ÄNTLIGEN!

Idag efter jobbet åker vi hem! Jag är glad som ett litet barn! Det ska bli så skönt att komma hem till mitt barndomshem, min säng, äta mat, träffa alla och shoppa! YEEY!

NATALIE SÖKER EMMA!

Ja EMMA! Varför måste du ta bort din facebook hela tiden och varför svarar du inte i telefonen?
Haha. Jag har i alla fall försökt meddela dig om att jag kommer hem i helgen och att jag gärna vill träffa dig! Kan du? När?

Det ska bli så jävla skönt att komma hem! ÅÅ vad jag längtar!

Bad!

Idag efter jobbet och käk träffade jag och Henka Melody. Vi åkte hem till henne (i Romsås!) för att bada. Sjön visade sig vara precis vad hon varnat oss för, "som en stor vattenpöl". Men det var skönt att bada efter mycket tvekande. Vi gick verkligen i vattnet med myrsteg! Nu sitter jag och väntar på att vår potatis & purjolökssoppa ska bli klar. Jag är hungrig!

Söndag, sega söndag!

Jag är uttråkad! Vi skulle bada idag men vädret suger. Igår när det var fint väder jobbade jag tio timmar och idag är det mulet som fan. Usch! Henka är dessutom superseg och drar med mig i träsket. Jag har bara lust att göra någonting, vad som helst bara någonting! Jag hatar att känna mig såhär uttråkad! Jag har bara lust att gräva ner mig. Hoppas ni har det bättre!

Tack babe!

Henka var en ängel igår och fixade lasagne lagom tills när jag kom hem från jobbet. Han dansade även sin lilla "servitördans", vilket alltid kommer påminna mig om varför jag är med honom.


Lägg märke till vinet bakom och vad som egentligen är i våra vinglas.

Helgen med mor och far!

Tänkte gå upp och spendera lite ensamtid i vardagsrummet nu när Emelie s har åkt hem men så låg Björn i soffan så nu sitter jag på mitt och Henkas rum istället. Det är inte mycket tid man får själv i den här lägenheten längre. Men så är det väl i Norge.

Helgen med mamma och pappa var väldigt trevlig och jag kunde ÄNTLIGEN ta bilder! Mamma tog med sig två batterier som jag kunde ladda ett i taget på min laddare. Det blev inte helt bra men det funkade. Så tänkte därför publicera helgen i bilder.

Vi åkte upp till Holmenkollen för att vandra och kolla på utsikten.






Vi stötte på en liten sjö med en massa hungriga änder.







Det kom en fluga till mitt finger





Efter jag råkat klippa mammas hår cirka fem centimeter för mycket gick vi till operahuset











På söndagen åkte vi och badade men vattnet var fullt av brännmaneter!









Jag, mamma och pappa tog båten hem. Henka tog bussen för han ville dra och träna.



Nu måste jag börja fixa mig för jobbet. Jag lägger ut lite fler bilder på facebook. Ha det bäst!

Tack för en härlig helg!

Yeey!

I morgon kommer mamma och pappa! Jippi! De ska stanna över helgen. Det ska bli kul att träffa dem igen! Då kanske min hemlängtan försvinner lite, eller blir starkare..

Kollektiv

Vem sa att kollektiv är bra? Här har det varit högljudda bråk två dagar i rad. Vi bor för trångt, för nära. Vi blir osams över allt, över inget. Det är en dator och en tv som är huvudbråket men jag är även sur över en obetald hyra. Fast annars påverkas inte jag och Henka så mycket på grund av att vi har ett eget rum (vilket jag börjar få lite dåligt samvete över). Men klart att vi också påverkas, irriteras. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det här ska lösas, hur ska vi alla fyra kunna bo kvar till minst den 25 juli. Utan att väcka grannar varje natt?

Träning!

Idag efter jobbet, mat och en tupplur drog jag och Henka och tränade. Det var underbart! Det känns verkligen så härligt att vara på gymmet. Plötsligt får jag så mycket energi jag inte vet om att jag har. Idag provade jag en vibrationsmaskin för första gången. Det var ganska jobbigt att göra olika övningar på den men vi får se imorgon om jag har någon träningsverk. Jag vet inte så mycket om de maskinerna så jag funderar på att googla det. Ja det ska jag göra!

Efter träningen köpte jag sushi och Henka kebab och så satte vi oss i en park och käkade. Det var skönt! Fast nu ligger Henka med magont så mitt matval var verkligen bäst! Vi firade lite halvt att jag fick min första stora lön från mitt nya jobb idag. 13 000 ungefär för mindre än en månad. Det tycker jag är helt okej!

Ikväll tippar jag på att det blir film och så är jag sjukt sugen på lakrits så jag får nog kila ner till affären. Kramar!

Nattliga tankar

Det känns som min hjärna går på högvarv men jag kan inte tänka en tanke.
Jag vet inte vad jag tänker, tycker eller känner.
Jag vill sova, jag vill att en ny dag ska komma, en bra dag!
En dag då det är ordning i mitt huvud.
Jag saknar mamma och pappa.
Jag vill åka till Sverige och träffa alla.
Jag vill vara i Skyttholmen och bara ta det lugnt i några dagar.
Plötsligt vill jag bo i Norrköping, trots att jag aldrig trivs längre än några dagar där.
Det är nog mina närmsta som jag saknar och det lätta, ansvarslösa livet.
Jag känner mig inte redo för att bli vuxen än.
Det känns som jag inte bott hemma tillräckligt länge.
Men jag vet att jag måste.

