Norrköping!

Som de flesta vet är jag hemma i Norrköping igen. Det blev nio arbetsdagar i Oslo (vilket är lite kort) men det är samtidigt kul att vara hemma. De senaste dagarna har jag hängt mycket med familjen. Alla har varit hemma så vi har varit på landet, badat, spelat alfapet och ätit en massa god mat. 
 
I onsdags kom vi hem från landet så igår träffade jag först Fani och sen var vi på fest hos Emelie. Det var jättekul att träffas alla och förfesta som på den gamla goda tiden! Det är så skönt att ha tid att träffa alla ordentligt och kunna ses utan att jag behöver känna mig stressad för att jag snart ska åka iväg igen. Nu har jag nästan en månad att hitta på vad jag vill innan jag och Maja åker till USA. 
 
Jag fick ta på mig en "rymddräkt" och kolla på mammas bin! 
 
 
 
 
 

Should I stay or should I go?

Norge är svårt.. Man vet aldrig hur det ska bli med jobb och boende. Idag satt jag på Adecco och väntade på jobb från 6.30 till 10.00. Det var segt samtidigt som jag vet att jag får räkna med sådana dagar eftersom jag kommer hit och bara vill vara vikarie över några veckor. Mindre segt kändes det sen när jag kunde ligga på terassen och läsa i solen i flera timmar.
 
Imorgon är en ny dag och nu har jag jobb för både tisdag och onsdag. Om jag inte får något jobb torsdag-fredag så kanske jag kommer hem tidigare än vad jag tänkt. Boendet krånglar nämligen också och Moa känner för att åka hem redan nästa vecka. Det är lite synd eftersom jag vill tjäna mer pengar men å andra sidan blir det ju jävligt härligt med sommarlov också. Vi får se vad som händer. 
 

Lugn helg i Oslo

Nu har jag jobbat en vecka och Sebbe har åkt hem. Det gick faktiskt väldigt bra att sova alla tre i Moas rum. Det enda jobbiga var att solen väckte oss på morgonen och jag blev tvungen att ha tröjor instoppade i ett örngott som kudde. Det första problemet löste vi lätt när Moa berättade att hon faktiskt hade mörka gardiner vi kunde hänga upp och det andra problemet har jag bara mig själv att skylla eftersom jag prioriterade att ta med en box vin istället för en kudde. Men vad gör man inte för sin syster? 
 
I helgen har jag och Moa varit och shoppat, gått promenader och så har jag legat i solen och läst. Nu börjar jag dock känna mig lite rastlös så det passar bra att börja jobba imorgon igen. 
 
 
 
 

Life is good!

Nu har vi fått tentaresultaten och jag klarade sista tentan! Det känns jävligt skönt eftersom jag aldrig förr har känt mig så osäker efter en tenta. Nu behöver jag inte plugga någonting förrän i september!
 
Idag efter jobbet sprang jag till Ekeberg med en kompis. Kom att tänka på den här bilden som också togs för 2 eller 3 år sedan. 
 
Någon som vet vad jag imiterar? Skriet, på exakt samma plats sägs det. 
 

Kantinejobb

Igår ställde jag klockan på kvart i 6 så i morse efter alldeles för lite sömn var det bara att stänga av alarmet och gå upp. Jag åt lite frukost och trampade sen iväg till Adecco. Där fick jag vänta ett litet tag innan de hade tid att prata med mig och gav mig jobb. Redan vid 7 började jag jobba och sen på eftermiddagen ringde de och gav mig jobb för imorgon också. Jag hoppas att det håller i sig nu så jag får mina 15 arbetsdagar innan jag tar semester på riktigt.
 
Oslo, 3 år sen! 
 
 

OsLove

I torsdags kom jag tillbaks till Oslo efter att ha varit borta i nästan ett år. Jag vet inte om det var staden eller det faktum att jag bor med Moa och Sebbe men det kändes lite som att komma hem. Hur länge jag än är borta så kommer jag ju ändå alltid komma ihåg hur staden ser ut. 
 
Sen jag kom har jag krånglat med mitt telefonkort, pratat med Adecco, varit ute med mina gamla arbetskamrater från barnehagen, träffat vänner, varit på museum och solat/sovit i Sofienbergsparken. Det är skönt att ha några dagars ledigt för att hinna andas och vila efter plugget och praktiken men på måndag hoppas jag att jag får börja jobba. 
 
 
Middag på vår fina takterrass! 

SOMMARLOV!

Nu har jag äntligen skickat in de sista skoluppgifterna! Fältstudierna som jag har haft i en vecka slutade idag. Det var varit en otroligt lärorik och intressant vecka. Jag har verkligen känt att jag har valt rätt utbildning och sugit i mig all ny kunskap som en svamp. Jag har bland annat varit med på patientsamtal, varit på dialysavdelningen och följt en person som skulle få beslut vidare hon skulle få en gastic bypass operation eller inte. Veckan har fått mig att verkligen kunna tänka mig att jobba på sjukhus, något jag faktiskt helst ville undvika innan fältstudierna. Det är konstigt hur allt kan ändras på bara en vecka.. 
 
I morgon åker jag till Oslo, på fredag söker jag jobb och på måndag får jag förhoppningsvis börja jobba. Jag ska bo ihop med Sebbe och Moa så det blir trångt men mysigt. Nu har jag tusen saker till jag måste fixa innan jag åker så får se när jag skriver igen nästa gång. 
 
RSS 2.0