Natalie

Jag får dagarna att gå nu med. För bara någon dag sedan, igår när jag tänker efter var jag så rastlös att jag trodde jag skulle spricka. Att vara rastlös/uttråkad är verkligen bland det värsta enligt mig. För att göra något gick jag på stan alldeles själv. Efter några timmar kom Emelie och gjorde mig sällskap. Trots, eller kanske på grund av all rea fick jag ingen lust att handla så mycket. Rean är för mig ganska avskräckande. Jag hittade i alla fall lite nya trosor (inte för att det behövdes), nagellack och smycken. Det känns befriande att jag inte känner ett lika stort köpbehov längre. Äntligen kanske jag kan nöja mig med alla kläder jag redan har.

Igår kväll träffade jag Fani och Disa. Vi sackade och käkade lite mat i Fanis kök så det var mysigt. Idag har jag varit barnvakt. Det gick jättebra. Jag börjar lära känna barnen mer och mer. Det känns roligt. På kvällen gick jag på Harlekinenbio med mamma och pappa. Vi såg på Woody Allens film Vicky Cristina Barcelona. Den var bra, lite små rolig och lite annorlunda. Synd bara att den inte innehöll mer Barcelona, det är ju trots allt en av mina favoritstäder. Efter filmen gick jag på promenad med Timmy. Den blev lite längre en vanligt idag, trots kylan.

Nu ska jag sova, jag ska nämligen vara barnvakt imorgon med. Förresten har jag namnsdag idag. Men sånt håller ju bara människor som Emma och Timmy reda på. Haha, dem kanske är likare än vad man kan tro. Jag visste inte ens själv att jag hade namnsdag förrän Timmy sms:ade.

GOD JUL!

Lite såhär i efterhand..

Julen har varit bra och ganska upptagen. Det känns som jag gjort grejer nästan hela tiden. På morgonen den 25:e åkte jag skridskor med mamma, pappa och deras två kompisar på en liten sjö. Det var mysigt, man får ju inte så många tillfällen till det längre. På kvällen drog jag till Hugo på det obligatoriska festandet och upptäckte sorgligt nog att det aldrig blir riktigt så roligt som man förväntar sig när man går ut. Igår var familjen hos mormor och morfar, där gosade jag med mina små kusinbarn och åt massa mat. Idag har jag varit och ridit med Linn och Emma. Jag lyckades alltså klara årets nyårslöfte. Visst var det lite i sista laget, men det gick.

Nae, jag orkar faktiskt inte skriva mer här för tillfället så istället lägger jag upp lite bilder från julafton så att min syster borta på Bali (eller i Indien?) också kan få lite julkänslor.


Vi köpte en ny pepparkaksform på min beordran så jag blev tvungen att använda den och göra massa pepparkakor.


I år har vi en gaska liten, proportionerlig, söt gran.


Julmaten


Sebbe körde vuxenvarianten och tog en tallrik med kall mat i början. Jag och Jonis ville inte vara sämre så vi härmade honom.


Mamma, och Jonis som ser ut som vanligt även efter Cuba.


Tomten kom, men jag missade henne som vanligt..

Varsågod Sis, det här var typ de bästa bilderna, ha det underbart i Indien nu!

Söndag

Idag är det äntligen sista dagen på denna detoxvecka. Som jag har väntat och längtat. Hela veckan har jag gått och drömt om lax, bröd, pasta, potatis, choklad, ris osv.. Jag funderar på att vara vaken till klockan 12 så jag kan börja äta sånna grejer direkt. Vi får se om jag orkar. Jag är så trött på sallader, böner och regler om vad jag får äta. Till kvällsmat funderar jag på att bara äta frukter, det är det enda jag inte tröttnat på. Hela detoxgrejen känns tyvärr ganska onödig för mig eftersom jag inte märkt någon skillnad alls. Jag äter ju hälsosamt i vanliga fall med så jag var väl inte i så stort behov av den här detoxen, vilket jag borde vara väldigt glad över i för sig..

Idag har jag varit i Abborreberg och sprungit. Jag sprang cirka 6 kilometer den här gången. Det var iskallt ute, frost på marken men solen lös. Annars har jag bara läst idag. Jag har börjat på en ny bok på lite mer än femhundra sidor, som jag tänkte läsa klart det här lovet. Men nu ska jag göra någonting annat. Ha det bra!

Jullov!

