Underbar dag

Idag har jag firat min födelsedag i förskott med familj och släktingar. Hela dagen har varit underbar med god mat och perfekta presenter. Dagen började med att jag väcktes med frukost på sägen och presenter av mamma, pappa, Kerstin och Sebbe. Av mamma och pappa fick jag presentkort på sminkning (bokat till den femte, då jag ska ut), förlängning på prenumeration, hälsokalender och gymnasiekatalogen. Av Kerstin fick jag lakan gjorda av ekologisk bomull och av Sebbe och Agnes fick jag presentkort på ett dag spa här i Norrköping. Jag har länge velat testa både massage och ansiktsbehandling så nu har jag äntligen chansen att göra det. Jag blev helt rörd av deras present för det var en sån grej som jag bara hade kunnat hoppas på och jag hade dessutom inte ens önskat mig det, inte högt i alla fall.

På eftermiddagen kom mormor och morfar hit. Vi åt paella, och tårta till efterrätt som mormor gjort. Av dem fick jag en halsduk och pengar till körkort. Sebbe och Agnes gav mig dessutom underställ. Sebbe har länge tjatat på mig att jag borde testa det när jag åker skidor men det har inte känts som det har varit värt pengarna så mycket att jag köpt det. Ashok kom med förbi en sväng mellan maten och tårtan för att gratulera mig. Av honom fick jag biokort och choklad. Jag älskar att jag fått massa upplevelser och hälsogrejer i födelsedagspresent. Jag har ju redan det mesta av allt annat så sånna grejer är perfekta att ge bort och väldigt roliga att få.


Frukosten


Paellan


Kerstin, mormor och morfar


Sebbe, mamma och pappa kämpar med kräftorna


Mormor, morfar och Agnes


Tårtan, jag lyckades blåsa ut alla arton ljusen i ett andetag


Tårtan och jag


Agnes och jag

Tack alla för en perfekt dag!

Alfapet

Nu har jag spelat Alfapet med pappa och mammas faster, Kerstin. Jag vann! Det är inte överdrivet ofta jag gör det.

Jag snackade med Emma om min födelsedag förut. Först tänkte hon att vi skulle fira den någon annan dag på grund av att hon har skola och dans men sen beslöt hon sig för att skippa skolan så nu ska jag träffa henne alldeles för tidigt vid Söder tull på måndag. Så tidigt att familjen skulle behöva gå upp vid fem på morgonen för att fira mig. Det ville dem självklart inte ställa upp på så dem ska väcka mig med frukost på sängen imorgon istället. Spännande.
Angående Emmas present.. Jag ska ha på mig träningskläder och ha med mig badkläder. Det låter alltså som att vi ska träna och bada, men vad och vart? Jag är hur nyfiken och glad som helst. Det låter verkligen som jag kommer gilla det vi ska göra. Just det, Emma sa att jag måste göra allt hon ber mig om med! GAH! Jag kan knappt vänta. Men innan dess, (imorgon) blir det firande med släkten.



Love you dear! ♥

Lördag

Idag gick jag upp ganska tidigt för att gå på intervju och leka med barn. Det var jätteroligt, tjejerna var hur söta som helst. Jag har alltid velat ha småsyskon och nu äntligen kanske jag kommer få chansen att passa småbarn, även fast de inte är mina syskon.

Vid 1 åkte vi till Waldorfskolan för julbord. Det var gott som vanligt så jag åt mig proppmätt. Idag ska jag nog bara ta det lugnt. Imorgon kommer lite släktingar hit för att fira mig. Det ska bli så kul att fylla arton. Som jag har väntat.

Tillfällighet?

Idag på Samhäll C lekte vi Kollektivet. Läraren gav oss lappar som beskrev olika personer som vi fick spela. Alla skulle tillsammans bo i ett kollektiv och så skulle vi leka oss in i rollen och bestämma kring olika regler. Jag fick (slumpvis) vara en Yoga och meditationslärare som var vegetarian, buddist och älskade att handla ekologiska grönsaker. Slumpen? För er som inte känner mig är det nästan precis så jag är i verkliga livet, förutom buddistgrejen. Jag tror inte någon annan av de cirka 30 lapparna läraren hade skulle passat in bättre på mig.

Jag var och handlade på Willys idag med mamma och pappa. Jag gick lite själv i affären medan de var på systemet. Massa minnen kom tillbaks och jag fick jävligt stor lust att bara gå hem. Om jag hade haft min mp3 eller mobilhörlurar med mig hade jag säkert gjort det med. Jag vet inte, miljön gör att jag känner mig lite kvävd, som att jag behöver luft. Jag mår bra nu i alla fall, om än lite uttråkad bara. De närmaste dagarna har jag i alla fall fullt upp vilket känns obeskrivligt roligt.

I can only hope

Förut idag kände jag mig lite deppig och sur. När jag sedan cyklade till träningen kom jag på att jag blir så av att inte göra någonting. Hur kunde jag glömma det? Jag behöver stimulans.

Jag tränade den lite enklare jympan Bas idag. Jag hann nämligen inte komma iväg till Styrka medel på grund av skitiga skor. På träningspasset var jag förmodligen den enda under 20, jag kan till och med sträcka mig så långt att jag kan säga att jag var den enda under 25. Medelåldern var cirka 60 år. Passet var kul endå, lite enklare bara. Som tur var kom det bra låtar från artister som Kent, Metallica, någon Americano låt och Now you´re gone låten. Jag har inte hört den sista sen Sunny Beach, jag hade till och med glömt bort att den existerade. Jag hatade den innan luffen men som jag har sagt förut blir man påverkad och förändras. Man får minnen som gör att låtar blir bra.

Nu ikväll ringde en person, jag ska få komma på arbetsintervju på lördag. AH, jag hoppas verkligen jag får jobbet. Jag vill, jag vill, jag vill!

