Sol i Norrköping

Idag har det varit en otroligt fin dag! Jag är ju i Norrköping nu så först var jag och pappa och åt vietnamesisk lunch. Jag beställde wok så det påminde lite om thailändsk mat och det är ju alltid gott!

Vid två mötte jag upp Emma och åt glass i solen. Det var så varmt att jag kunde ta av mig tightsen och vara barbent! Vid fyra mötte jag upp Emelie och satt lite till i solen. Det är så roligt att vara hemma. Det blir lite intensivt eftersom jag måste klämma in alla vänner på så få dagar men jag älskar det! Ikväll ska jag träffa Fani, Julia och hennes pojkvän. Vi ska se på majbrasa och fyrverkerier. Det blir mysigt!

Äpple och morot

Jag kan inte tänka klart idag. Jag har försökt packa men min hjärna hänger inte riktigt med. Jag får bara inse att jag är för gammal för att festa två dagar i rad. Men det är ju svårt att låta bli när det är så kul.

Till frukost gjorde jag en äpple- och morotsjuice så nu mår min kropp lite bättre.

Ledig!

Nu har jag ingen skola på över en vecka. På söndag ska jag åka hem till Norrköping och på fredag nästa vecka åker jag till Göteborg med några fler från dietistprogrammet. Vi ska på en mässa, föreläsning och träffa massa andra dietiststudenter från Uppsala och Göteborg. Det ska bli grymt kul!

Nu tvättar jag men snart ska jag dra till Strömpilen och handla alkohol till ikväll. Det är fest med svenskt tema så jag måste försöka hitta något gult eller blått som jag kan ha på mig.

NNR på tallriken

Nu har jag precis varit hos Lina. Vi håller på att göra en uppgift som heter NNR på tallriken. Vi ska bland annat kolla på McDonalds hamburgare och jämföra dom med hemmagjorda burgare, sen ska vi laga en egen variant. Idag kollade vi hur mycket kalorier och fett McDonalds mat innehåller. Det mest chokerande var nog att en bearnaisedippsås innehåller 200 kalorier. Man blir ju inte direkt sugen på att beställa det någon gång.. Fan vad intressant det här är!

Kostregistrering

Idag hade vi kostdatalaboration. Vi fick använda mitt nya favoritprogram Dietist Net. Där skrev vi upp allt vi ätit och druckit under ett dygn så räknade datorn ut allt möjligt från den informationen. Man kunde bland annat se hur mycket kalorier det var, för hela dagen eller bara för varje måltid. Hur mycket av varje näringsämne osv. Väldigt intressant! Nu har jag tillgång till programmet resten av terminen men jag kommer nog aldrig orka vara så noggrann och väga allt igen. Men det är bra att ha om man vill kolla upp någon särskild måltid lite extra.

Nää dags att sova nu!

Here we go again

På söndag kommer jag hem igen! Vi har ledigt hela nästa vecka så det kändes lika bra att åka hem. Dessutom ska vi åka till Göteborg nästa helg så på fredag kan jag bara hoppa på tåget i Katrineholm istället för att åka tåg hela vägen från Umeå. Smidigt och kul att träffa alla mina söta vänner igen!

Förra året i Göteborg när jag hälsade på Emma!

Gröt med keso

Jag älskar keso och nu har jag kommit på att det är jävligt gott till gröt också. Keso, banan och kanel får havregrynsgröt att smaka som risgrynsgröt!


Nu ska jag på Zumba med Lillemor!

Fredag, lördag, söndag

Jag har haft en jättebra helg. I torsdags var det fest, i fredags var jag seg och igår var jag på middag med några tjejer i klassen. Alla lagade olika maträtter/snacks och tog med. Det var supertrevligt! Vi åt och snackade i timmar.

Idag har jag varit på treasure hunt och sen satt vi i solen och åt glass. Å vad jag älskar solen, svik oss inte igen!

Jag och sis!

Friday I'm in love

Jag vet att det bara är tosdag men jag har världens fredagskänslor idag. Vi är lediga imorgon, det är ganska soligt ute och ikväll är det fest. Först ska jag förfesta med Buddygruppen och sen ska vi ut och där ska jag möta upp några från klassen. Vi är ju ganska dåliga på tentafestandet men idag blir det lite firande i alla fall. Jag älskar långhelger!