Nu har jag äntligen jullov! Det känns underbart skönt att jag har flera sovmorgonar framför mig. Snart kommer jag även kunna börja njuta av jullovet på det bästa sättet, med massa julgodis! Nu är det bara imorgon kvar på detoxen. Jag har tyvärr inte märkt någon skillnad, men förhoppningsvis har det blivit skillnad utan att jag märkt det. Det känns kul att jag inte är sockerberoende i alla fall för om jag hade varit det hade jag ju säkert märkt skillnad.

Igår var jag med Emelie, Cricke, Disa, Fani, Julia med fler på Otten. På grund av detoxen var jag helt nykter. Jag drack inte en enda droppe. Det var väldigt kul trots det. Jag dansade massor! Emelie och Cricke sov över här igen, men den här gången kom vi hem cirka 4.

Imorse var jag på stan med mamma och köpte nya gympaskor (jag har kommit på att jag verkligen behöver ett par  inneskor och ett par ytterskor) och en skidhjälm. Båda grejerna var ganska rosa. Jag ska få det i julklapp av mamma och pappa. Från början kom jag verkligen inte på vad jag önskade mig, men sen är vi kom på att jag kunde följa med på stan och testa grejerna och så var det lätt att hitta julklappar. Jag är supernöjd över sakerna, två grejer jag verkligen har behov av. Nu slipper jag hyra äckliga, gamla skidhjälmar och kan träna ute och inne när jag vill.

Nu ska jag se på Forgetting Sarah Marshall med Sebbe. Han och Agnes har förresten bokat en resa till Japan nu för att åka skidor där. Dessutom kommer Jonis hem snart. Jul, härliga jul! Synd bara att Moa inte kommer hem i år. Vi är så vana vid att ha henne här på julen men nu blir det till att fixa allt julgodis utan henne.

Hemmafru

Idag har jag haft en lektion, städat, tvättat, lagat mat och passat barn. Inte konstigt att jag är trött.

Detoxen går bra, det känns bara inte riktigt lika kul att lägga upp massa bilder på sallader längre..

Dagens detox mat

Det blir mycket mat den här veckan, men det beror som sagt på detoxen..

Idag började jag med att göra en smoothie till frukost. Den blev extremt lyckad med tanke på att jag inte brukar göra smoothies. De enda ingredienserna jag hade i var en halv banan, en apelsin och lite hallon.


Till lunch gjorde jag sallad. Enligt metoden jag kör får man äta vissa grejer i en viss mängd. Det finns en lista med bra livsmedel, livsmedel man bara får äta max 2 dl per dag av och grejer man ska undvika helt. Fetaost är med på max 2 dl per dag listan så idag har jag kombinerat fetaost med massa olika grönsaker.




Till middag gjorde jag ugnstekta grönsaker med fetaost. Båda rätterna blev väldigt lyckade. Visserligen är jag van vid att göra sån här mat men det känns kul att det går att få det gott utan salt, mycket olja och vinäger. Fetaosten var till stor hjälp.

Annars idag.. Jag träffade Emelie efter skolan. Vi fikade (jag drack vatten) och så tränade vi medelFriskis. Det var kul! Nu ska jag sova, det är tydligen extra bra med mycket sömn när man detoxar.

Yoga, ansiktsbehandling och detox

Dagen började med att jag gjorde fruktsallad till frukost på grund av min och Agnes detoxvecka som startat idag. Det är tänkt att vi ska göra någon slags GI-detox, vilket innebär att vi tillexempel inte får äta några komjölksprodukter, djur, ägg, vete, socker och självklart inte får dricka någon alkohol eller kaffe. De största skillnaderna från min vanliga kost kommer alltså vara att jag inte äter fisk, ägg, veteprodukter, socker eller komjölksprodukter. Jag gör den här detoxen på grund av att jag alltid har velat testa att detoxa. Jag är ju väldigt intresserad av mat så därför ser jag det här som ett roligt experiment. Jag undrar verkligen om jag kommer att märka någon skillnad på endast en vecka. 

Idag på Yoga och Meditationen gjorde vi ett skrattpass, vilket var en perfekt början på denna vecka. På skrattpasset fick vi bland annat skratta rakt ut utan anledning, skrika så högt vi kunde i våra händer, klappa händerna till musik och slå på våra bröst för att få ut aggressioner. Det var väldigt roligt! Jag gillar annorlunda grejer.. 

