Grön smoothie

Idag har vi instuderingsdag vilket betyder jobb för mig. Men jag börjar inte förrän 12 så jag ska försöka plugga lite innan dess. Till första frukost (jag tänkte äta igen innan jag drar) gjorde jag en grön smoothie på apelsin, kiwi, spenat, mango, lime och lite spirulina. Testa! 
 
 
 

Morgonjogg!

Idag sprang jag ute för första gången sen i höstas! Jag sprang till Nydalasjön där dom har plogat upp en isbana som man kan gå eller springa på. Solen lyste, snön knastrade under skorna och allt var underbart! Jag sprang 51 minuter och enligt min pulsklockan över 10 km. Men den vet jag ju att den går lite för fort så jag gissar att jag sprang runt 7-8 km. Det är i alla fall mer än vad jag sprungit på hela vintern så jag är riktigt nöjd! 
 
I slutet kändes det lite i mina benhinnor så jag måste verkligen köpa nya uteskor. Frågan är om det är värt att skaffa sulor för mina fötter? Jag måste kolla upp hur dyrt det är och köpa nya löpartights! Jag är helt hög på livet nu, det var så underbart! 
 
 

Stureby Levain

Idag har jag bakat med vetesurdeg för första gången. Jag gjorde Pain de Martins bröd Stureby Levain. Resultatet blev riktigt bra! Brödet blev luftigt och smakar precis som surdegsbröden pappa brukar köpa från bagerier.
 
Så enligt mina observationer går det lättare att få luftiga bröd med vetesurdeg men bröden blir nyttigare med rågsurdeg eftersom man då även använder sig av större delar grovt mjöl i själva bröden. Jag ska i alla fall fortsätta baka båda sorterna eftersom jag gillar variation. 
 
 
 
 
 

Spinning

Igår hade jag myskväll med Matilda. Vi lagade halloumiburgare, rotfrukter i ugn (måste börja göra det oftare) och fruktsallad. Allt blev riktigt gott! Sen såg vi på en lite för sliskig men avkopplande film. 
 
Nu ska jag dra till gymmet snart för att möta upp henne för lite spinning. Igår tränade vi magen också och ja det gav träningsvärk! Jag tror det blir en vit helg för mig. Jag vill fokusera lite extra på träning och kosten nu och då passar det inte riktigt in med en fylla. Dessutom är mina "partners in crime" bortresta eller jobbar. 
 

EGO

Idag har jag jobbat. Jag blev väckt vid 7 och fick cykla iväg till ett dagis här i närheten. Det bästa är att jag ska vara på samma ställe imorgon igen! 
 
Efter jobbet drog jag hem, åt lite fort och cyklade sen till stan för att gå på bio med tjejerna. Vi såg på Ego. Den var faktiskt bra. Det var mysigt att sitta och skratta med mina fina i biomörkret! 
 
Vi fick förresten tillbaks psykologitentan förut idag och jag fick VG! Det kändes jävligt bra eftersom jag tyckte att jag gjorde ett bra jobb men sen fick lite småpanik när mina klasskompisar började uppdatera på facebook att dom suttit och skrivit hela dagen. Sånt gör mig lite ångestladdad när jag själv inte lagt lika mycket tid. 

Kräftskiva!

I lördags hade vi kräftskiva hos mig! Fredrik tänkte rensa frysen och sa att han skulle slänga ett paket gamla kräftor och det kan man ju inte göra så jag och mina vänner bestämde oss för att ha kräftskiva med västerbottenspaj, skagenröra, surdegsbaguetter och en massa annan god mat. Ja, vi är lite konstiga men jag älskar det! 
 
 
 
 

Fettisdag

27 pers kom hit igår för att äta semlor! Från början tänkte vi bara göra 20 stycken bullar men beslöt oss för att göra lite extra och tur var ju det. Det blev lite trångt här i lägenheten men det var kul att ha så mycket folk här. Jag kände mig som en liten konditor när jag höll på med bullarna och pudrade florsocker på allas semlor. 
 
 
 
 
 

Lax!

Nu när jag har flyttat ifrån det vegetariska kollektivet kan jag äntligen laga hur mycket fisk jag vill. Idag blev det pestolax med ugnsrostade grönsaker och fetaost. Otroligt gott! 
 
 
Ikväll kommer det hit 20 pers för att göra semlor. Utbytesstudenterna ska få lära sig hur man gör och fira en riktig fettisdag. Det blir kul! 

50 års fest!

Igår var jag på Annikas 50 års fest! Det var knytis med massa god mat, sång, tal och lite släkt. Gunilla hade kommit från Nyköping för att överraska Annika så det var kul att träffa henne med. Det kommer nog dröja ett par månader tills jag åker hem igen så det är alltid trevligt när släkten kommer hit istället.
 
 
Idag har jag mest segat. Jag var på IKSU förut och körde lite kondition och bodybalance. Vid halv nio ringde Linnea och bjöd in mig på en nybakad kvällssemla! Det var mysigt att få fika och prata lite efter en lugn dag. Det är så skönt att bo lite närmare allt. Nu tar det bara fem minuter till Linnea istället för tio.
 
Nu ska det bli skönt att sova. Jag har varit så trött hela dagen! 

Första året avklarat!

Nu har jag precis skickat in hemtentan! Den var faktiskt kul att göra! Vi fick tre olika case med 8 frågor sammanlagt. Det var lite jobbigt att behöva skriva så utförligt och verkligen tänka efter så att man fått med allt men det ska nog gå bra.
 
Precis när jag skickat in tentan så kom även resultatet av den senaste tentan ut... Jag är 1/3 dels dietist nu! Jag är så jävla glad att jag har klarat det första året! Trots att jag inte har varit överambitiös och faktiskt har haft ett liv på sidan av studierna med vänner, resor och träning så går det bra!
 
Nu ska jag dra och handla. Sen ska vi dra till stan för att fira med lunch på Gandhi och shopping!
 

I väntan på tentan

Hemtenta

Idag har jag pluggat för imorgon har vi hemtenta i psykologi. Tentan är bara på 4,5 hp så den är inte så stor som tur är. Det känns konstigt med en hemtenta så jag har inte pluggat så mycket men vi har över ett dygn på oss att skriva den så det ska nog gå bra.
 
Nu väntar jag på att Ling ska logga in på skype. Hoppas hon gör det snart för jag vill soova! 

Hemavan!

Igår kväll kom jag hem från Hemavan. Vi hade det väldigt fint där! Vi åkte skidor, solen lyste ibland, vi festade, hänge på afterskin, skrattade och åt massa god mat! Vi kunde inte ha haft det bättre. Det värsta (eller bästa) är att jag påmindes om hur jävla kul det är att åka skidor. Jag har fått ett extremt sug efter alperna igen. Jag måste kolla upp en resa någon vecka jag har lite mindre att göra i skolan.  
 
 
 
 
 
RSS 2.0