Party, party

Tjabba! Nu är det kväll igen. Som vanligt så var det en lektion inställd idag i skolan så dagen har gått ganska fort. Varje vecka är det minst en lektion som är inställd. Den här veckan har det vart tre plus hela dagen igår då vi inte var i skolan. Men det är ju bara skönt för mig i och för sig. Ah nu ringde Emelie och sa att jag skulle springa ut till bilen! Ah hon sa kvart i 8 till mig. Typiskt nu måste jag ta bussen. Ska iväg på fest nämligen. Måste dra ska ta bussen snart och jag måste fixa mig lite. Ha det så bra!

Studieresa : )

Hej, nu är det redan torsdag igen, och snart är den här dagen med slut. Snacka om att tiden går fort. Jag pluggade faktiskt lite nyss. Skrev nästan en hel sida på historia arbetet. Förhoppningsvis hinner jag plugga lite mer, senare i kväll med. Just det igår fick vi tillbaks våra naturprov och jag blev jätteglad. Jag fick 42 ½ poäng av 43! Jag vet inte om jag någonsin har fått så bra resultat på ett prov förut. Jag har i alla fall aldrig fått det på något naturprov innan. 

Idag var vi i Linköping med skolan. Hm jag kommer inte ihåg vad stället heter men först var det en som experimenterade lite och pratade om människokroppen. Sen fick vi gå runt och kolla lite själva. På eftermiddagen var vi på Linköpings universitet och fick bland annat se små robbothundar, och så fick vi göra och höra några andra ointressanta grejer. Det handlade mycket om teknik och jag gillar inte det särskilt mycket så det var ganska tråkigt. 

Sebbe har förresten fixat vår dator så nu är den äntligen lite snabbare. Yes. Nu ska jag gå och laga linsröra med ris. Ha det bra!   

Träning och plugg

Hejsan! Provet gick faktiskt ganska bra. Jag hoppas jag får VG i alla fall annars blir jag sur :P På gympan idag var vi på friskis och körde skivstångspass. Det var kul. Jag överraskade faktiskt mig själv, jag trodde att jag hade skitsvaga armar men det visade sig att jag bara har svaga armar. Hehe, nej men jag trodde jag skulle vara svagare. Jaja, efter skolan har jag försökt plugga lite, vilket verkligen inte går bra. Imorgon måste jag skriva typ tre sidor på historiaarbetet och det kommer jag säkert inte orka så det kommer ju gå skit. Men jag ska i alla fall försöka. Jag måste ju göra det. Nu ska jag plugga lite vegetarisk matlagning och sen sova. Imorgon har jag lite sovmorgon för engelskan är inställd. Det ska bli så skönt! God Natt!

Tisdag - håltimme

Jag är hemma och har håltimme nu igen. Igår blev inte mycket gjort som jag tänkte göra. Jag segade mest och så träffade jag Emelie och gick på stan. Jag köpte strumpbyxor och en grej till håret som skyddar mot värme från platttången. Den var faktiskt bra för mitt hår är lent och glänsande idag. Men väldigt platt, och jag gillar mer volym egentligen. Jag ska ha samhällsprov idag men jag orkar inte plugga just nu. Mår fortfarande inte så bra, känner mig lite nere. Jaja det går över, ha en bra dag!  

Latmask

Jag är lat. Jag borde plugga, städa mitt rum, rensa garderoben m.m men jag känner verkligen inte för det. Nu loggade visserligen Mirri ut som jag snackade med på msn så nu kanske det blir lite lättare att sätta igång. Jag måste skriva fyra sidor om Kinas historia under 1900-talet och så måste jag plugga till ett samhällsprov jag har imorgon. Ah va jobbigt!

Just det, är det någon som har förslag på vad man kan önska sig i födelsedagspresent/julklapp?
 I mitt huvud är det nästan helt tomt.

Crazy

Jag har inte orkat skriva på ett tag nu för jag har inte mått så bra. Det har hänt endel tråkiga saker, men nu känns det lite bättre.

Det har i alla fall hänt endel roliga och underliga grejer den här veckan.