Efter skolan gick jag och Agnes på ansiktsbehandling. Det var kul! Först var det så skönt att jag tror jag slumrade till, sedan gjorde det fruktansvärt ont (vid portömningen), efter det lite stickande och så var det skönt med förstås. Förhoppningsvis hjälpte det bra och fungerade som en riktig rengörning av mitt ansikte. Det känns bra så här i efterhand så ansiktsbehandling är något jag skulle kunna slösa egna pengar på, inte så ofta i för sig men någon gång ibland.  

Här är lite av maten jag ätit idag;

Fruktsallad med rostade sesamfrön


Sallad med kidneybönor och broccoli


Till kvällsmat gjorde jag en soppa på bland annat purjolök, linser och broccoli. Tyvärr blev den ful och inte särskilt god. Jag har lärt mig att det är svårt att få soppa utan salt eller buljongtärning god, så det ska jag nog inte försöka göra något mer den här veckan. Salt ska vi nämligen försöka undvika så mycket som möjligt under detoxen.

Nä, nu ska jag plugga det sista innan jullovet.. Ha det bra!

Lördag och Söndag

Både igår och idag har jag och Emma gått på stan. Emma ringde och väckte mig, Cricke och Emelie i lördags och kom sedan hit och åt lite frukost med oss. På stan igår träffade vi Natalie med så det blev en ganska lång fika efter lite julklappsshopping.

Idag gick vi på stan och shoppade massa till oss själva. När det bara var 20 minuter kvar till stängningsdags märkte vi att Vila hade utförsäljning så vi roffade snabbt åt oss massa kläder för provning. Det hela slutade med att jag kom ut ur affären cirka fem minuter efter stängning, med en helt ny garderobsuppsättning! På de 25 minuterarna som gick hann jag plocka på mig; ett par tajts, ett par chinos, strumpbyxor, linne och en klänning. Allt sammanlagt blev bara 370 spänn! Så här i efterhand har jag räknat ut att jag sparade cirka 500 kronor på det hela. Trots att det var mer eller mindre impulsköp är jag väldigt nöjd med varje klädesplagg. 

Jag och Emma bytte förresten julklappar med. Innan hade vi bestäm att vi bara skulle köpa julklappar för cirka femtio kronor men båda köpte för betydligt mer än så. Emma fick (en liten) parfym av mig och jag fick fina underkläder av henne. Tack! Efter shoppandet fikade vi lite tills Emmas buss kom. 


Nu på kvällen har jag tränat. Trots att jag tränat tre gånger den här veckan + yogat två gånger tycker jag det känns som jag tränat lite. Jag blev lite orolig när den tanken slog mig, men det är inget att oroa mig för. Jag tror det är så att jag glömmer bort att jag tränar eftersom jag nästan aldrig får träningsverk och därför känns det som jag tränar för lite. Aja, så länge det bara är en känsla som jag inte gör något åt skadar det ingen. Nu ska jag sova snart. Imorgon ska nämligen jag och Agnes börja en Detoxvecka och gå på ansiktsbehandling så då måste vi vara utsövda.

Bilder från i fredags

Fredagskvällen började med middag hos två av Emelies vänner från Klubb Republik. De hade en avslutningsmiddag samt "hej då fest" eftersom de skulle flytta tillbaka till Stockholm. Där bjöds det på vegetariskgryta med ris och chips, grönsaker och dipp till efterrätt. Vid halv 11 tiden drog jag och Emelie till Hugo där vi mötte Cricke, Emma och Natalie. Emma drog tyvärr hem tidigt.. Jag gick in på Otten med (vilket var ganska onödigt eftersom jag ändå var på Hugo hela kvällen efter 12). På Hugo träffade jag lite fler folk och dansade. Det var väldigt kul! Vid stängningsdags drog jag, Emelie och Cricke tillbaks till Klubb Republikfesten där vi sedan stannade jävligt länge. Vi kom hem till mig igen cirka halv 7 på morgonen. Emelie och Cricke sov över här. Trots två lediga rum envisades dem med att sova i mitt rum så vi alla delade på min lilla säng.. Tills Cricke lämnade den av någon anledning och sedan inte fick komma tillbaks. Jag trodde han drog hem men när jag vaknade på morgonen (efter att jag gått på toa) såg jag han sittandes/halvsovande(?) i min fåtölj.  



Jag försöker fånga Emelie och julstämningen på bild på väg till förfesten


Emelie på förfesten


Jag (upplyst av blixt), någon jag glömt namnet på och Johanna som höll i festen.


