Choklad cupcakes!
Idag har jag bakat choklad cupcakes för första gången i mitt liv. Jag slog ihop två recept och det blev perfekt!


En halv sats blir ca 9 lite mindre cupcakes och ser ut såhär:
2 matskedar kakao
½ dl kokande vatten
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,75 dl strösocker
1 ägg
ca 70 gram mörk choklad (70 %)
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt ägget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med vattnet med
kakaon. Det gör inget att det är chokladbitar!
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt ägget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med vattnet med
kakaon. Det gör inget att det är chokladbitar!
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Recept taget från http://www.tasteline.com/recept/Chokladcupcakes
Till frostingen hade jag ett annat recept, här kommer det:
30 gram smör
2,5 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
50 gram philadelphia
½ msk vatten
0,25 dl kakao
Det är bara att röra ihop alla ingredienserna till frostingen.
Receptet är taget från: http://marianova.com/users/emmawitzansky/recipe/emmas-chokladcupcakes
Enjoy!

Kommentarer
Ling
Ser riktigt MUMSIGA ut! trots att jag inte gillar choklad så mycket :P Bra gjort Natalie!
Trackback