Umeå Open

Igår började vi kvällen på vår nya favoritrestaurang Ghandi. Vi var 7 tjejer från klassen som firade tentan och åt massa god mat. Efteråt drog jag, Maja och Sanne till Umeå Open. Först spelade Anna Ternheim. Hon var riktigt duktig. Jag har inte lyssnat så mycket på henne tidigare men det borde jag börja göra när jag känner för lite lugnare musik.

Tyvärr ställde Pete Doherty in sin spelning (big surprise) så dom gjorde om i schemat vilket gjorde att vi missade Deportees men sista spelningen vi såg på var Den Svenska Björnstammen. Dom var också riktigt bra! Det var kul att dom hoppade runt och hade en massa energi på scenen. Men det kändes lite konstigt att se framförallt Åke och Petter där. Det kändes lite surrealistiskt att höra en kille bredvid mig säga "Vi måste stå längst fram, vi måste röööra dom". Men det är kul att dom har blivit så stora! Det är ju verkligen musik som sätter sig på hjärnan.

Ikväll ska jag jobba som funktionär. Det känns lite tråkigt eftersom jag mycket hellre hade velat gå på middag med hela buddyprogrammet men det här kan nog också bli kul.

YES!

Jag loggade nyss in på facebook och såg att en klasskompis hade skrivit "Tentaresultaten är ute!!!!!!!!!!!!!". Gah vad läskigt det var. Hjärtat började slå snabbare med en gång. Men jag klickade mig in till dokumentet och såg att jag blev godkänd. Fan vad skönt det känns! Nu kommer den här helgen definitivt bli bra!

Jag vill ha fredag idag!

Jag tror inte jag kan plugga utan tidspress. Nu har vi haft två inläsningsdagar och jag har knappt pluggat något alls. Det är lite mer än två veckor kvar till nästa tenta och vi har gått igenom hälften ungefär. Hjärnan kan lixom inte fokusera på det när det känns så långt bort. Men imorgon har jag också ledigt så jag måste verkligen försöka lite bättre då.

Istället har jag gjort en massa annat kul. I tisdags var vi ju ute och dansade. Igår spelade jag fotboll men några från buddygruppen, mest var det vi buddys. Det var jättekul, jag älskar att snön börjar smälta så man kan hitta på saker utomhus. På kvällen var jag med Nathalie och Sanne och såg på film och hade det mysigt.

Idag efter världens tråkigaste labb var jag och Maja och hämtade ut festivalband till Umeå open som börjar imorgon. Det ska bli riktigt kul. Först ska jag, Sanne och Maja äta middag. Sen ska vi gå och se Anna Ternheim, Deportees och Den Svenska Björnstammen!

Body pump

Idag har jag varit duktig och fixat lite grejer. Jag började med att ringa tandläkaren och fick tid med en gång. Jag hade som tur var inga hål så nu behöver jag förhoppningsvis inte gå tillbaks på två år. Sen har jag pluggat och nyss var jag på body pump. Jag borde verkligen börja gå oftare på det passet. Nu hinner jag glömma bort hur mycket vikter jag klarar mellan varje gång och det är inte kul. Antingen blir det för lätt eller för tungt.

Ikväll blir det fest. Jag är ju trots allt ledig imorgon också. Och här i Umeå är det lillördag på tisdagar.

Dagens mellis


Smoothie med banan, apelsin, frysta hallon och mango med lite kokos på toppen.

Nu ska jag plugga lite innan fysträningen. Jag har förresten tre inläsningsdagar den här veckan. Bland annat tisdag och onsdag vilket betyder att jag typ har helg nu igen.

International dinner

Igår hade vi international dinner. Alla fick laga mat från sitt eget hemland och ta med till festlokalen här i huset. Allt blev jättegott och vi hade det kul! Efteråt drog vi på ett Love and Lust party där man fick färger som man kunde måla på varandra med. Jag, Maja och Emelie hade nog mest kladd i ansiktet av alla men kul var det!

Jag har tyvärr bara massa kassa bilder men här kommer några.

Vi hade bland annat vårrullar, kycklingcurry, potatispankakor, sallad och pajer.

Jag och Jakob bakade en tårta, inte helt felfritt men god blev den!

Maja, Emelie och jag på Corona.

Problem solved

Nu har jag lagat min cykel! Eller vi får väl se imorgon om däcket fortfarande är hårt men nu 4 timmar senare kändes det bra i alla fall. Det dök upp lite problem på vägen när jag insåg att vi inte hade någon fungerande pump men annars var det ganska lätt faktiskt. Pumpen fick jag låna av en kompis efter att ha skrivit om mitt problem på facebook. Det är svårt att inte älska internetvärlden.

Ikväll har jag varit med några tjejer från klassen och ätit på en indisk restaurang. Maten var jävligt god faktiskt. Förmodligen den bästa indiska maten jag har ätit sen i Indien. Det är ett bra betyg, det är få restauranger som lyckas få maten så smakrik som där. Synd bara att jag var så magsjuk, annars hade jag nog ätit mer indisk mat när jag väl var där. Det förstörde ju lite om man säger så.

