Flytt - avklarad!

Nu är allt klart med vår gamla lägenhet. Igår städade Henka klart det sista och idag lämnade jag tillbaks nycklarna. Det känns skönt. Nu kommer vi förmodligen aldrig bo på så trångt utrymme igen, i alla fall inte under någon längre period. Det är konstigt det där hur vi människor kan anpassa oss så fort. Vi levde trots allt på mindre än 20 kvadratmeter i över 6 månader. Nu i efterhand känns det imponerande att vi klarade det men för bara någon månad sen kändes det ganska normalt. Väldigt trångt och kvävande men normalt.

Nu känner jag att jag kan leva på ett helt annat sätt, det känns som jag har mer liv. Och både min och Henkas matlagningslust blomstrar som aldrig förr. Här kommer en bild på gårdagens mat!

Motivation

En svår fråga är motivation. Hur får man motivation till att göra någonting alls? På jobb är lön en stark motivation för många människor men med träning och kost då? Vad ger motivation för att ta tag med nya vanor?

Min motivation till att träna kom nog från början på grund av att jag ville ha en stark, snygg och framförallt frisk kropp. Jag har fortfarande delvis det som motivation men nu tycker jag att det är så kul och skönt att träna att jag inte behöver motivera mig så mycket längre. Det svåraste är nog alltså att komma över gränsen i början. Från att träna för att man "borde" till att träna för att det är kul!

Ju mer jag tänker på det desto färre svar finner jag. Det viktigaste är nog att hitta motivationen själv. Jag tror att alla motiveras olika och det bästa är nog bara att lyssna på sig själv och sen bara ta tag i det.

Men för att fortsätta tycka träning är kul brukar jag alltid variera träningen och försöka testa på nya träningsformer om jag kan. Dessutom har jag oftast olika mål att slå. För tillfället har jag som ett delmål att springa fem kilometer på kortare och kortare tid. Och ett mål lite längre fram är att springa en mil. Bara känslan jag vet att jag kommer få efter att ha sprungit en mil är en tillräcklig motivation för mig.

Mellanmål

Dagens mellanmål blev lite lyxigare och bestod av jordgubbar, vindruvor och kladdkaka. Gott!

Dagens smoothie!




Banan, jordgubbar, blåbär, spenat, honungsmelon och apelsin juice.

Lårutmaning!

Jag bara älskar att några tjejer har startat en lårutmaning för att visa att man är vacker oavsett hur stora eller små lår man har. Därför kan jag inte göra annat än att haka på utmaningen och lägga upp en helt oretuscherad bild på mina ben. Vikthetsen som finns i samhället är varken bra för våra psyken eller kroppar. Det viktiga är att man är sund och trivs med sig själv!



Här är några länkar till lårutmaningen!

http://hurblirdet.blogg.se/
http://egoinas.se/?p=10444
http://kattisbiggestfan.blogg.se/2011/may/mina-lar-gar-ihop.html
http://ptfia.se/titta-pa-detta/#Kommentarer

Skjuts in i ugnen!

Jag njuter som tusan i vår nya lägenhet! Allt känns så mycket enklare med ett riktigt kök!

Besök

Nu har jag haft Emma och Natalie här på en snabbvisit. Det blev inte ens 12 timmar i Oslo för deras del. Men jag har ändå hunnit visa lite av staden. Och så har vi självklart, viktigast av allt hunnit snacka en massa också! Jag hoppas bara att det inte dröjer för länge till nästa gång vi ses.

Överraskning!

Det är natt och jag borde sova MEN jag vaknade precis för snart kommer Emma och hennes vän Natalie hit. Dom bestämde sig för att åka ut och åka lite och hamnade här! Första natten i vår nya lägenhet (ja den här bostaden kan man kalla lägenhet) och vi ska få besök av fina Emma! Dom stannar nog bara över natten men det ska bli så roligt att ses och att det blev så plötsligt gjorde ju bara saken ännu bättre! Vid 22-23 tiden ringde hon och anmälde sin ankomst.

