Avdelningsmiddag

Nu kan jag meddela alla att min mage mår bra igen. Sådär, nu slipper ni ligga somnlösa!

Idag har jag varit på avdelningsmiddag. Jag och mina närmsta arbetskompisar träffades på Tullins Café och åt mat. Det var mycket trevligt. Eftersom vi jobbar så tätt är det kul att lite bättre få reda på hur personerna är utanför jobbet. Och visst har jag lärt känna alla lite bättre efter bara en middag. Det är ett härligt gäng jag jobbar ihop med. Jag hade väldigt tur som valde rätt barnehage!

Igår träffade jag Ling, hennes rumskompis och hennes kompis. Det var också kul. Vi slappade mest och åt choklad. Sånt som tjejer gör. Jag och Ling funderar dessutom på att åka till Barcelona en weekend. Vi får se hur det blir med dem planerna men det är kul att vi är tillräckligt bra vänner för att ens diskutera en sådan sak.

Nu blir det vindruvor och surfing!

Aj!

Jag mår sådär. Jag har inte sovit bra på två nätter och idag har jag haft ont i magen hela dagen. Den är verkligen ur form kan man säga. Nu är jag bara hemma och vilar. Jag ska orka med den här arbestveckan också för sen bär det av till Norrköping. Jag längtar ihjäl mig!

Att se fram emot!

Nu har jag äntligen bokat hemresa igen! Den förste april ska jag åka hem. Tyvärr stannar jag bara över helgen så jag får bara EN hel dag i Norrköping. Men Emma ska vara i Norrköping sammtidigt så vad gör man inte för vänner?

Dessutom ska det bli skönt med lite miljöombyte. Jag behöver komma ifrån Oslo ett tag. Och så saknar jag mamma och pappa. Jag har inte varit hemma sen i julas och då träffade jag inte ens mamma och pappa så det är verkligen på tiden att jag kommer. HÄRLIGT!

SOL

Nu har det äntligen kommit lite vår till Oslo och jag stortrivs!! Dessutom har vi redan hittat den perfekta sittplatsen där solen lyser som mest!

5 km

I onsdags tränade jag med Ling. Hon introducerade mig för löpbandet som jag alltid har ansett vara onödigt och lite läskigt. Jag menar varför gå/springa inne när man kan göra det ute? Men jag blev fast! Löpbandet är ett väldigt bra sätt att kolla sin kondition på eftersom den mäter sträcka och tid.

Idag tänkte jag därför att jag skulle testa min konditon. Jag bestämde mig för att springa fem kilometer. Jag var lite orolig för att jag inte skulle klara av det eftersom jag inte har sprungit på riktigt sen jag gick i skolan men jag klarade faktiskt fem kilometer på 29 minuter. Vilket jag tror blir den kilometertiden som jag hade förut ungefär. Så nästa mål blir att klara av fem kilometer på kortare tid. Jag älskar nya utmaningar!

Supernature

För ett tag sen köpte jag en "kupong" på hälsokostbutiken Supernature via Groupon. Jag fick hela 600 spänn att handla för och betalade bara cirka 250 kronor. En väldigt bra deal för mig som är intresserad av nyttig mat. Förra veckan var jag därför och handlade. Jag spenderade en bra tid på att gå runt och kolla, smaka och framförallt fråga om deras olika varor men tillslut kom jag ut med de här produkterna.


Agavesirap, lakrits, raw kakao, gojibär och Purely greens.

Sirapen och kakaon köpte jag eftersom jag har börjat intressera mig för raw food och tänkte därför börja göra raw chokladbollar. Lakritsen köpte jag mest som utfyllnad för att handla upp de sista pengarna. Gojibären för att de är nyttiga och bra att ha på musli och Purely greens var en rekommendation från en som jobbade i butiken. Tydligen ska man få i sig cirka 20 "portioner" frukt och grönt bara av att äta en tesked purely greens om jag inte minns helt fel. Den är alltså bra för allt möjligt. Idag tog mitt Acai-vital slut så jag tänkte börja med Purley greens imorgon. Spännande!

Finbesök

I helgen har fina Fani och Julia varit i Oslo och hälsat på! Det har varit väldigt roligt och mysigt men framförallt skönt att få träffa sina tjejkompisar och bara snacka!

I fredags drack vi vin och gick ut på krog(ar). Tyvärr blev det lite misslyckat på grund av att vi inte kunde bestämma oss vart vi skulle gå och därför mest gick fram och tillbaka. Men det vägdes upp stort av lördagen då vi hade det väldigt mysigt med lite shopping, restaurangbesök och filmkväll. En superhelg!

Här kommer några bilder som jag har snott från Fani.O härliga helg!

Hej! Nu känner jag mig äntligen frisk och redo att börja träna igen! Men efter att ha varit småsjuk så länge vågar jag inte gå fullt ut med glädjehopp riktigt än.

Helgen har varit bra! I fredags blev både jag och Ling extremt rastlösa så vi möttes upp för en spontan utgång. Vi gick till ett mysigt ställe där jag varit förut. Det var skönt att träffa människor, lyssna på musik och dricka lite. Dessutom är Ling ett väldigt bra sällskap!

Igår vaknade jag av att det lät som det regnade. Gissa om jag blev glad när jag insåg att det bara var snön som smälte! På dagen blev det alltså en promenad med vårkänsla och på kvällen jobbade jag. Dricksen blev helt okej så det var också bra. Det känns alltid skönt att komma hem och räkna pengarna man fått och inse att man kan betala en till veckas mat med dricks! Eller kanske unna sig lite shopping..

Idag ska jag eventuellt möta upp Ling och träna på hennes gym, eller så blir det träning på det gamla vanliga gymmet. Men det spelar ingen roll för jag är bara så glad att jag kan träna igen efter en veckas uppehåll.

I have a confession

Jaha, efter inlägget om hälsoplanen blev jag sjukare. Inte sådär jättesjuk men i alla fall tillräckligt för att jag ska ha några dagars vila från träningen. Det känns tråkigt. Jag hade precis börjat träna tre gånger per vecka och nu sitter jag med ont i halsen och snor igen. Jaja, det börjar redan kännas lite bättre. Värst var det i söndags natt efter ett hårt träningspass.

Igår sa jag upp lägenheten. Men det kommer inte bli någon drastisk förändring för vi har nämligen tre månaders uppsägningstid. I slutet av maj måste vi antingen ha hittat ett bättre boende eller så blir det kollektiv.. Det känns spännande och välbehövligt. Jag behöver en ugn och en frys! Jag håller på att bli galen på alla begränsningar över vad jag kan laga.

Och det leder inlägget till något i samma stil. Här om dagen åt jag nämligen lite bacon! Bacon är en sådan smak som jag har saknat. Och nu när jag känner mig fast i begränsningar så kändes det skönt att töja lite på en begränsning. Dessutom känns det verkligen inte som jag kan kalla mig vegetarian längre eftersom det känns så töntigt att säga MEN jag äter fisk och kyckling efteråt. Hela vegetariangrejen faller lite då. Så nu vet jag inte vad jag är längre. En persom som äter vad den känner för? Jag kanske också borde tillägga att det här inte betyder att jag äter stora stekar och sånt. Det känns fortfarande ganska långt bort. Nu ska jag sova och bli frisk!
RSS 2.0