I måndags var jag på möte för frankrikeresan! Jag ska åka på ett utbyte till Frankrike med skolan för andra året i rad. Varje år får tvåorna som läser steg 4 i franska chansen att åka till Rennes i Frankrike. Det är cirka tio-tolv elever som deltar i utbytet. Som tur är (för mig) så brukar inte äns tio elever vilja åka från tvåan så förra året lottade vi och jag fick åka med som extra person från ettan. Det betyder att jag egentligen inte skulle få åka med det här året men inte äns tio elever från tvåan ville åka det här året heller så därför fick jag följa med igen, och så några ettor. Det ska i alla fall bli jättekul. Det var spännande och intressant förra gången vi åkte. Det var roligt att lära sig lite om hur det är att bo i Frankrike och nu får jag chansen att lära mig ännu mer! Det enda som känns lite jobbigt är att vi ska åka till precis samma ställe och skola så jag kommer troligtvis träffa några av de från Frankrike som var med förra året. Det känns lite jobbigt för jag har inte snackat med han jag bytte med på ett år snart. Hehe jaja det löser sig, dessutom är det han som får skämmas mest för jag skrev det sista mailet :P 

I fredags var jag med Sandra och Emma, två av mina bästa kompisar. Vi spelade kort, gick promenad och sen skulle Emma visa en kille i skolkatalogen. Vi bläddrade förbi några sidor och Sandra pekade på en kille och sa att han var hennes farbror. Hon berättade väldigt lite om han och jag kollade och förstod att jag med var släkt med han! (Jag har hört farfar säga nått om han.) Vilken chok vi fick, alla tre. Med hjälp av mamma och pappa kom vi fram till att jag var syssling med Sandras pappa och att Sandra alltså är mitt sysslingbarn! Jag vet att det inte är så nära släkt men tänk er själva att ni har en nära kompis som ni efter några år för reda på (av en slump) att ni är släkt med! Hehe det tog ett tag att fatta det.

 
Sandra (mitt syssling barn), Emma och Jag.
Bilderna är snart två år gamla! Fan va tiden går.


I lördags var jag med Emma igen. Vi gick på loppis och vid ett bord hittade vi en ful/häftig/sur träindian. Efter många sugande blickar fick vi han/hon av ägaren! Det blev lite svårt för oss att bestämma könet (det ser helt klart ut som en kille, men han/hon har bröst). Däremot kom jag på namnet Pongo efter någon sekund. 

 
                                

Kan ni se skräcken i mina ögon?     Jag, Pongo och Emma

Ha en trevlig kväll!

En dag på stan

Idag var jag på stan med Emma, Sandra och Jenny. Det var kul, vi alla letade efter vinterskor. Jag köpte först ett par röda stövlar (som är kalla och läcker in). Jag har dem nämligen i svart med, men de var på rea så de kostade bara 150 spänn. Sen åt vi och efter det åkte vi till maxi för att kolla i fler skoaffärer där. Vi gick till skopunkten och där hittade faktiskt vi alla skor som vi gillade. Vi köpte ta tre betala för två + ett par till och tjänade sammanlagt 400 spänn :) Jag är inte säker på att jag gillar de jag köpte så mycket men de är varma (fodrade) och läcker förhoppningsvis inte in. Sen gick vi till H&M där jag och Emma hittade mösser på rea så vi köpte likadana fast olika färger. Efter stan åkte Snadra och Jenny hem till sig men jag och Emma gick hem till mig. Vi ringde Timmy med så vi träffades och snackade minnen.

Det var som vanligt kul att träffa dem igen. Jag älskar Sandras och Emmas humor. Men jag känner mig ändå lite deppig.. Nu tror jag att jag ska kolla på Sex and the city och äta popcorn, men jag är inte säker. Ha det så bra!

Slut med psykologin

Ah, förresten glömde jag berätta att jag hade min sista psykologi A lektion igår. Det känns lite sorgligt, för jag gillade de lektionerna. Men jag fick bra betyg :)

Min vecka

Hej! Jag har haft det fullt upp hela veckan, eller brist på fantasi kanske... Jag har i alla fall pluggat hårt för gympaarbetet, tyvärr blev jag inte så nöjd över det ändå för jag kunde inte skriva så mycket jag ville på grund av att man bara fick ha max fem sidor. Skolan har annars vart lätt för vi har vart på konsert, lärare har vart borta och vi har haft halvfriluftsdag så det är massa lektioner som har försvunnit. På halvfriluftsdagen valde jag F&S pass, det var kul. Jag funderar på att köpa gympakort där nästa gång. 

