Intervju och framtidsplaner

Idag tog jag ledigt halva dagen från skolan och åkte till Vildmarkshotellet på gruppintervju. Jag tycker det gick bra så jag hoppas verkligen att jag får jobbet. Fast jag vill inte ha för höga förväntningar för då kommer jag bara bli så besviken om jag inte får det. Jag är rädd att jag skulle ta det väldigt personligt. Nej, peppar, peppar.

Jag måste få jobbet så jag och Emelie kan åka till Bali efter sommaren (den nya planen). Moa har berättat massa bra om Bali och massa äckligt om Indien för att få mig att inte vilja åka dit. Hon tycker jag är för ung för Indien. Efter att ha hört att man kan stöta på folk som bajsar och runkar öppet kan jag inte annat än hålla med. Men Indien kommer nog ändå vara ett av de länderna jag helst vill till, fast först måste jag skaffa mig lite mer skinn på näsan. Jag ser Bali som ett bra mellanresemål. Det är inte så svenskt som Thailand men inte så annorlunda som Indien. Perfekt!

Fit for fight!

Måndag, vilket brukar betyda ångest för den kommande veckan och allt som ska göras. Den här måndagen känns dock annorlunda. Jag känner mig redo för allt. Det kan bero på att jag mest tog det lugnt hela helgen. Jag tränade i för sig en del men mest har jag varit hemma med familjen. Vilket behövdes eftersom jag inte träffat Moa och Jonis på flera månader.

Imorgon ska jag till Vildmarkshotellet på gruppintervju. Det ska bli riktigt roligt! Jag gillar ju att göra saker som skiljer sig från vardagen, det spelar inte så stor roll att det är en intervju. Nu ska jag till Folkbladet på möte. Ha det bra!  

Syskon = sommar!

Idag har jag haft fullt upp men ändå väldigt roligt. Direkt efter skolan hämtade jag barnen på dagis. Jag passade dem i två timmar, åt mellis och lekte. Efter det mötte jag upp Patrik (fotografen) och åkte till Söderköping. Där intervjuade jag tre killar som har datakurser för pensionärer som UF-företag. Det var min första riktiga intervju, eftersom jag inte kände någon av killarna. Men det gick bra och var roligt. Jag har alltså hunnit med mina två jobb idag + skolan. Fast provet jag har imorgon har jag knappt pluggat till.. Men det löser sig.

Igår kom Moa hem från Indien (och Bali). Jag har inte träffat henne på fem månader, fast det känns inte alls som det var så länge sen. Klockan halv 11 idag kommer nästa syskon. Vi ska åka och hämta hem Jonis från tågstationen då. Fast han har bara varit borta i cirka tre månader. Nu när syskonen börjar komma hem och det är fint väder känner jag att sommaren börjar komma. De är mina vårtecken.

Killing me softly

Jag var och såg En shopaholics bekännelser i fredags med Malin och co och nu har jag fått en sån jävla lust att shoppa! Hela det här året har jag varit väldigt bra på att inte shoppa och knappt köpt några kläder över huvudtaget. Jag är faktiskt riktigt stolt, men nu har mitt sug alltså kommit tillbaks. Inte bra. Kanske att jag känner att jag har råd med lite nya kläder när jag får reda på vad jag får i lön den här månaden. Men nej! Jag behöver verkligen spara!

Åh, allt känns så frustrerande! Varför kan det inte vara dags att ta studenten nu?


The future looks bright!

Nu har jag sprungit två helger i rad, och som jag har saknat det! Jag har inte lika bra kondition som förut men med några få stopp lyckades jag springa 8 kilometer. Min joggingsäsong är igång!

Gym är läskiga

Idag förlängde jag mitt träningskort på Friskis och Svettis och köpte med gym också. Det kändes lite konstigt att köpa gymkort för sex månader framåt när jag tar studenten om tre månader men det var det bästa allternativet. Jag tog gym med för att jag ska kunna gå på ett pass och sen efteråt kunna träna lite på gymmet med.

Så imorse gick jag först på ett medelpass och efter det gick jag över till gymdelen. Jag började träna i det första rummet där det mest är konditionsmaskiner. När jag var klar där gick jag till det andra rummet. Där var stämningen helt annorluna. Jag var den enda tjejen bland massa killar och konstiga träningsmaskiner. Jag gick in, gick en vända, stod och funderade lite och gick sedan ut igen. Till nästa gång får jag samla lite mer mod för nu är det dags för oss tjejer att ta över gymdelen med styrkemaskiner!

