffade jag Emelie på stan. Vi kollda på all superbillig rea. Självklart kunde jag inte låta bli att köpa grejer. På H&M köpte jag en kappa (som brukade kosta cirka 700) för bara 150 spänn! Och så köpte jag en klänning, bh och trosa. Allt sammanlagt blev under 240 kronor. Skitbilligt :D Vid halv 7 yogade vi. Vi testade den avancerade "fortsättnings yogan" och det gick faktiskt jättebra. Det var skönt att yoga igen och när vi skulle slappna av på slutet var jag jättenära på att somna. Om jag inte till och med gjorde det, slumrade till lite kanske. Intressant, huh? Poängen är nog i alla fall (tror jag) att jag borde sova. Fast det har jag ju hela dan till imorgon, eller inte riktigt hela, vi ska åka till IKEA vid tre. Jag ska köpa en byrå så att jag har nånstans att lägga alla mina kläder. Dem får nämligen inte plats i min garderob nu när jag bytt rum, så hälften är typ nerpackat. Så efter imorgon kommer jag inte ha någon ursäkt till varför mitt rum ser ut som det gör. Allt står huller om buller och jag hittar inte hälften av alla grejer. Men det ska faktiskt bli kul att fixa det nu. Jag ser fram emot det, det ska bli skönt med ett fint rum igen lixom.

Samhällsprov

Hej står i skolan och har precis haft samhällsprov nu. Alla normala frågor gick jättebra fast sen i slutet var det en fråga där man skulle beskriva lite mer och där fick man betygsbedömmning så på det vet jag ju inte riktigt hur det gick. Det blev ingen yoga igår. Vi var på gymmet, ombytta och hade betalat men sen när vi skulle gå in såg vi att dem skjutit upp passet två timmar! Så jobbigt jag som verkligen såg fram emot det. Men vi tränade istället och så har vi bokat yoga till på onsdag istället. Då ska vi testa avancerad yoga med, för första gången så vi får väl se hur det går. Det ska vara lite mer olika positioner och jag antar att man måste vara ganska vig, men det är bara att försöka. Man måste ju våga grejer. Idag slutar jag klockan fem från skolan! Fatta va länge.  

Yoga

Hej, nu har ännu en skoldag gått och snacka om att det går fort. Jag hade bara två lektioner idag för på samhällen fick vi "plugga till provet" var vi ville. Så det kändes jävligt jobbigt att jag släpade mig upp ur sängen, stressade till skolan för att mötas av det. Det var i alla fall bara att åka hem och vila igen. Jag var uppe ganska länge igår, höll på att lägga ut grejer på tradera igen. Och med den här datorn tar allt alltid lång tid. Den första grejen lade jag ut vid 8 och den sista grejen vid 12 + att jag gjorde massa arbete innan med att ta alla bilder och så så jag slösade bort jävligt mycket av gårdagen på det. Som tur var fick jag sällskap över msn, först av båda mina alexar fast bara en höll sig fast till slutet, och så alfons förstås. :D Annars var jag faktiskt väldigt duktig igår, jag hann med allt som stog på min "att göra lista". Tillexempel träna, gå, plugga och så tradera. Jag kände mig väldigt stolt när dagen var slut iaf.

Idag eller nu borde jag egentligen plugga till samhällsprov imorgon, men jag har ingen lust. Det är ändå ganska lätt. Snart ska Emelie ringa med och så ska vi gå på stan (kanske) och sen yoga. Det var länge sen vi yogade nu, vi har haft ett "litet" juluppehåll men det ska bli skönt att börja igen. Ah nu ringde Emma, ska möta henne om tio minuter, have to go!

Bilderna är hittade!

...Japp plötsligt fanns dem bara där!

Igår när jag tog bilder på festen så stod det efter typ 15 bilder att minnet var fullt så då fattade jag att bilderna fanns kvar på kameran. Idag så gick jag och Emma upp till min granne som är fotograf och så kollade han på den. Han kom inte på så mycket men han drog i alla fall ut minneskortet och kollade på det. Sen när jag satte på kameran lite senare för att jag och Emma skulle ta fjantbilder så fanns bilderna där plötsligt! Jag blev överlycklig. Fast det konstiga är att dem andra bilderna (när jag åker snowboard och från festen igår) var borta då. Dem måste vara sparade på olika ställen eller nått. Men det gör inte så mycket att dem bilderna försvann för snowboard bilderna hade jag ju redan lagt ut på datan och festbilder kan man ju ta flera gånger.