By the way, I'm normal again!

Falafel

Jag och Sebbe gjorde falafeltallrik till lunch idag. Falaflarna blev inte särskilt snygga, men de blev jävligt goda. Vi testade att både steka och fritera dem. När vi stekte dem blev dem inte igenomstekta och när vi friterade dem ramlade dem sönder. Tillslut blev det som stekta kikärtsbiffar. Väldigt goda men kanske inte så snygga. Maten fick mig att tänka på Berlin och Barcelona. Där åt jag jävligt goda falaflar. Det är synd att vi knappt har några ställen med falafel här i Norrköping.


Det känns lyxigt att ha tid att fixa falafel till lunch på vardagar. Mycket bättre än skolmaten.

Stoppade av polisen

Idag efter skolan hjälpte jag Emelie att sätta upp affischer för en spelning Klubb Republik ska ha nu på fredag. När vi skulle sätta upp första affischen blev vi stoppade av polisen. Man får tydligen inte sätta upp affischer på elskåp. Som tur var, var dem schyssta och gav oss inte de 1500 kronorna i böter som dem hotade med. Efter incidenten blev jag i alla fall lite nojig så Emelie fick göra det mesta av jobbet. Men förutom en papperskorg och något som såg ut som en anslagstavla satte vi faktiskt bara upp affischer på ställen jag tror är lagliga.

Annars då? Jag är sjukt trött, trots att jag sovit jävligt länge så det är inget annat att göra än att dra till sängs.

Snö

Inatt kom snön även hit till Norrköping. Allt var alldeles vitt när jag vaknade. På vägen till skolan kunde jag inte låta bli att le. Snön påminner mig så mycket om skidåkning och nu när det är snö här vet jag att det inte dröjer länge tills jag får åka skidor igen. Annars känns snön mest negativ, förutom leendet svor jag ganska många gånger på vägen. Det tar cirka dubbelt så lång tid att cykla till och från skolan nu, men det är förresten värt det. Snart får jag göra det jag älskar.  




Förresten, om bara en vecka är jag myndig!
 

Räksallad

Idag efter loppisen var jag vrålhungrig. Trots det lyckades jag lägga band på mig själv, tina räkor och fixa räksallad. 

 
Men kolla vilket lyckat resultat.

Twilight och loppis

Igår kväll gick jag och Emma på bio och såg filmen Twilight. Den var överraskande bra. Jag blev faktiskt helt kär i filmen, men kanske framförallt i Edward. Efter filmen känns romantiken och kärleken helt plötsligt inte riktigt lika död. Visst kunde dem skippat alla slänga-sig-och-klättra-jättefort-i-träd-scener, men trots dem kan jag knappt vänta på fortsättningen. Jag hoppas bara att dem inte gör typ 100 till filmer och förstör allt totalt. Jag vill ha en egen liten Edward nu.  

Efter filmen gick vi hem till mig för att sova. Tyvärr kom vi inte på att Emma kunde sova i någon av de andra fyra, tomma sängarna förrän cirka halv tre så vi har inte fått särskilt mycket sömn inatt. Innan dess låg vi och delade på min lilla säng. Jag antar att det tar ett tag att få in i huvudet att vi nästan alltid har åtminstone en säng ledig här hemma.

Idag har jag och Emma stått på loppis, vilket jag troligtvis aldrig kommer att göra igen. Emma stod med mig till halv 1, därefter kom Timmy och bytte av med henne eftersom hon skulle dansa. Trots att det var lite folk och jag tjänade cirka 100 kronor på hela dagen så hade jag kul. Man träffar ganska skumt folk på loppisar och att jag var med Emma och Timmy förhöjde det hela. När jag och Emma satt kom det tillexempel fram en gubbe som snackade oavbrutet i cirka en kvart med, eller för oss. Jag och Emma satt mest och hummade samtidigt som han gick igenom allt ifrån Mona Sahlin till Hitler. Ibland försökte vi få en syl i vädret med några inlägg i hans monolog men då bytte han bara ämne. En annan gubbe sade (på ett snällt sätt) att jag såg ut som ett skatbo i ansiktet på morgonen. Ja, roligt var det minsann.



Jag och Emma fikade innan bion


Emma köpte varm, god choklad till mig..


..Som jag älskade


Såhär ser loppisen ut. Rekommenderas inte






Men Emma, jag och Timmy livade upp det ändå med snygga brillor.

Bilder från igår

Det blev lite ändringar på planerna igår. Jag fick gå på Funk själv och sen blev det ciderkväll (för min del) istället för margaritakväll. Först lite om Funk. Jag kan tänka mig att det var ungefär som arobics fast med lite mer hip hop inspirerade steg. Det var som alltid första gångerna man testar ett nytt pass lite svårt att hänga med i stegen. Stegen var inte jättemycket hip hop, men det var kul ändå. Jag är inte så bra på att dansa, det känns som jag saknar kaxigheten lite. Men jag har alltid viljat kunna dansa efter att jag sett Emma dansa så bra. Min vilja har i alla fall gjort att jag ibland hör en dunkande bas i huvudet och ser mig själv dansa till den. Dessutom så får jag ibland en jävligt stor lust att bara skaka/hoppa loss.

Efter funken åkte jag hem en vända för att duscha och fixa mig. Vid halv sextiden drog jag till Emelie S. Jag och andra Emelie drog först till stan för att fixa drickan och sen tillbaks till Emelie S. Väl där såg vi på Idol och snackade. Det blev som en tjejkväll. Senare på kvällen kom Jossan, hennes syrra och någon kille till Emelie. Dem skulle gå ut (jag skulle försöka), men sen strulade allt till sig lite. Kvällen var i vilket fall som helst väldigt trevlig. Jag och Emelie snackade som vanligt en jävla massa minnen från luffen och av dem blir jag alltid glad.

