Gott nytt år!

Sista dagen på december, sista dagen på 2010. Det känns skönt! Jag har gjort mitt det här året. Jag har skött det bra, fast kanske inte riktigt så bra som jag önskat. Men jag är på g och därför är jag glad att ett nytt år är på intåg. Året då jag ska ha ett fast jobb och kunna spara mycket respengar. Jag känner på mig att 2011 kommer bli ett bra år!

Jul i Norrköping!

Ja som alla kanske redan vet är jag hemma och det är underbart! Tyvärr börjar jag redan få lite panik när jag tänker på att jag måste åka tillbaks till Oslo nästa vecka. Det är så skönt att vara hemma och bara kunna lata sig. Men förhoppningsvis kommer jag hinna tröttna lite på det till nästa vecka.

Julafton spenderade jag först hemma med Sebastian, Jonatan och farfar. Eftersom mamma och pappa inte är hemma förberedde jag och Sebbe hela julbordet själva. Jag är riktigt stolt över oss måste jag säga! Efter att vi ätit julmiddag och skypat med mamma, pappa och Moa drog jag till Henkas bror och firade jul där. Där åt jag ännu mer julmat och julgodis och spelade lite wii. Det var en trevlig julafton trots att jag saknade mamma, pappa och Moa.

Igår var jag hos Fani och firade Julias födelsedag. Efter flera cider gick vi till Otten och dansade till stängning! Det var kul! Jag behövde dansa! Idag däremot mår jag inte riktigt lika bra men segheten går över tills i morgon då vi ska åka till mormor och morfar och fira jul. Nästa vecka verkar också bli fullspäckad med vänner och familj, precis som jag vill ha det!
Min jultallrik med (halv)vegetarisk mat

Födelsedag x 2

Hej! Tänkte uppdatera om förra helgen.

I fredags fyllde Henka 24 vilket vi firade med spontanbio. Egentligen skulle vi gått ut och äta men Henka kände mer för bio eftersom man annars bara "äter och blir mätt". Jag antar att han menade att han skulle få ut mer av bio. Vi såg på Harry Potter. Filmen var underhållade men ingen av oss är Harry Potter fan så det var en del vi inte riktigt fattade av filmen.

I lördags firade vi min och Henkas födelsedag genom att förfesta och gå ut. På förfesten var det jag, Henka, Erik och Mattias. Vi spelade drickspel och snackade. I slutet kom även Eriks syster Hanna och sen drog vi vidare till en annan förfest. På den förfesten var de flesta under 20 så kvällen avslutades med att vi vandrade runt och försökte hitta något ställe där vi kunde komma in eftersom det för det mesta är 20 årsgräns i Oslo. Ganska komiskt med tanke på att allt jag ville göra den kvällen var att äntligen gå ut! Men kul hade vi det i alla fall. Jag, Henka och Erik avslutade kvällen med varsin kebab! Vilket även blev maten för oss tre på söndagen. Killarna ville tillbaks till kebabstället som de tyckte var så bra natten innan.


Jag hade på mig en kjol Moa skickade till mig som födelsedagspresent från Sri Lanka!

Vår legendariska kebabbild!

Nu ska jag fixa mig för personalfest! Eller mest middag för min del eftersom jag ska upp i morgon.

Jobb!

Nu, en vecka senare fungerar internet någorlunda igen. Jag har blivit så frustrerad att jag smsade vår hyresvärd och frågade om hon skulle fixa internet eller inte. Hon svarade att det kommer. Men i sakta fart skulle jag gissa på.

Under veckan har jag valt mellan två jobb och fått fast jobb från den 3:e januari! Efter att ha pratat med lite olika människor bestämde jag mig för det lite större, kommunala dagiset. Jag känner mig taggad! Äntligen en fast plats! Hoppas bara att jag trivs med kollegorna och barnen. Tills den 21 december ska jag jobba på dagiset jag jobbat på i några veckor nu och sen ska jag ta semester och åka hem till Norrköping! Det känns som jag har mycket att se fram emot nu, det gillar jag!

För att vårt internet suger.

Den här veckan har "vårt" trådlösa nätverk i princip varit obefintligt. Tungt men det funkar när man ändå jobbar under dagarna. Så.. Vad har hänt under tiden?

  1. Jag har fyllt 20, och kanske blivit vuxen?
  2. Jag har fått ett jobb på ett "familjedagis"
  3. Jag har fått ett jobb på ett annat dagis
  4. Jag har tränat, ätit, shoppat lite och sovit precis som vanligt.
Så innebär 20 snäppet att man faktiskt borde vara vuxen? Jag känner mig faktiskt (motvilligt) vuxnare. Men det kanske beror på att det också var första födelsedagen jag spenderade ifrån min familj? Kanske fick det mig att inse att jag faktiskt bor själv och därför också räknas som mer vuxen? Eller så kanske det bara är en siffra. Det hoppas nog jag faktiskt på för inte är jag redo att bli vuxen riktigt än. Om man nu ser på vuxenlivet så som jag tänker mig det..

Och till de två jobben. Igår ringde en från ett dagis och sa att jag kunde jobba som vikarie på tisdag och därefter fick bestämma om jag ville ha en fast tjänst där. (Det är samma dagis jag tidigare varit på intervju för). Men grejen är att idag var jag på intervju för ett annat dagis och de ringde senare och sa att jag kunde få den tjänsten med. Som tur var så var jag ärlig om att jag skulle till det andra dagiset så de sa att jag fick bestämma på tisdag eller onsdag om jag ville jobba för dem. Och oj vilket svårt beslut! Men som tur är har jag ett par dagar på mig att bestämma.

Här kommer några bilder från min födelsedag!


Henka hade dukat upp med kakor när jag kom hem från jobbet.

Efter kaksvullandet (från min sida) gick vi till Café Tullins och åt hamburgare!

RSS 2.0