Festen igår var kul, fast jag var ganska nykter så det var mest roligt att höra på dem andra. En kille som hade druckit lite för mycket satt och snackade med mig och frågade samma grejer flera gånger, vilket var ganska irriterande men sen när han skulle resa sig så ramlade han. Haha, jag har kommit på att jag är ganska skadeglad av mig.

Idag har jag vart med Emma på stan. Tyvärr kollade vi typ bara på H&M och sen åt, så jag hittade inget att köpa. Men sen gick vi hem till mig och klädde upp Emma. Hon är på en glamourfest nu och hon är inte så glamourig av sig så hon lånade klänning och allt av mig, Jag tog bilder på henne och sen kom hon på den geniala idén att jag med skulle sätta på mig fina kläder så då klädde vi ut oss lite. Haha jaa, vi är nördiga, Jag har i alla fall endel foton från det med nu. :D



Här är några av dagens fjantbilder :P

                          
Jaa... Emma är min idol :P

         


 

SleepingBeauty

Äntligen fredag! Det känns så jävla skönt, jag är supertrött och inatt kan jag sova hur länge som helst, ÄNTLIGEN! Jag har fortfarande inte sovit ut lixom. Igår var jag så trött att jag somnade flera gånger i soffan när jag skulle plugga. Idag hade jag två prov, det ena gick jättebra, typ två fel och det andra gick G-bra (tror jag). Skolan känns verkligen barnsligt lätt just nu för jag har så några lektioner och på dem flesta får vi jobba själva och så. Visst har vi prov och redovisningar och sånt, men så fort man gjort dem så känns det som om det jobbiga är över. Det är svårt att förklara men man glömmer det jobbiga så fort man gjort det. Aja nu babblar jag bara skit. Ikväll ska jag träffa Emelie och Emelie hos Emelie. Jag tror det är förfest där för dem ska iaf dra ut sen. Det ska bli kul, om jag inte somnar där med förstås. Risken finns ju.

Spadag :D

Hej! Ja idag har jag, Emma och Sandra haft vår spadag, men tjejträffen började redan igår när vi sov över hos Sandra. Vi sov i hennes stora säng men Emma var tvungen att ha en kudde mellan oss för att hon ville göra ALLT för att undvika att ligga sked. Hon har typ utvecklat en fobi för det nu, sen efter nyårsafton. Knäppis!

Idag vaknade vi i alla fall ganska tidigt (tyvärr) och tog bussen ut till Arkösund. Väl framme där så började vi med att träna lite, (troligtvis på grund av dåligt samvete från vår svullar kväll, natten innan). Dem hade sånna träningsfilmer där man ska kolla på en käck tjej som står och tränar och göra samma övningar så vi satte igång med det. Först gjorde vi platt mage, stark rygg (eller var det tvärtom?) och sen satte vi igång med filmen Effektiv förbränning. Jag har aldrig förut tränat framför en film på det sättet, fast det gick faktiskt ganska bra, föutom att man störde sig på tjejerna hela tiden som under hela träningspasset hade värsta leendena och läppglans! Aja, efter det så duschade vi och satte oss i bubbelpolen. Vi hade ansiktsmasker och öppet fönster så det var jättemysigt. Väldigt romantiskt. ;) Efter allt det var vi väldigt trötta så jag och Emma slumrade till i soffan och sen var det dags att åka hemåt igen.

Nu ikväll har jag, mamma, pappa och Jonatan gjort och ätit pizza. Jonis ska åka till Australien imorgon så vi hade en liten avskedsmiddag. Det kommer bli så tomt, med alla mina syskon i olika världsdelar. Och alla är ju långt bort så man kan ju inte precis åka och hälsa på. Nu kommer jag få klara mig själv med mamma och pappa i över tre månader. Buhu, det är såå synd om mig. Haha nej då, jag klarar mig. God natt!

    
Två bilder på oss från svullokvällen.

