Snart..

Nu är det inte lång tid kvar. Jag börjar bli lite smånervös men känner mig samtidigt jävligt glad. I natt tar jag nattbuss till Köpenhamn, där möter jag Sebbe och Maja och sen flyger vi till Sri Lanka! Moa ska förhoppningsvis möta oss i Colombo där vi tänkte stanna en dag innan vi reser vidare till Arugam bay. Å vad kul det ska bli att åka iväg på en lång resa igen! 
 
Nu måste jag bara ladda min mp3 med lite ny musik, packa det sista, skypa med Maja och sen är jag redo att dra. Mamma och pappa kommer hem ikväll med så jag får träffa dom lite till innan jag drar. Gah, jag kan inte fatta att det redan är dags! 
 

Sommar!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färskpotatis

Igår var jag på sommarfest hos Malin. Hon hade besök från några kompisar hon mötte i London så vi hade en andra midsommarfest för att visa lite svenska traditioner. Det var trevligt. Jag träffade lite gamla klasskompisar som jag knappt sett sen studenten. Det är galet att det redan har gått tre år! 
 
Imorgon ska vi åka till landet. Jag ska bara stanna där en natt. Jag börjar känna mig lite stressad av att jag ska till Sri Lanka snart. Det känns som jag har saker att fixa, fast det mesta är redan klart. Ibland förstår jag inte vart tiden försvinner. Det ska i alla fall bli skönt att komma ut på landet igen, äta god mat och bada. Här är lite bilder från i måndags. Vi drog upp den första färskpotatisen! 
 
 
 
 
 

Blåbärscheesecake

Förra veckan när mormor, morfar och farfar var och hälsade på på landet så gjorde jag en frusen blåbärscheesecake som blev väldigt god. Jag dekorerade med jordgubbar och smultron som jag plockade på gården och blåbär från skogen. Jag älskar verkligen all naturlig, giftfri mat som finns nu på sommaren. 
 
Den här bilden är med och tävlar i månadens matbild på Matgeek
 
 

Kolmårdens djurpark

Igår var jag, Emma och Timmy på Kolmårdens djurpark. Det regnade nästan hela tiden men det var mysigt med en utflykt. Vi kollade lite på djuren, åkte linbanan och såg på delfinshowen. En kompis hade fixat så vi fick sitta längst fram i mitten på delfinshowen så vi var bara några meter från delfinerna. Det var häftigt! Jag hade sån lust att bara hoppa i och gosa med dom. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag åka till landet. Jag ska träffa Malin ikväll men annars mest ta det lugnt. Hoppas bara vädret blir lite bättre. 

Semester

Nu är jag hemma i Norrköping och livet leker. Jag varvar min semester på landet och i stan. Jag träffar vänner, äter jordgubbar, solar, läser, plockar svamp och badar. Ikväll kom jag hem från landet. I söndags följde Emma med mig dit. Vi spelade alfapet och plockade svamp. Igår badade jag och träffade Emelie och idag har vi haft besök av mormor, morfar och farfar. Vädret har varit fint och jag mår riktigt bra. Det är så skönt att bara ta det lugnt, småäta bär från trädgården och ligga i solen. 
 

En dag kvar..

Nu har jag bokat en biljett hem till Norrköping. Jag åker imorgon efter jobbet vid halv 4. Jag kan inte fatta att jag varken behöver tänka på skola eller jobb på nästan två månader. Det ska bli så härligt med semester! ♥

Go bananas!

Idag efter jobbet drog jag till Sognsvann och sprang. Den här gången blev det två varv runt sjön och alltså runt 6 km. Sanningen är att jag har haft en grym träningsvärk sen i lördags då jag gjorde utfall och tränade benen efter ett varv runt sjön. Varje steg jag har tagit har gjort ont. Hur härligt det än är med träningsvärk så är jag glad att den värsta smärtan är borta nu. 
 
Till kvällsmat gjorde jag bananpannkaka med bananglass och kanel. Det blev mycket bananer i måltiden men väldigt gott! 
 

Jag och mitt finger

Regnet öser ner här. Det får mig verkligen att längta till fredag då jag förmodligen åker hem till Norrköping. Om jag inte får mer jobb på H&M åker jag hem på fredag efter kantinejobbet. Jag önskar mig sol, bad och nyplockade jordgubbar! 
 
Idag efter jobbet drog jag till legevakten för att betala räkningen för mitt andra läkarbesök. Men jag hade tur, dom fakturerade mig faktiskt inte för det. Fast det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag bara fick en knivliknande grej och instruktioner om hur jag skulle ta bort stygnen själv. Fingret hade nämligen inte läkt tillräckligt mycket när jag skulle ta bort stygnen så Jonis sprättade dom åt mig fem dagar senare. 
 
Först såg fingret riktigt otäckt ut vilket inte är så konstigt eftersom jag badat i havet med det och låtit samma plåster sitta kvar lite för länge. (Man gör dumma saker när man är full). Men nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut. Det kommer förmodligen bli ett cirka två centimeter långt ärr men det läker i alla fall. 
 