Vår!

Idag har det varit vår i Umeå. Det har varit över tio plusgrader och jätteskönt! Efter skolan drog vi till IKSU och gick på ett spinningpass med bara Kent låtar. Det var kul fast jag kom på att jag är väldigt efter när det gäller deras nyare låtar. Men nostalgi var det.

Nu ska jag dra hem till Nathalie (som har samma första sex siffror i personnumret som mig!) Fatta den, samma namn och personnummer. Det kan man kalla.. Slump?

SPRING!

Idag gick jag upp vid halv nio, åt en knäckemacka, satte på mig träningskläderna och drog ut och sprang! Det var underbart! Första löppasset utomhus sen Australien. Det var lite isigt och snöigt på marken men det gick bra. Det var nästan mysigt att springa på snön av någon konstig anledning. Enligt pulsklockan sprang jag 5.9 kilometer på 29 minuter men den litar jag inte alls på. Jag gissar att jag sprang lite under 5 kilometer.

Senare i vår ska jag och några tjejer från klassen springa både Vårruset (5 km) och Blodomloppet (10 km) så nu har jag något att träna inför. Springa på morgonen ska bli en tradition nu igen för dagarna när jag börjar sent. Jag är extremt peppad!

Fysträning

Idag är det måndag vilket betyder fysträning. Jag älskar vår lilla måndagstradition. Det blir lixom träning och skitsnack på samma gång. Något som är dåligt är att min cykel har fått punkering. Det är väldigt jobbigt eftersom jag måste gå överallt och det tar dubbelt så lång tid.

Så nu är frågan om jag ska försöka laga det själv eller lämna in den? Går det att laga själv utan sakerna man använder när man tar loss däcket mamma?

Det blir inga bilder från London idag, jag är alldeles för trött. Men en till orkar jag!

London!

Nu har jag kommit hem från en weekend i London. Det var väldigt kul och mysigt där! Vi gick en massa, åt en massa och shoppade. Tyvärr var vädret bara fint på torsdagen men det var ändå varmare än här så jag är nöjd. Jag ska lägga upp fler bilder senare men nu borde jag plugga istället.

Helg!

Nu har jag tagit helg! Vid 7 ska jag flyga till Stockholm och tidigt imorgon åker jag till London. Det ska bli så kul att komma bort ett tag. Och så har jag ganska höga förväntningar på London. Nu håller jag bara tummarna för fint väder!

KLART!

Nu har jag äntligen skrivit tentan. Det tog "bara" tre timmar. Men det känns okej och det är det viktigaste. Hoppas verkligen att jag blir godkänd. Jag vill veta nu!

Något häftigt är att jag fick precis samma nummer på tentan som jag fick på duggan. Och oddsen för det är väl ungefär 1 på 30. Hoppas det betyder tur.

Jag. orkar. inte. mer.

Sanne skickade precis sms där hon skrev "Skulle seriöst se en dokumentär om ubåtarnas historia hellre än å plugga på den här skiten mer". Jag håller definitivt med! Man blir så trött på allt att man suckar bara man öppnar boken. Jag ska plugga lite mer ikväll men sen får det helt enkelt gå som det går. Får jag godkänt kommer jag bli överlycklig men mest för att jag slipper plugga på det här igen.

Nyss var jag på gymmet. Jag sprang 5 km på 27.10 min. Det går framåt! Sen tränade jag magen och det gick också bra. Jag känner att min kondition börjar bli bättre och det är så jävla skönt.

Efteråt snackade jag med pappa som är i Sälen. Å vad jag önskar att jag också var där. Jag är verkligen supersugen på att åka skidor!

Från Sälen 2009

Snart är det vår

Idag är det fint väder vilket gör det mycket svårare att sitta inne och plugga. Jag var nyss ute på promenad med Sanne. När vi började närma oss Strömpilen var jag hungrig så vi svängde in där och jag köpte sallad och lax. Sen blev det lunch ute i solen. Det är så skönt att komma ifrån böckerna ett tag. Och jag kan verkligen inte säga nej till att vara ute när det är sol.

Fruktsallad

Det blev ingen sen kväll igår så jag var uppe med tuppen, fixade frukost och nu är det dags att börja plugga igen. Nu har jag två dagar på mig att lära in det sista.

Fruktsallad, kesella, frön, kokos, kanel och gojibär.

Finsittning

Jag börjar bli riktigt trött på kemin nu. Blää! Det är så många formler man ska kunna och jag fattar lixom inte varför jag behöver lära mig att rita ex glukos i fyra former. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och fortsätta.

Nyss var jag på skolan och skrev ut två extentor. Jag har gjort dom förut men nu när jag fattar lite mer tänkte jag försöka på riktigt.

Ikväll ska jag på finsittning. Alla koststudenter är bjudna. Vi ska käka mat och dricka. Det ska bli kul att träffa lite människor igen och koppla bort plugget. Men om jag känner alla rätt så kommer min klass ta det väldigt lugnt ikväll. Men det är nog lika bra för min del också. Jag kommer inte ens ihåg när jag senast var nykter en hel helg.

Om en vecka!

