Göteborg!

I morgon åker jag till Göteborg för att träffa Ling och Emma. Jag ska vara med Ling tills hon åker till flygplatsen på kvällen. Hon ska nämligen flytta till Australien ett år för att plugga. Det är galet men det var faktiskt nästan precis ett år sen vi sågs senast, i Australien! Så det här är min sista chans att se henne innan hon åker iväg igen. 
 
 
 
På kvällen ska jag möta upp Emma efter hennes jobb. Vi ska på en fest och fira nyår sen stannar jag hos henne tills den 2e. Det ska bli så kul att komma iväg och träffa mina fina igen! ♥

Green smoothie girl

Jag fick en raw food bok av mamma och pappa i julklapp så nu har jag läst lite i den och blivit mer inspirerad. I morse gjorde jag en grön smoothie med äpplen, avokado, spenat, citron, lite vatten och två isbitar. Tillsammans med fruktsallad och en macka blev det en bra start på dagen!
 

Sushi

I fredags gjorde jag sushi av den överblivna laxen från julbordet. Vi hade ingen wasabi hemma så jag blandade pepparrot med dijonsenap och det blev faktiskt riktigt bra! 
 
 

Utomhusträning

Idag vaknade jag upp till underbart väder! Jag åt lite frukost och drog ut och sprang. Det var jävligt halt så jag halkade mest fram men det var kul ändå. På toppen av oxelberget stannade jag i solen och gjorde lite styrkeövningar. Utomhusträning när den är som bäst! 
 

Linnea och jag

Idag kom Linnea och hälsade på i Norrköping. Vi åkte först till Stadium outlet, där vi också såg solen för första gången på flera månader! Sen hängde vi på stan hela dagen. Jag shoppade inte så mycket men hittade bland annat ett par jeans och hudvårdsprodukter från Dr Hauschka. Vid lunch käkade vi sallad på Paus. När vi var på H&M stötte vi dessutom på Magnus, en annan klasskompis! Det är bara vi tre som bor någorlunda nära varandra men bara jag som faktiskt är härifrån. 
 

Juldagen

Igår var det födelsedagsfest för Julia som fyllde 25 på julafton! Det var väldigt trevligt att träffa alla igen! Vi pratade och drack bål!
 
Vid 12 drog vi till "Palace" i Louis de Geer och dansade tills dom stängde. På Palace var alla man någonsin känt och inte känt. Jag träffade Malin i alla fall vilket var kul eftersom hon åker till Oslo snart och vi inte kommer hinna ses något mer.
 
 
Idag ska vi till mormor och morfar och fira jul. Tyvärr tror jag inte några andra från släkten kommer (hade så gärna velat träffa mina kusinbarn) men det blir trevligt ändå. 
 

Jul 2012

Jag och mamma startade dagen med att åka skidor. Det var lite för varmt så snön fastnade under skidorna och bindningarna släppte på mina (pappas) skidor så vi hade lite utrustningsproblem men för mig gick det relativt bra ändå. 
 
 
 
Sen kom farfar och vi firade jul med mat och paket! 
 
 

 
 
 
 
 

Dan före dopparedan

Nu har jag kommit hem och allt är frid och fröjd. De två senasta dagarna har jag träffat alla mina vänner här hemma och varit med familjen. I morse kom Jonis hem med så nu är alla utom Moa hemma.
 
Idag har jag varit med mamma och Anneli och åkt skidor. Mamma och pappa har gjort sitt eget lilla spår här i närheten. Det är lite ont om snö men det gick och det var kul! Nu funderar jag verkligen på att köpa längdskidor så jag kan åka hemma i Umeå också.
 
I kväll ska vi baka det sista julgodiset (vi har redan gjort knäck) och slå in de sista presenterna. Igår klädde vi granen så jag börjar komma in i julstämning nu. 
 
 
 
 
 

Den långa resan..

Dagen har bestått av julkalendern, packning och ett sista bodypump pass på IKSU. Jag mötte upp Nathalie och körde järnet. Nu ska jag mest sitta still hela dagen. Först flyget, sen 2 timmar på arlanda och till sist på tåget sista biten hem. Som tur är har jag sällskap av finaste Linnea hela vägen hem till Norrköping! Dessutom åker vi samma flyg som Maja, Matilda, Martin och Emmelie! Å vad jag längtar! ♥

Vezzo

Nu har vi haft avslutningsmiddag på Vezzo. Maten var snäppet godare förra gången men min laxpasta idag var heller inte helt fel. Sällskapet var det toppklass på! 
 
Maja, Linnea, Emma och Anna
 
Jag kommer sakna mina fina vänner så otroligt mycket men tre veckor kommer gå fort. Jag funderar bland annat på att åka till Göteborg för att träffa Emma och Ling! 

Jullov!

Äntligen har vi haft den sista lektionen i skolan! Vi hade presentationer om olika kapitel vi läst i boken Forskare klargör myter om maten. Efteråt jobbade vi lite med det sista grupparbetet. Vi har några saker kvar att göra men det ska vi fixa under "lovet". Det är så skönt att äntligen vara ledig!
 
Igår kväll kände jag mig seg och lite nedstämd. Jag tror både min kropp och hjärna behöver vila. Det ska bli så skönt och komma hem till mitt gamla rum, hänga i Norrköping och kunna äta vad jag vill. (På fredag önskar jag lax eller kyckling mamma och pappa!).
 
Senare idag ska vi dra till Vezzo och äta. Vi har varit så duktiga den här terminen och det är helt klart värt att fira! Här är bilder från senast vi var där. 
 