Tisdag

Hej nu har jag gått igenom ännu en skoldag. Fast vi fick sluta tidigare idag för vi hade ingen gympa, surprise, surprise. Jaja efter skolan träffade jag Emma och Sandra på stan. Vi fikade och snackade skit. :P Dessutom bestämde vi att vi ska ha en spa/hälsodag imorgon för vi alla tre har studiedag då. Vi ska åka hem till Sandras pojkvän i Arkösund och bada bubbelpool, gå promenader och skämma bort oss. Men först ikväll ska jag och Emma sova över hos Sandra. Det ska bli kul fast jag hoppas bara att jag får sova ut för jag har ju inte kunnat göra det på över två veckor nu. Sov gott!

Chamonix resan

Tjabba! Skolan gick ganska fort idag, fast jag hade ju bara nästan tre lektioner. Efter skolan träffade jag Isak. Vi såg på musikvideos och början av en film (som jag kom på att jag redan sett), snackade och jag kollade i hans killtidningar :P Haha dem var faktiskt inte så porriga som jag trodde dem skulle vara.

Jag har precis blivit medlem på facebook nu med. På grund av att kameran krånglar så måste jag vara med där för att se Claras (en tjej som var i chamonix) bilder. Jaja jag antar att jag så länge måste berätta resan med ord istället för med bilder.

Först efter en låång bussresa när vi kom dit så var det lite halv kaos med vart vi skulle med mer. Men ganska snart fick vi i alla fall en lägenhet som beskrivs bäst med ordet grönt. Jag kommer inte ihåg så mycket annat för mitt första och starkaste intryck var att den var väldigt grön. Som tur är så slapp vi att tillbringa hela semestern i nått som mer liknade en skog än en lägenhet för vi hade tydligen blivit visade till fel ställe. Vi fick flytta vidare all vår packning en trappa upp till en lägenhet som man beskriver bäst med ordet IKEA. Och då fattar nog många hur den var. Ganska fin och modern, spisen och badrummet såg till och med modernare ut än det vi har hemma. Fast det är i och för sig inte så svårt att slå vår spis. Sen kom vi i alla fall iväg till skidbacken lagom till lunch. Det var jättedåligt väder ute då så man såg ungefär ett par meter framför sig bara. Men det var skönt att träna upp sig lite lätt.

De andra dagarna kommer jag inte ihåg så detaljerat (så här hade det vart jävligt bra om kameran fungerat så jag kunde kolla på korten) men andra dagen var det i alla fall pistvisning med flera svenskar och liongruppen. De andra dagarna i veckan åkte jag med lite olika människor. Ibland med några från liongruppen, Jimmy (guiden), hans vänner och mamma och pappa. Jag försökte undvika att åka med mamma och pappa så mycket som möjligt eftersom att det blev mest väntande på dem men ett par dagar åkte jag med dem i alla fall. På kvällarna åt vi jävligt mycket som sagt och så hände det att vi kollade in på afterskin.

På fredagen var det dags för sista afterskin och den sista kvällen i Camonix. Jag gick iväg själv till South bar och träffade några av svenskarna jag lärt känna under veckan. Det var jättekul, Alexander och hans vänner lärde mig ett trolleritrick som jag kommer ihåg och kan göra jättebra med mina hårnålar nu :) Jag, Clara och Irene tänkte gå hem till dem och förfesta medans dem åt mat (vi fick till och med nyckeln) men sen kom dem sent och då hade dem redan ätit klart så vi stannade kvar på South bar istället. Men det var kul där med.

På lördagen hyrde jag en snowboard men trots att tre olika killar erbjudit mig att hjälpa mig lite så fick jag klara mig själv i backen. Från början gick det skitdåligt, Jag ramlade flera gånger. Andra åket ramlade jag tillexempel och sträckte höften eller vad det var så jag fick så ont att jag började fundera på exakt hur ont man ska ha för att söka sjukvård. Ett annat åk när jag ramlade kändes det som om jag brutit revbenen och så tappade jag andan men jag fortsatte trots att mamma ifrågasatte mig. I slutet i alla fall så lyckades jag kontrollera brädan riktigt bra och jag klarade två hela åk utan att ramla! Och dessutom så klarade jag en gång att gå av liften utan att ramla efter att jag åkt ner en bit. Så det kändes ganska skönt :D Det kändes bara synd då eftersom att jag inte kunde fortsätta och bli ännu bättre.

