Hälsoplan

Eftersom jag har ett jobb där det är mycket olika bakterier och sjukdomar så tänkte jag skriva en Hälsoplan. Helt enkelt några punkter om vad jag behöver göra för att hålla mig så frisk som möjligt.

Dagligen:
  • Dricka smoothie, eller äta mycket frukt.
  • Ta omega-3/Tran tabletter.
  • Ta Acai-Vital (eller något liknande när flaskan har tagit slut)
  • Äta mycket grönt och nyttigt.
Varje vecka:
  • Skölja näsan med saltvatten.
  • Träna 2-3 gånger per vecka.
Varje månad:
  • Byta ut min vattenflaska. I den frodas säkert också en hel del bakterier.

Acai-vital som jag tar nu har jag köpt via Groupon (ett företag som har massa olika erbjudanden på olika produkter eller tjänster). Det är en flaska med vätska som innehåller superbäret Acai. Vätskan ska vara full av antioxidanter, vitaminer, mineraler, kostfiber osv. Alltså det jag bland annat behöver för att hålla mig frisk och må bra.

Att skölja näsan vet jag inte riktigt om det fungerar. Jag har läst att man kan göra det för att hålla sig frisk och må bättre och allt det dära. Och eftersom jag inte kan ta skada av det känns det bättre att göra det än att inte göra det.

Hm, jag tror det är hela listan. Om jag kommer på något mer är det ju bara att jag skriver in det. Hoppas jag får en frisk vår nu!

Torsdag

Hej! Här rullar livet på. Jag jobbar, äter, tränar och sover. Tyvärr har jag blivit täppt i näsan igen vilket inte är kul. Jag bara snorar och snorar.

I tisdags träffade jag Ling. Jag fick se hennes nya lägenhet och så bakade vi kakor med choklad och jordnötter. Dem blev lite brända men goda ändå. Det var kul att träffa Ling i alla fall! Hon får mig alltid på bra humör!

Något annat kul är mars! Äntligen ljusare och kanske lite varmare. Dessutom händer det lite roligare saker i mars. Jag ska bland annat hälsa på Emma i Göteborg och så ska Fani och Julia komma hit. Jag ser fram emot båda sakerna så mycket! Jag behöver hitta på saker nu känner jag. Det var längesedan jag reste och upptäckte nya saker och nu börjar min äventyrsabstinens sätta igång. Jag vill åka överallt!

Karneval!

I fredags gick jag till jobbet utklädd såhär:

Väl på jobbet dansade vi, hade fiskdamm och slog på en pinata!

Behöver jag säga att jag älskar mitt jobb?

Alla hjärtans dagar

Varför begränsa alla hjärtans dag till bara en dag? Jag och Henka har "firat" hela helgen.

Lördag


Söndag


Måndag


Idag

Bilder från i lördags

Jag och Henka började kvällen med att förfesta hemma. Jag blandade drinkar och Henka drack öl.

Efter några timmar drog vi till Blue note bar. Dit kom flera av Henkas jobbarkompisar. Vi satt och snackade, dansade sittande till musiken och hade det trevligt.

Väldigt lyckad kväll!

Mr. Bean

Idag är jag så trött att jag gick hem från gymmet med blåa plastskydd på fötterna! Jag halkade till och med på rumpan för att plasten var så hal och ändå märkte jag ingenting. Hoppas jag gav någon ett extra skratt!

I lördags var vi ute här i Oslo, tyvärr är jag för trött för att skriva om det idag men det kommer. Nu ska jag surfa lite och sen lägga mig. Jag behöver sömn!

Ryktet sprider sig

Något jag tror att jag glömt berätta är att jag och Henka brukar få besök av en katt. Det är en stor röd katt som brukar komma hit och äta tonfisk och sova. Han knackar bara på fönstret och så öppnar vi. Ibland känns katten som en jobbig tonnåring som bara kommer hit för att äta och sova men han blir mer och mer gosig för varje besök.

Här är två bilder från igår!

Så gissa då om jag blev förvånad när jag i morse hörde ett jamande från fönstret, gick dit för att öppna och såg den här katten!Så är det ett sammanträffande eller ska vi dra slutsatsen att den röda katten (som vi kallar Murris) har sagt till den svarta katten att man kan komma hit för att värma sig? Riktigt häftigt! Den svarta katten ligger förövrigt bredvid mig och spinner just nu!

Fredagskos!

Hej! Idag mår jag bra! Det här är den första fredagen på länge som jag är ledig! Dessutom har jag haft en bra dag. Jag började dagen med att gå upp en halvtimme tidigare för att besöka Ling på hennes nya jobb. Hon jobbar på ett Café som ligger i närheten av där vi bor och på vägen till mitt jobb. Hon bjöd på kaffelatte med hjärtmönster och var på hennes vanliga glada och lite vimsiga humör. Det är svårt att inte bli påverkad av hennes skratt!

På jobbet möttes jag av flera kramar och glada barn! På lunchrasten bjöds det på "fredagskos" i form av en chokladkaka och på eftermiddagen såg vi två älgar på granntomten! Som tur var hade jag kameran med mig och lyckades knäppa av lite bilder.

Nu ska jag göra chokladbollar och mysa!

Natalie on speed

Här är det rätt lugnt. Helgerna nu för tiden består av jobb och träning. Det är kul att tjäna extra pengar men det börjar kännas ganska jobbigt att jobba sex dagar per vecka nu. Eller det jobbiga är att inte ha mer än en dag ledigt. Man kan inte slappna av lika bra och är därför inte lika utsövd när arbetsveckan börjar igen. 

Igår träffade jag min gamla jobbarkompis Ling. Vi åt och snackade. Jag åt jättegod sushi! Det var kul att träffas igen. Det blir så tomt här när man inte träffar tjejkompisar regelbundet som hemma. Men nu ska det förhoppningsvis bli lite ändring på det. Jag ska nämligen få låna hennes ugn! Haha, man får faktiskt abstinens efter mat gjord i ugn om man inte har någon hemma.

Idag har jag och Henka vart och tränat. Innan tog vi Kre-Alkalyn (träninspiller) som bland annat ska ge mer energi och fan vilken energi jag hade! Jag gjorde över 200 situps och hade ännu mer energi kvar! Nu väntar jag med spänning på hur magen kommer kännas imorgon.

Nu ska jag hjälpa Henka med maten, kycklingsoppa!
RSS 2.0