Idag ska jag träffa Emma och Sandra, det ska bli jättekul. Ska nog gå och ringa snart så jag vet när. Ha det så bra så länge! 

Min konstiga dröm

Idag hände det en jävla konstig grej, enligt mig. Inatt drömde jag om ormar som var i en sjö eller i havet. Jag och några släktingar badade i vattnet från en brygga eller från ett båthus, (minnena är lite suddiga). Jag kommer ihåg att min moster dök efter en orm och fångade den i handen på nått sätt och drog med den upp på bryggan. Hon var som en fisk i vattnet. Vi andra badade normalt och jag var rädd för ormarna men vattnet var ganska svart så det var svårt att se vart de var. I alla fall ormen var på bryggan och sen tror jag att hon släppte tillbaks den till vattnet igen. Jag drömde om femhundralappar med men jag vet inte riktigt hur.. Aja till det konstigaste, i dag i skolan på samhällen såg vi på en film som handlade om globaliseringen. Det var ett repotage från Indien där de pratade om fabrikernas utsläpp. De filmade en sjö och i sjön låg det en död orm som de filmade ganska noga. Häftigt va? Det var precis det jag drömt om bara några timmar innan. Och jag brukar aldrig annars drömma om ormar så därför är det extra häftigt.

Femhundralapparna drömde jag nog om för att jag köpt ett par stövlar som jag nästan är säker på att jag ska lämna tillbaka för att de inte känns som mig. Men jag kommer inte bli rik för det för jag ska ändå köpa ett par andra skor istället. Igår kväll funderade jag i alla fall på om jag skulle behålla skorna eller inte. Men det andra i drömmen är oförklarligt. Vad tror ni det betyder?

Idag har jag annars bara tagit det lugnt, jag är verkligen lat just nu. Ajust det min cykel har fått punktering igen så jag har gått endel idag. Ah jag hatar punktering! Nu ska jag försöka plugga, eller kanske läsa lite. God Natt!  

Så mörkt

Det är fredags eftermiddag nu men det känns typ som om klockan är tio på kvällen på grund av att det är så sjukt mörkt. Idag fick jag reda på resultatet från matteprovet och ett biologiarbete. Jag fick VG på båda två. Jag blev jätteglad för matten för det är ju så himla svårt. Jag hade redovisning på psykologin med och det gick väl ganska bra. Det är så svårt att komma ihåg allt man ska säga ibland så då brukar det bli lite rörigt.

Nu sitter jag och väntar på att Orlando ska träna klart. Själv har jag en vilodag idag. Min kropp har träningsverk efter situps och konstigt nog i armarna :S Jag brukar annars inte få träningsverk så mycket längre bara när jag hoppar hopprep och gör situps. Ikväll ska jag antingen vara hemma hos O och göra något, eller så ska vi vara hemma och baka pizza med min familj, (fast det vet han inte om än). Vi får i alla fall se hur det blir. Ha det bra! 

Äntligen torsdag!

Hej, Igår hade jag en sån där typiskt dålig dag. I alla fall hälften av den. Tillexempel blev jag dyngsur när jag cyklade fram och tillbaka i snö/regnet. Mina skor läckte in skitmycket, sådär så att man går och klaffsar i vatten, och mina fötter var blöta i över två timmar (tills jag kom hem). Annars var jag mest allmänt seg, trött, hade otur och så. Men sen efter skolan träffade jag Orlando och han värmde mig och gjorde mig glad igen. Vid fem drog vi till gymmet och jag körde stepp som även det gjorde mig på bättre humör.

Idag hade jag först psykologi. Det är jätteintressant nu för vi håller på att redovisa vad vi arbetat med och sen pratar vi i helklass om de olika grejerna. Efter psykologin skulle jag cykla till min skola, men så blev det inte. När jag skulle gå ner för en trappa med cykeln brevid började jag och cykeln glida iväg (på grund av isen) så cykeln råkade på nått sätt rispa upp ett stort hål i mina byxor! Otur, igen. Jag blev i alla fall tvungen att cykla hem och byta byxor. Nu har jag bestämt att jag måste köpa både nya svarta byxor och nya skor den här månaden.

