Gott nytt år!

Jaha snart börjar 2012, året då världen går under. Eller? Jag tror personligen inte på det men jag tycker ändå att man ska leva som om varje vecka var den sista. Ett av mina stora mål för 2011 var att hoppa fallskärm, check! Vad har jag får mål för nästa år? Egentligen gillar jag inte att tänka "det här året är mitt år" eftersom jag tycker att man istället ska tänka "det här livet är mitt liv". Varje år ska vara speciellt.

Några drömmar jag har för framtiden är självklart att fortsätta resa. Jag kommer vara ganska upptagen med studerandet men jag ska verkligen passa på att resa på varje lov jag får. De länder jag funderar mest på är: USA (coolt och bra för studierna), Egyptien (bra dykning och nära), någon skidresa, hälsa på Malin i London och så har jag alltid velat åka till Japan. Nu kommer jag absolut inte åka till alla de här länderna men jag hoppas att jag lyckas ta mig iväg till åtminstonde två länder.

Nyår ska jag fira hos Fani med cider och snittar. Det blir säkert kul! Egentligen känner jag lite halvångest eftersom det jämt byggs upp så höga förväntningar men personligen skiter jag ju i de höga förväntningar. Nyår är vilken dag som helst. Hoppas ni får det fint!

5 reserv

Ah nu är jag femte reserv till dietistutbildningen i Uppsala och jag blir galen! Jag kan inte planera någonting nu när jag inte vet vart jag ska flytta. Nu finns det plötsligt en ganska stor chans att jag kommer in i Uppsala men den är inte tillräckligt stor för att jag ska räkna med det. Därför måste jag ändå försöka fixa allt med flytten till Umeå trots att jag kanske inte ens ska plugga där. Det dåliga är att jag inte får reda på om jag kommer in förrän runt den 15 januari. Tanken är att jag ska flyga till Umeå den 20!

Ska jag boka flyg? Ska jag fixa boende? Risken är att jag kommer förlora en massa pengar och vara bostadslös den första perioden i Uppsala. Kul, kul..

GOD JUL!


Sista dagen..

Idag ar det min sista dag i Australien. Det kanns sa sorgligt! Jag kommer verkligen sakna resandet och sjalvstandigheten jag kanner har. Men jag har samtidigt mycket att se fram emot. Jag ska borja studera! Men tre ar kanns mycket sa jag ska forsoka gora allt jag kan for att kunna studera sex manader eller ett ar utomlands. Kanske har i Australien eller i Usa.. Men innan jag ska borja studera ska jag besoka Oslo och kanske aka till Moa. Jag undrar hur mycket jag hinner med. Vi ses snart alla i Norrkoping! Kramar!

Hos familjen Jaiswal!

Nu ar jag tillbaks i huset dar min resa borjade. Miranda har kommit hit och imorgon ska vi aka till Coonabarabran. Snart ska jag fa se lite mer av "det riktiga" Australien. Jag flog till Sydney i tisdags men bestamde mig for att bo pa hostel tva natter eftersom jag inte ville att mitt sjalvstandiga resande skulle ta slut riktigt an. Och tur var det for gardagen blev valdigt speciell och ovantad.

I tisdags bjod jag med en tysk tjej ut pa en drink ihop med Lings vanner. Pa vagen stoppade en kille oss och fragade om vi ville jobba pa en bat. Utan att veta mycket mer an att vi skulle servera drinkar och fa 100 dollar i betalt tackade vi ja. Dagen efter motte vi upp killen och en till svensk tjej. Hela kvallen serverade vi sen drinkar och umgicks med folk pa en liten bat. Tydligen ager killen med baten flera hostels, restauranger och barer i Sydney och runt omkring. Festen pa baten var en julavslutning for lite personal. Under hela dagen fick vi ata och dricka hur mycket vi ville samtidigt som vi sag Sydney fran havet. Det blev en spontan och rolig dag som vi dessutom fick betalt for! Jag alskar alla mojligheter resande och nya manniskor for med sig!

Mina narmsta planer

Hallo! Jag ar fortfarande i Cairns men ja mamma nu tar jag det bara lugnt. I morgon ska jag flyga till Sydney. Jag tror jag ska ta in pa ett hostel nara stranden. Jag kan bo hos Petra och Raju men jag kanner mig inte fardig med resandet riktigt an. Pa torsdag kommer Miranda till Sydney och dan efter ska vi alla aka till Coonabarabran. Staden dar Mirri, Petra, Raju och Sara brukade bo i. Och forhoppningsvis kommer jag antligen fa se kangrur och lite mer av det riktiga Australien.

Jag fattar inte att jag bara har lite mer an en vecka kvar har. Tiden har gatt sa otroligt fort. Kram pa er alla!

The Great Barrier Reef!