    
Emelie och jag, utan blixt.


Emelie S






Jag och Emelie


Jag, Emelie, Emelie S och rök


Vi två ♥

Sallad

Idag har jag tagit fram allt jag ska sälja på loppisen på söndag och försökt ta reda på vad grejerna är värda. Det har gått bra, jag tror jag har kommit fram till ganska bra priser nu. Jag har också hittat en till grej som är lite värdefullare så den ska jag lägga upp på tradera. Katten av Lisa Larsson som jag sålde där fick jag hela 410 spänn för.

Till lunch käkade jag sallad igen. Jag blev inspirerad av salladsbuffén igår så jag åt tre små olika sallader. Det blev gott.


Pastasallad från igår, tomatsallad, hummus och squash/valnötssallad


Snart ska jag och Emelie testa Funk på Friskis & Svettis. Jag har hört att det ska vara väldigt roligt men jag är lite orolig för det står att den ska vara svår som Arobics 2. Efter det ska vi i alla fall basta, gå på stan och sen ha margaritakväll hos Emelie S.  

Saco-mässa

Idag har jag varit i Älvsjö på Saco-mässa. Det har varit väldigt roligt faktiskt. Även om vi kanske var där lite, lite för länge. Mässan handlar om tiden efter gymnasiet så det fanns mest massa universitet där. Jag fick äntligen reda på Umeå- och Uppsalasuniversitets intagningspoäng till dietistlinjen. På förra terminens intagningspoängen skulle jag komma in i Umeå om jag sökte på mina nuvarande poäng. Jag har tyvärr för lite för både Uppsala och Göteborg, men jag känner mig ändå positiv.

Dessutom så har jag nu mer eller mindre bestämt mig för att gå en månads bartenderutbildning utomlands nästa sommar. Det ska jag göra för att jag ska kunna jobba som bartender dels när jag reser, när jag ska säsonga i alperna och kanske även lite extra när jag sedan studerar vidare. Något annat väldigt bra med mässan var salladsbuffén jag åt till lunch och allt gratis-godis överallt.

Mitt hår är förresten inte så farligt som jag tänkte igår. Idag efter att jag duschade fixade jag håret som vanligt, satte "luggen" åt sidan och det blev faktiskt bra då. Skönt, jag var nästan lite rädd för att jag skulle bli tvungen att ha uppsatt hår i nån månad.  Jag har en bra dag överhuvudtaget idag. Tiden går fort, jag har ledigt imorgon och har fullt upp med roliga saker framöver. It feels great!


 


Ungefär såhär ser mitt hår ut nu. Inte så mycket hockeyfrilla kanske =P

Okej..

Om man har uppsatt hår två dagar i rad precis efter att man har klippt sig kan man väl tolka det som att man inte blev nöjd? Jag blev inte nöjd. Det är alldeles för mycket hockeystuk på frillan. Men... hår växer ut. Jag visste att jag inte skulle låta någon annan än min "vanliga" frisör klippa mig.

Övningskört!

Nu har jag haft min första övningskörningslektion med pappa. Trots att det var mörkt, regnade lite och precis snöat gick det faktiskt väldigt bra för att vara första gången jag ens startat en bil. Under lektionen lärde jag mig inte bara att starta den. Jag lärde mig dessutom att köra den på ettan, svänga höger och vänster, blinka samtidigt, gasa och stanna bilen. Det gick faktiskt förvånansvärt lätt. Visst fick jag motorstopp, men bara första gången jag skulle starta och stanna. Jag tror hela grejen gav mig en liten kick för nu vill jag bara fortsätta. Nästa gång ska jag få testa att köra på tvåan. Sakta men säkra steg.

Kvällsfika

Igår tränade jag både step 1 och yoga. Steppen var... svettig! Det var roligt fast det gick ganska fort så det var svårt att hänga med på alla moves. Efter steppen drog jag hem för att käka och mötte sedan Emelie för att köra yoga. Yogan var som vanligt ganska tråkig. Jag saknar Hälsostudion-yogan. Efter träningen drog vi hem till Emelie S för att fika. Vi drack te/kaffe och åt vitkål. Haha, dem höll på att göra vitkålsoppa så vi passade på att smaka lite rå vitkål. Det var väldigt trevligt och roligt där. Jag kom hem ganska sent på kvällen sen men det var det absolut värt för en timmes skratt.
Jag har märkt en negativ grej med att ha sovmorgon till tio i elva nu när jag slutat matten. Jag blir inte trött förrän väldigt sent på kvällen sen eftersom jag sovit ut hela natten innan. Eh, lyxproblem. Nu ska jag dra till skolan!

Pissväder

Inatt sov jag cirka 11 timmar. Jag hade lång sovmorgon och har bara haft en lektion i skolan. Det var ändå tillräckligt jobbigt. Vädret är förjävligt och då har jag inte lust att hitta på så mycket roligt. Jag blev kall och blöt på vägen till och från skolan, så nu sitter jag inlindad i mitt duntäcke och ska snart se på fler Gossip girl avsnitt.

Det har ändå hänt två roliga saker idag. För det första har jag fått ett till kusinbarn. Den här gången blev det en liten tjej.
Det andra roliga är att jag och Emma ska stå på loppis på söndag. Jag ska sälja grejer och Emma ska stå med bara för att hon är snäll (och jag har typ tvingat henne). Jag har lite gamla grejer att sälja och så har jag fått lite grejer av Kerstin. Jag hoppas det blir kul och att jag tjänar lite i alla fall. Yey nu blev ett Gossip girl avsnitt färdigt.

Klippt mig!

