Atlantic Clipper

Idag ska jag ga pa baten Atlantic Clipper. Baten ska ta oss runt bland massa paradisoar och sa kan man snorkla och dyka. Tva natter ska jag spendera pa den sa min sista morgon ar det min fodelsedag. Det kanns jattekonstigt att jag fyller ar snart eftersom jag ar van vid att det ar vinter nar jag fyller ar. Dessutom ar det trakigt att jag har missat annu ett julbord med slakten och familjen. Men jag vill ju inte dirket vara nagon annan stans an har heller.

Det ar kul att mota massa nytt folk. Och nagot som nastan ar annu roligare ar nar man springer pa nagon man tidigare har mott nagon helt annan stans. Igar nar jag lag och solade vid stadens lagun horde jag en bekant rost som sa nagot i stil med "So everyone is going the same way". Det visade sig att det var en av tyskarna jag motte for tre stader sen. Da kanns det lite som hemma. Jag kan traffa pa folk jag "kanner" har med.

Nu ska jag ga och ata frukost snart. Vadret ar sadar just nu sa jag hoppas verkligen det blir battre tills jag gar pa baten.

Fraser Island!

Nu ar jag hemma efter tva natters camping pa Fraser Island. Hela turen var jattebra! Jag kom i A-team vilket sjalvklart gjorde att vi kallade oss Team Awesome! Jag var i samma grupp som tva svenska tjejer (som jag traffade pa bussen hit), en svensk kille, en tysk tjej, tva tyska killar och en engelsman. Och viktigast av allt, jag fick kora!!

Vi var fyra bilar och en "guide" som alltid skulle kora forst for att forhindra olyckor. Pa on besokte vi olika sjoar och utsiktsstallen. Korandet var antingen pa kilometerlanga sandstrander eller pa sandvagar i skogen. Det var jattekul att kora! Jag blev till och med sugen pa att kopa mig en egen jeep och kora med hemma i skogen. Pa kvallarna lagade vi mat, drack, spelade olspel och snackade.

Efter ett tag kandes hela gruppen som en liten familj. Var grupp var den som alltid blev klar sist nar vi skulle till stallen. En stor negativ sak med resan var stora myggor som attackerade oss. Jag har sakert 20 bett fran myggorna som sakert var fem till tio ganger storre an myggor i sverige. Dessutom sa lyckades jag nastan tappa rosten helt en dag. Jag blev jattehes och kunde knappt prata.

Idag har jag surfat med nagra andra killar fran hostelet. De hade fatt en gratislektion och den ena killen ville inte gora det sa jag fick hanns biljett. Det var jattekul! Det var jobbigt att kampa mog vagorna for att komma ut men nar jag val lyckades stalla mig upp pa bradan kandes det lixom vart det. Om man hade kunnat surfa i sotvatten hade det sakert varit en av mina favoritsporter! Det ar namligen alldeles for jobbigt med alla kallsupar.

I natt ska jag ta bussen till Airlie beach. Dar ska jag sen pa en bat for en liten kryssningstur. Sista dagen pa baten ar min fodelsedag. Jag haller tummarna for att jag moter nytt schysst folk som jag kan fira med for nu ar jag helt ensam igen.

Rainbow beach

Haha jag hade inte tankt skriva nagot inlagg just nu men maste bara gora det for din skull kara Emma! Nu ar jag vid Rainbow beach. Sanden ska tydligen skifta i olika farger har men om det stammer har vi inte utforskat an. Imorgon ska jag aka pa jeepsafari till Fraser Island. Fraser Island ar en stor sando dar man mest aker runt i bilar om jag har fattat saken ratt. Det kommer nog bli skumpigt men kul! Tyvarr maste man vara 21 for att fa kora och jag har ju (fan!) typ en vecka kvar! Maste ga till stranden nu. Ska utforska fargerna!

Surfers Paradise

Nu ar jag i Surfers Paradise. Tydligen hor inte namnet ihop med staden, den ar inte sarskilt kand for bra surfing. Har har jag varit tva natter. Imorgon aker jag vidare mot Rainbow beach och Fraser Island. I lordags var jag pa en clubrunda men annars forsoker jag ta det lite lugnt. Det ar lattare att lara kanna massa manniskor med alkohol inblandat men jag kanner att min kropp behover vila lite nu.

Dessutom ar det nagot som heter Schoolies har. Det ar ungefar som studentveckan. Massa 17-18 aringar som precis har slutat skolan aker hit for att supa en vecka i strack. Och ja jag kanner mig lite for gammal for att hanga med dom. I natt var det fem schoolies-killar som sov i samma rum som mig pa hostelet. Det forsta dom gjorde var att stalla sig i en ring och klunka dricka.

Annars ar det valdigt mycket shopping, skyskrapor och snabbmatstallen har. Det ar en stor stad jamfort med Byron bay. Men jag ligger bara pa stranden sa tre natter ar definitivt nog.

Hoppas ni har det bra dar hemma! Har det kommit nagon sno an? Och ja Moa, sjalvklart ska jag halsa pa dig i Frankrike! Jag ar glad att du aker!

