Quinoasallad

Något som är bra med mitt kollektiv är att vi nästan har allt i sädesslag och fröväg. Något som är mindre bra är att ganska mycket har gått ut för x antal år sen. Men det heter ju bäst före och inte dödligt efter så till middag gjorde jag quinoasallad med quinoa som gick ut 2009. Jag hoppas bara att jag inte blir sjuk nu..


Idag har jag bowlat och jag och vann. Båda matcherna! Jag vet inte när jag bowlade sist men det var kul. En sån grej man borde göra oftare än vart tredje år.

Vi gör det vi är bäst på att göra

Nu har jag äntligen renskrivit alla anteckningar inför tentan. Så nu borde jag alltså börja plugga på riktigt, frågan är bara vad man gör då..?

Idag var jag på Body pump med Sanne. Det var sådär men det beror på att jag lade på för lite vikt på nästan alla muskelgrupper. Jag får gå några fler gånger så jag lär mig vad jag faktiskt klarar av.

Imorgon ska Sanne åka till Stockholm. Det känns konstigt varje gång någon jag brukar vara med lämnar Umeå. Det känns lite som att dom åker iväg till den riktiga världen och jag är kvar i någon slags fantasivärld. Den riktiga världen där det börjar bli vår och inte är snö så långt ögonen når. Jag är avundsjuk!

Men idag var det fantastiskt väder så här är en bild från när vi struntade i att plugga (igen) och istället satt i solen någon timma.

Brunch

Idag har vi inläsningsdag vilket betyder ledigt. Men jag har faktiskt varit duktig och pluggat en del. Jag och några tjejer i klassen startade dagen med brunch hos Lina. Vi åt scones, drack smoothie och åt melon. Det var väldigt mysigt och gott. Efter två timmar satte vi oss och började plugga. Det gick sådär att koncentrera sig så jag drog vid två-tiden.

Nu har jag renskrivit en massa anteckningar. På måndag om två veckor har vi första tentan. Det känns sådär. Jag måste verkligen börja ta vara på tiden och plugga ordentligt nu. Men först blir det fysträning!

En vanlig söndag i Umeå

Det var en kille som skulle resa iväg över helgen och var snäll nog att låna ut sin nyckel till en annan kille i buddygruppen. Som tack kom någon på att det var en bra idé att blåsa upp en massa ballonger som en trevlig "Välkommen hem" överraskning. Vi lyssnade på musik och blåste och blåste och blåste. Jag kände mig som ett litet barn bland alla ballonger. Vilken härlig söndag!



Tyvärr missade jag killens reaktion men det gör ingenting för jag var på söndagsmiddag hos kusinerna. Idag var även Malin och Martin där. Dessutom ringde mormor så jag pratade lite med henne och allt kändes väldigt mycket som hemma.

Bakis frukost

Gårdagens falafelrulle och smoothie.

Nu är det bara att tagga till igen. I mitt liv är det helgerna som är det jobbiga. Under vardagarna får jag chans att återhämta mig.

Förbannelse

Å, det är verkligen en förbannelse att man aldrig kan sova längre än till nio dagen efter att man har druckit! Igår var det International pub. Det var jättekul, vi dansade massa. Mot slutet ställde dom fram glas och vattenkanner så alla kunde ta vatten själva. Riktigt smart gjort. Jag tror jag drack ungefär fyra stora glas vatten redan där. Jag kände mig nästan nykter när jag kom hem. Nu har jag sovit alldeles för lite och tror att bakisen känns värre på grund av det. Varför kan jag inte bara sova till 12?

Nu ska jag gå en tur till affären. Idag flyttar den fjärde personen in i vårt kollektiv och sen ska jag på födelsedagsfest.

Den här bilden tog jag förra helgen på väg hem från korridorsfesten.

Morgonträning

Idag har vi labb i halvklass så jag börjar inte förrän klockan ett. Därför bestämde jag mig för att träna på morgonen. Jag var vid gymmet vid 11 och började med att springa på löpbandet. Det gick ganska trögt men jag lyckades springa/gå 5 kilometer på cirka 31 minuter. Ungefär fyra minuter längre tid än vad jag sprang på när jag bodde i Oslo. Men det var länge sen jag sprang så långt så jag är stolt. Efteråt tränade jag magen lite och gick hem.