Efter skolan idag träffade jag O, men inte så länge för vid fem gick vi för jag skulle träna yoga. Emelie följde med den här gången så jag slapp att vara där själv. Nu ska jag sova för imorgon är det fredag och då vill jag vara pigg på kvällen. Dessutom ska jag ha redovisning om mitt psykologiarbete som handlar om mytomaner. 

Ha en bra kväll och sov gott! 

Tisdag

Hehe jag höll på att skriva måndag istället för tisdag som överskrift. Jag är verkligen lite virrig just nu. Idag var det en lång dag i skolan, fast i mitten hade jag tre timmars hål. På biologin som jag hade efter håltimmen fick vi ett oförberett prov! Ah jag har aldrig fått det förut, i något ämne (vad jag kommer ihåg). Det var läskigt men jag tror det gick ganska bra i alla fall. På gympan körde vi volleyboll, men det var typ bara tio minuter av lektionen som vi körde seriöst. :) Det var kul i alla fall.

Efter skolan har jag bara tagit det lugnt och gjort ingenting. Seriöst, nu när jag tänker på vad jag gjort och försöker komma på nått så kan jag bara komma på att jag ätit. Aja jag ska gå och lägga mig snart, för jag är trött. God Natt

Kläderna från Stockholm

Hej, jag tänkte visa lite av de kläderna och grejerna jag köpte i Stockholm. Så här kommer de.


                   

            
  • Den vita t-shirten kommer från Monki och kostade 100 kronor.
  • Den gråa t-shirten är från H&M och kostade bara 79,50 kronor. (jag älskar vanliga t-shirtar)
  • Jackan är från Bik Bok och var på rea så den kostade bara 149 kronor! Egentligen behöver jag verkligen inte fler vinterjackor men jag kunde inte låta bli när den var så billig. Från början kostade den mellan 500 och 600 kronor tror jag.
  • De två halsbanden på fjärde bilden är från en butik i gammlastan. De var också på rea så jag fick båda för cirka 70 spänn. Nagellacket kommer från Pashion Cosmetics och är från märket wet n wild. Men det kan jag inte rekomendera för det är inte så mörkt lila som det ser ut att vara på bilden och så försvinner det jättefort. Det kostade i alla fall 39 kronor, så det var inte så dyrt.
  • Koftan är från Monki och kostade 250 kronor.
  • Den sista, lite tråkiga tröjan är från H&M och kostade cirka 200 kronor.

Jag köpte fler grejer som byxor och trosor och sånt men jag orkade inte ta kort på det. Ha en trevlig kväll!

Aerobic

Hej, idag har jag haft det bra. Först hade jag sovmorgon till 11 och sen hade jag bara två ganska lätta lektioner i skolan. Efteråt följde jag med mamma och pappa och handlade. Nu har jag precis vart och tränat med. Idag blev det aerobic. Det var kul men det var svårt (som vanligt) att hänga med i alla rörelser. Och så tycker jag faktiskt inte att det var så jobbigt, jag menar jag är inte så trött nu efteråt. Men det var skönt och kul att träna nu igen. Det var ju ett tag sen på grund av mycket plugg, nackspärr och att jag varit bortrest. Men den här veckan har jag inte så mycket att göra i skolan så nu blir det nya tag :)  

Halloweenfest

Nu är lovet snart slut. Jag tycker det har gått skitfort, men det brukar ju alla lov göra. Igår var jag först på en halloweenfest. Det var en kompis till Orlandos kompis som hade den. Så vi var där, Os kompis Maikel och min gamla klasskompis Mello och gamla paralellklasskompis Helene. Sen var det ju flera andra där med men dom kände jag inte. Efter ett tag blev Mello och Helene utkastade på grund av en väldigt svartsjuk tjej, så vi alla drog därifrån. Vi gick till en annan fest som var för en tjej, A som fyllt år. Det var kul där, vi fick smörgåstårta :) Hehe. Det var roligt att träffa Mello och Helene med för det blir tyvärr inte så ofta nu för tiden.

