Veckans hektiska schema

Måndag -Städning
Tisdag - Städning + flytt
Onsdag - Flytt + sista kontroll av lägenheten. Middag på kvällen med de som jobbar i samma stadsdel som mig.
Torsdag - Möta tjejen vi hyr av, få tillbaks deposition. Handla mat till nya lägenheten.
Fredag - "Avslutnings- och välkommen" fest med jobbet.

Pjewh! Jag blir trött bara av att skriva allt jag ska göra.

Äppelpaj

Igår bakade jag och Henka världens godaste äppelpaj! Här kommer receptet.

Ingredienser
Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
0.25 dl socker
100 g mjukt smör
Fyllning:
4 st fasta syrliga äpplen
0,75 dl socker
2 msk kanel
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl och socker, tillsätt smöret och rör ihop till en deg.
  3. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i tunna klyftor.
  4. Smörj en ugnsform och lägg ner äpplena i den. Strö över det mesta av sockret och kanelen. Rör om. Strö på resten.
  5. Smula över pajdegen och grädda i ugnen o cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

Flytt

Idag ska jag börja flytta de första grejerna till den nya lägenheten. Jag har packat ner lite kläder i en resväska som jag ska ta med mig. Det ska bli spännande att flytta. Det blir lite som ett nytt kapitel i mitt liv. Jag hoppas bara att det inte blir tråkigt. Jag är ju van vid att alltid ha Henka omkring mig men nu kommer jag vara själv ganska mycket. Eller så kommer jag bara träffa mina vänner mycket mer. Hur det än blir så kommer det nog bli en nyttig tid.

Changes

Det har hänt en del förändringar de senaste veckorna. Henka har bestämt sig för att flytta hem till Norrköping och börja studera så jag får bo här själv de två sista månaderna. Eftersom det blir dyrt att betala en hel hyra själv så ska jag nu flytta ihop med en norsk tjej. Jag ska hyra ett rum i hennes lägenhet. Jag har haft lite olika alternativ men idag fick jag ett samtal från den här tjejen och den här lägenheten är den bästa hittills. Den ligger närmare jobb, gym och de få vänner jag har här. Jag hoppas det blir bra. Det känns konstigt att Henka ska flytta men förhoppningsvis är det bäst för oss båda.

Morgonkick!

Nu har jag suttit här vid datorn och dragit ut på tiden alldeles för länge. Det tar så lång tid att komma igång med dagarna på helgerna. Nyss gjorde jag i alla fall en juice på två gröna äpplen, två morötter och lite ingefära som förhoppningsvis ger mig tillräckligt med energi för att snöra på mig skorna och ge mig ut och springa en tur.

Kamelridning Jaisalmer (bilder)

I Jaisalmer red vi på kameler och sov under bar himmel i öknen. Ett Oförglömligt minne!
Innan jag svimmade
Efter att jag svimmade.

Limitless

I fredags var jag och Henka på bio. Vi såg filmen Limitless som faktiskt inspirerade oss båda. Filmen handlar om en kille som tar en drog som gör att han använder 100% av sin hjärnkapacitet. Allt han någon gång har lärt sig i livet kommer han ihåg! Vad jag vet finns det inte någon sådan drog på riktigt men filmen fick mig att vilja lära mig nya saker. Jag har kommit till en punkt där jag känner att jag inte lär mig så mycket nytt, jag vill att min hjärna ska bli stimulerad! Jag ser fram emot att börja plugga till våren och utvecklas.

Healthy wednesday!

Idag slog jag på stort och köpte en liten halloumiost för 40 spänn! Norge är dyrt! Men det blev en riktigt god sallad med bland annat körsbärstomater och quinoa.

Måndag

Jag sitter här hemma och väntar på att Henka ska komma hem från affären. Idag ska vi laga kycklingfärssås. Jag är svinhungrig! Jag har knappt ätit något idag och på det tränade jag. Ingen bra kombination. Både hjärnan och kroppen känns slutkörda! Men träningen går bra. Igår sprang jag 28 minuter ute och idag tränade jag ben på gymmet. Jag önskar bara att jag hade något konkret att träna till..

Besök

Nu är mamma och pappa på besök. Det är kul och härligt som vanligt. Disken plockar ur sig själv ur maskinen och maten blir serverad. Äntligen blir jag lite extra ompysslad igen! Vi går en massa, äter och igår såg vi på en liten konstutställning med modern konst. Men imorgon blir der vardag igen och mamma och pappa åker hem. Tråkigt men nu är det inte så lång tid kvar i Oslo för min del.

Flying fox!

Här kommer bilder från när jag och Moa testade Flying fox i Jodphur. Det var kul men inte riktigt så läskigt som jag hade önskat.

Jodphur (bilder)

I Jodphur (känd som den blå staden på grund av en massa blåa hus) stannade vi två nätter. Vi hann se oss omkring i gamla stan, besöka deras fort med palats och testa på Flying fox!

Mat ska vara medicin!

Henka är fortfarande sjuk så idag har jag lagat bli-frisk-mat. Efter träningen gjorde jag en smoothie på färska jordgubbar, banan och hemmapressad apelsinjuice och till middag gjorde jag en grönsakssoppa med blomkål, purjolök, potatis och spenat. Och tro det eller ej men Henka sa faktiskt förut att han mår bättre nu. Mat är vår medicin!

Söndag

Idag är en lat dag. Henka är sjuk och ligger mest och sover hela tiden. Jag själv slappar, städar lite här och var och fixar mat lite då och då. I morse var jag ute och sprang. Det var härligt! Men tyvärr lyckas jag jämt glömma bort hur härligt det är. Varför gör jag det? Mitt träningsschema nu ser i alla fall ut såhär:

Träna 2-3 gångr per vecka och springa minst 20 minuter en gång per vecka.

Det känns som det inte är allt för jobbigt att klara vilket är bra. Man ska adrig gå ut för hårt för då förstör man det roliga.

Udaipur hästridning (bilder)

I Udaipur förälskade vi oss i aktiviteten hästridning. Lägg märke till hur min hjälm knappt sitter på huvudet. Ingen kommenterade det. Det säger en del om säkerheten.

Udaipur matlagningskurs (bilder)

I Udaipur gick vi en Indisk matlagningskurs. Väldigt intressant (och lite avskräckande) att faktiskt se hur ohygieniska de var. Man kan sammanfatta det med mycket kranvatten, ett äckligt djur på diskbänken och friteringsolja som jag faktiskt kommenterade med "is it only oil?" Jag trodde helt enkelt att det var fler ingredienser i oljan som egentligen bara visade sig vara välanvänd.

News

Idag sa jag upp mig på jobbet. Om tre månader måste jag lämna alla mina söta små barn. Men jag känner att det börjar bli dags att gå vidare. Min plan är alltså att jobba tre månader till. Sen ska jag resa 1-2 månader och till våren hoppas jag att jag kommer in på dietistutbildningen eller någon annan hälsoutbildning. Och om allt skiter sig vet jag att jag kan flytta tillbaks till Oslo igen och jobba något halvår till som dagisfröken.

Udaipur (bilder)

Staden som är känd från bondfilmen Octopussy! En av de mysigaste städerna vi besökte.


Vi tog en kabinbana upp till bergen!

RSS 2.0