Working is all we do

Nu har det börjat en ny tjej på jobbet som verkar vara schysst. Hon är också från Sverige och har bara varit här i några veckor. Jag märker att jag blivit snabbare och bättre på jobbet nu när det har börjat en som var precis som jag från början. Det känns skönt att veta att jag förbättrat mig!

Vi har också fått upp alla hyllor och jag tror cafét börjar se ut som det ska. Jag hoppas det i alla fall. Det är så jobbigt att vänja sig vid nya saker hela tiden. En till nyhet är att vi ska ha stängt alla helger under hela juli. Det känns skönt för då får jag lite sommarledigt i alla fall. Idag börjar jag klockan 1 och snart är det helg!

Nyheter från jobbet

Nu tänkte jag berätta vad som hänt på jobbet. I fredags när jag skulle sluta träffade jag som vanligt Jonna som skulle ta över mitt pass. Jag frågade henne om hon skulle jobba i helgen och hon sa att nej det tänkte hon inte. Innan jag gick så gick hon för att fråga chefen om hon skulle det. Grejen är att det egentligen var hennes arbetspass i helgen men hon hade tagit ett pass helgen innan så hon hade redan jobbat två helger i rad och ville såklart ha ledigt. Chefen tyckte att hon inte kunde neka sitt pass eftersom hon stod "uppskriven" på det och han inte har någon ersättare. Båda blev sura och precis innan jag drog så stängde chefen gallret för cafét så det blev stängt och sade att han skulle prata med Jonna.

Idag när jag jobbade frågade chefen om jag kunde jobba några timmar extra och så frågade jag om inte Jonna skulle jobba något men då berättade han att hon fått sparken! Han sa att han inte vill ha någon han inte kan lita på och att man måste ta sina pass man står uppskriven på (om man nu inte har bytt pass). Så imorgon ska en ny tjej börja jobba på cafét! Jag kommer alltså vara den tjejen som jobbat där längst och den som ska veta saker hon frågar. Hjälp!

jag tycker det var synd att Jonna fick sluta. Hon var schysst! Hoppas den nya tjejen också är det.. Hon ska i alla fall vara svensk. Alltid en början! Vi kommer förstå varandra språkmässigt.

Summer time

Hej! Jag har haft en underbar helg! Det har varit bra väder och vi har rört på oss och haft det kul. Sånt som får mig att må bra!

I fredags grillade jag och Henka i vår park. En liten en som ligger några minuter bort. Det blev kycklingfiléer, majskolvar, potatissallad och chips! Det blev perfekt! Efteråt tänkte vi se på film men vi bestämde oss för att vila en liten stund men somnade istället.

På lördagen mötte jag Henka på stan efter att han jobbat. Vi gick först omkring och kollade på rean och sen drog vi till en annan liten park där vi fikade. Efteråt mötte vi Erik, drog hem till han där en till kille, Mattias var och så fixade vi tacos! Och efter maten orkade vi faktiskt se på film. Jag har glömt vad den hette men bra var den.

I söndags drog vi till gymmet och jag köpte ett gymkort! Det kändes så härligt att få jobba med musklerna och idag har jag träningsverk lite överallt. Skönt! Gymmet är stort och det finns många olika maskiner och redskap så där kommer jag nog trivas riktigt bra. Här kommer en bild på gymmet. Mattias sade att det såg ut lite som en rymdstation. Och det kanske det gör. Det känns modernt i alla fall!



HELG!

Efter 12 arbetsdagar i rad har jag nu äntligen två dagars ledigt. Det känns underbart! Än så länge har jag hunnit med att sova i en park och marinera kyckling inför ikväll då vi ska grilla. Mums!

Nu tänkte jag beskriva en vanlig arbetsdag eftersom Moa undrade lite över det. Antingen jobbar jag från klockan 6-13 eller från klockan 13-20. Om jag börjar tidigt så börjar jag med att brygga kaffe. Därefter plockar jag fram alla varor som calzone, kakor osv. Under tiden får jag också baguetter från cafét bredvid (med samma ägare) som jag ska lägga fram. Jag steker samtidigt våfflor och lagar smoothies (till cafét bredvid). Under tiden så tar jag emot kunder och fyller på av alla mackor osv. Det är det arbetspasset det händer mest på.

När jag börjar klockan 13 så ska jag mest fylla på varor (vid behov) och göra kaffe. Sen vid stängning så ska jag plocka in varorna i kylar, städa och sätta plast på alla kakor osv. Det enda vi får av cafét är våfflor och kaffe så under en arbetsdag brukar jag trycka i mig cirka två knäckemackor och en våffla, eller kanske två.. Vi har ingen rast så det får jag göra när vi har lite kunder. Jag brukar också dricka cirka en smoothie som kommer från resterna som blir när jag lagar smoothies åt våra kunder. Smoothiesbeställningarna är de jag gillar bäst eftersom det är så himla gott och nyttigt. Dessutom får jag ju oftast en liten smakslurp med.

För att inte bli kaffeberoende har jag bestämt att jag bara ska göra latte/islatte på mina morgon- och helgspass. Då förtjänar jag det ju verkligen! Och så brukar jag alltid vara lite trögare så tidigt på morgonen så då behöver jag lite kaffe. Men jag vill inte få något beroende och ska därför försöka undvika det.

Nu borde Henka komma hem snart. Jag börjar bli hungrig!

Money, money, money!

Nu har jag betalat sista hyran för lägenheten! Nu behöver jag inte betala någon hyra förrän i september. Det känns mycket skönt! All lön jag får in behöver enbart gå till mat och roliga saker. NU kommer jag kunna börja gå pluss. Klockan 1 börjar jag jobba så nu ska jag gå ut i solen ett tag. Det är så fint väder ute och jag är glad!
RSS 2.0