Roommates

Hej! Nu ligger jag på en madrass och skriver från vårt nya hem. I fredags flyttstädade vi, lämnade massa väskor och igår lämnade jag tillbaks våra nycklar och tog våra sista saker. Nu bor vi hos Emelie och Ante. Igår mötte jag Henka efter jobbet på Ikea och så handlade vi madrass, täcken, kuddar och lite fler nödvändiga saker. Det känns lite som när man var liten och sov över hos folk. Vår madrass ligger bredvid soffan i vardagsrummet. Väggarna är tunna och vi hör allt. Om dem vaknar, vaknar vi.

Dessutom var jag på en arbetsintervju i fredags! Fast jag tackade nej till jobbet igår. Det var ett säljjobb så jag kunde bestämma mig ganska fort för att det inte var någonting för mig. Men i morgon ska jag på en ny intervju. Saker händer fort här i Oslo. Tyvärr verkar jobbet vara ganska liknande men jag tror det här är att ge lite mer gratisprodukter. Eller jag hoppas på det. Jag vill känna mig som jultomten!

ARGHHH!

Jahop. Tydligen är det väldigt svårt att bryta kontrakt i Norge (även om de är olagliga) så det enda tipset jag fick efter några telefonsamtal var att skaffa en advokat. Jo man tackar, då ryker lönen på en gång. Men jag råkar veta att han fuskar med sin redovisning så nu är frågan om jag borde hota honom med det. Om han skulle bli granskad skulle han lugnt åka fast för fusk. Orkar jag gå den vägen? Jag blir bara så sur på hela situationen! Tänk hur många han har lurat innan mig! Och nej det handlar inte om mycket pengar men det är ändå pengar jag har rätt till!

I'm done!

Det spöregnar ute. En perfekt dag att vara ledig eller... arbetslös på. Ja ni såg rätt. Arbetslös. Jag sa upp mig igår! Jag tillsammans med de andra tjejerna på mitt jobb har funderat på det ett tag. Men jag visste aldrig att det skulle gå så fort. Jag trodde jag skulle behöva slava en månad extra på grund av uppsägelsetiden, eller bara för att vara schysst och låta han hitta någon ny.

Igår när jag och Ling skulle byta pass kom chefen och ville snacka med oss. Han berättade att vi skulle börja stänga klockan sex vilket givetvis fick mig att fråga hur det skulle bli med våra arbetstimmar som redan nu bara är sju timmar per dag. Han sa att vi skulle få jobba helger och jag sa att jag inte ville jobba kvar om jag skulle jobba så lite. Han blev skitsur för att han tyckte att jag avbröt honom och så ville han inte berätta färdigt. Ling fick gå hem, han gick iväg och kom tillbaks några minuter senare. Då kunde han fortsätta prata och sa någonting om att vi kunde jobba varannan helg. Men han hade ingen aning om det skulle bli en eller två dagar per helg. Han hade alltså inte tänkt igenom det alls. Han sa som han brukar att han lätt kan hitta andra som vill jobba där och jag sa att jag kan hitta ett jobb som passar mig bättre med.

Nu är bara problemet kontraktet. Där står det ju att han ska dra en vecka av min lön, "upplärningsveckan". Jag frågade självklart om det igår och han sa rakt ut att han skulle göra det och jag sa att jag då skulle försöka kontakta något som skulle se till att jag fick min lön. Det var ganska komiskt faktiskt för jag sa "är inte det olagligt" och han sa "då får du kontakta ........" Men jag kommer inte ihåg vad punkterna betyder så det måste jag leta rätt på idag! Kom gärna med tips! Hur långt ska jag dra det här? Jag vill inte gärna behöva gå till rätten med det men jag har ju faktiskt rätt till den där lönen! 

Idag tänkte jag börja med att gå till Nav (Norges motsvarighet till arbetsförmedlingen) och fråga vad de tycker där. De borde ju ha tips för sånt! Så håll tummarn och önska mig lycka till!

Kino!

Hej! Precis när min halva kladdkaka blev klar ringde Sebbe och ville mötas för att ge oss bröd som han fått från jobbet. Som tur var är kladdkakan fortfarande lite ljummen nu när jag precis kommit hem.

Nu väntar ja på Henka för snart ska vi dra och se Inception på bio. Det ska bli kul! Jag har hört från massa håll att den filmen ska vara bra så jag hoppas på det. Jag och Henka bestämde redan får någon/några veckor sen att vi skulle göra mer roliga saker och inte bara jobba men av olika anledningar har det inte blivit av förrän ikväll. Det är så lätt hänt att allt bara blir vardagstråkigt annars så nu blir det ändring på det!

Huh blev lite svettig av att skynda hem så fort så nu ska jag fixa iordning mig lite innan vi drar till Oslos största biograf!


Jag håller på att ta slut på olika ingredienser vi har hemma eftersom vi ska flytta på lördag och tyvärr räckte bara ägget till en halv smet.

Söndag, det finns inget mer att säga.

