I want to slep!

Jobbet bara fortsätter. Idag jobbade jag för nionde dagen i rad! Jag börjar bli riktigt trött. Är livet bara jobb nu? Jag vill med ha sommar! Jag vill med bada, sola och sova! Jag tror att jag ska få helgen fri i alla fall. Jag längtar! Nu känner jag mig bara trött, sur, ledsen och ännu mera trött. Inte alltid förstås. Ibland lyser glädjen fram som solen jag missar under arbetsdagarna.

Idag efter jobbet drog jag och Henka och tränade. Jag som var på gymmet för första gången började med att boxa ur mig lite ilska och efter testade jag en klättervägg som fungerade som ett rullband. Den rullade med takten jag klättrade. Mycket smart och underhållande! Fast också jävligt jobbigt. Idag ska jag försöka lägga mig tidigt så jag kan få mycket sömn! Det behöver jag. Nu!

Work!

Idag har jag jobbat 10 timmar. Min rygg gör ont och jag känner mig redan redo för sängen. Det där med dricksen var en bra idé förresten! Idag fick jag 14 norska kroner och konstigt nog 5 svenska kroner. Haha, vadå låter jag svensk? Ikväll blir det nog kakätning och tv. Henka fixade kakdeg igår så gjorde vi chokladcookies. Dem blev mumsiga! I morgon ska jag jobba tio timmar till. Kul men jobbigt!

Midsommar!

Vår enda plan var att grilla idag. Efter att ha marinerat kyckling, köpt potatissallad, engångsgrill och majskolvar öppnade sig självklart himlen och det började regna. Nu är det bara grått. Ja ni har rätt, jag borde vara van vid regn varje midsommar. Jag har ju trots allt upplevt 19 stycken och det känns som det har regnat mer än hälften av alla. Så vad gör vi nu? Sitter inne och suckar.

Jag har haft en väldigt bra arbetsdag i alla fall! Allt gick smidigt, tiden gick fort och när jag hade en ledig stund fixade jag en dricksskål. Sammanlagt fick jag ihop 7 kroner idag! Haha, inte mycket att ha men ibland kan det säkert bli mer och det är i alla fall en liten extra inkomst per dag. Alla bäckar små som man säger. Dessutom är det roligare att jobba och vara glad när man kan få ut något extra av det. En annan bra sak idag var att min arbetskompis gjort smoothies fel igår så idag fick jag i uppgift att slänga dem. Hon hade haft alldeles för mycket blåbär i dem så de blev för mörka. Jag som såg nyttigheten i det hela började självklart dricka av smoothisen så under dagen hann jag dricka upp tre stycken! Dessutom sparade jag en till i morgon då jag med ska jobba. Gott!

Ha en glad midsommar allihoppa!

Min nya sommar!

Hej! Jag sitter hemma och funderar på om jag ska laga mat eller bara äta knäckemackor, vilket är otroligt gott! Jag är verkligen inne i en knäckemacksperiod, det går inte att bara ta en! Haha, tur att det inte är något värre jag är beroende av.

Den här sommaren har jag bestämt mig för att bygga upp mitt imunförsvar igen. Det har blivit ganska så dålgit det senaste året och jag vill ha det som det var för ett år sedan då jag i princip aldrig blev sjuk. Efter både Bali och framförallt Frankrike där jag ju jobbade som städerska bröt min kropp nog ihop. Eller nu överdriver jag jävligt mycket men bättre kan den vara!

För att bygga upp kroppen och imunförsvaret ska jag göra som de gamla huskurerna. Jag ska äta mycket frukt och grönt, dricka vatten, sova ordentligt och röra på mig väldigt mycket! Dessutom så är jag väldigt peppad på att städa, tvätta, rensa och byta ut olika saker. Jag ska helt enkelt bli en bättre människa, både kroppsligt och själsligt. Jag vill må så bra som jag kan! Är ni med mig?

Kontrakt!

Idag har jag skrivit på ett kontrakt för caféjobbet! Jag vet inte riktigt hur det känns. Det är nämligen lite tråkigt eftersom jag nu inte kan jobba i någon klädesbutik men samtidigt skönt att ha jobb avklarat och en stadig inkomst. Dessutom tror jag att jag kommer gilla jobbet mer för varje dag. Det kommer nog bli roligare när jag lärt mig mer och när alla varor är på plats.

Kontraktet var sådär. Det är för ett halvår och om jag säger upp mig innan dess får jag inte betalt för den första upplärningsperioden. Först stod det bara upplärningstid men så bad jag chefen att specificera upplärningstiden så skrev han en vecka istället. Jag vill ju inte bli lurad och höra han säga att upplärningsperioden var fler veckor om jag skulle säga upp mig. Annars var det mest sådant jag redan vet; lön, när den utbetalas och så var det en månads uppsägningstid från båda hållen. Så nu kommer jag alltså jobba på Brunch AS åtminstone hela juli. Skönt!