Jag börjar bli trött på att plugga nu. Jag tar fler och fler pauser. Igår var jag och sprang på gymmet och sen var jag på funktionärsmöte inför Umeå Open. Jag ska förmodligen jobba på lördagen och gå på festivalen på fredagen. Det ska bli kul, jag har många roliga helger att se fram emot.

Nästa vecka åker jag till London. Jag kan inte fatta att tiden har gått så fort. Det känns som det var längesen jag bokade resan men samtidigt känns det som tiden har runnit iväg. Jävligt kul ska det bli i alla fall. Jag saknar Malin, resandet och ny spännande mat. Om London är min belöning är det värt att lägga lite extra krut på pluggandet.

Lunchpaus!

I natt drömde jag att jag var på ett jättehäftigt ställe. Det var som en stor glob där man bara kunde kasta sig ut från ett stup och sväva! Sebbe var med i drömmen och han hoppade först upp på en hiss som inte satt fast i något. Jag fattade ingenting men sen samlade jag mod, hoppade ut över stupet och kände massa luft fånga upp mig. Härlig dröm, jag vill kunna flyga!

Sen vaknade jag redan kvart i 8! Så nu har jag faktiskt pluggat ganska effektivt. Hoppas resten av dagen fortsätter i samma stil.

Inför tentamen

Nu har vi haft en sista genomgång inför tentan så nu har vi tre inläsningsdagar. Det känns skönt att jag inte "måste" gå till skolan men jag kommer nog gå dit och plugga lite i alla fall. En tjej i min klass sa "nu får man isolera sig helt" men det är verkligen inte min grej. Jag behöver träffa lite folk, träna och ha lite av ett normalt liv trots att det är tenta snart. Dessutom så börjar jag redan fundera på att fila naglarna istället för att plugga så jag behöver nog vara lite på skolan där det inte finns så mycket sånt som kan distrahera mig.

Dagens mellis blev avokade med keso (en ny favorit) och apelsin. Hela mitt rum luktar apelsin nu. Jag försöker förhindra sjukdom så jag har köpt på mig en del. Haha.

Nimbin

Nu har jag en liten paus i pluggandet. Jag sitter och läser hela kompendiet och stryker under allt viktigt. Hjärnan blir ganska trött efter någon timme. Det är jättefint väder utanför fönstret. Jag funderar nästan på att gå och slänga soppor bara för att komma ut en stund. När jag tänker efter är det nog en bra idé med lite frisk luft.

Jag sov lite över 11 timmar i natt! Vid halv tio vaknade jag av Ling som smsade att hon skulle till Nimbin (en hippiestad i Australien) imorgon efter att jag tipsat henne. Woops, kanske skulle tipsat om "the lighthouse istället", det känns lite mera Ling.

Förövrigt så funderar jag verkligen på att åka till Sri Lanka och Moa i sommar. Jag har lite asienlängtan efter att ha läst Emelie och Björns resedagbok.






Söndag

Nu har Sanne och Maja gått hem. Vi gjorde scones och satt och snackade skit. Jag är glad att jag har hittat dom här. Det stora diskussionsämnet är  tentan. Den här veckan har vi tre inläsningsdagar så gott om tid till att plugga. Fast jag kommer nog ändå ha ganska mycket panik nästa söndag. Det ser jag inte fram emot. Och nu funkar inte min hjärna alls så jag borde nog lägga mig och sova redan nu.

Brunch

Oj vad jag är seg idag. Jag kom i säng någon gång runt 5 i morse. På första efterfesten kom någon på idén att gå hem till mig och göra våfflor så vi drog hit och jag började vispa ihop smeten mitt i natten. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades få ihop ingredienserna (tydligen är jag bra på sånt även när jag är full) men vad jag minns så blev det gott. Riktigt kul var det igår i alla fall.

Nu har jag tvätt- och städdag. Senare ska jag dra iväg på Indoor walking och sen kommer Sanne och Maja hem hit för söndagsfika.

Apelsin, äpple och morotsjuice

Päron, banan, cashewnötter, gojibär, kokos, kanel och kesella.

Lila

Nu har jag pluggat i över två timmar. Jag kan vara duktig om jag försöker. + att jag faktiskt börjar förstå det jag läser. Jag älskar framsteg!

Energin fick jag från blåbärsgröt med quinoapuffar och frön. Smoothie med apelsin, blandade bär och banan.

Nu ska jag ut i solen, det är dags att fylla på alkoholförrådet igen.

Fredag!

Äntligen fredag! Fast det känns lite som det är fredag var tredje dag eller något nu. Veckorna går så sjukt fort. Jag har inget speciellt inplanerat för helgen men det känns bara skönt. Eventuellt ska jag, Maja och Sanne åka iväg och åka skidor men det beror lite på hur vi känner att vi ligger till med pluggandet.

Igår var jag på Kareoke night. Det var kul, folk sjöng faktiskt. Fast det dröjde inte länge förrän hela grupper sjöng. Jag drog hem ganska tidigt för snart har jag den sista teorin inför tentan. Vi ska labba idag.

Ha en bra dag!
RSS 2.0