Jag sitter hemma lite halvbakis för tillfället. Jag tror solen lyser ute men jag orkar inte gå ut riktigt än. Kvällen igår började bra med Emelie och Ante på besök men slutade dåligt när vi skulle leta upp svenska föreningen med en spyende Erik som guide. Jag hade jobbat tio timmar samma dag och var ganska trött vid det laget och Henka blev dum för att jag gnällde. Usch för alkohol.

Mitt jobb känns inte heller bra. Det är så tråkigt och så är det lite fler problem som jag inte borde gå in på här riktigt än. Men om jag inte trivs nu kommer jag nog inte göra det senare heller så då finns det väl bara en sak att göra? Nu ska jag käka någonting, kanske kolla lite jobb och sen dra ut för det vädret jag ser genom gardinerna vill jag inte missa! Synd bara att typ alla affärer är stängda på söndagar, det hade varit kul att kolla lite kläder idag.


Ante hoppade in i bilden när jag skulle ta kort på en löddrig fontän

Väggkonst!

Natalie hjärta gratisträning

En bra sak med Oslo är gratisgrejerna man kan få ta del av. Häromdagen fick jag tamponger på stan och idag har jag tränat och ångbastat på ett snobbigt gym. Nice! Ett stort pluss med Oslo.

Skin, skin som den sol du är!

Idag har jag haft en heldag med mitt eget sällskap. Eller jag har träffat Henka lite men han har jobbat och nu ligger han och sover.

I morse tänkte jag träna men sen var det så fint väder att min kropp helt enkelt styrde åt ett annat håll. Jag skulle egentligen bara gå över en väg men så fortsatte jag till en park eller gräsplätt där jag lade mig istället. Fast efter ett tag började det klia för mycket för att ligga kvar så då gick jag en promenad längs Oslos fina å. Jag hittade en gräsbacke med som jag sprang upp och nerför några gånger för att få lite motion. Det var kul men å så jobbigt.

Efter maten (räkmackor) gick jag på stan. Förutom några nödvändiga köp som strumpor och batteriladdare har jag fått ett stort sug efter inredningsprylar så jag startade lite smått med att köpa ett ljus och ett fat att ställa ljuset på. Några större inredningsprylar känns tyvärr onödigt att köpa eftersom det här endå inte är vår lägenhet mycket länge till. Vid sju skulle Henka sluta så jag bestämde mig för att försöka leta rätt på honom eftersom hans mobil var avslagen. Som tur var såg jag honom gå över en gata! Sånt är häftigt! Vi bestämde oss för att dra hem och käka men Henka gick till sängen innan han fått i sig särskilt mycket och nu kommer han inte upp.

Nu tänkte jag se klart på en skräckfilm vi började titta på igår. Vi stängde faktiskt av den då för att den inte kändes så sevärd men jag tycker ändå att jag borde se klart den. Ha det bra!Paint!

Helt plötsligt fick jag ett sug efter att snygga till ett par bilder i paint.


Nice, huh?

Brunetter har roligare!

Igår tonade jag äntligen håret! På norska blev det sjokoladefärg. Det blev lite mörkare och mycket snyggare!

Tisdag

Jag känner ingen inspiration överhuvudtaget så därför lägger jag upp några bilder från i lördags då jag träffade mina goa arbetskamrater Ling och Cisilia. Vi satt och snackade i en park och hade det mysigt. Dessutom var det fint väder!Jag kan också tillägga att jag är sjukt trött på grund av att jag inte kunnat sova bra på två nätter. Det kan bero på att jag känner mig trött på det mesta. Men sådana perioder kommer ju upp och ner så jag får hoppas att det går över snart.

Och så var de bara två

Idag åker Emelie hem. Hon packar och vi är osams. Det handlar om Björns hyra som vanligt. Jävligt synd att det kommer emellan oss. Men det är sånt som händer. Jag har i alla fall lärt mig att man aldrig ska blanda vänner och pengar. Dessutom är det inte smart att bo så här trångt heller. Det är lixom svårt att inte bli irriterade på varandra. Vi får väl se om vi kommer över det här. Men det kommer nog dröja ett tag tills vi ses igen. Fast det kommer det ju med alla mina vänner eftersom ni bor så långt bort.

Det ska bli skönt att få mer plats och ensamtid nu. Äntligen kanske man kan få vara hemma själv. Jag känner för att städa hela lägenheten ren. Städa bort allt dåligt, allt som inte känns som hemma. Det känns som ett måste men ett måste jag gillar. Jag vill ha det renare och mer hemtrevligt här!

Norrköping

Nu är vi hemma i Oslo igen och tillbaks på jobb. Helgen var riktigt skön! Det var så kul att träffa alla som betyder så mycket men som jag ser alldeles för sällan. Jag hann med det mesta men det var inte mycket tid kvar till att bara ta det lugnt. Men så blir det när man vill göra så mycket. Jag hoppas verkligen att det inte dröjer lika länge tills nästa gång jag kommer hem. Tack så mycket för den här helgen!
RSS 2.0