Emelie och jag som tärnor.


Emelie och Cricke på Hugo


Cricke och jag efter lite för mycket dricka för min del. (Jag ser mest creepy ut).






 

Luciavaka

Idag var jag bara i skolan i cirka femton minuter. På jympan fick vi reda på lite information om våra egna lektioner och miljökunskapen var inställd för dem som redan gjort provet. Efter att jag cyklat fram och tillbaka i snöblasket och blivit rejält kall om fötterna somnade jag om i min säng. Sen jag vaknade vid tolv har jag fixat mat, ätit och handlat ännu en julklapp. Även om den var lite misslyckad börjar jag känna julklappsflytet.

Nu måste jag fixa mig fort för vid fem ska jag möta Emelie på stan och eventuellt följa med på middag eller så blir det förfest innan Hugos luciavaka.


Ha det kul ikväll!

Vart på stan..

Idag har jag gjort flera "första gången" saker. Efter skolan gick jag en sväng på stan. Där bokade jag bland annat in en tid för ansiktsbehandling och köpte min första julklapp för i år. Den gick till, trumvirvel Emma. Det var lätt, jag har vetat i flera månader vad jag ska ge henne. Efter det gick jag till EGO där det är 40% rea på allt. Jag köpte därför mitt första klädesplagg därifrån. Jag köpte en knallrosa, stor tröja som jag ska använda som klänning. Det nya i det var att tröjan var extremt rosa. Jag har inte haft ett så rosa klädesplagg på cirka tio år, då jag hade ett par knallrosa byxor. Jag skulle kunna säga att det är en arbetsskada på grund av att barnen jag vaktar ofta har rosa kläder, men å andra sidan har jag bara träffat barnen tre gånger än så länge..


Jag och Lovisa gör (som jag tidigare har nämnt) ett projektarbete om hur miljövänlig skolan är. Nu har vi lagt upp en undersökning på De Geers hemsida och redan är det ett tjugotal personer som har svarat. Jag får alla svaren till min mail så nu har jag suttit och läst alla. Jag blir kär i flera stycken svar, synd att man inte vet vilka personerna som svarar är... På en fråga ska man berätta vad man själv gör för att bli mer miljövänlig och en del som svarar på den frågan har jag till och med lust att gifta mig med..  

Massage

Jämt när jag hör eller skrivet ordet massage tänker jag på stranden i Barcelona. Precis som på många andra stränder brukar det gå runt kvinnor där och skrika "massahe, massahe". Minnen, underbara minnen.. Alltså stranden och Barcelona, inte det att kvinnorna måste gå runt på stranden och ge turister massage för att tjäna ihop lite pengar.

Först fick jag klä av mig alla kläder utom trosorna och lägga mig på en bänk. Därefter började en 21 årig tjej (det kändes lite konstigt att vi nästan var lika gamla) massera mig. Först började hon med benen, sen magen och tillsist ryggen. Massagen var väldigt skön. Jag tvivlar dock på att jag kommer betala 350 spänn själv för att gå på det. Eller jag kommer nog inte göra det förrän jag har ett vanligt jobb. Det var i alla fall en upplevelse jag länge velat testa och jag ångrar verkligen inte att jag gjorde det. Hela upplevelsen var väldigt avslappnande och kroppen känns skön nu efteråt. Ryggmassagen var det bästa för det kändes verkligen som jag behövde det. 

Jag älskar vardagslyx.

Om mindre än två timmar..

..Ska jag använda presentkortet på Törnrosa som jag fick av Sebbe och Agnes och gå på helkroppsmassage. Jävligt spännande måste jag säga. Jag har aldrig gått på massage förut, men jag förväntar mig att det ska göra underverk.

Athena

Idag efter skolan tränade jag Medeljympa. Det var roligt. Det känns som jag tagit ett litet träningsuppehåll (även fast jag tränat minst en gång i veckan), så det kändes skönt att "börja igen".  Efter träningen duschade jag på Friskis så jag passade på att basta med. Det var skönt, jag tror jag ska börja göra det till en liten tradition nu när jag inte kan vara utomlands.

Vid sex träffade jag Fani. Vi pratade först en stund och drog sedan till Athena för mat. Där käkade vi, tillsamans med Julia en massa gott. Jag åt aubergine med fetaost, vitlök och tomat + en massa tzatsiki och andra röror. Till efterrätt blev det smarrig panacotta. Jag fick dessutom födelsedagspresenter i form av strumpbyxor och knästrumpor av Fani. Dem var jättefina. Hela dagen idag har varit extremt bra! 