Jag brukar nästan aldrig morgonträna med det var kul. I slutet av träningspasset kände jag mig väldigt duktig vilket självklart gjorde mig glad. Det borde jag definitivt göra oftare. Däremot tror jag inte att jag kan lyckas motivera mig att gå upp och morgonträna när vi har tidiga lektioner. Nu fick jag ändå sova till halv tio. Haha.

Hemmagjord müsli

Idag har jag äntligen gjort hemmagjord müsli. Vanligtvis brukar jag blanda ihop alla ingredienser varje morgon men det tar ganska lång tid att ta från alla burkar och påsar så därför känns det mycket smidigare att ha allt färdigblandat.

Jag började med att rosta fiberhavregryn, solroskärnor, grovhackade mandlar, cashewnötter, valnötter, kokosflingor och kanel i ugnen.

Efter cirka tio minuter på 175 grader tog jag ut plåten och strödde över linfrön, psylliumfrön, quinoapuffar, svarta sesamfrön och gojibär.

Det blev väldigt många ingredienser i min müsli men egentligen är det bara att ta det man har hemma. Jag valde att inte ha i något sötningsmedel. Jag brukar alltid blanda filen med blåbär så då blir det sött ändå.

Pilates

Idag kände jag att det var dags för kroppen att vila lite så jag testade på Cirkel pilates. Det var lite som en blanding mellan ett yoga- och ett corepass. Vi gjorde bland annat övningar där de inre magmusklerna skulle jobba i en lugn takt. Och så hade vi lite pilateshjälpmedel som olika bollar och gummiband till hjälp. Det var skönt. Perfekt om man känner att kroppen behöver vila men man ändå vill träna lite.

Till kvällsmat gjorde jag en favorit från när jag gick i gymnasiet. Pastasallad med quornbitar!

Godkänd!

Yes! Igår fick jag veta att jag fick godkänt på duggan! Det var en lättnad eftersom jag visste att jag gjort fel på en fråga. På torsdag ska vi fira genom att gå och käka kina/sushi buffé. I like!

Sol!

Jag satt ute i solen en stund innan träningen. Jag kände solen värma min kind, hörde hur snön smälte och kastades tillbaks till livet jag levde för två år sen. Till den där balkongen i Frankrike där vi åt nachotallrikar och inväntade våren. Jag saknar skidåkning!


Gröt


Koka 1 dl fiberhavregryn med linfrön. Ha i en halv dl blåbär när gröten börjar bli klar. På gröten är det solroskärnor, psylliumfrön, svarta sesamfrön, quinoapuffar, päron och kanel.

Nyss lyste solen in rätt genom fönstret. Vilken härlig morgon!

Fysträning

Idag var jag på passet Fysträning. Först värmde vi upp med vanlig "friskis gympa", sen körde vi olika styrkestationer och i slutet var det olika konditionsstationer. 80 minuter långt var passet och sådär härligt jobbigt! Jag blev riktigt trött och fick den där glada känslan som man får efter att bra träningspass.

Imorgon är vi lediga från skolan men jag har en del att plugga. Vi ska ha seminarium på onsdag så jag måste försöka svara på några frågor. Segt men jag är ju faktiskt här för att plugga.

Kvällens middag blev svamp- och grönsakswok!

Frukost!

Igår bröt jag min söndagstradiotion och satte inte ens min fot på IKSU. Istället låg jag och samlade energi till att städa lokalen under ungefär två timmar. Killarna testade olika varianter av resterna från kvällen innan. Tydligen var prinskorv och glass en smaksensation. Själv föredrog jag pepparkakor med glass.

På kvällen åkte jag till kusinerna och åt middag. Det var trevligt och gott. Jag smakade till och med hemmagjord korv. Och nej jag kallar mig definitivt inte vegetarian längre.