Idag har jag bara tagit hand om mig själv. Direkt efter skolan gick jag och klippte håret. Det uppklipta håret där framme blev lite väl kort men annars blev det bra. Det känns skönt att ha blivit av med lite av det gamla håret nu. Jag älskar verkligen att klippa mig, jag brukar till och med få abstinens efter det. Jag försöker att inte klippa mig så ofta eftersom jag vill ha långt hår men samtidigt är det så skönt när jag kan kamma igenom håret med fingrarna utan att fastna i det hela tiden.

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag kollat en massa på Gossip girl. Jag kom på att jag hamnat lite efter i serien så jag kollade ikapp idag. Nu har jag precis smörjt in mig med bus och ska snart sova. Det känns skönt att jag har tagit hand om mig själv enbart för min egen skull idag. Nästan alltid annars när jag tar hand om mig och "gör mig fin" brukar jag ha någon i bakhuvudet men idag handlade det bara om mig själv. Sen kan man ju fråga sig varför jag känner att jag vill "göra mig fin" på dem sätten, men det är en helt annan fråga.



Såhär blev håret. Lite mörk bild men ni fattar väl galoppen?

Stegräknare

Idag har jag joggat cirka 8 kilometer (yes, I did it again), gått fram och tillbaks till affären och gått runt lite i lägenheten. Enligt min stegräknare har jag rört mig cirka 11 500 steg idag. Så vad kan jag dra för slutsats av det här? Kanske att man måste kämpa järnet för att nå upp till de 10 000 stegen man är rekommenderad att gå per dag?

Jag antar i alla fall att det är ungefär så här mycket jag borde röra mig per dag. Fast jag bränner ju fler kalorier när jag tillexempel joggar i kuperad terräng än när jag går vanligt så det kanske inte är lika viktigt att komma upp i de 10 000 stegen om man tränar på annat sätt.. Eh jag kan ju inte fokusera på stegen när jag tillexempel tränar på gym. Stegräknare är i alla fall ett bra sätt att hålla koll på vardagsmotionen lite bättre.

Nostalgi

Inte en sådan låt som jag vanligtvis brukar lyssna på men... Nostalgi!



Yves Larock, Rise up.

My dream is to fly over the rainbow so high

Mitt hjärta brister

Igår på miljökunskapen visade vår lärare en Power Point presentation om sin utbytesresa till Sydafrika. Power Pointen innehöll många fina bilder från skolor i Sydafrika + massa vackra natur- och djurbilder. Dessutom visade han flera videos på skolungdomar som sjöng och dansade i ett klassrum. Klassrummet hade hål i taket och inte tillräckligt med bänkar till alla ungdomar men ändå såg dem ut att vara glada. Efteråt berättade han att cirka hälften av alla eleverna som dansade i klassrummet har HIV. Han berättade även att de besökte en kåkstad där cirka 50 % av befolkningen har AIDS. Han sa att det främst märktes eftersom att det nästan enbart var barn ute. Jag var nära på att börja tjuta. Sånt krossar mitt hjärta.

Dancing queen

Jag sprang lite imorse. Det går fortfarande, och det kommer troligtvis att gå ett tag till. Jag har inte hört några snöprognoser i alla fall.
 
Igår efter skolan träffade jag Emma. Vi gick på stan ett tag för hon behövde nya partykläder. Jag längtar tills jag med kommer känna att jag behöver det. Inte många veckor/dagar kvar nu.
Igår kväll var jag på hemmafest hos Timmy. Det var trevligt men samtidigt kände jag att jag verkligen tröttnat på hemmafester. Nu för tiden känns det mest som en tävling om vem som kan överrösta alla andra. Jag längtar ihjäl mig tills när jag kan gå ut. Då ska jag dansa nätterna långa.

Yehaou!

Jag har fått mitt körkortstillstånd idag! Nu behöver pappa bara få sitt handledartillstånd och sen blir det farligt på vägarna.

Synkronicitet

Synkronicitet har varit det vanligaste samtalsämnet här hemma de senaste dagarna sen mamma köpte en bok om ämnet. Själv har jag bara läst några av författarens egna historier som han anser bevisar att synkronicitet existerar.

Idag träffade jag Melody, Disa och Fani hemma hos Fani. Vi satt i Fanis kök och snackade om det mesta som vanligt.  

D - Vi såg ...... igår har är ju jättesnygg!
N - Nej.. det är han inte..
D - Okej inte jättesnygg men han ser mycket bättre ut nu än vad han gjorde förut.
N - Jaha..

Konversationen fick mig att fundera på om jag kanske var lite för hård mot personen i fråga, varje gång han ville ses. Alla är ju värda en chans.. När jag gick hem från Fani fortsatte jag fundera på personen när jag plötsligt ser han komma emot mig. Vi stannade och pratade en stund. Samtalet fick mig att inse att dissandet var nödvändigt. Och nej, tro inte att jag bestämde det på grund av utseendet. Konversationen var den som fick mig att förstå att vi verkligen inte passar.

Synkronicitet eller bara medelstorstad?

Bilder från Sunny Beach

Äntligen är jag framme vid ett av favoritställena på luffen. I Sunny Beach köpte vi nya batterier så därifrån har vi faktiskt ganska många bilder. Innan vi kom fram till vad som för oss just då framstod som paradiset Sunny Beach var det en lång tågresa utan mat. När vi kom till Sofia upptäckte vi att det nästan på direkten gick ett tåg vidare mot ett ställe vi då trodde låg i närheten av Sunny Beach. Vi hoppade direkt på tåget med förhoppningen om att det bara skulle ta någon timme. Många timmar senare stannade tåget i Varna, vilket inte heller var det närmaste stället till Sunny Beach. Där käkade vi i alla fall och efter fler (lokala) bussresor tog vi sedan rätt buss till Sunny Beach.