Skydiving!

Jag har precis hoppat och det var fantastiskt! Forst var det lite laskigt nar vi skulle hoppa fran planet men det gick sa fort att jag inte hann tanka sa mycket. Sen foll vi cirka en minut innan vi fallde ut fallskarmen. Den basta biten var nog nar vi bara svavade over marken. Dessutom fick jag styra lite och det var kul. Jag onskar bara att det hade varat langre!

I vantan pa...

Nu sitter jag och vantar pa att fa hoppa. Jag ar inte sarskilt nervos just nu men det kommer jag garanterat vara i planet. Snart aker utrustningen pa och sen ar det ingen atervando. Det kommer sakert bli grymt haftigt!

Byron bay!

Nu har jag gett mig ut sjalv i den vida varlden. For tillfallet ar jag i Byron bay. Har ar surfare och hippies blandat, en bra kombination! Stranden ar sa stor att jag kan jogga langs den och enda inte veta vart den slutar. Jag bor pa ett ganska stort hostel och har bland annat traffat nagra tyska vanner.

Idag bokade jag skydiving! Imorgon klockan 6 am smaller det! Jag ar lite spand men det ska vara valdigt sakert sa du kan sova lugnt i natt mamma. Nu ska jag ga och kopa juice. Det ar mitt pa dagen har sa jag forsoker undvika den varsta solen. Kram pa er alla!

Sydney!

Nu har jag varit nagra dagar i Sydney. Vadret har varit sadar men jag har varit pa stranden tva dagar. Det ar harligt att vara har och bada i vagorna. Pa stranden kanner jag mig fri. Jag bor hos Petra och Raju. Dom har ett trevligt litet hus i en forort till Sydney. Annars har jag traffat Ling ganska mycket. Igar var vi pa Paddington market, en av de kandasta marknaderna har. Det var en sot liten marknad! Sen gick vi hela vagen tillbaks till stan och jag gick till The botanical garden. Sydney ar fint men lite for stort for mig. Nu vill jag bo narmare stranden sa att jag kan borja med surfandet eller dykning.

Imorgon ska jag, Raju, Ling och kanske nagon mer kompis till henne aka till Blue Mountains. Det ska tydligen vara valdigt fin natur dar. Sen pa kvallen ska jag bli sjalvstandig pa riktigt och borja min resa langs med kusten. Forsta stoppet blir Byron Bay. Det blir nog bra det har!

Juiceverket!

Nu är jag i Stockholm, det första stoppet på min långa resa. Vi har ätit thai/sushibuffé, gått en massa och varit på Juiceverket. Där lagade Andreas Wilson en juice till mig! Juicen smakade ungefär som dom jag brukar göra, med andra ord var den mycket god. Snart ska vi laga grönsakssoppa och scones. I natt åker jag mot Arlanda!

Ny tid!

Dagarna har gått otroligt fort här i Norrköping. Jag har visserligen hunnit träffa alla jag ville träffa och göra allt jag ville göra men det känns verkligen som tiden har flugit förbi. Jag har spenderat en massa tid med vänner och familj. Trots att det har gått två år sen sist hela familjen träffades så kändes det som det bara gått några månader. Men det är väl så det ska kännas med familj.

Jag har också hunnit städa, packa och framförallt rensa ut en hel del. Jag har skänkt tre stora påsar med kläder till myrorna och slängt en massa annat skräp jag samlat på mig. Bland annat hade jag sparat cirka 20 tomma skokartonger. Jag hade inte ens kvar alla skor som följde med kartongerna en gång i tiden! Det är lustigt det där vad man samlar på sig. Personligen tycker jag bara att det är skönt att göra sig av med gamalt skräp som man vet att man inte kommer få någon användning för. Det känns verkligen som jag har rensat i mitt liv.

Nu har jag en ny kamera, ny frisyr och snart börjar ett nytt kapitel i mitt liv.

100% Ekologiskt!

En fast morgonrutin jag har fått här hemma är att laga smoothies till mig och resten av familjen. Igår lagade jag ekologiska smoothies med svartvinbär och blåbär plockade av mamma och pappa + farfars äpplen. Det blev riktigt gott och näringsriktigt!


Ikväll kommer Sebbe så vi ska ha pizzakväll med Alfapet!

Visum!

Yeey! Fick precis mail om att jag har beviljats visum till Australien. Jag var lite orolig för att inte hinna få det eftersom jag precis har skrivit mig i Sverige och sökt visum på min nya adress men nu har jag det fixat! Nu behöver jag inte oroa mig för någonting! Inget som inte går att lösa i alla fall.

För övrigt känns det väldigt bra att vara hemma igen. Jag har visserligen redan saknat Oslo lite men jag tror det här blir bra. De närmsta månaderna ska jag bara ägna till mig själv.

Förresten skypade jag lite med Ling idag och passade på att ta några bilder. Här är min nya frisyr! Lite mörkt men man ser väl på ett ungefär.
RSS 2.0