Raw bananglass

Idag hade vi massa mogna (lite bruna) bananer som skulle slängas på jobbet. Vi personal får ta hem en del mat som ändå ska kastas så jag som hatar att slänga mat plockade på mig en sådär tio stycken. Lite för många för att hinna äta upp så jag bestämde mig för att laga någonting gott av dom istället. De senaste dagarna har jag börjat läsa mycket om raw food (igen) så jag bestämde mig för att göra glass av dom. 
 
Jag hackade fem bananer, frös in dom cirka fyra timmar och la ungefär hälften i en mixer, hade på lite vatten, mixade och så var det klart. Jag blandade i lite körsbär och hackade lite nötter som jag strödde på. Superenkelt, gott och nyttigt allternativ till glass. Det viktigaste är bara att det är mogna bananer, annars blir det inte alls lika sött och gott. 
 
 
 
Imorgon ska jag ta andra hälften av bananerna och testa ha i något annat gott. Kanske kanel eller kakao. Jag vet att jag har testat det förr men kommer inte riktigt ihåg hur det blev.. 
 
 

Sognsvann

Förut idag drog jag till Sognsvann och sprang. Det är 3-4 km runt sjön. Regnet hängde i luften hela tiden men det var väldigt fint och friskt! Jag kom runt sjön väldigt fort och bestämde mig för att träna styrka istället för att springa ett varv till. Jag gjorde olika benövningar, dips och armhävningar med hjälp av bänkar och stenar. Det är riktigt härligt att träna utomhus, mina lycklighetskänslor sprudlade! 
 
Av någon konstig anledning känns det ibland inte lika effektivt att träna ute som att gå till gymmet eller en träningsklass men om man gör bra övningar är det minst lika effektivt och mycket härligare med frisk luft. Jag fick träningsvärk i både benen och armarna efter min senaste uteträning så nu hoppas jag på lite värk till imorgon också. 
 
 
 

Parkhäng

Idag skulle jag träffa Lovisa så jag bestämde mig för att åka till dagiset för att möta upp henne. Där blev jag mött av ett av mina älskade barn som sprang mot mig och gav mig en lång kram. Sen var det en timme av "se på mig Natalie", många kramar och lite gråt som alltid på dagis. Jag undrar om jag någonsin kommer se barnen igen. Kanske om jag besöker dom nästa sommar men då känns det verkligen som de kommer ha glömt mig tyvärr.. Jag kommer sakna de små sötnosarna! 
 
Vid fyra slutade Lovisa så då tog vi bussen till Majorstuen. Där mötte vi upp hennes kompis Sofie, köpte körsbär och gick och satta oss i frognerparken. Vädret idag har varit strålande! Jag älskar parkhäng på sommaren och äntligen fick jag en liten dos av det. Jag hoppas det fortsätter såhär men enligt väderprognosen ska det bli regn snart igen. 
 
 

I like to move it, move it

Idag är första gången på ett tag som jag inte haft något inplanerat efter jobb. Redan på t-banan hem bestämde jag mig för att dra ut och springa. När jag kom hem åt jag lite mat och skypade med Ling. Sen började jag fila naglarna och göra andra småsaker för att dra ut på tiden. Till slut insåg jag vad jag höll på med och bestämde att det bara var att dra. 
 
Första steget tänkte jag "äntligen!" Jag förstår inte varför det alltid ska vara så svårt att börja igen när man har tagit paus lite längre än några veckor. Jag sprang och sen stannade jag för lite sol, armhävningar och dips mot en bänk. Det bästa var att jag inte kände någonting i benet! Vaden kanske äntligen har läkt. Nu måste jag bara se till att ta det lite lugnt tills jag har köpt specialanpassade skor. Det är fan värt det. 
 

Beslutsångest

Idag frågade chefen om jag ville jobba nästa vecka också. Jag har haft beslutsångest hela dagen. Jag jobbar bara sex timmar om dagen på kantinen så jag kommer inte tjäna så mycket extra pengar men samtidigt känns det väldigt länge att vara ledig över tre veckor i Norrköping. Om jag stannar här en extra vecka tjänar jag lite extra men får ändå mer än två veckor hemma i Sverige. Jag tror det får bli så. Det känns dumt att tacka nej till en veckas jobb när jag ändå ska ha mer än sju veckors semester. 
 
Idag träffade jag Charita. Vi köpte med oss jordgubbar och gick till Frognerparken. Hon ska åka hem till nordnorge på torsdag så vi sa också hej då. Snart kommer väl bara jag och Jonis vara kvar här.. 

Gammal bild, vädret är mycket sämre idag tyvärr. 
 
 
 

Måndag

Idag var jag och åt lunch/middag med Melody. Hon ska få en bebis om 6-8 veckor så jag fick känna på magen. Fantastiskt att vi faktiskt kan ha en liten levande människa i oss! Innan vi skildes åt konstaterade vi att vi förmodligen inte kommer ses förrän nästa sommar och då kommer hennes dotter vara nästan ett år. Galet att man inte kan ses oftare. 
 
Igår flyttade Jonis in i lägenheten med mig. Elis är också på besök så det är fullt hus. Lite skitigare än vanligt men trevligt med sällskap. Fast jag och Jonis kommer förmodligen jobba om varandra hela veckan. Och ja, nu har jag faktiskt bara en vecka kvar innan jag tar sommarlov och åker hem till Norrköping. Tiden bara flyger iväg! 
RSS 2.0