Annars har allt gått bra med flytten. Nästan alla saker är flyttade så nu är det mest städning och uppackning kvar. Vi har också hunnit storhandla och laga den första måltiden, lasagne! Och JA vi älskar ugn!

Hemresa!

Nu har jag bokat en hemresa! Jag kommer den 10 juni och åker hem den 14. Så avboka allt och boka in mig!!

Tisdag

Hej! Jag sitter hemma och är trött. Jag har haft en ganska jobbig start på den här veckan. Igår var en kille här och monterade ner vår loftsäng som vi har fått såld och idag efter jobbet hade vi personalmöte på tre timmar. Dessutom är det visningar i lägenheten titt som tätt så vi måste hålla det skinande rent här också. Det tar på krafterna.

Nu blir det i alla fall några lugna dagar innan vi äntligen flyttar! På torsdag får vi nycklarna och på fredagen kan vi flytta in. Äntligen! Det ska bli så underbart att ha två rum, diskmaskin, frys och ugn! Dessutom ska vi ta pengarna vi fick från loftsängen och storhandla för. Jag hoppas att jag kommer känna mig som en ny människa lagom till helgen.

Raw chokladbollar!

Nu har jag haft mina raw ingredienser ett tag och hunnit testa lite olika recept på raw chokladbollar. Nästan varje gång har jag i lite olika ingredienser, lite vad jag har hemma helt enkelt. Igår blandade jag: raw kakao, raw agave sirap, linfrön, havregryn, gojibär, mandlar, kanel och en skvätt vatten. Dem blev goda men godast var dem kalla efter en natt i kylen. Väldigt nyttigt jämfört med vanliga chokladbollar!

Yesterday

Igår festade jag med Emelie Ö och Lings vänner. Ling själv somnade innan vi hann ut. Haha. Det blev i alla fall en lyckad kväll med bara tjejer!


Den sista bilden är ganska komisk för vi grimaserade utan att vi visste att den andra gjorde det. Alltså tröttnade vi på de allvarliga minerna samtidigt.

Dagen efter shake!

Vad gör man med jordgubbar som ser ut att ha haft bättre dagar före de blev bitna av djur och kantstötta? Kastar dem? Nej, man skär bort eventuella bitmärken och mosigheter och gör en smoothie eller milkshake på dem!
Jag blandade jordgubbar, mjölk, banan och Purely Greens Max. (Förhoppningsvis kommer färgen från pulvret och inte från alla djur jag har mixat med) Haha.

Purely Greens Max

Idag mellan jobb och träning stannade jag i butiken Supernature för att handla nytt kosttillskott. Jag har tidigare, varje morgon druckit ett glas med Purely Greens utblandat med vatten men idag när jag kom till affären såg jag att dem hade fått en ny verision nämligen Purely Greens Max. Enligt expiditerna är Purely Greens Max betydligt bättre än den gamla så självklart blev jag tvungen att slå till. 80 spänn dyrare blev det men förhoppningsvis gör den här större skillnad.

Jag har faktiskt inte märkt av så mycket skillnad av att dricka Purely Greens. Men det var ett tag sen jag var sjuk och min mage mår super så jag vågar inte riskera att inte dricka det. Jag har trots allt inte tagit en enda sjukdag på över fyra månader, även om jag kanske borde tagit någon under de första månaderna.. Jag kan ha svårt att lyssna på min kropp om det betyder att jag mister pengar.

17 maj

Igår under 17 maj jobbade jag på restaurangen mellan 11 -21 vilket har resulterat i att jag känner mig helt jävla slutkörd nu. Okej det kan också ha att göra med att jag blev tvungen att gå upp klockan 6 idag och jobbat på dagiset..

Gårdagen var kul! Det är alltid spännande och kul att vika av från det vanliga och göra nya saker. Jag fick för det mesta plocka disk från borden på uteserveringen. I flera timmar plockade och plockade jag. Framåt kvällen behövdes jag inte längre som diskplockare så då fick jag gå och hjälpa till inne i restaurangen. Jag dukade bord, vek servetter och putsade glas (tråkigaste ever). Det var så längesen jag jobbade på restaurangen att det kändes lite som att komma hem. Idag ska jag dra dit igen för att (förhoppningsvis) hämta dricks från igår. Men just nu orkar jag inte trots att pengarna lockar.