För att fira var jag och shoppade en t-shirt och en t-shirt/klänning på H&M rean. Det blev bara 80 spänn! Jag som trodde att jag skulle bli tvungen att glömma shopping totalt under tiden i Oslo.

Friends

Hello! Idag efter jobbet träffade jag Melody som också blivit oslobo nu. Det var trevligt! Det är kul att det bara kommer fler och fler hit så man kan ha en liten umgängeskrets här med. Vi satt i den sista kvällssolen, pratade och jag åt min lunch som jag inte hunnit äta på jobbet.

En komisk grej som hände idag på jobbet var att en ny tjej börjat. En tjej som chefen pratat om i flera dagar. Han har berättat allt från att hon har ett café i Brasilien, släktingar lite här och där i världen och att hon dessutom är väldigt duktig och snabb på att göra kaffe.

Det komiska är att inget av de ovanstående verkar vara sant. Eller släktingarna vet jag inte så mycket om men enligt chefen verkar hon ha ungefär lika mycket caféerfarenhet som mig = noll. Hon hade tydligen inte ens fyllt 18. Vilket gör att hon inte ens kan sälja cigaretter!

Jag förstår att chefen alltså var sur när det verkar som hon ljugit om det mesta. Fast det lilla jag såg av henne verkade hon vara trevlig i alla fall. Men jag förstår inte riktigt hur man kan ljuga om så mycket. Jag menar OM man väl får jobbet så märks det att man ljugit och alla blir sura och om man INTE får jobbet så spelar det ju ändå ingen roll vad man sagt att man har för erfarenheter. Man borde i alla fall inte ljuga SÅ mycket. Där har vi dagens lärdom!

Fast å andra sidan kanske hon får behålla jobbet. I sånna fall kanske alla borde ljuga lite mer i sina cv:n.

19 juni

Idag: Firat 14 månadersdag med Henka. Ätit lasagne med kycklingfärs och varit allmänt sega.
Nu: Päroncider.
Snart: Fest hos Sebbe och Agnes.

Skönt med helg!

Meditation

Hejsan! Jag jobbar på för fullt så jag har inte så mycket intressant att skriva men igår var jag och Henka på meditation! Det var kul. Jag gick ju en yoga/meditationskurs i skolan förut men nu hade jag inte mediterat på ett år. Hon som höll i det hela sa en del intressanta saker. Bland annat pratade hon om allt det materiella i världen och att vi måste underhålla själen lika mycket som vi underhåller "skalet", våra kroppar. Kursen fick mig att inse att jag borde behärska mina känslor lite mer och se på situationer ifrån ett iaktagande perspektiv eller vad man ska säga. Alltså att när jag hamnar i jobbiga situationer så ska jag försöka se att de egentligen inte är så jobbiga och spelar så stor roll.

Nu ska jag sova för imorgon börjar jag klockan sex! Förhoppningsvis får jag lön från Adecoo med så jag ska nog äntligen köpa lite efterlängtat lösviktsgodis!

Jag vill sova!

Men jag kan inte! Och nu är det bara fyra timmar kvar tills jag ska gå upp. Jag får dricka en massa latte, bli jättepissnödig och sen stå och hålla mig hela dagen eftersom jag inte kan lämna kassan och gå på toa. Yeey vad jag ser fram emot det!Dripdrop

Hej! Idag har det hänt mycket på jobbet. Eftersom cafét är nyöppnat så har vi fortfarande en del saker kvar att fixa. Idag skulle vi få en ismaskin så en snubbe var på jobbet och skulle koppla in den. Helt plötsligt började det regna ner från taket som ett vattenfall. Det läckte från hela vattenledningen! Efter några sekunder som kändes som många sekunder stängde snubben av vattnet men senare lyckades han först slå av strömmen på lamporna och sedan strömmen på hela stället. Under cirka 10 minuter fungerade ingenting. Jag och killen var själva så jag fick ringa till chefen och han fick ringa till sin chef och så kom båda och löste problemet ganska fort. Men under resten av dagen fortsatte lamporna att släckas lite då och då. Trots att sådant inte får hända var det faktiskt lite roligt med en liten paus.

Nu ska jag sova strax för imorgon börjar jag klockan 6!

Hallå!

