Gili Trawangan part 3

Nu ar vi pa en liten paradiso. Det ar harligt har. Inga motorcyklar eller bilar. On har borjat kannas som vart hem nu. Lite som Norrkoping faktsikt. On ar sa liten att man kanner igen massa manniskor. Ibalnd traffar man gamla vanner och ibland sa stannar man for lite ytliga samtal med bekanta. De forsta dagarna var Emelies van fran Sverige har med nagra kompisar sa da kandes det verkligen som hemma. Fast nu nar de har akt ar vi som tur ar med lite utlandska manniskor igen. Emelie ar lite forkyld nu sa vi har inte kunnat dyka an. Jag har daremot snorklat tre ganger och en gang sag jag en skoldpadda! Det var verkligen skithaftigt. Har snorklat runt som en galning for att hitta en till.

Vi vet inte hur lange vi ska stanna har. Jag maste iaf dyka en gang innan jag kan lamna den har on. Allt ar bra, ni har ingenting att oroa er for!

Kuta beach, Bali part 2

Nu ar vi da som sagt var pa on Bali. Har ar det nastan hogsasong sa darfor ar det fullt med manniskor och trafik. Vilket jag inte ser som sadar jattepositivt. 

Pa grund av alla manniskor blev vi de tva forsta dagarna tvungna att ta in pa ett ganska lyxigt hotell, vilket innebar cirka 100 spann per person for ett dubbelrum. Det innebar ocksa pool (som vi inte anvande), kylskap (forsta dagen) och inga djur i rummet + en toalett som gar att spola. De tva senaste natterna har vi bott pa ett hotell for cirka 50 spann om natten, per person. Fortfarande lite dyrt for att vara Bali dock. Prisskillnaden gor givetvis att vi far noja oss med lite lagre standard. Vi far dela rummet med bade myror och odlor, discha over toalettem och dessutom far vi spola toaletten sjalva genom att halla flera skopor vatten i den. Inte direkt vad vi ar vana vid men det funkar.

Imorse vaknade vi av varat forsta jordskalv! Vid sjutiden skakade hela var sang. Jag kommer mest ihag att jag trodde att huset holl pa att rasa ihop. Emelie kom ihag att vi bara vaknade och stirrade pa varandra tills det var over. Jag sprang givetvis ut med mitt reselakan virat runt mig och fragade vad som hande. En (som jag misstanker inte kan engelska sarskilt bra) sa att det var vulkanen. 

Imorgon ska vi aka vidare till Gilis islands, den som heter Trawangan. De gor reklam om att det inte finns nagra motordrivna fordon dar och eftersom det finns alldeles for manga sadana har sa ska det bli javligt skont att komma dit. 

Nu maste jag dra. Ha det bra!
 

Kuala Lumpur, part 1

Hej allihoppa! Ja vi har bara varit borta i cirka tre dagar och jag sitter redan vid en dator. Jag kan ju saga att det bara beror pa att vi har en gratis timme internet har dar vi bor. Men jag hade ju kunnat valja att inte anvanda den, precis som Emelie. Men antar att det blir lite viktigare att anvanda internet nar man har pojkvan pa andra sidan jorden. Nu till resan!

Efter tva dagar (eller en och en halv) i Kuala Lumpur ar jag och Emelie helt forandrade. Tank er vara sunkigaste jag + hundra ganger varre. Det ar fullt av avgaser och vi svettas konstant.
Idag har vi gatt en massa. Vi har sett massa hoga byggnader, bland annat det fjarde hogsta tornet i varlden. Tyvarr var vi for snala for att aka upp den har gangen :p Storsta delen av dagen har vi nog spenderat i en galleria med alla de snobbigaste markena. Inte for att vi gick in i dom affarerna men det var kul anda. Jag at forresten sushi pa rullande band. Forutom sushin borjar jag redan trottna pa maten har! Hemskt att erkanna men den kanns sa.. Sasig, eller natt. Hittar inte nagot bra ord. 
Vi bor i china town och nagra meter bort ar en stor marknad som oppnar pa kvallarna. Dar kan man kopa billiga kladeskopior for cirka 30 spann. Vi har redan borjat handla en hel del.. 
Imorgon aker vi vidare till Bali. Vi ar redan trotta pa storstan och ser fram emot det. Det kanns som att jag inte badat pa hur lange som helst och sa kanns det som vi kommer vara lite mer oss sjalva dar utan fem lager avgaser och svett over oss. 

Nu har jag nog sagt det mesta om resan men maste bara beratta for alla att jag tog korkort i torsdags! Haha, ja, jag ar stolt. Trodde aldrig det skulle ga efter att jag kuggade forsta gangen. Eller jag trodde i alla fall inte att det skulle ga forran jag var typ 30. 

Nu ska jag upp till rummet. Ha det sa bra!!   

5 dagar kvar!

Nu är det inte långt kvar. Om fem dagar, på lördag morgon påbörjar jag och Emelie vår resa till Bali! Hjälp. Jag har inte riktigt fattat att vi ska åka än men det börjar kännas lite läskigt ändå. Två månader är jävligt lång tid, eller kanske inte. Det är i alla fall lång tid för att vara borta från sin pojkvän.

Idag ska jag och Emelie ta sista Twinrixsprutan och imorgon ska vi åka till Stockholm för att fixa visum. Det känns som vi är lite sent ute med visumgrejen men det går nog bra. 

Nu ska jag käka och sen dra till banken, jag har ganska mycket att göra idag.  
RSS 2.0