När vi väl kom fram var klockan cirka halv 12 på natten. Vi blev avsläppta av minibussen lite i utkanten av staden. Vi andades in luften och fick syn på alla strålkastare som lös upp himlen. Vi bestämde oss för att följa dem efter ett hotell. På vägen mot strålkastarna träffade vi på olika personer. Den första som stannade oss var dansk och började genast berätta hur farligt det är i Sunny Beach. Vi fick stränga order av honom om att inte sova på stranden, eller gå ner till stranden på natten. Efter någon timme och många prisförfrågningar på olika hotell hittade vi tillslut Hotell Continental som var i vår prisklass. Där fick vi bo i ett dubbelrum för cirka 150 spänn per person och natt. I priset ingick en ganska stor pool, städning, balkong och frukost. Det kändes som rena himmelriket för oss som till och med sovit ute.
 

Poolen från vår balkong

Samma natt vi kom till Sunny Beach drog vi ut för första gången trots att klockan säkert hunnit bli över 1. Vi träffade snälla norskar som bjöd oss på massa drinkar och inträde och jag dansade loss på ett podium på Lazur. Det var en underbar första kväll tills en av norskarna sa att han hört de andra säga att jag var "easy". Vid det laget började det ljusna ute och clubben stängde så norskarna följde oss hem. På vägen skämtade norsken om att han sagt att han var min pimp. När vi var framme vid hotellet gick jag och Emelie raka vägen till frukostbuffén och sedan till poolen för att sova.

Dagarna i Sunny Beach spenderade vi vid poolen, strosande bland butikerna och på stranden. Nätterna såg alltid likadana ut, alltid var det fest. Personerna vi festade med skiljde sig som tur var. Andra natten var vi med några från hotellet. Med dem gick vi till en club där vi fick flera gratis, sliskiga drinkar som ingick i inträdet. Bilder saknas från den kvällen men vi var med dem fler gånger så bilder på dem kommer längre ner.

Tredje kvällen var vi på Lazur. Vi hade blivit övertalade att betala massa för att gå på Skandinaviskfest med gratis drinkar. Från början kändes allt skandinaviskt väldigt konstigt för mig och Emelie som tidigare inte snackat svenska med några andra på hela resan och nu helt plötsligt möttes av svenska, norska och danska överallt. Efter ett tag vänjde vi oss dock, precis som med allt annat.


Johan och jag efter ett bad i klamydiapoolen som jag senare fick veta att den kallades

  
Malmösnubben som alla (utan Emelie) tyckte såg ut att vara 12.


Klamydiapoolen


Halvnakna killar


Min älskade Emelie


Folkmassa

Näst sista dagen i Sunny Beach var vi på stranden och tog bilder. 


Emelie framför de gröna parasollen


Jag framför de gröna parasollen


Jag och Emelie

Sista natten började vi festa tidigt. Killarna från hotellet bjöd oss på förfest så vi satt i deras rum och körde ölspel.




Av någon anledning bestämde sig Zigenarcharlie (som han kallades) för att sätta en kondom på huvudet.


Emelie satt och var allmänt brun och kanske lite full, som vanligt.

   
Tobbe och Rikard. Ett under att jag kommer ihåg allas namn..


Emelie och Tobbe


Vår älskade pool framför vårt älskade hotell

Senare på kvällen började jag och Emelie tjafsa om någon småsak innan hon däckade i sängen. Jag gick istället ut med Christoffer, en kille från hotellet bredvid. Ute mötte vi flera som vi träffat tidigare kvällar. Jag hjälpte dessutom Christoffer att klara av en punkt från honom och hans vänners "att-göra-i-Sunny-Beach-lista". Enligt dem en av de svåraste punkterna till och med. Nämligen att ta sig in i ett rum på ett särskilt lyxigt hotell. Allt som krävdes var två försök, lite språkkunskaper, och förmåga att övertala. 

Innan det tog jag massa bilder med "anabola snubbarna" som jag och Emelie stött på flera kvällar. 

  


"Anabola snubbarna" och Christoffer


Lite posande och dansande på bord


Dagen efter när jag och Emelie vaknade frågade Emelie vad vi egentligen hade tjafsat om. Allt var glömt så vi gick istället till stranden en sista gång, satt vid poolen och lämnade sedan Sunny Beach med buss vid tvåtiden. Sunny Beach var en konstig plats, kanske den konstigaste av alla platserna vi besökte. Det kändes som vi levde i en planerad värld, en värld där allt är skapat för att behaga. Jag saknar i alla fall allt festande, det var superkul.  

Uppsats

Nu har jag skrivit nationelltprov i Svenska. Efter cirka 3,5 timmar orkade jag inte sitta kvar längre så nu är jag hemma. Jag blev nöjd över resultatet. jag skrev ett påhittat repotage om en man från Kina. Innan sa Malin att hon tyckte den texten var en av de tråkigaste i häftet men det var ändå den jag fastnade mest för. Enligt mig var de flesta texterna i häftet tråkiga men jag kände koppling till den om kinesen. Jag antar att det beror på att jag tidigare gjort flera arbeten om Kina. Snart ska jag äta (jag är vrålhungrig) och sen ska jag göra klart gympaarbetet + lära mig massa engelska glosor. Efter en vecka har jag redan glömt bort vad jag brukar göra när jag inte har massa att plugga. 

           
 

Glöm inte Marit Bergman

Talet gick ganska bra idag. Eller jag blev nöjd, fast det kunde ju varit bättre. Men jag tror inte det spelar så stor roll för jag är nästan hundra på att jag ändå bara kommer få VG i svenska B. Jag får skylla på att vår lärare är alldeles för sträng.
Jag, Malin och Linnea försökte tänka ut dem som kommer få MVG av henne och vi kunde bara komma på två personer i klassen. Det känns skönt att talet är över nu i alla fall. Imorgon är det uppsats, vi får sitta och skriva i hela fem timmar. Jag hoppas det kommer gå bra, det kommer nog bli jävligt segt i alla fall.