Hallon, melon och apelsin

Jag gillar att jag dricker smoothie ur ett whiskyglas!

Näringslära

Idag började vi med Näringslära i skolan. Äntligen ett ämne som känns riktigt relevant för dietistutbildningen! Det är lite det här som vi alla har sett fram emot. Under en dag den här veckan ska vi föra kostdagbok och skriva upp allt vi äter och precis hur mycket det väger. Sen ska vi använda ett dietistprogram på internet för att räkna ut hur mycket kalorier, näringsämnen och vilken sammansättning maten har av fett, kolhydrater och protein.

Egentligen gillar jag inte kalorieräkning eftersom det tar ganska mycket tid och så gillar jag inte hela grejen att "översätta" maten till siffror, men den här uppgiften ser jag fram emot. Jag har aldrig förut försökt räkna fram hur mycket kalorier jag äter på en dag så det ska bli intressant att se.

Sushi på Sagami

Nu är tentan över. Metabolismen gick väldigt bra, det kom verkligen rätt frågor så den är jag nöjd över. Fysiologin gick okej. Några saker var svåra men jag hoppas på ett g. Det är skönt att kunna släppa det nu i alla fall. Efter tentan satt vi lite i solen och snackade medan vi väntade på de andra.

Vid lunch drog jag, Sanne, Maja och Emelie till Sagami och åt sushi. Det var väldigt gott men nästa gång måste jag testa någon av de andra japanska rätterna dom har där. Det känns lite mer spännande. Efteråt gick vi runt på stan och kollade lite och sen var det dags att fika. Det gäller att fira när man väl kan.

Det blev en trevlig eftermiddag, men jag är lite besviken på resten av klassen. Varje gång vi hittar på något är det alltid samma personer som är med. Jag förstår inte riktigt hur de andra kan vara så ointresserade. Det är tråkigt. Jag tror att det beror på att dom har pojkvänner men det borde ju inte stoppa. Visserligen har jag också gjort det misstaget men det är dumt. Vänner är minst lika viktigt.

20.05

Idag hittade våren tillbaks till Umeå. Jag var ute och sprang förut när solen tittade fram. Jag behövde rensa hjärnan och då finns det verkligen inget bättre sätt än att ta på sig skorna och dra ut. 50 minuter sprang jag så jag gissar att det var cirka 8 kilometer. Snart är jag redo för blodomloppet! Dessutom har jag hittat en ganska fin runda att springa, problemet är att det är asfalt nästan hela vägen. Men jag ska försöka hitta till Nydalasjön snart så att jag kan springa där istället.

Nu vill jag bara att klockan ska bli mycket så jag kan gå och lägga mig. Min kropp är trött och min hjärna är extremt trött. Men det känns lite väl tidigt att lägga sig nu..

Tentaplugg

Jag växlar mellan att tycka att det är ganska skönt att sitta hemma och plugga till att tro att jag håller på att bli galen. En sida av mig tycker att det är skönt att lägga sig tidigt, sova ut, ha på mig mjukiskläder och inte sminka mig. Lite som rehab.

Den andra sidan håller på att gå under av rastlöshet. Och ändå gör jag saker. I torsdags var jag hos Sanne med Nathalie och igår tränade vi. Idag har jag bara varit och handlat, det kanske är det. Och i affären kom jag knappt ihåg vad jag skulle köpa. Jag hade tänkt handla ganska mycket men kom bara hem med en påse. Min hjärna står still. Vad tar den in? Vad lär jag mig av att försöka nöta information såhär?

Jag tror tanken på att jag ska skriva provet gör mig såhär. Det är där pressen ligger. Man kan aldrig veta vad det kommer komma för frågor, hur lätt eller svårt det kommer vara. Allt jag kan försöka göra nu är att lära mig så mycket som möjligt och hoppas på att informationen jag lärt mig kommer komma på tentan. Men egentligen, vad spelar det för roll om jag klarar den eller inte? Ingen alls.

Bulgursallad med hummus

Matpauserna är dagens höjdpunkt nu för tiden, och ändå är dom inte så intressanta. Tur att det bara gäller två dagar till.

Frukostgott


Fil med kesella, frön, fiberhavregryn, quinoapuffar, blåbär, melon och gojibär.