Swedish dinner pictures

Vi blev runt 35 peroner. Tur att grabbbarna rullade många köttbullar säger jag bara. Vi snappsade, åt sill och kladdkaka och dansade. Efter middagen drog vi vidare till en korridorsfest. Det var nästan lika galet som förra gången. Den här gången var det en maskerad så jag fick en mustach påmålad lite fort. Det gäller att improvisera.






Swedish dinner

Jag håller på och organiserar en Swedish dinner för fullt. Det luktar kladdkaka i hela köket och snart kommer några fler av buddysen för att hjälpa till att skala potatis och koka ägg. Över 30 personer har tackat ja till inbjudan på facebook så det ska bli spännande att se hur det här ska gå. Tyvärr var min den enda festlokalen som var ledig så jag blir dessutom värdinna för ikväll. Ops!

Benträning

Jag har precis varit på gymmet och kört ett benpass med en klasskompis. Jag hoppas på grym träningsvärk imorgon! Förresten har jag redan ont i magen och ryggen efter gårdagens pass men det är så man vet att det verkligen ger resultat. Snart ska jag skypa med mamma, pappa och Jonis. Det ska bli kul men jag känner mig väldigt trött.

Förut idag var jag och "storhandlade". Två tunga kassar är väl ungefär vad jag räknar till storhandling. Men bara det var jobbigt att frakta på cykeln genom snön. Men se vilket fint resultat!

Vem behöver krukväxter? Tyvärr ryker nog ananasen redan imorgon.

Total training!

Idag var jag på passet Total training. Vi fick vara på olika stationer och göra en massa jobbiga övningar. Det kändes lite som skolgympa. Det var riktigt roligt och jobbigt. Jag fick känslan att jag kan bli så mycket bättre och starkare och det är kul, jag gillar utmaningar!

Efteråt följde jag och Sanne med hem till Maja. Där åt vi semlor som Maja bakat och pratade en massa. Det är mysigt här i Umeå. Jag trivs bra.

En bild jag tog på väg till skolan igår. Vem kan må dåligt med den här utsikten?

Vit chokladmousse

Idag efter skolan köpte jag med mig sallad och lax från Ica och gick hem till Linnea och åt. Det blir rätt dyrt att köpa med gravad lax men det var det värt för oj vad jag saknar fisk!

Sen gjorde vi vit chokladmousse och fruktsallad. Vi i min faddergrupp bestämde oss för att bjuda tillbaks lite så vi ordnade fika åt faddrarna, eller oss. Haha. Linnea hade dessutom gjort chokladbiskvier så det blev en riktigt trevlig och god kvällsfika. Man lär sig mycket av att träffa faddrarna för dom har precis varit igenom det vi gör nu så dom kan ge mycket tips. Dessutom är vi i samma ålder och alla har liknande intressen.



Snart ska jag sova. Vi är egentligen lediga imorgon men jag ska träna vid 12 och sen borde jag plugga. Dessutom ska jag förmodligen hem till Maja och äta hemmagjorda semlor. Jag älskar verkligen att dom flesta i klassen har bak- och matlagningsintresse!

Och till Moa och Emma! Jag har faktiskt en svart rund matta som ligger på golvet men den syns inte på bilden. Tavlor är sjukt svåra att hitta (saknar min stora jag fick från Emma och Timmy) och växter ska jag införskaffa! Sri Lanka låter sjukt lockande! Och försök vara hemma till påsk Moa!

Alla hjärtans dag

Hoppas ni alla har haft en bra dag, men glöm inte att alla dagar ska vara speciella!

Idag efter skolan åkte jag och Sanne till Ersboda som är ett shoppingområde lite utanför Umeå centrum. Singlar som vi är, bestämde vi oss för att spendera pengar på oss själva. Jag köpte en massa saker till mitt rum som faktiskt börjar se ganska hemtrevligt ut nu. Jag köpte bland annat lampor, matta, spegel och en stol. Efteråt var jag dessutom så duktig att jag lyckades skruva och hamra upp allt helt själv.

Här är först en bild på hur rummet såg ut när jag flyttade in


Och här kommer en bild på hur det ser ut nu


Det ser fortfarande ganska tomt ut men det är faktiskt mysigare än vad det ser ut att vara på bilden. Nu är bara frågan om jag kanske ska köpa nya gardiner..