Solen skiner, himlen är blå

Hehe, det är roligt det här. För varje dag som går då jag inte skriver ökar statistiken.

Men idag var vädret alldeles för fint för att inte tala om det för alla er som inte upplevde vårvädret. Jag har studiedag idag (och imorgon) så jag tog verkligen vara på solen idag. Här är några bilder från min morgonpromenad.

Bara för att visa den blå himlenNu är sommaren nära och jag mår primaballerina!

Hemma.... igen.

Det värsta med att åka bort måste vara att komma hem igen. Alltid får jag en känsla av att jag knappt har någonting att återvända till, vilket självklart medför att jag vill stanna kvar.

Jag hade det  som vanligt jättebra i Sälen. Sista dagen var absolut bäst. Jag hyrde snowboard, solen lyste och jag lyckades bli betydligt mycket bättre på att åka snowboard, vilket gav en hel del kickar. (Snälla Sebbbe och Agnes, hyr det för en dag!) När dagen var slut hade jag både åkt flera röda backar och ankarliftar med snowboarden! Jag har en del kort från Sälen men för tillfället sitter jag vid mammas dator så jag har dem inte här. Ni får se när jag har lagt upp dem på min egen dator istället.

Snart ska jag börja fixa mig inför kvällen. Jag ska på bosnisk konsert. Just det, jag måste googla det...

Annars håller jag mest på att tänker på det jag kan se fram emot nu. Det närmaste på listan är två studiedagar nästa vecka och mina syskons hemkomster. Det ska bli så kul att träffa dem igen. Dessutom känns sommaren alltid närmare när dem kommer hem.

SÄLEN!

Nästan hela dagen idag var extremt jobbig. Nej förresten.. Hela veckan har varit extremt jobbig, men nu är jag äntligen klar med allt plugg!

Imorgon ska jag åka till Sälen med mormor, morfar och morfars syster Kerstin. Det ska bli otroligt skönt. Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna koppla av där, men det brukar inte vara några problem. Det är tredje året jag följer med dem nu så jag börjar komma in i det hela. Veckan, eller de fem dygnen kommer mest fyllas med mat. Vi brukar äta otroligt mycket på de här resorna. Det jag mest ser fram emot i matväg är faktiskt inlagd strömming. Jag vet, det är dåligt att äta östersjöströmming men jag äter det nästan bara just den här veckan i sälen.
Det jag annars ser fram emot mest är att hyra snowboard och åka det. Visst, det ska bli jävligt kul att åka skidor igen, men snowboard blir en större utmaning för mig eftersom jag bara brukar åka det cirka en dag om året. AH, va kul det ska bli! Nu är jag taggad!


Chamonix, förra året

Sommarjobb?

Jag sitter här hemma och känner paniken smyga sig på mig. Nej, för en gång skull pratar jag inte om allt jag har att göra i skola. Det här handlar om viktigare saker, om min framtid. För någon timme sedan skickade jag in min första sommarjobbsansökan. Min första! Troligen kommer jag inte skicka in så många fler heller. Jag vet inte riktigt varför jag inte har tagit tag i det hela. Jag antar att det på något plan känns jobbigt att söka jobb. Visserligen har jag ju hela tiden tänkt att jag ska åka till Oslo (eller nu efter lite googlande till London) och jobba efter studenten. Men vem vet vad som händer med mina planer? Det blir ju lite jobbigt om jag måste göra det själv. Visserligen känner jag mig jävligt självständig men hur är det när det kommer till kritan? Är jag redo för studenten? Blir man någonsin redo? 

Är det såhär det är att vara vuxen?

Vecka 10. 

Måndag
*
Filosofiprov 

*Lämna in första utkastet av rapporten, projektarbetet

*Intervju med Malin, Maja och Joline

*Folkemöte
Onsdag 

*Föredrag i Engelska C-kursen
Torsdag 

*Prov i religion

*Seminarium i Samhäll C-kursen
Fredag 

*Prov i miljökunskap

*Prov i internationella relationer

*Skicka in religionsarbetet

*Skicka in arbetet om massmedier, internationella relationer

Vecka 11 - SÄLEN!

Jag vet att jag får skylla mig själv för att jag har så mycket i skolan, men ändå!

RSS 2.0