Norrköping

Nu är jag hemma. Fast det känns som jag ska åka snart igen. Tiden går alldeles för snabbt. Nu har jag bara lite mer än en dag kvar. Jag har i alla fall hunnit med en del shopping, klippt håret och träffat vänner och familj.

Igår var jag, mamma och pappa och hälsade på farmor och farfar. Farmor mår inte alls bra. Det kändes extremt ledsamt att se henne ligga i sin säng. Men det är naturens gång. Det konstiga eller häftiga är att jag kände på mig att någonting var fel redan innan jag åkte hem. När jag bokat biljetterna skickade jag ett sms till mamma och pappa där jag frågade om vi kunde hälsa på farmor och farfar.

På kvällen träffade jag Fani och fikade och idag har jag varit på stan med Timmy och sen träffat Fani och ätit på Athena. Det är kul att vara hemma och träffa alla men jag saknar Henka en hel del. Men jag tror att det är bra att sakna.

Lite senare ikväll ska jag träffa Maja-miranda och sen kanske Fani igen. Ja det gäller ju att passa på att träffas så mycket som möjligt nu när jag bara är hemma ibland.

Norrköping here I come!

I morgon kväll åker jag hem! Det blir nattbuss så jag är hemma på tisdag morgon. Det ska bli så skönt! Jag ser fram emot att vila upp mig, shoppa och framförallt träffa alla! Jag behöver en paus från detta norgeliv. Jag måste komma på vad jag vill jobba med i framtiden och se till att få ett sådant jobb. Det fungerar tyvärr inte att jobba på dagis om jag ska bli sjuk såhär ofta. Det fungerar inte när jag vill träna ordentligt.

Lördag

Hej! Nu har jag äntligen fått sova men jag känner mig nästan lika seg för det. Det måste bero på att jag fortfarande är lite sjuk. Jag skulle vilja åka hem till Norrköping och kurera mig ett tag med shopping, frisörbesök, vänner och familj men biljetterna är så dyra. Runt 800 tur och retur! Helst skulle jag vilja åka mellan måndag kväll och fredag eftersom vi inte har någonstans att bo under dem dagarna men vi får se hur det blir. Ingen som vet om Sj har sista minuten även härifrån?

Idag skulle jag egentilgen ha jobbat med att dela ut flygblad men det var bara jag som kom så jag och snubben på gymmet bestämde att vi skulle skita i det. Det kändes lite segt att behöva åka fram och tillbaka men det var nog bara bra att jag inte kunde jobba eftersom jag troligen skulle blivit ännu sjukare om jag gjorde det.

Annars har jag ganska tråkigt nu. Henka är och jobbar och jag har suttit vid datorn lite för länge. Men jag är ändå jävligt glad att Henka jobbar, det blir sjätte dagen för honom den här veckan! Äntligen kanske det har vänt lite. Snart ska jag nog gå ut med soppor och börja laga tacopaj! På tisdag måste vi flytta härifrån så jag kanske borde börja packa lite med.

Ha en bra lördag!

Vi blir kvar!!

Dagens goda nyhet: Jag och Henka blir kvar i Oslo! Idag träffade vi vår nya hyresvärd och i morgon ska vi skriva på vårt första, långa hyreskontrakt! Lägenheten är som sagt väldigt liten men modern! De som bor där nu beskrev det som ett hotellrum. Fast vi har toa och dusch men bara två kokplattor och ingen ugn! Men det känns ändå skönt att vi blir kvar.

Dagens negativa händelse: Det som bara händer på tv hände för mig! Någon åt upp min lunchlåda, eller själva lådan fick jag tillbaka men utan mat. Och då kan man ju tänka att jag måste ha överiskt eftersom jag trots allt arbetar med barn som kanske inte har koll på sina matlådor MEN det var en vuxen som åt upp det!

Någon hade alltså sett den i kylen (min avdelnings kylskåp) och bestämt sig för att äta upp det. Och då undrar jag: förstod personen att det var min mat eller tänkte personen att det var någon unges matlåda? Och åt personen i sådana fall upp maten i hopp om att ungen eller jag inte skulle sakna maten och säga till de andra? Jag är ju trots allt bara vikarie. Men visst sa jag till och visst tyckte alla på dagiset att det var mycket konstigt. Tyvärr hade personen som troligen kunde svara på frågan redan gått hem. Om det inte var så att den andra personen jag jobbade med bröt mot sin religion och åt kyckling som inte var halalslaktat. Jag som hade sett fram emot min lasagne hela förmiddagen blev i alla fall mycket förvånad, arg och lite ledsen. Jävla människor!