Innan jag skriver om dykningen maste jag bara saga att jag direkt efter mitt senaste inlagg fick en allergisk reaktion av nagot bett (formodligen). Baksidan av mina lar svallde upp med en massa laskiga bolder. For er med bra minne kan jag saga att det paminnde valdigt mycket om Henkas bolder i Frankrike. Det kliade hemskt mycket och sa svimmade jag nastan. Men jag ville inte missa sista natten med dykganget sa det var bara att borja dricka och glomma bort det. Det kliar fortfarande nagot enormt men nu har jag varit och kopt en kram pa apoteket.

Och nu till dykningen! Sammanlagt ingick nio dyk i resan. Efter fyra dyk var jag certifierad sa de sista dyken fick jag gora sjalv med dykkompisar. Det ar en sa haftig kansla att sjunka ner under ytan och kunna andas. Vi sag en massa haftiga fiskar. Jag ska inte uttraka er med namn men jag sag whitetip shark flera ganger! I resan ingick aven ett nattdyk. Det var valdigt speciellt. Det kandes som jag var en spion pa ett hemligt uppdrag! Vi hade med oss ficklampor och under det dyket sag vi bland annat en gigantisk skoldpadda!

Jag hade mojligheten att uppgradera mig till Adventure diver men jag valde att inte gora det. Nu far jag ga ner till 18 meter och for stunden kanns det tillrackligt. Nu ska jag ga och kopa juice och kanske lite sushi. Jag behover ata nyttigt idag kanner jag.

JAG KOM IN!

Gott folk! Jag lever och jag ska flytta till Umea! Galet, nu sker stora forandringar. Dykningen var fantastisk men det far jag skriva mer om imorgon for nu ska jag ut och fira med mina divebuddies!

Dyka!

Nu har jag spenderat tva dagar i ett klassrum och i en pool. Jag har lart mig en massa teori, gjort ovningar i poolen och idag skrev jag det sista provet. Allt har gatt bra sa imorgon gar jag pa dykbaten! Baten aker ut till de yttre reven dar vi ska dyka 9 dyk. Efter 4 dyk ar vi certifierade sa de sista dyken blir bara for skoj skull. Dessutom ar ett av dyken ett nattdyk! Jag langtar! Helst vill jag se hajar och enligt min larare ser man dom cirka vart annat dyk. Det har kommer bli haftigt!

Och for att svara pa lite kommentarer!

Ja Moa jag kanske borde ha hallit munnen stangd lite mer. Att jag inte tankte pa det! Haha. Far se om jag ska surfa nagot mer. Mina dagar borjar bli raknade nu sa jag vet tyvarr inte hur mycket jag hinner. Jag ska i alla fall forsoka hinna med att rida innan jag lamnar Cairns, eller rafting. Ah jag vill gora allt! Nar aker du till Frankrike?

Och till mamma: Vad vore livet utan utmaningar? Jag har kommit pa att jag verkligen alskar fart och aktiviteter! Jag kan inte spendera mer an 2 dagar pa en strand utan att bli uttrakad. Jag vill gora ALLT! Du far borja tanka som mig "Vad ar oddsen att jag dor nar jag dyker/ oddsen att jag dor i en bilolycka". Man maste utforska livet, annars blir det trakigt!

Love you!

Cairns

Nu ar jag i Cairns, den sista staden under min resa langs med kusten. Jag borjar redan bli ledsen over att jag ska aka hem. Det ar sa fantastiskt roligt att resa sjalv. Ena dagen kan jag stota pa nagon som jag gar en promenad och tar en drink med, andra dagen traffar jag en annan och aker jet skiing (googla) och tredje dagen sitter jag pa mitt hostel med en grupp manniskor och sjunger med till en som spelar gitarr. Visst finns det for- och nackdelar med att hela tiden resa vidare och traffa nya manniskor men jag kanner mig aldrig ensam. Alltid traffar man nagon att hanga med.

Till Cairns kom jag for dykningens skull. Cairns ar porten till det stora barriarrevet! Jag har precis bokat en av de dyraste dykturerna. Om jag ska dyka sa ska jag fan gora det ordentligt! Pa tisdag borjar jag min kurs till att bli en certifierad dykare. Forst ska jag spendera tva dagar i en pool dar jag ska lara mig grunderna. Sen ska jag med en stor bat till de yttre reven (de basta) dar jag ska dyka 9 ganger sammanalgt. Bland annat ett nattdyk! Jag langtar sa! Nu de narmsta dagarna ska jag bara koncentrera mig pa att ata nyttigt och vila upp mig sa att jag inte ska bli sjuk och inte kunna dyka.

I love this! fattar inte hur jag ska kunna aka hem igen!

21!

Nu ar jag myndig i alla lander! USA here I come! Haha. Jag har haft det jattebra pa baten. Jag dok tva ganger och fick verkligen mersmak sa nu langtar jag till Cairns dar jag ska ta dykarcertifikat!

Nu ska jag ga och ata glass. Ikvall blir det nog lyxig sushi. Jag ska skamma bort mig sjalv idag!
RSS 2.0