17 maj 2010

Just my luck

Turen till Sognsvann blev väldigt misslyckad. Under hela t-baneturen småregnade det och när jag väl kom fram så öste regnet ner. Eftersom jag bara hade en tunn bomullströja var det bara att sitta kvar på t-banan och ta den hela vägen hem igen. Där försvann en timme av mitt liv.

Det regnar/haglar fortfarande så jag har tränat hemma med träningsdvdn Bränn fett med Paolo Roberto som jag fick i senaste numret av Topp Hälsa. Inte riktigt lika kul som att springa runt en sjö men jag blev varm och svettig.


Frukost

4 korn, linfrön, vattenmelon och torkade gojibär.

Nu ska jag dra till Sognsvann och förhoppningsvis hitta bra joggingstigar!

Dipp

Idag har jag ingen lust alls att laga mat. Därför fick det bli grönsaker och dipp till mellanmål/lunch. Enkelt, gott, nyttigt.

SOL, SOL, SOL


Fair Trade Festival

Igår träffade jag Emelie H och gick på en Fair Trade Festival. Vi shoppade lite fair trade och såg på band som spelade. Musiken var mixad, allt från hip hop till afrikansk musik. Det var underhållande, spännande och iskallt. Scenen var utomhus och jag förstod inte riktigt hur kallt det fortfarande blir om nätterna när jag valde kläder för kvällen. Efter tre band fick det vara nog och vi drog oss hemåt. Trots kylan var det trevligt att träffa Emelie igen. Förhoppningsvis gör vi en repris ikväll.

En bild på det konstigaste bandet

Run Forrest run!

Idag har jag haft en bra dag. Efter jobbet drog jag till gymmet för att springa. Jag vet att jag egentligen borde springa mer ute eftersom det är mycket bättre och roligare men jag har inte hittat något bra löpspår. Okej jag har inte letat så mycket heller. Grejen är den att jag älskar att kunna se hur långt jag sprungit, på vilken tid osv och det kan jag inte göra om jag bara springer lite planlöst. Då kan jag endast märka förbättringen när jag springer inne på löpbandet. Egentligen borde jag investera i en pulsklocka eller kanske en modern mobil men jag vet inte riktigt om det är värt det. Fast jag borde faktiskt kolla upp vad det finns för alternativ. En annan sak jag borde hitta är spår som är kilometermärkta. Uppgift till mig själv!

Efter gymmet fikade jag med Emelie Ö. Det är svårt att få bättre innehåll på en vardag än träning och snack med vänner. Nu har jag ätit kvällsmat och snart ska jag sova för imorgon är det FREDAG!

Frukt och grönt Grönland

Såhär kan det se ut efter ett stopp på min favoritaffär Frukt och grönt Grönland.


Idag vågade jag mig dessutom på att handla oliver över disk. Ett mycket bra beslut. (Det är det som ligger i plastlådan). Det är så roligt att gå runt i en affär med massa goda frukter, grönsaker och spännande utländska varor.

Boot camp!

Idag har jag tränat gymmets variant av Boot camp. Det liknar lite skolans gymnastik. Vi är en grupp människor, indelade två och två som går runt till olika "stationer" och gör olika övningar. En PT håller i allt. Hon visar hur vi ska göra, när vi gör rätt och fel och pushar oss lite extra genom att skrika på oss. Det är kul! För mig är det så att jag får lite extra motivation och energi när träningen är upplagd av någon annan. Det blir spännande och känslan av att ta i ordentligt ger en glädjekick som håller i sig hela kvällen. Testa det!

Snart blir det kycklingwok!

Sommarvärme

Idag har det varit riktigt fint väder här i Oslo. Jag startade dagen med att gå/jogga upp på berget. Idag var det någon form av bilträff där uppe så det stod rader av snygga sport- och rallybilar. Till och med jag som inte är ett särskilt stort fan av bilar fick lust att köpa mig en cab.