Tisdag: Tal i svenska om ätstörningar, nationelltprov [X]
Tisdag: Prov på grundställningar i Yoga och Meditation [X]
Onsdag: Skriftligt nationelltprov i svenska, uppsats
Torsdag: Engelska glosor
Fredag: Ska lämna in rapport i gympan
Fredag: Ska lämna in miljökunskapsarbete [X]

Nu har jag bara tre grejer kvar den här veckan och sen har jag inte mycket plugg alls kvar den här terminen. Så jävla skönt!

Klockan nio är Marit Bergman med i Dom kallar oss artister. Jag såg henne på Peace and Love för två år sen och hon var helt underbar. Jag kommer fortfarande ihåg vad hon hade på sig på ett ungefär, så stort intryck hade den konserten på mig. Missa inte henne, på kanal 1.

Några bilder från Thessaloniki

Vid det här laget hade i princip alla mina batterier dött så från Thessaloniki har vi inte många bilder. Det var däremot väldigt roligt där. Vi bodde på ett hostel ganska centralt. På dagarna åkte vi buss i flera timmar för att komma till en liten, liten strand och på kvällarna upplevde vi det grekiska fastlandspartylivet. Vi var i Thessaloniki två eller tre nätter. Den första, eller andra kvällen träffade vi några grekiska killar som vi var med. Vi festade på en grekisk pub och efterfestade hos en av killarna med Ouzo och vin. Det var intressant att komma hem till dem men det såg faktiskt inte så annorlunda ut från hem i Sverige. Lägenheten hade mycket mörka trädslag, stora, fina gardiner och var välstädad.

På kvällen dagen efter när jag och Emelie slingade våra hår ringde en av killarna till vår hosteltelefon så det blev att dra ut igen till samma pub. På vägen ut träffade vi även på några killar från Belgien som följde med oss ut. Killarna från Belgien bodde på samma hostel så dem följde också med oss till stranden dagen efter. Det är från bussresan på väg hem efter ganska mycket vin, för en av dem som jag har bilder ifrån.  


Det var fyra killar och den jobbigaste av dem, som också hade "paxat" mig mot min vilja tyckte det var väldigt roligt att hans kompis låg längst bak i bussen och sov.




Två av killarna, jag och Emelie


Däckade killen, han som paxat mig (lägg märke till hans fula, röda espadrillos, ni skulle sett hans solbränna (!)) och den sötaste av killarna. Liknar han inte lite Frodo i Sagan om ringen?


Det är typ alla bilder vi har därifrån. Efter halva bussresan lämnade jag och Emelie killarna på egen hand och drog till IKEA för att käka mat. Just då kändes det som himmelriket att gå runt på IKEA med allt bekant och vi båda fick nog lite hemlängtan.

På kvällen drack vi ännu mer vin med killarna och åkte sedan vidare mot Bulgarien.

Thessaloniki visade verkligen för oss hur lätt man kan vänja sig vid saker och ändra åsikt. I början när vi kom dit tyckte vi att alla kläder var smaklösa. Det var lite "Toxic-stuk" på dem, vilket för mig innebär tajta byxor, magtröjor och playboykaniner. Efter bara tre dagar hade både jag och Emelie köpt lite kläder och kollade in i butiker med stor entusiasm. Som tur var köpte vi inget allt för inhemskt.

Fördomar

Jag tog en paus i mitt pluggande förut för att dra och träna skivstång. Väl där märkte jag att den vanliga ledaren var borta. Istället var där en medelålderskvinna (som de flesta Friskis och Svettis ledarna är). Hon började prata och berättade att den vanliga ledaren blivit plötsligt sjuk. Jag tyckte hon lät töntig och hoppades tyst för mig själv att hon skulle köra den vanlige ledarens pass och den vanlige ledarens musik. När vi skulle börja tänkte jag "va kommer det för dålig musik nu då" samtidigt som det skakade till och Hip hop med rejäl bas strömmade ur högtalarna.
Redan efter uppvärmningen var jag fast, alla hennes steg och låtar gjorde mig glad. Passet var sedan jävligt tungt och jag klarade inte alls av att göra alla repetitioner med mina vanliga vikter. Tänk va fel man kan ha.

Nu ska jag fortsätta pluggandet. Jag skrev klart talet förut men när jag mätte tiden på det blev det sex minuter och då tyckte hela familjen att jag snackat för fort med. Nu måste jag troligtvis ta bort något för att jag ska kunna snacka långsammare, man får nämligen bara disponera cirka fem minuter.

Plugg den här veckan

Den här veckan måste jag lämna in/göra;

Tisdag: Tal i svenska om ätstörningar, nationelltprov
Tisdag: Prov på grundställningar i Yoga och Meditation
Onsdag: Skriftligt nationelltprov i svenska, uppsats
Torsdag: Inget?
Fredag: Ska lämna in rapport i gympan
Fredag: Ska lämna in miljökunskapsarbete

Nu när jag kollar på allt förundras jag över att jag inte har panik. Men jag antar att det ändå är bäst att sätta igång nu.

Tradera

Än en gång har jag lagt upp en grej på tradera. Den här gången blev det en katt från Lisa Larsons "Lilla zoo". Jag fick den och en massa andra grejer av Kerstin när vi var i Stockholm eftersom jag berättade att jag ska sälja grejer på loppis. 

    
Tydligen är den här katten ganska värdefull, vilket förhoppningsvis betyder ett par hundra...  