 

Klätterapa

Idag har jag varit och klättrat med Tobias och hans kompisar. Det var kul! Jag har nog inte klättrat med sele sen jag var 10. Det känns bra i armarna! 
 
Annars pluggar jag mest. Jag försöker få klart så mycket som möjligt innan torsdag då jag tar jullov!

Bildmuseet

Idag gick jag en promenad till designhögskolan. När jag kom fram upptäckte jag att det är gratis inträde till Bildmuseet så jag har varit och kollat på konst idag. Det var kul och inspirerande. Det är så lätt att bo i en stad men aldrig ta del av utbudet staden ger. Mest inspirerad blev jag till att köpa en bra kamera, åka runt och ta en massa fina bilder. Det kommer tyvärr inte hända på ett tag eftersom jag är "fast" här men den tiden kommer. Här är i alla fall några bilder från min mobilkamera.
 
 
 
 
 
Efter en längre utflykt än jag tänkt mig började jag bli hungrig så jag köpte torkad annanas och mango. Rekommenderas starkt, mycket bättre än godis!
 
 
 
 

1000 sorters kakor

Igår hade vi julfika med klassen. Alla tog med julgodis som vi fikade på med glögg. Vi pratade bland annat om nollningen som är i januari. Jag fattar inte att vi snart har läst ett helt år ihop, bara 2/3 kvar av utbildningen. Jag trivs så bra! 
 
 
 
 

Morotssoppa

Jag har fått lite ont i halsen så idag gjorde jag morotssoppa med linser, ingefära och lime. Gott, mättande och fin färg! 
 
 

Bodypump

I morse vaknade jag av att de ringde från bemanningscentrum. Jag har sovit alldeles för lite hela helgen med det vara bara att klä på sig, äta frukost och cykla iväg. På förskolan bakade vi pepparkakor till lucia. Det var så mysigt! Egentligen är december den mysigaste månaden att jobba men nu har jag tyvärr lektioner varje dag fram tills jag åker hem. 
 
Jag slutade vid tre och stressade hem för att hinna äta lite innan bodypump. När jag kom fram var alla biljetter slut (måndagspassen är SÅ populära) men jag smet in ändå. Idag körde vi äntligen den nya Les Mills releasen. Jag har tröttnat lite på alla gamla låtar, övningar och dessutom slutat få träningsvärk så det var verkligen dags. Nu är det lite spännande att gå på bodypump igen. 
 

Bananpannkaka med hallonkesella

 
Mosa en mogen banan med ett ägg och stek i kokosolja/smör. Blanda kesella med lite mosad banan och hallon, strö på vaniljpulver, 

Surdeg

Igår började jag baka det första surdegsbrödet från min nya bok. Det blev inte klart förrän idag klockan 6! Det är verkligen en lång process att baka surdegsbröd. Visserligen får jag skylla mig själv för att jag tänkt fel angående skolan och därför blev tvungen att låta brödet jäsa 6½ timmar istället för 3-5. Degen stod bredvid min dator så gissa om jag var paranoid över att degen skulle jäsa över. Jag gjorde ett hongunsbröd med rågmjöl, vetemjöl och rågsikt. Gott och fint blev det! 
 
 
 
 

Morgonträning

Idag börjar vi inte skolan förrän klockan 1 så jag har varit och tränat nu på morgonen. Det kändes lite segt att ta sig iväg men fan vad skönt det är när man väl är där. Jag har alltid svårare att ta mig iväg och träna just på morgonen men jag måste bara försöka komma ihåg att jag gillar det. Det är väldigt energieffektivt eftersom man har träningen gjord och kan koncentrera sig på annat resten av dagen. 
 
Det är faktsikt mysigt med all snö men jävligt svårt att cykla! 

Födelsedagsfest!

Jag har haft en underbar födelsedag och helg! 
 
På dagen var jag och sprang och yogade på IKSU för att lugna ner nerverna. När jag kom hem bakade jag kladdkakor inför kvällen och sen fick jag stressduscha för att hinna innan skypedejt med familjen. Annika kom hit med fika och presenter så skypade vi med mamma, pappa, Kerstin, farfar, mormor och morfar. Jag saknar att vara med på mina födelsedagsfiranden med familjen men skype är en ganska bra ny tradition. 
 
På kvällen var det fest! Först hade vi knytkalas med massa god mat. Sen festade vi kvar i lokalen tills lysena släcktes och bålen tog slut. Vi var runt 30 pers och jag fick massa fina presenter. Mest matrelaterade saker som hushållsvåg, Pain de Martins surdegsbrödsbok och en smoothiebok. Det märks att alla känner mig bra om man säger så.
 
Det snöade hela 1 december så efter förfesten gick vi ut i snön till Corona. Vi hade snöbollskrig både på vägen dit och hem. På Corona dansade vi och sen hade vi efterfest och jag kom nog inte hem förrän vid halv 5. Jävligt rolig kväll blev det! 
 
Tanken var att jag och Nathalie skulle städa lokalen på söndagen. Vid två ringde Alexander och erbjöd sig att komma och hjälpa till och vid tre kom även Eike och Jacob och överraskade med glögg så vi hade adventsfika med kladdkakeresterna innan vi fortsatte städa. 
 
Lite senare på kvällen adventsfikade jag igen hos Emma med lussekatter, pepparkakor, kladdkaka och glögg. 
 
Jag är jävligt glad för att jag har alla mina fina vänner. TACK så otroligt mycket för att ni gjorde min helg så lyckad! 
 
Som vanligt var jag dålig på att ta kort men de här två första bilderna hittade jag på Jyttes blogg. Den sista tog jag på vägen till Corona. 
 
Jag och Nathalie 
 
Eike, Johan och jag 
 
RSS 2.0