Sen var det i alla fall bara hemresan kvar. Den var också seg såklart men inte så seg att jag aldrig skulle vilja åka buss dit igen.

Här är lite bilder som kameran konstigt nog inte raderade

                        

Förhoppningsvis kommer det fler bilder sen om vi lyckas laga kameran, eller så snor jag från andra :P
Det var i alla fall en väldigt bra och rolig resa, som jag kommer sakna jävligt mycket.

PANIK!

Jag har panik! På bussen på vägen hem från Chamonix råkade jag (kanske) trycka på någon konstig knapp på kameran så alla kort vi hade tagit förutom kort vi tog på eftermiddagen den sista dagen försvann!! Och det konstigaste är att det kom tillbaks typ tre gamla kort som vi tog för cirka 3 år sen. Och så är det ju konstigt att inte alla korten från sista dagen var kvar för jag tog några på förmiddagen och dem försvann med. Skitkonstigt. Jag vet inte vad vi ska göra, alltså behöver jag lite hjälp från någon smart digitalkamerateknisk människa. Vad kan ha hänt? Vad ska vi göra? Det är ju skit synd om alla korten vi tagit bara försvunnit!

Annars känns det ganska segt att vara tillbaks i Sverige och skolan. Igår när vi kommit fram till Sverige och stannade för mat på en mack så kändes det verkligen skit. Jag vill inte vara här, jag vill åka skidor eller bara vara någon annan stans. Än så länge har jag i alla fall haft en halv lektion och det känns som om jag inte kommit efter någonting, vilket är jävligt skönt. Nu ska jag snart gå på nästa lektion, ha det bra!

Chamonix!!

Bonsoir! Nu ar jag i Frankrike. Jag har det jattebra. Skidakningen ar underbar for det ar sol och sno varannan dag sa det ligger ofta nysno i backarna och solen ar ju alltid harlig. Jag kanner mig lite stressad men jag tankte i alla fall skriva ett litet inlagg. Jag har akt massa skidor bade i backarna och faktiskt off-pist med, vilket jag inte trodde att jag skulle gora eftersom att Sebbe inte ar med och pushar mig. Men om inte Sebbe ar har sa finns det ju alltid andra som kan gora det. Annars ater vi valdigt mycket, just nu sitter jag faktiskt och ar proppmatt. Pappa ar beroende av efterratter och han har en speciell forkarlek till de franska. Och innan trodde jag faktiskt att jag inte gillade croissanter med det visade sig ganska snart att jag haft ett lagom langt uppehall fran dem nu. Och sa ar ju de franska croissanterna mycket godare an de svenska. Forresten en sak som ar javligt overraskande ar att jag inte har fatt nagot traningsverk i benen. Jag har fatt ont i armarna och i nacken men inte i benen. Ah nu kanner jag mig valdigt stressad, dem borjar plocka in grejer nu. Men jag berattar mer nar jag kommer hem. Ha det jattebra!

Bye, bye Sweden!

Ja nu är det inte långt kvar tills vi lastar in det sista i bilen och ger oss iväg till bussen. Jag kan knappt vänta nu, så jag kommer troligtvis inte få mycket sömn i natt. Men det kanske är en bra sak med tanke på att jag kommer spendera ett dygn på en buss och där finns det inte mycket annat att göra än att sova, läsa och lyssna på musik. Resan ser jag verkligen inte fram emot eftersom att jag gillar att röra på mig men vad gör man inte för 8 dagar i skidbacken? Det ska bli så kul att komma till Chamonix igen, två år senare och återuppliva gamla minnen. Det ända jag är lite rädd för är vart vi ska bo och vädret. Vi beställde ospecifierat så vi kan hamna vart som helst. Och vädret får ju inte vara dåligt för då blir hela semestern förstörd. Så boendet kanske inte spelar så stor roll egentligen eftersom att vi ändå ska spendera hela dagarna i skidbackarna. YEAH!