Kemi och jag

Idag kör jag en heldag med plugg. Jag försöker läsa ut hela Kemikompendiet för att förhoppningsvis få en helhetsbild av kemi och kunna fatta mer. Tyvärr somnade jag redan efter en halvtimme men nu har jag nog kraft för en timme till. Här är två bilder på dagens frukost + mellanmål. I love colour!


Smoothie med blodapelsin, mango, hallon, vindruvor och ingefära.

Lördag

Igår var jag på förfest hemma hos en tjej i klassen. Hon bor tillsammans med fem andra tjejer i ett stort hus. Där satt vi och snackade och drack vin. Efteråt drog vi till en klubb där vi dansade en massa. Det var en rolig kväll som slutade alldeles lagom sent.

Idag har jag varit på stan med Sanne. Vi har mest kollat på prylar till våra rum. Jag köpte knappt något men nu har jag bestämt mig för att jag verkligen måste lägga ner lite pengar på det här rummet. Förmodligen kommer jag bo här ganska länge och då är det faktiskt trevligt om det är fint och lite personligt.

Jag och Maja. Och nu ska ni få höra en lustig historia om oss!

Maja är en av tjejerna i klassen jag har hängt och pratat mest med. En väldigt snäll och bra tjej! Idag kollade jag lite på hennes facebook och fick då reda på att mina kusiner är farbröder/faster till killen hon är ihop med! Jag har hört både Maja och min moster prata ganska mycket om en kille som heter Martin och tydligen är det samma person! Världen är bra liten!

Laserdome!

Idag har jag spelat Laserdome med min buddy-grupp! Det var faktiskt första gången jag spelat det. Vi var uppdelade i fyra lag och fick springa runt i ett mörkt rum och skjuta på varandra. Det var kul! Mitt lag vann en gång men jag kan inte påstå att det berodde så mycket på mig.

Duggan idag gick bra. Det var en sak jag inte kunde men jag tror att jag får tillräckligt med poäng för att få godkänt vilket är det högsta betyget på det här momentet. Eller nu blir jag lite nervös men jag hoppas verkligen att jag klarade den.

Idag gjorde jag kikärtsbiffar, sallad, champinjoner och viktlökssås till kvällsmat. Det blev supergott! Det är verkligen synd att jag inte har gillat hela kikärtor förrän nu. Jag klandrar min högstadiskola som alltid serverade kikärtsgryta med hårda kikärtor. Jag mår dåligt bara jag tänker på den grytan.

Spinning!

Förut idag var jag på spinning med Sanne. Det var roligare än väntat faktiskt. Egentligen tycker jag inte att spinning låter sådär jätte upphetsande men det var ganska jobbigt och då blir det automatiskt kul!

Imorgon har jag min första dugga. Det är tydligen som en mindre tenta eller ett prov. Duggan är på Energi- och näringsberäkningar, vilket är kul så jag tror det kommer gå bra. Dessutom kommer det bli skönt efteråt för då behöver jag bara fokusera på kemin.

Det är jag som har gjort hjärtat på Sannes bil så varje gång vi åker i den brukar jag "fylla" i det.

För att jag gillar att unna mig!

Ikväll har jag slagit på stort och bokat hela två resor! Den första resan gör jag den 14 mars till Malin i London! Hon har bott där ett tag nu så det ska bli spännande att hälsa på henne. Tyvärr måste jag åka via Stockholm vilket gör resan mycket dyrare men å andra sidan hinner jag träffa Sebbe. Kanske att jag kan få sova hos dig några timmar natten till den 15 mars?

Den andra resan är en hemresa vid påsk. Jag kommer hem på kvällen den 4:e och stannar till den 9 april. Nu har jag två saker att se fram emot (båda efter min första tenta) så nu är det bara att plugga på.

Plugg!

Nu har jag suttit och pluggat hela dagen. Den här veckan har vi både seminarium + vår första dugga. Duggan är på energi- och näringsberäkningar vilket är kul så den kommer nog gå bra. Det är bara lite olika formler jag måste nöta in för att kunna räkna riktigt.

Nu ska jag ta ledigt för idag och åka och träna. Idag ska jag köra boxning med Maja!