Grisdissektion

Nu har vi haft de sista föreläsningarna inför tentan på måndag. På den sista lektionen dissekerade vi en gris. Det var ganska äckligt men häftigt. Vi fick skära i hjärta, lungor, njurar och luftstrupen. Först trodde jag inte att jag skulle vilja skära men när vi började så blev jag ju tvungen att prova. Det var blodigt men inte så farligt. Det var faktiskt intressant att se hur allt ser ut och sitter.

De närmsta dagarna ska jag bara plugga och träna. Jag drar mig för att sätta igång men jag tror att det kommer gå bra. Metabolismen kan jag redan ganska bra så det är mest fysiologin jag behöver plugga på. Tur att det är fult väder i alla fall så att man inte blir sugen på att gå ut. Allt är bara grått och blött!

Emma och jag ♥

The wealthy slaves

Det nya sättet att umgås på? Alla med varsin dator. Fast såhär såg det lyckligtvis inte ut hela påskhelgen. Tur att jag inte tog med min dator i alla fall.

Maja hänger på!

Jag håller på att plugga men kommer aldrig kunna koncentrara mig på riktigt om jag inte berättar att Maja också har bokat resa till Sri Lanka! Vi ska åka samma flyg dit men hon ska åka hem några dagar före mig. Det ska bli så kul!! För några veckor sen sa jag bara "häng med" men trodde aldrig att hon faktiskt skulle göra det. Hon vill också dyka så det kommer bli perfekt!

Umeå

Nu är jag hemma i Umeå igen. Jag har haft det jättebra i Norrköping! Jag har varit med min familj, träffat alla mina vänner, fikat en sådär 100 gånger, sprungit min favoritrunda och ätit en massa god mat.

Nu väntar en jobbig vecka med tentaplugg men det ska nog gå bra. Först behöver jag bara sova ut. Sorry sis men det är skönt att sova själv igen!

SRI LANKA!

Jag satt med Moa förut och kollade lite resor. Tillslut lyckades vi hitta ganska billiga resor till Sri Lanka från Köpenhamn så nu har jag planer för i alla fall en tredjedel av sommarlovet. Jag åker sista juli och kommer hem sista veckan i augusti! Det ska bli jävligt kul att hälsa på Moa och se hur hon bor egentligen. Dessutom verkar det som både Jonis och Sebbe också ska åka dit runt den tiden så det blir en riktig syskonsemester! Jag ska bada, surfa och dyka!!

Påsklov!

Vid tre ska jag och Linnea gå till flygplatsen. Det är fint väder idag och flygplatsen är nära så det är inga problem.

Idag har jag en otroligt glad dag. Jag vaknade utsövd, upptäckte att Fani gjort världens finaste inlägg på facebook och så pratade jag med Jonis som också har åkt hem. Alltså kommer hela familjen utom Sebbe vara hemma och det händer ju inte så ofta. Sen hade jag en jättebra lektion i skolan. Vi satt och disskuterade intressanta grejer och alla var extra glada eftersom det är påsklov nu. Livet är bra!

Yummy!

Eftersom jag åker imorgon blev jag tvungen att rensa lite i kylskåpet så jag slängde in alla grönsaker i ugnen tillsammans med fetaost och det blev sjuk gott! Till det hade jag keso för lite extra protein.

Broccoli, squash, paprika, morot, körsbärstomater och fetaost

Hem hem hem!

Nu har jag bokat sista tågresan hem. Klockan 20.12 kommer jag till stationen, precis lagom till middag? Det ska bli så kul att komma hem! Träffa mamma, pappa, Moa, alla kompisar och slippa snön för ett tag.

Det roliga är att Linnea i min klass är från Västervik och hon ska åka precis samma resa som mig imorgon så vi kommer ha sällskap hela vägen från busshållplatsen här, till Norrköping. Å vad jag längtar! Imorgon den här tiden sitter vi på tåget.

Måndagsmys med Maja

Påskinspirerad


Mango, annanas, banan och apelsin.

Funkis

Igår var jag funktionär på Umeå Open. Det gick bra. Vi var väldigt överbemmanade i entrén så vi hade ganska mycket rast. Totalt sett tror jag att jag bara jobbade cirka 4 timmar av 8. Resten av tiden kunde jag gå och snacka med Maja som också var funktionär, eller se band. Igår såg jag bland annat lite av Glasvegas, Slagsmålsklubben och Maskinen.

Glasvegas

Maskinen
RSS 2.0