I morgon ska Emelie och Ante åka hem till Norrköping för de lyckades tyvärr inte hitta någon lägenhet. Synd för dem men det ska bli skönt att äntligen bli ensamma och förhoppningsvis ta igen lite sömn.

Här kommer en bild på mosken vi bor vid nu. Enjoy!


Fan!

Min hals har blivit värre och jag är tröttare än tröttast. Jag skulle ringa och sjukanmäla mig i morse men ingen svarade så jag bestämde mig för att dra och jobba ändå. Ibland har jag för hög arbetsmoral. Nu tillsätter jag i alla fall halstabletter till min lilla halskur så förhoppningsvis är jag frisk alldeles strax.

Jag har kommit på att jag glömt nämna valresultaten i bloggen. Men vad finns det att säga? Förjävligt att det är så många i vårt land som röstar på SD! Och att de dessutom fått en vågmästarroll, skrämmande! Undra nu bara vad följderna blir. Att de blåa vann blev jag inte så förvånad över, det trodde jag redan innan. Men självklart inte de segrarna jag velat se. Det var också kul att miljöpartiet fick fler röster, äntligen kanske människor börjar förstå naturens värde.

Nu har jag typ bara lust att sova. Jag känner mig helt slut.

Aj

Jag blir galen! Idag har jag fått ännu ondare i halsen! Men idag när jag jobbade fick jag tips om att ha ingefära, honung och citron i varmt vatten så nu ska jag testa det. Jag vill att det här ska gå över fast samtidigt är jag jävligt glad över att jag inte har blivit sjukare. Det verkar ju vara en sån period nu. Men jag vill bara bli frisk så jag kan träna ordentligt!

1 år och 5 månader!

Idag har jag och Henka varit ihop i ett år och 5 månader! Tiden rinner iväg snabbare än vad man förstår. Fast i för sig gick ju jag i skolan när vi blev ihop och det känns som det var väldigt längesen.

För att "fira" åt vi hemmagjorda kycklinghamburgare! Vi var förresten och kollade på en hybel idag. Den var väldigt trång men mysig. Det lutar åt den nu eftersom det alternativet känns bättre än att flytta hem. Men vi får se vad som händer.

Efter visningen jobbade jag med att dela ut flyers för gymmet. Det var roligare än förväntat men ganska kallt trots att solen lyste på mig. Nu blir det valvaka!

Go kväll!

Idag har jag tagit det ganska lugnt. Jag var en sväng på stan men hittade inget jag ville köpa. Det är en del saker jag behöver snart men det känns lite onödigt att köpa dem här om det blir så att vi måste flytta hem om en och en halv vecka då vi eventuellt blir bostadslösa. Fast i morgon ska vi dra på en hybelvisning så förhoppningsvis hittar vi en ny lägenhet snart. Men annars kan jag ju lika gärna handla billigare i Sverige.

Efter stan var jag och handlade mat och sen gjorde jag löksoppa! Igår var vi ute (jag för första gången här i Oslo, eftersom jag räknas som minderårig) och på hemvägen kändes min hals lite dålig igen så det kändes lika bra att fortsätta på soppspåret. Kvällen igår var helt okej men jag hade inte alls räknat med att dra ut så jag fixade mig på tio minuter och hann inte förfesta så drack inget ute heller. Men det kändes lika bra. Jag blir mer och mer negativt inställd till alkohol för varje gång jag dricker så då är det lika bra att jag inte gör det så ofta. Dessutom vill jag inte bli så seg. Speciellt inte nu när jag redan är lite sjuk och vill nå mål med min träning. Men jag var med och dansade i alla fall, vem säger att man behöver alkohol för att göra det?

Nu slutar Henka jobbet så snart kommer han hem. Förhoppningsvis ser vi på en bra film och äter popcorn. Jag är en sucker för hemmakvällar!

Linssoppa

Hej! Jag sitter ensam och är täppt i näsan för tillfället. Soppan jag gjorde hjälpte faktiskt mot min onda hals men istället blev jag snorig. Fast det brukar jag se som slutstadiet när jag är sjuk så det är nog ingen fara.

Soppan jag gjorde var en lins- och potatissoppa med mycket lök, vitlök, citron och ingefära. Jag kryddade med lite av vad vi hade hemma men bland annat curry och garam masala.