Raw chokladbollar

Igår gjorde jag råa chokladbollar. Dom blev extra goda med krossade kakaoböner!

Mixade cashewnötter, mandlar, gojibär, kakao, agave sirap, soya mjölk, raw krossade kakaoböner och lite kokos som strössel.

Två gånger är en tradition!

Efter snöbyggandet idag drog jag till IKSU och tränade och bastade. Jag har bestämt att jag ska börja träna och basta varje söndag eftersom det är så himla skönt. En härlig söndagstradition helt enkelt! Det har förresten varit runt 25 minusgrader de senaste dagarna. Nu börjar det äntligen bli lite varmare igen med "bara" 15 minus. Men igår köpte jag täckbyxor så nu ska jag klara allt!

Nollning

Igår hade vi sista dagen på nollningen. Min grupp träffades vid fem och åt bakad potatis. Jag köpte med mig rökt lax som jag passade på att trycka i mig. Jag saknar att inte kunna äta lax hemma. Efter middagen gick vi till en lokal och mötte upp resten av nollorna och faddrarna. I lokalen fick vi göra flera tävlingar och lite spex. Alla var utklädda till något på bokstaven H. Jag hade ingen fantasi så jag var en hund. Konstigt nog den enda hunden där.

Lite senare på kvällen gick vi ut till en klubb och dansade. Tyvärr var musiken ganska dålig så vi drog hem runt 1. Men det kändes lika bra för det var ju andra partynatten i rad och jag har insett att jag inte pallar att dricka så mycket två dagar i rad.


Buddy program!

Nu har jag gått med i universitetets buddy program. Det innebär att jag har gått med i en grupp med utbytesstudenter och andra buddys. Tillsammans ska vi hitta på saker att göra och fungera lite som faddrar åt utbytesstudenterna. I fredags mötte jag gruppen för första gången. Först hade vi förfest med drickhets (kändes lite som gymnasiet) och sen gick vi till en korridorsfest. Korridorsfesten var häftig! Över 60 personer festade i en studentkorridor. Jackorna slängdes på ett bord, det fanns en DJ och alla "minglade" i ett kök och korridoren.

Idag mötte jag gruppen igen. Den här gången var det dags att göra snöskulpturer. Vi gjorde an "amazing, giant snow turtle!" Den blev faktiskt riktigt fin så vi vann pris för den. Det var lite oklart vilken plats vi kom på med vi vann en massa godis.

Kemi

Plugget börjar verkligen bli svårt nu. Kemin blir bara svårare och svårare. Jag vill verkligen tänka att jag kommer klara det men nu har jag börjat tvivla. Något man aldrig ska göra. Bara jag pluggar tillräckligt så vet jag att jag kommer klara det. Frågan är bara hur mycket som är tillräckligt.

Både igår och idag satt jag kvar efter lektionen och pluggade ett par timmar. Jag lär mig lite men det är så mycket. Det känns verkligen som ett helt nytt språk för mig. Jag är samhällsvetare, inte naturvetare!

Ikväll lyxade jag till middagen med spenat- och fetaostpaj! Spenat har verkligen blivit en av mina favoritingredienser i typ.. Allt.

Bodybalance!

Idag har jag testat Bodybalance. Enligt beskrivningen ska det vara en blandning av rörelser från Yoga, Pilates och Tai chi. Jag tycker att det kändes som ett snabbare yogapass. Vi gjorde många yogaövningar men vi gjorde alla ganska fort och till lite annorlunda musik. Det var ett lugnt men bra pass. Efteråt kände jag dock att jag ville göra av med lite mer energi så jag sprang 20 minuter också. När man har tagit sig ut i 15 gradig kyla vill man gärna passa på att få ut så mycket som möjligt av gymmet.

Till kvällsmat gjorde jag soppa med spenat, broccoli (mest stjälkar), vitlök, morot och kidneybönor. Det var första gången jag hade kidneybönor i en soppa men det blev faktiskt väldigt gott. Det gjorde soppan lite matigare. Ett bra tips för konsistensen också om man inte har potatis hemma.

RSS 2.0