Idag börjar jag klockan 1. Det känns ganska skönt att bara kunna sitta och slappa lite på morgonen och nu när det är ganska pissigt väder med så gör det inget att jag missar det heller. Igår fick jag jobba helt själv i det nya cafét. Det gick inte helt felfritt men ändå ganska bra för att vara andra gången ever. Än har vi bara börjat öppna lite smått så vi har heller inte så mycket kunder vilket är ganska tråkigt. Det blir lätt långtråkigt när jag inte har så mycket att göra. Då blir det mest att kolla på folk och så kommer det fram massa turister och frågar saker som jag oftast inte kan svara på. Men det är underhållande!

Barista!

Nu har jag äntligen blivit en barista! Eller det kanske är lite överdrivet med tanke på att det var första dagen på cafét idag. Men jag har faktiskt lärt mig att göra både cappuccino och caffelatte! Det var riktigt kul men ganska jobbigt att stå upp så länge. Jag hoppas bara jag får fortsätta även efter de två upplärningsveckorna för jag tror jag kan trivas riktigt bra där!
Nu ska vi till Sebbe och Agnes, ha det!

Café

Jag tänkte bara uppdatera med att de ringde från cafét igår och sa att de inte hann bli klara med det tills idag så jag ska börja jobba imorgon istället. Det håller ju på att öppna så jag antar att det tog lite längre tid än väntat. Det ska i alla fall bli superkul imorgon! Jag kan knappt vänta! Men först måste jag nog googla lite olika kaffedrycker och sånt.

Bloggdesign!

Haha nu har jag spenderat några timmar igår och idag på att försöka ändra min bloggdesign. Jises vad det ska vara krångligt! Jag har fortfarande bara hunnit med små delar! Lite annorlunda är den i alla fall fast med mina små data designkunskaper ser den inte riktigt ut som jag tänkt mig. Inte för att jag hade några som helst föreställningar om vad jag tänkt mig från början. Men äsch! Det här funkar i ytterligare två år ;)

Bilhåleinflammation

Hej! Efter att ha googlat gårdagens sjuksymptom har jag kommit fram till att jag nog har bihåleinflammation. Det började med att jag hade ont i huvudet under en hel dag. Sen fick jag jätteont i övre tandraden på höger sida av ansiktet och så var jag samtidigt sjukligt trött. Jag kunde knappt tugga! Dessutom så kändes det så där insugande i ansiktet när jag böjde mig framåt. Först trodde jag att jag hade massa hål i tänderna så nu är jag glad över att det inte verkar vara det. Annars skulle väl alla mina norgepengar jag inte tjänat ihop än ryka på en gång!

Efter att ha sköljt med egentillverkad saltlösning igår så mår jag betydligt bättre idag men är ändå hemma från dagisjobb. Jag vill vara på topp på fredag på mitt nya jobb!

Provjobb!

Minns ni intervjun jag var på i onsdags? Idag ringde chefen och jag ska börja provjobba på fredag! Jag har en prövo/upplärningsperiod de första två veckorna och efter det säger chefen om han vill behålla mig. Det känns så kul! Mitt humör höjdes drastiskt! Visserligen är jag ju inte säker för fast anställning än men även om jag inte skulle få det så kommer jag ju ändå lära mig så jävla mycket under de två veckorna.

Me so happy!

Parkhäng!GRATTIS!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGARNA MAMMA OCH JONIS! Haha ja tänk att få ett barn i present!

Lycka

Vad är att vara lycklig egentligen? Vad krävs för att vara lycklig? Är lycka en bestående känsla? Hur bestående då? Vad gör dig lycklig? Vad gör mig lycklig?

Frukost

Nu sitter jag och äter nybakat fabriksbröd och dricker te. Mycket gott! Jag försöker att förbereda mig mentalt för intervjun. Det finns inget annat jag kan göra än att hoppas att det går strålande och att jag förstår allt de säger.

Good news!

Imorgon ska jag på en intervju! Den här gången för ett café. Tyvärr hittar jag ingen hemsida så jag kan kolla upp cafét lite bättre.. Men det ska nog gå bra ändå. Hoppas det är ett fint ställe bara. Hoppas jag får det! Efter intervjun ska jag jobba på dagiset där jag varit två veckor. Det är väldigt bra att jag fick jobba även fast det bara blir en halv dag. Först trodde jag nämligen att jag skulle bli tvungen att vara ledig hela dagen men sen ringde hon från Adecco och sa att det var okej att jag kom senare. Perfekt! En annan rolig sak är att jag och Emelie kommer ha intervjuer exakt samtidigt på nästan samma plats.

Den sista bra nyheten för idag är att Henka får ta med sig två bröd hem per dag! Haha, nu slipper vi köpa bröd under hela vistelsen här! Eller i alla fall fram till någon gång i augusti och troligen några veckor efter det med tanke på att vi redan har fryst in en massa bröd.
RSS 2.0