Nu är det sovdags. Henka slutar 24 idag så jag har en chans att somna tidigt eftersom han inte sitter och stör med datorn.

Smörgåstårta

Vardagen har börjat igen vilket betyder dagisjobb för min del. Tyvärr började jag få lite ont i halsen igår men jag ska göra en supersoppa till kvällsmat så förhoppningsvis går det över innan det ens börjat på riktigt.

Annars har jag börjat intressera mig ännu mer för träning och hälsa. Nätet gör mig galen! Jag har börjat vilja att mina magrutor som finns under mitt lilla magfett ska träda fram och synas så nu funderar jag på om jag borde gå ner kanske två kilon i fett och gå upp samma mängd i muskler. För jag vill ju absolut inte bli smalare, jag vill bara att det ska synnas att min mage är lite tränad. Fast jag tvivlar på att jag kan göra det. Jag äter inte så mycket onyttigt jag kan dra ner på och det lilla jag äter vet jag inte om jag vill dra ner på. I-landsproblem! Och dessutom vill jag börja skriva mer om hälsa i bloggen. Yes,så gör vi!

Jag och Henka gjorde smörgåstårta igår. Det blev supergott! Men jag antar att det är en sån grej jag inte borde äta så mycket av om jag nu ska få fram magmusklerna lite.

Tränat!

Idag är det helg och idag har jag äntligen känt mig tillräckligt bra för att kunna träna! Innan träningen kollade Henka lite träningsgrejer på nätet så jag kom på att jag också kunde göra det. Riktigt kul faktiskt! Jag fick lite ny inspiration på rumpövningar och förhoppningsvis märker jag resultatet i morgon. Jag vill ha träningsvärk!

Torsdag, snart fredag!

Hej! Jag tänkte väl bara meddela att jag lever. Jag har varit lite omtumlad den sista veckan men allt är bra. I tisdags gick jag på intervju för H&M men det vågar jag knappt säga eftersom jag är rädd att jag inte får det. Jag vill så gärna ha det!!

I onsdags började jag jobba på dagis för Adecco igen. Jag jobbade på samma ställe idag men i morgon ska jag åka till något nytt ställe. Det är kul att jobba på dagis igen men Adeccolönen är ju inte så bra och så vill jag hellre ha något fast jobb såklart. Nu väntar jag bara på att det ska bli tomt i "vårt rum" så jag kan sova snart.

Ha det bra!

Turister i Oslo

Helloy! Sitter och försöker bli trött nu. I morgon ska jag på en utbildning för "intervjujobbet". Man kan tydligen gå den utan att binda sig till något så jag antar att jag inte får någon lön under tiden. Det ska bli spännande att se hur det går till i alla fall.

Idag har jag och Henka varit runt i stan och turistat. Vi började med att gå till skattekontoret för att fixa nytt skattekort till mig, efter det tog vi spårvagnen till en andlig butik där vi köpte stenar. Den låg som tur var i närheten av svenska ambassaden så jag gick även och förhandsröstade. Jag måste ju göra min röst hörd även fast jag inte bor i Sverige för tillfället.

Ambassaden låg i närheten av Frognerparken som är känd för en massa nakna statyer så äntligen gick vi och kollade på dem. Det tog oss bara fyra månader att se en av Oslos största turistattraktion. Solen sken så det var härligt att gå i parken och statyerna var häftiga.

På kvällen drog vi och tränade och sen var det bara matlagning kvar. Just det! Vi har börjat att se på Jamie Olivers Food revolution! Väldigt bra serie om hur Jamie försöker göra Usas fetaste stad smalare samt starta en matrevolution i hela Usa.

Nu kanske jag ska kolla lite jobb eller sova. God natt!

Arbetslöshetensliv

Idag satte jag klockan på "tidigt" för att inte vända på dygnet allt för mycket. Idag är tanken att vi ska åka till ett köpcentrum lite längre bort och söka jobb där. Fast vi måste vara hemma innan tre för att släppa in Ante och vid fyra ska jag på en intervju. Tredje intervjun på en vecka, det tycker jag är bra! Den här intervjun är för en butik som säljer souvenirer som norska, stickade tröjor och troll! Spännande! Egentligen skulle jag delat ut flyers för vårt gym idag också men intervjun råkade vara just då.

Nu är det dags för frukost!
RSS 2.0