Idag har jag tagit farväl till mina två bästa vänner. Först var jag med Emelie, vi gick på stan och sen till Kulturhuset för jag skulle visa henne vart det låg så hon hittar dit själv. Sen på kvällen var jag med Emma och hon hjälpte mig att packa. Eller hon satt mest och läste och komenterade saker lite då och då. Fast hon hjälpte mig faktiskt att välja mellan vilka av våra fyra, fula termobyxor jag skulle ha med. Haha

Nej nu ska jag sova så att det snart kan bli morgon, så att det snart kan bli kväll, så att det snart kan bli morgon igen, så att jag snart kan vara i backarna. Sov gott och ha det bra!

bla bla bla

Jag är i skolan och har lång rast nu. Det känns så segt att vara tillbaks här igen efter lov, men jag kom in i rutinerna ganska snabbt. Även fast jag självklart är hur uttråkad som helst. Fast det bästa är att nu har jag bara två lektioner kvar för imorgon åker jag till Frankrike!

Annars, efter skolan har jag mest hållt på att flytta saker hemma. Jag och min bror byter rum eftersom att han ska åka bort i fyra månader och det är onödigt att han har det största rummet då. Så nu har jag massa plats och lite grejer. Sebbe åker till Canada vid lunch ungefär men han är nog redan i stockholm nu. Jag följde med han och pappa igår och lämnade han hos Agnes och sa hej då. Det känns alltid lika sorgligt när något syskon åker bort och framföralllt han eftersom att jag är van vid att ha honom hemma. Dessutom känns det läskigt för när jag sa att han skulle ta det försiktigt sa han att han inte kunde lova något och att han skulle ta vissa risker för att få häftiga åk. Han ska alltså åka väldigt mycket offpist. Hjälp!

Så snart är det bara jag och Jonis som är kvar i Sverige av syskonen men det dröjer inte länge förrän vi med är utomlands. Åhh va skönt det ska bli! Åka skidor varje dag och äta massa god mat, jag älskar det. Fick förresten veta nyss att jag inte får följa med skolan till Frankrike i år eftersom att jag hoppade av franskan och för att jag åkte förra året. Synd det skulle vart skönt med två frankrikeresor. Fast nu kanske jag kan följa med mormor, morfar och Kerstin till Sälen istället. Hoppas, hoppas! Om det nu är någon snö kvar i vecka 11..

Music

Shit, så fort jag började lyssna igenom mp3:n och låtar på datan gick tiden skitfort och nu har det gått 4 timmar! Jag kunde tyvärr inte ta bort så många låtar från mp3:n för jag gillar alla så det blev typ bara fem nya låtar. Jag är hopplös, men det är svårt att skilas från låtarna. Jag har lixom fått minnen till de flesta. Så jag måste helt enkelt köpa en mp3 med större utrymme istället :) Nu måste jag bara vänta på några låtar som Emma skickar och sen ska jag sova. God Natt!

Grattis Sandra!

Jag är väldigt trött men uttråkad på samma gång. Stort problem.

Jag och Emma stod på loppisen idag igen. Det var fler människor den här gången och vi sålde faktiskt ganska mycket grejer. Fast nu var vi så desperata att vi ändrade nästan alla priser till 10 kronor så vi tjänade ändå inte så mycket. Men det var nog ändå värt att stå där och bli av med lite grejer. Fast det har varit jobbigt att behöva gå upp så tidigt. Men nu är det slut med att gå upp tidigt på helgerna, nu blir det tidigt på vardagarna istället :( Jag vill inte börja skolan igen, jag vill ha lov!
Idag fyller Sandra 18 år med! Så stor hon är nu :) Jag var där igår och hon hade en födelsedagsförfest. Vi spelade spel och snackade men jag och Emma drog hem ganska tidigt för hennes mamma kom och hämtade oss och jag var så jävla trött. Jag hade vart uppe halva natten och nördat på msn, fast det var kul. På dagen var jag förresten med Isak också. Det är inte varje dag det händer. Vi är helt olika men vi har ändå känt varandra så länge, sen vi var typ 3 eller nått. Vi fikade hos han, lämnade tillbaks din julklapp och såg på Forreste Gump. Det var trevligt, som alltid.

AAh, jag vill bara att det ska vara kväll nu så att jag kan sova, känns så sorgligt att göra det nu. Fast jag tror jag ska fixa låtarna på min mp3 nu för att få tiden att gå lite och så var det skitlänge sen jag gjorde det. Ha det bra. Förresten om precis en vecka kommer jag vara trött i Chamonix istället! Hah, nu blir jag piggare bara jag tänker på det!

