Green shot!

Imorse gjorde jag en juice på äpplen, vindruvor, lime, ingefära och pasjonsfrukt. Supergott och nyttigt!


Idag har jag gått på stan med Charita, Magnus och Mulle. De andra skulle på en till Halloweenfest men jag klarar inte av dricka idag. Efter några timmars letande efter kostymer gick jag och Charita och åt på Tullins.

Bilder från Halloween!

Förutom att jag lyckades dränka min mobil igår var kvällen väldigt lyckad! Förfesten var så rolig att jag inte ens ville gå ut! Vi var några från jobbet + Mathilde, Emelie H och några fler vänner till de andra som var på festen. Det är alltid läskigt när man ska blanda så mycket olika människor men det blev en supermix. Vi snackade massa, lekte dricklekar och dansade.

Någon gång runt midnatt drog vi ut. Vi gick mellan några olika barer men hittade tillslut ett ställe vi blev kvar på. Någon gång under natten dog sen min mobil. Jag tror att det beror på att den tidigare under kvällen låg i en massa bål. Nu har jag i alla fall min gamla mobil men på den fungerar bara sms-funktionen så jag kan inte ringa eller ta emot samtal. Men det spelar inte så stor roll, jag tänkte endå köpa en ny mobil när jag börjar studera.

Här är några bilder från kvällen!



Här är nästan hela gänget. Den första brunetten känner jag inte men sen kommer Lovisa, Charita, Jag, Thomas, Mathilde och Elise. Jag kommer sakna mina Oslovänner så otroligt mycket!

Halloweenfest!

Ikväll blir det Halloween-/avskedsfest! Jag hoppas jag inte blir allt för sentimental och förstör hela min kattsminkning. Men nej, det blir nog bara kul! Ungefär såhär ska jag se ut. Bilden är från när vi hade Karneval på dagiset!

Get waxed!

Det är mycket som händer nu. Idag var jag och vaxade mig inför Australien. Det gick bra, det gjorde inte riktigt så ont som jag förväntat mig. Efteråt gick jag och Emelie och fikade. Det blir inte så mycket träning den här veckan men jag vill hellre passa på att träffa alla mina kära innan jag åker. Det är så sjukt att jag snart kommer leva ett helt annat liv.

Idag frågade Ling om jag vill hänga med på surf school. Why not? Svarar jag. Det känns härligt att jag kan göra precis vad som faller mig in. För jag ska ha semester!

Här är dagens kvällsmat. Nu har jag tagit slut på den sista pastan också!

Kidneybönsallad

Jag har varit riktigt duktig och nästan ätit upp all mat i skafferiet och kylskåpet. Men å andra sidan är planering en av mina starka sidor. Idag blev det kidneybönsallad med fetaost till kvällsmat. Love it!

Halloween

Idag mötte jag upp Charita och köpte saker till vårt Halloween/Hej då party. Vi köpte Halloweendekorationer, cider och vin till en bål vi tänkte laga. Jag tror det blir riktigt kul på fredag! Jag kommer säkert bli nostalgisk och eventuellt börja gråta men det blir kul med en sista fest. Resten av helgen står packning, tvättning och städning på schemat. Jag kan inte förstå att jag bara har tre arbetsdagar kvar.

Om en vecka, om två veckor..

Om en vecka är jag hemma i Norrköping. Jag har förhoppningsvis skrivit in mig i Sverige och ätit en god lunch med mamma.

Om två veckor sitter jag på ett flyg påväg till Hong kong för att sen åka vidare till Australien.

Det är konstigt hur mitt liv kommer förändras bara de närmsta veckorna. Idag på jobbet hade jag avdelningsmöte för sista gången. Sen åkte jag och handlade i min favorit-grönsaksaffär för sista gången. Det kommer bli många "sista gången" den närmsta veckan. Men jag är helt redo!
I Australien kommer jag träffa den här sötnosen! I ett betydligt varmare klimat!

Zumba!