Farsdag

Jag skulle kunna säga att jag varit duktig och köpt presenter samt bakat godsaker till min far hela dagen men då skulle jag verkligen ljuga. Här hemma går det mer till såhär;

Mamma: Varför skulle dem göra tapas? Något speciellt eller?
Jag: Nja, jag vet inte.
Pappa: Kanske för att det är farsdag.
Jag: Ajust det, grattis på farsdag pappa!

Lilla jag glömmer till och med bort farsdag. Men pappa vet nog om att han uppskattas endå.


HAHA, det finns typ tusen till bilder på när han använder tandpetare.

Ätstörningar

Jag håller som bekant på att försöka skriva ett tal om ätstörningar inför muntligt nationelltprov i Svenska B. Det är verkligen jättesvårt. Jag vet inte säkert vad jag ska ta med och så är det svårt att få det bra, fyndigt och intressant. Det är som att jag har en massa ingredienser men inte vet hur jag blandar ihop allt till en fin smet. I nuläget består talet mest av lite olika fakta, åsikter och uppmaningar i en konstig ordning. Det här är ett ämne som jag verkligen brinner för så det borde inte vara så svårt, fast det kanske är just därför det är så svårt. Vad borde jag få med?

För att få inspiration har jag surfat runt och läst massa om olika ätstörningar. Jag har hittat sorgliga, lite gladare och rent av hemska bloggar och sidor om ätstörningar. I slutet googlade jag till och med Pro ana för att få mer information. Det kunde jag däremot inte läsa om så länge för alla bilderna fick mig verkligen att må illa. Det är så jävla sjukt att människor går ihop sig och ger tips och information om hur man ska svälta sig själva. Det är verkligen ett långsamt självmord de håller på med.

    


Så snälla bli suktade av mina bilder och gå och ät! Det ska i alla fall jag göra för jag vet att kroppen behöver mat för att överleva.

Pluggfredag

Yey! Nu har jag lyckats plugga i en och en halvtimme. Jag blev tvungen att logga in här för att se hur länge. Nu känner jag mig i alla fall genast mycket gladare. Det jobbigaste jag har kvar nu är att skriva ett tal om ätstörningar och fixa Idrott och Hälsa B arbetet lite bättre förstås. Men nu ser jag äntligen slutet i tunneln, eller ljuset? Ja, ljuset. Slutet är fortfarande ganska avlägset.

Maria Wetterstrand

Usch va allt känns grått och jobbigt denna fredagseftermiddag. Jag kan inte slappna av. Nä, om jag pluggar lite nu så kan jag kolla på Desperate Houswives sen. Det borde pigga upp.

Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand var förresten på De Geer idag. Det var intressant och roligt att sitta och lyssna på henne. Jag och Malin satt bänkade näst längst fram i Aulan. Först snackade hon lite allmänt om partiet och sen fick vi elever ställa frågor. Det var kul för miljöpartiet är ett av partierna som jag gillar bäst. Synd bara att dem inte kan välja "sida" helt.


Aj!

Det känns som jag fått ett knytnävslag rakt på höger öga. Varje gång jag blinkar ömmar det till och gör ont. Jag misstänker att jag håller på att få en vagel i ögat. Någon som vet hur man kan förebygga eller försöka hindra en vagel? Jag får nog skippa smink imorgon i alla fall..

Plugg

Den här och nästa vecka är/blir pluggveckor för mig. Nästa vecka har jag ganska mycket jag ska lämna in, redovisa och ha prov på. Som tur är känns det faktiskt inte så tungt. Jag behöver lite stimulans när det gäller plugg, jag har haft det allt för slappt. Dessutom är det skönt att plugga för då slipper jag tänka på en massa annat. När de här två veckorna är över närmar sig min födelsedag med så då kommer jag börja tänka på det. Jag gillar att ha fullt upp, i alla fall så mycket så jag fortfarande har tid över för träning, sömn och kompisar.

Snart ska jag äta sill och potatis och vid halv 8 ska jag gå på ett Skivstångspass. Jag fick förresten inte träningsverk från Coren, vilket jag borde bli glad över men det känns mer "vad gör jag nu?" Om jag inte ens får träningsverk efter pass jag aldrig brukar träna hur ska jag då gå vidare med min träning? Jag gillar när jag verkligen känner att kroppen har jobbat men utan träningsverk känns det knappt som träningen spelat någon roll. Jag vet att den gör det endå men jag antar att det är psykologiskt. Jag kanske skulle börja träna lite på gym igen.

Ikväll kommer förresten Sebbe och Agnes hem igen. Det ska bli kul att se dem och ha Sebbe hemma igen.


Jag får julkänslor när jag ser den här bilden. Här fyller jag 15 år.

Barack Obama

Som alla troligtvis redan vet vann Barack Obama presidentvalet i USA. Jag tycker det känns bra att han vann för av honom och John McCain delar jag mest politiska åsikter med Obama. Egentligen skulle jag helst vilja styra USA själv men eftersom det känns ganska omöjligt är det bra med små förändringar åt rätt håll. Jag skulle egentligen vilja ha en större förändring i USA men politik har en tendens att alltid ta lång tid så det gäller att glädjas över de små framstegen. Jag hoppas Obamas seger innebär förbättringar i USA. Jag har länge haft en bild av puckade amerikaner på grund av hur landet agerar men jag vill mer en gärna få en ny uppfattning och nu är det förhoppningsvis dags.


Hoppat matten

Nu har jag hoppat av Matte C. Det känns... Det känns. Jag fick IG på provet, vilket inte var helt oväntat. Jag fick nio poäng av 13 som var G. Men jag känner mig ändå lite stolt för tre av de nio poängen var VG-poäng.  IG barn med VG kvalitéer. Jag gick från lektionen när läraren började med en ny genomgång. Vi skakade hand innan. När jag kom ut från klassrummet tappade jag miniräknaren vilket bidrog till en stor duns. Storstilat avsked.