Här är lite bilder från igår och en från när jag leker tomte på julafton

               
 Tomten                                Emma         Jenny, Denise, Sandra         Sandra

Flerspråkig dröm

I natt när jag äntligen somnade drömde jag på engelska och lite på franska och svenska! Häftigt va? Jag drömde att jag snackade med personer på alla dem tre språken. Fan va coolt att hjärnan bara kan ställa om sådär. Annars var drömmen ganska sorglig och konstig, Jag drömde att jag var med på ett sånt franskt-svenskt utbyte och jag bytte med en kille. Vi satt och pratade och han berättade att hans pappa hade dött några månader tidigare. Han var tydligen sjuk. Men vi fick ganska bra kontakt med varandra och jag kommer verkligen ihåg hur jag sa till några svenskar att han var jättebra på engelska. Det är nämligen inte så vanligt vid sånna utbyten, enligt mina erfarenheter. Sen kommer jag ihåg att jag frågade honom vart de andra var på franska. Och sen tror jag att franskarna var djur helt plötsligt för vi skulle rädda dem från några fåglar. Haha va komiskt. När vi hade räddat alla och skulle sova så vaknade jag.

Fan va konstiga drömmar man har. Fast jag fattar vart de tre språken kommer in i bilden. Jag håller på att läsa en bok på engelska som läxa till engelska B kursen. Och jag ska åka till Frankrike snart så det är inte så konstigt. Och det är ju bra att jag övar på att snacka språken, även fast jag bara gör det i mina drömmar.

Åh det snöar ute förresten! Eller det ser mest ut som det virvlar omkring, men det har kommit massa snö på marken. Jag tror jag ska försöka få med någon ut och åka pulka sen. Det är ju så kul och jag bor ganska nära ett pulkaberg. Nu börjar jag få vinterkänslor. När julen och allt redan är slut. Och jag längtar så mycket till Chamonix, men nu är det inte lång tid kvar..  

Nyår

Nytt år, nya tankar, nya idéer och nya händelser.

Jag antar att jag borde skriva om mitt nyårsfirande, men på nått sätt känner jag inte för det. Men jag kan berätta lite. Först var jag hos Emma och firade lite med hennes familj och deras vänner. Vi åt jättegod mat och så. Sen drog jag och Emma in till stan och gick på en fest. Det var kul där, vi spelade biljard och jag vann över henne två gånger. Men problemet med den festen var väl att alla killar såg ut att vara typ 14 år. Antingen var det dem eller så är vi bara vana vid lite äldre killar. Vi bestämde oss i alla fall för att dra till en annan fest. Vi kom dit ganska nära 12 så vi gick nästan direkt ut och kollade på fyrverkerierna. Sen väl i lägenheten snackade vi mest och gjorde sånt som man gör på fester, Som sagt jag orkar inte berätta så detaljerat. Vi kom i alla fall hem ganska sent sen (för sent, enligt mina föräldrar)

Emma sov över hos mig och sen på morgonen när vi vakna sa Emma "Jag tror vi har legat sked eller nått". Haha det lät skitroligt då. Sen åkte hon hem, och några timmar senare kom hon tillbaks och vi hade en dagenefternyår seg dag. Vi har typ smält ihop till en person nu :P

Så vad förväntar jag mig av det nya året?
Jag har faktiskt inga stora nyårslöften eller så. Jag brukar ändå bara glömma dem eller skita i dem. Och dessutom är jag redan ganska nöjd med det jag gör. Men jag ska ha ett i alla fall, ett jag brukar ha varje år och det är att jag ska rida minst en gång under året. Ganska komiskt men jag måste ha det som nyårslöfte för då känner jag att jag måste göra det för man kan ju inte misslyckas med en sån grej. Jag gillar att rida men jag känner inte så många med häst så det är lite svårt att fixa det men det brukar alltid lösa sig.
Annars ska jag mest ta dagarna som de kommer och så vill jag ju självklart resa massa som alla år. Och den första resan är ju redan bokad, så det kommer också gå bra. Jag hoppas bara att det blir ett bra år, och om det är så att nyårsafton reflekterar hela det kommande året så blir det nog roligt.
RSS 2.0