Jag sov hos Orlando efter festen och idag har vi storstädat, men endå tagit det ganska lugnt. Det var i alla fall kul det med. Ah, det känns jobbigt att börja skolan imorgon igen, men som tur är har jag en ganska lång sovmorgon. Nu ska jag städa mitt rum. Det är så dammigt, och så måste jag hänga in mina nya kläder i garderoben och så.
Ha det bra! 

Strömavbrott

N - Varför släkte du lampan för?
O - Jag har inte släkt lampan, varför har du släkt lampan?
O - Allt är svart, jag tror att det är strömavbrott.

Jaa, det var ungefär så det gick till. När vi precis satt på oss kläderna och var påväg ut från Orlando sa det schwoop, och allt blev mörkt. Jag hade cykeln med mig men efter att vi kollat ut genom fönstret och konstaterat att hela området var svart bestämde vi att det nog var bäst för mig att ta bussen. Klockan var ju halv 11 och alltså kolsvart. Jag tyckte det kändes läskigt att det var så mörkt, så fort det slocknade kändes det som en annan stämning. På bussen kändes det nästan ännu mer kusligt när vi åkte förbi en kyrkogård som lyste upp med flera lyktor i mörkret.

Under bussfärden fick jag även tanken att "det måste vart så här det kändes förr i tiden innan elektriciteten" Man tänker inte på hur stor använding vi har av elektriciteten förrän man blir utan den. Tänk tillexempel hur mycket enklare det måste vart att göra brott. Och det kan ju vara läskigt att gå hem på kvällen själv nu men tänk hur det måste vart då, utan lampor.

Det känns nästan planerat att det blev strömavbrott just nu på Halloween. Jag menar det är ju inte sånt som händer varje dag precis. Men det får jag väl läsa om i tidningen imorgon i sånna fall. 

Efter att jag missade bussen vid bytet fick jag gå hem sista biten (ungefär en kvart). Dessutom slutade min mobil att fungera av någon konstig anledning så varken Orlando eller mina föräldrar fick tag på mig. Men andas ut. Jag är hemma i tryggheten, under lampor, i min del av staden. Men det verkar inte som om strömmen har kommit tillbaka för de andra för O har inte loggat in på msn än. Hoppas det går bra i alla fall och hoppas att det inte är/var någon som tar/tog allt för stor skada av strömavbrottet.

Stockholmsresan

Borta bra, men hemma bäst. Ja det är nog så jag känner ändå. Idag kom vi hem från Stockholm. Vi hade det bra där. Vi gick mest runt, åt och ja shoppade förstås väldigt mycket. I onsdags när vi kom till Stockholm gick vi nästan direkt och åt. Jag åt pasta med "smörstekta tomater" och dom var väldigt smörstekta. Maten låg i ett tjockt smörlager (som om de blivit kokta i det, men glömt hälla bort "vattnet"), men det var väldigt gott. Till efterrätt blev det god chokladglass. Efter maten skildes vi åt och jag gick och kollade i affärer och shoppade lite. På kvällen åkte vi ut till våra släktingar och åt mat och pratade med dem och sen var det sovdags. 

På torsdagen gick jag först i gammla stan och mot drottninggatatan och shoppade lite till. Till lunch träffades vi för indisk, god mat. Efter maten splittrades vi igen och jag shoppade ännu mer. På kvällen såg vi på en teater, en komedi. Den var rolig. Mamma och pappa kände den ena tjejen som spelade så det var lite därför vi gick och såg den men det var värt det. : ) 

Jag gillar Stockholm för det är ju jättekul med alla olika affärer som finns. Vi har ju inte äns hälften så mycket affärer här i Norrköping. Men jag tror inte att jag skulle vilja bo där, det är ju så smutsigt och för mycket folk enligt mig. Jag gillar tillexempel inte när det är så mycket bilar och bilköer. Och så hör och ser man ju ambulanser och polisbilar överallt, känns det som. Det var ju förresten ett rån i Gustavsberg, inte långt ifrån där vi bodde samma dag som vi var där. På morgonen så hörde vi en helikopter flyga över husen och på kvällen hörde vi ju att det vart ett rån. Nej Stockholm känns lite för stort för mig än så länge. Vad tycker ni? 

Jag ska skriva dagens citat snart och en berättelse om det, men ha det så bra så länge! 

RSS 2.0