Efter frukost åkte jag till gymmet där jag tränade lite till. Nu känner jag mig äntligen helt frisk och jag har en del överskottsenergi som det är härligt att svettas bort. Nu måste jag bara se till att hålla mig frisk också. Hälsan bidrar så mycket till mitt humör. Allt känns bättre med en stark kropp!

Marknadsdag!

Idag har det varit en lång dag. Jag vaknade tidigt på grund av att jag drack igår. Jag vaknar alltid tidigt dagen efter alkohol, lite av en förbannelse. Igår var vi i alla fall på födelsedagsfest hos Erik. Det var mycket trevligt, ända tills Henka och en annan kille fick i sig lite för mycket. Då vart toan ockuperad och jag som var kissnödig blev lidande.

Idag har jag gått ganska mycket. I morse tänkte jag faxa ett papper men i jakt på en fax upptäckte jag att det är marknadsdag här i Oslo. Det var mysigt. Det kändes lite som agustifesten. Tyvärr kunde jag inte fynda något, det kan jag aldrig när det är meningen att man ska fynda. Det känns lixom inte värt att stå och trängas med en massa främlingar och slita i olika klädesplagg som är slängda i högar.

På eftermiddagen skulle jag gå upp och sola på berget som ligger precis vid vårt hus men så råkade jag på en till marknad. Men den marknaden tvivlar jag på att någon kunde fynda på. Det var rader av skräp uppställt på bord. Väldigt mycket skrotdelar bland annat. De sålde till och med utslitna, udda däck! Tillslut hittade jag i alla fall ut till en gräsplätt där jag la mig för att sova lite. Det är så underbart med sol!

Nu ikväll ska jag förmodligen bara ta det lugnt. Jag är trött från igår och imorgon har jag träning på schemat!

Banan, choklad och valnötter

I torsdags testade jag på att göra en nyttig "glass" med banan, mörk choklad och valnötter. Den var superlätt att göra och blev ganska god. Tyvärr var jag förberedd på glass så lite besviken blev jag när det inte liknande glass speciellt mycket. Allt man behöver göra är i alla fall att frysa in ett par mogna bananer som man sedan mixar med choklad och valnötter.

Fruktjuice

Jag är för tillfället inne i en period där jag provar lite olika frukt- och bärkombinationer för att få fram en ny favorit smoothie. Idag testade jag att mixa honungsmelon, vattenmelon, blåbär och lite apelsinjuice. Det blev en ganska rinnig, jucieliknande konsistens. Gott men den slår inte min favoritsmoothie med blådär, banan och apelsinjuice.

Ny lägenhet!

I söndags var vi på en lägenhetsvisning på Töyen och vi tog den! Det är en etta med ett sovrum och ett kök/vardagsrum, äntligen kommer vi alltså ha två rum! Den är lite dyrare än den vi har nu men vi kommer tjäna in lite pengar på att äntligen ha en frys. Om en månad kan vi alltså storhandla, laga mat i ugn och ha plats att andas! Jag längtar! Jag tänker redan på all god mat jag ska handla och tillaga!

Laxpasta

Idag har jag äntligen känt mig tillräckligt frisk för att kunna träna! Bröstsmärtorna känns av ibland men så sällan att jag kan börja leva mitt vanliga liv igen. Det känns dock fortfarande lite läskigt att inte veta vad smärtan beror på. I vilket fall som helst så var det skönt att träna igen. Jag tog det ganska lugnt för att känna av kroppens form och det kändes bra. Snart kommer jag att vara tillbaks i min vanliga form igen. Och nu ska jag äntligen börja springa ute!

På grund av först halsont och sen bröstsmärtorna så har jag i alla fall kommit fram till att jag måste försöka kämpa för mitt imunförsvar ännu mer. Mitt mål är att ha en frisk kropp som sällan drabbas av sjukdomar! Till kvällsmat gjorde jag laxpasta och nu ska jag snart sova. För sömn är en viktig del i mitt mål.

RSS 2.0