Working girl!

Idag har jag jobbat! Vid halv 7 ringde dom och väckte mig för att fråga om jag kunde jobba. Det var bara att dra på sig kläder, äta och cykla iväg. Jag fick vara på en förskola med åldrarna 1-5. Jag jobbade bara 6 timmar men det kändes ganska lagom eftersom det var ett tag sen sist jag jobbade på dagis. Men det är sååå kul! Jag har verkligen saknat barn. 

Vegetabilier labb

Igår tillagade vi vegetabilier i skolan. Jag och Linn gjorde tre olika tomatbaserade rätter och en rotfruktsbearnaisesås. De andra grupperna gjorde bland annat wok, fänkålsgratäng, sparris och svartrot. Svartrot var det enda jag inte ätit tidigare men det var faktiskt riktigt gott. Jag hade med mig en matlåda som jag fyllde upp i slutet av lektionen med massa rester som vi annars hade kastat.  
 
 
 
Efter skolan var jag på en informationsträff/intervju för jobb som förskolevikarie och inom måltidsservice. Redan i morse ringde dom och frågade om jag kunde jobba idag. Tyvärr blev jag tvungen att tacka nej eftersom vi har en lång obligatorisk föreläsning om svenskt kött.
 
Det känns bra att jag kan börja jobba lite smått. Ibland har vi dagar som är helt schemafria så då passar det bra att jag kan tjäna lite pengar. När man är van vid att få lön varje månad så känns det så konstigt att bara få studiebidrag. 
 
Nu måste jag maila och klaga på Media Markt, det fungerar inte att ta bilder med mobilen längre. 

Kebnekaise!

Nu har jag kommit hem från en riktigt härlig Kebnekaiseresa. Det var häftigt att åka längre upp i Sverige, se naturen och andas fjälluften. Tyvärr lyckades vi inte ta oss till toppen av berget eftersom det började snöa och sikten blev dålig. Efter ett par timmars promenad upp på berget kunde vi inte se vart markeringarna var så vi bestämde oss för att gå ner igen istället för att gå vilse uppe i bergen. 
 
Annars hade vi tur med vädret. Träden var höstigt orangea och solen lyste över fjälltopparna. De två första nätterna sov vi i tält och lagade mat på spritkök. Den sista natten lyxade vi till det och bodde i STFs fjällstuga där vi fick sova i riktiga sängar och basta. 
 
Promenaderna var jobbiga men dom kunde ha varit mycket värre. Killarna insisterade på att bära de stora väskorna med sovsäckar, liggunderlag och tält. Det gjorde att jag bara bar på små väskor med mat och lite annat. Jag kände mig lite dum men är riktigt tacksam. Fyra mil med tung packning kan inte ha varit lätt. 
 
Här kommer några mobilbilder. Tyvärr är dom inte i närheten av så fina som det verkligen var. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag ska till Kebnekaise!

Den här veckan har det hänt mycket. Jag har knappt haft tid att vara hemma och laga mat. Det häftigaste som hänt är att Eike bjöd med mig att bestiga Kebnekaise i helgen. Ett sådant erbjudande måste man ju tacka ja till. Igår visste jag att vi hade plats i bilen så jag frågade om Nathalie kunde följa med också. Det gick bra för killarna och hon är jävligt pepp så idag runt 12 åker vi! 
 
Om jag har fattat all min googling rätt så tar det cirka 9 timmar att åka till Nikkaluokta där man måste ställa bilen. Därifrån måste man sedan gå 19 kilometer till fjällstationen i början på berget. Dagen efter är det dags för själva vandringen upp till toppen. Den ska ta 10-14 timmar med mycket uppför. Sen får vi övernatta en till natt vid fjällstationen och dagen efter gå tillbaks de sista 19 kilometerna till bilen. Alltså kommer själva resan ta 4-5 dagar med tre dagars vandring. 
 
Igår var vi och handlade mat och lite annat nödvändigt. Tanken är att vi ska tälta vid fjällstationen (om det inte blir för kallt). Jag ser verkligen fram emot resan! Jag har tidigare snackat med både Emma och pappa om att åka dit och vandra så nu när jag fick chansen kunde jag inte säga nej. Två av killarna känner jag inte så bra men Eike är i alla fall väldigt rolig så resan kommer bli toppen! 
 

Senaste berget jag besteg, Ella rock i Sri Lanka

Blueberry dream

Det finns faktiskt lite blåbär kvar här i skogarna. I går tog jag en pluggpaus och gick ut 3 minuter från dörren och plockade. Det blev inte så mycket men det räcker till ungefär tre frukostar som den här. 
 
 
Idag blev jag bjuden på fyra rätters lunch av Didar. Han är riktigt bra på bangladesh/indisk mat. Det är som en egen privat buffé att komma dit. Han hade gjort tre olika sorters kycklingrätter och en laxrätt. Jag var i himlen och blev inte hungrig igen på måånga timmar. Tyvärr har jag bara mobilen att fota med så bilderna suger. 
 
Kvällen bjöd på bokgrillning med mina gamla buddykillar. Jag blev ganska förvånad när jag insåg att dom faktiskt grillade böcker på riktigt men det är nog lite det jag gillar med dom. Nu blir det lite plugg (bättre sent än aldrig) och sömn. 

Vila kan jag göra i vinter

Jag har verkligen haft fullt upp hela veckan. Skolan känns riktigt kul än så länge. Vi blandar mycket teoretiskt med praktiskt. Den här veckan har vi tillexempel haft en sensorik lektion där vi fick smaka och lukta på olika matvaror för att försöka lära känna skillnad med hjälp av våra sinnen. Vi hade blindtest med olika sorters coca cola, ostar och yoghurtar. I fredags bakade vi cirka 10 olika sorters bröd som vi sen fick ta med oss hem för priset av en plastpåse. I love.  
 
I måndags började också Buddy programmet. Jag ska vara med i en ny grupp den här gången med nya utbytesstudenter. Vi har haft olika aktiviteter hela veckan och igår var vi ute och festade. Det var jättekul för jag träffade både gamla och nya vänner. Det här blir en bra termin!
 
 
 

Första skoldagen

Idag har vi haft första skoldagen! Det känns riktigt roligt att vara tillbaks i skolan igen! Vi ska mest laga mat den här terminen vilket jag tycker ska bli superkul! Vi kommer lära oss massor och efter varje lektion så är det dessutom vi som får äta upp maten. 
 
Idag var det fint väder (vilket påverkar mitt humör ganska mycket) men jag hoppas att jag är lika positiv till allt även när vintern kommer.. Men det kommer jag nog vara för jag är verkligen en optimist. 
 
 
 
 
 
 

Umeå!!

Igår kom jag tillbaks till Umeå efter tre månaders sommarlov. Det känns faktiskt riktigt kul att vara tillbaks. Det enda jag hann med igår var att dammsuga, bädda sängen, duscha och byta om. Sen mötte jag upp Nathalie och Anna och cyklade hem till Sara där vi hade klassfest med massa mat och musikquiz. Jag har saknat alla vänner. 
 
Idag har jag gått promenad med Nathalie och handlat massa mat. Kroppen är seg från igår och så känner jag mig inte helt frisk heller. Jag ska lägga mig tidigt ikväll och hoppas att jag mår bättre imorgon för veckan kommer vara ganska fullspäckad. 
 
RSS 2.0