Tack Fäni!

Helgen

Helgen blev rolig och passerade väldigt fort trots att jag bara låg hemma och pillade mig i naveln hela lördagen. Jag orkar inte berätta så mycket med ord så istället lägger jag upp bilder från i fredags. 


Kvällen började med att jag och Emma larvade oss innan de andra kom..






Strax efter klockan 8 började fler folk droppa in.


Jag, Disa, Julia och Fani


Jag och Malin


Emelie



Melody som tyvärr var sjuk


Disa och Fani


Isak


Viktor, Cricke, Timmy, Mello och Fille


Alla.. typ..


...De andra


Den bästa bilden!


Fani, Disa och jag


Jag och Emma


Det obligatoriska "dansandet" (hoppande till musik)


Isak, jag och Fani på Otten


Disa, jag och Fani


Jag råkade vara med i en "snuskshottävling", eller vad dem kallade det. Malin, Cricke m.fl pekade på mig när killen med micken frågade efter tävlande. Från början trodde jag det var vanliga shots men jag kände snabbt att det var helt andra grejer...  



Direkt efteråt. Lite senare fick jag reda på att jag precis shotat bland annat ägg och tabasco. Den brännande känslan i munnen fick jag som bevis.


Malin och Sofia

Vi drog lite innan stängningsdags. Efter ett alldeles för långt besök på mcDonalds följde Emelie och Cricke mig hem och så åt vi ostmackor i köket.

Det blev som sagt en rolig kväll trots att det inte var så mycket folk ute.

UTGÅNG!

Ikväll blir det äntligen utgång! Jag känner mig lite trött för tillfället men jag hoppas på att det ska försvinna. Snart ska jag dra till stan för sminkning, efter det blir det förfest och sen Otten och Hugo. Hoppas det blir roligt. Nej förresten, det blir roligt!
Ha det bra ikväll!

Shoppat

Idag har jag varit på stan med Disa, Fani och Julia i flera timmar. Jag försökte hitta en klänning till imorgon men hittade ingen passande så det blev en kjol, ett linne och ett par strumpbyxor istället. På vägen hem köpte jag lite chips och läsk. Imorgon blir det förfest och sen utgång! Som jag har väntat och längtat! Jag hoppas verkligen det blir roligt. Innan förfesten ska jag till Make up store och bli sminkad med. Morgondagen ser jag verkligen fram emot. Men innan dess måste jag städa och plugga lite.

Ha det bra!

Barnvakt

Idag efter skolan har jag varit barnvakt. Det gick jättebra förutom en liten stund när ettåringen började gråta. Det är ett roligt jobb att ta hand om ungar. Vid ett tillfälle lekte vi kurragömma. Kruxet var bara det att treåringen talade om för mig vart jag skulle gömma mig när hon räknade och så talade hon om för mig vart hon skulle gömma sig när jag räknade. Det blev alltså inte så mycket gömmande.

Igår fick vi reda på resultaten på nationella provet i svenska, den skriftliga delen. Alla lärare som rättade var väldigt hårda. Jag fick bara G+ på mitt reportage. Allteftersom fler och fler fick reda på resultaten tyckte jag dock att mitt blev bättre och bättre. Det var nämligen ingen i hela min klass som fick MVG och det var bara tre som fick VG. Jag ska i alla fall få VG i betyg. Visst känns det lite tråkigt att bara få VG i svenska B men jag har vant mig vid tanken nu.

Snart ska jag till Fani men först ska jag käka lite. Ha det bra!

Jag fyller 18 år!!

Äntligen har denna stora dag kommit. Nu är jag myndig! Frågan är bara om jag inte har lite för höga förväntningar. Det känns som hela mitt liv kommer bli bättre och framförallt roligare nu.

Dagen har varit jättebra. Tyvärr orkar jag inte sammanfatta den så mycket på grund av att Emma kört slut på mig. Vi har tränat (massa olika saker), badat, bastat och käkat. Efter flera olika träningspass gick vi hem till Timmy med. Där överraskade dem mig med en tavla jag funderade att köpa på loppisen förra veckan. Jag blev helt paff, jag trodde jag sett tavlan för sista gången. TACK FÖR ALLT!

Nu ska jag sova snart, jag har en hel del sömn att ta igen. Ha det underbart!
RSS 2.0