Skit!

Det blir ingen Skivstång idag. Jag blev stressad och hittade inte mitt gymkort. När jag äntligen hittat det under några papper skulle jag packa ner gympaskorna och fick se att dem var skitiga från igår. Då tappade jag suget för jag hatar att behöva stressa iväg och komma försent till pass. Pappa påpekade för mig att jag borde köpa nya gympaskor så jag har ett innepar och ett utepar. Jag sa att jag inte har råd med det och då sa han att jag hade haft det om jag inte köpt mina styltor. Haha, alltså mamma och pappa kallar seriöst högklackade skor för styltor.

Nu ska jag i alla fall träna Core istället om några timmar. Jag har bara kört Coreexpresspasset innan så det ska bli kul att testa något nytt. Allt för någonting bra med sig.  

Skivstång

Jag ringde mitt ena gym nyss för att höra när yogan är..

- Hej, det är Robert
- Hej jag heter Natalie
- Hej!
- Jag undrar om det är någon yoga idag?
- Nej det är det inte. Du har inte tränat yoga här på länge va Natalie?
- Eh, hehe, nej det var ett tag sen.. Hur vet du det?
- Vi har inte yoga på måndagar längre.
- Hehe, okej..


Man ska inte lita på Ismet:ar som utger sig för att jobba extra på gym. En vecka tidigare när jag snackade med han sa han nämligen att det är yogapass på två timmar varje måndag.

Det får bli skivstång idag istället. Det känns som det var ett tag sen jag tränade det men egentligen var det bara cirka en vecka sen. Igår sprang jag förresten 8 kilometer igen. Det gick väldigt bra trots all frost på marken. Kanske var det sista joggingen för det här året.. Sorgligt. Nu när jag fått upp konditionen så jag kan springa så långt måste jag ta ett uppehåll.

Häxorna från falskhet

Halloweenfesten igår var ganska rolig. Alla hade inte gått in för att klä ut sig men några skelett, hängda personer och människor med vapen (?) stötte vi på. Jag, Emelie och Emelie hade ingenting att dricka så vi lämnade festen efter någon timme för att gå till en bar istället. Utanför baren stötte vi på en kvinna i sina bästa dar som berömde oss för att vi såg så häftiga ut. Hon började även berätta sitt livs historia när vi kom in på ämnet jobbsökande. Hon lånade min kamera och tog två bilder på oss alla tre. Efter det nämnde hon lite snyggt att hon suttit på psyket med, det är underligt vad folk berättar efter några öl. Vid det laget hade Emelie s rökt fördigt så vi smet in och Emelie och Emelie beställde öl. Efter ett tag där kom även Emelie s pojkvän och hans bror. Vid cirka kvart i 1 drog vi hem och Emelie h drog vidare till Hugos. Innan vi lämnade baren pratade jag lite smått med kvinnan igen och hon var väldigt snäll och önskade oss en fortsatt trevlig kväll.


Är det bara jag eller skiner våra falska leenden igenom?
Man blir lixom ställd när någon börjar prata så och vill ta kort.



 

You've made my day

När jag stod och fumlade med lamporna till cykeln igår cyklade en okänd kille i tonåren förbi mig lite sakta.

- Ursäkta?
- Ja?
- Är du ledsen?
- Neh
- Okej, bra!


Och så cyklade han vidare..

Jag blir alltid lika förvånad när människor jag inte känner visar omtanke. Det gäller att glädjas av de små stunderna.

Stockholm

Nu är jag hemma igen. Jag hade det jättebra i Stockholm med delar av familjen. Vi kom till Kerstin och Göte i onsdagskväll. På torsdagen och fredagen träffade vi Moa, åt på restaurang och jag gick på stan. På torsdagseftermiddagen träffade jag Timmy och Fille med. Vi gick mest upp och ner på drottninggatan. Det var trevligt att träffa dem i Stockholm fast vädret var regnigt och dem klagade på alla vanliga affärer så jag gick mest och försökte säga positiva saker. Vi hittade i alla fall en frisörsalong som hade utförsäljning så jag köpte den populära hårprodukten Dust it för halva priset, alltså 85 spänn vilket genast fick dagen att kännas ljusare.


Här är de söta små pojkarna på sitt bästa humör, med baskrar och allt.

Fredagen blev lite sorglig. Vi åt en sista måltid för ett halvår med Moa, god indisk mat. På eftermiddagen lämnade vi av henne vid tåget mot Arlanda.


Två systrar


Notera fötterna med strumpor och sandaler. Jag fick jävligt stark lust att själv ge mig ut igen, bara att se en ryggsäck ger mig en stark längtan.

Innan vi åt lunch var vi och kollade in Beyond retro. Jag köpte ett par stora solglasögon som tyvärr är lite för stora. Alla komplimanger jag fick när jag testade dem gjorde nog att jag undvek att tänka på det i affären. Pappa sa till och med att jag såg ut som en filmstjärna.


Jag får låna Moas sjal nu över vintern med.

Idag på vägen hem stanande vi vid Saltå Kvarn för en promenad och fika. Vädret var underbart men jävligt kallt. Jag fick i alla fall ett tillfälle att använda mina förstora solglasögon.


Mamma och pappa


Moi


Shadow


Ikväll ska jag på Halloweenfest. Jag trodde inte jag skulle gå på någon sådan i år men sen snackade jag med Emelie i telefon och hon skulle på en så hon bjöd med mig. Det ska bli kul. Jag gillar att klä ut mig lite, även om jag bara blir en improviserad häxa idag. Det ska även bli kul att dra på fest med Emelie igen. Senast vi gjorde det var i Berlin och det var tre månader sen även fast det känns som det var en vecka sen.
RSS 2.0