Idag har jag dansat Zumba! Jag älskar att kunna testa massa olika träningsklasser! Zumba var sådär. Det var inte så hård träning varken för musklerna eller konditionen. Ibland dansade vi till låtar som var lite pulshöjande men för det mesta höll vi ett ganska lugnt tempo. Men det var nog bra för jag har träningsvärk lite överallt efter boxningen eller lördagens dansande..

Family reunion

Yeey! Jag längtar verkligen till att åka hem nu för ALLA mina syskon ska komma hem! Det var verkligen flera år sen vi sågs alla tillsammans. Kan det ha varit på min student? Kanske vi skulle passa på att bjuda in lite annan släkt också mamma och pappa? Och så måste vi ha pizzakväll! Å vad kul det ska bli att träffa alla!


Boxning

Imorse vaknade jag ganska tidigt så jag bestämde mig för att dra och boxas på Elixia. Passet var ganska seriöst, det var mycket snack om hur man skulle vara i ringen.. Jag fick boxas mot en kille som vid ett tillfälle ursäktade sig för att ha ätit vitlök. Haha! Jag menar jag luktade nog heller inte så gott efter dom 80 minutrarna. Svetten rann! En perfekt start på lördagen.

Ikväll ska jag på fest med Mathilde. Men först ska jag rosta nötter och dricka lite själv. Det blir Gato negro och jag har ingen sprite att blanda ut det med!

Fredag kväll!

Igår hade jag myskväll med Emelie H. Vi bakade kladdkaka, drack rödvin (jag börjar gilla vin nu!), såg världens sämsta film och sen fick jag klippa henne! Emelie blir modig av vin. Men håret blev bra! Efter några glas vin blev jag supertrött och Emelie drog vidare. Men jag tycker bara det var skönt med en myskväll.

Här kommer receptet på världens godaste kladdkaka! Cirka två stora portioner så man måste ha en ganska liten ugnsform.

Sätt ugnen på 175 grader.

1 dl strösocker
1 ägg
½ dl kakao (jag hade raw)
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
75 g smällt smör
cirka 50 g 70% choklad.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner alla torra ingredienser. Blanda i smöret och hackad choklad. Häll i ugnsformen och ställ in i ugnen.

The Broker

Idag efter jobbet åt jag och Charita hamburgermiddag på The Broker. Vi snackade en massa och planerade en eventuell Halloweenfest. Eftersom jag ska flytta vill jag gärna att vi ska ha en sista fest, så kan jag skylla mina tårar på alkohol. Hehe. Nu håller jag bara tummarna för att hennes rumskamrater tycker att det är en lika bra idé som vi tycker. Här hemma hos mig och Mathilde känns det tyvärr lite för litet.

Efter middagen drog jag till Elixia och bastade. Jag känner mig kall ända in till benen av den här kylan men i bastun tinade jag upp riktigt ordentligt. Dessutom fick mitt hår en extra genomgång med inpackning och värme. Nu känns min hjärna som mos så snart är det dags att sova. Imorgon väntar jobb och träning!

Kvällsmat!

Kettlebells!

Igår var jag på ett Kettlebellpass. Det var tungt men kul! Det kändes ganska maffigt att stå och lyfta tunga vikter med ett gäng främmande personer. Nu kan jag lite fler övningar med kloten och mina ben värker av träningsvärk! Idag tränade jag armar med Emelie så hela min kropp känns ganska tung för tillfället. Men inget som inte lite vila kan reparera.

To-do list

Nu kan jag äntligen bocka av lite fler punkter på min to-do list.
  • Skänka gamla kläder
  • Äta upp maten jag har köpt, det blir mycket sallader med quinoa och bulgur.
  • Boka hemresa
  • Boka resa till Stockholm (Sebbe, jag kommer vid 12 tiden den 7 nov!)
  • Ringa Icabanken
  • Beställa nytt Nordeakort
  • Överföra pengar
  • Kopiera mitt pass, få det vidimerat och skicka in så jag kan söka till högskola utan att betala avgift
  • Skriva in mig i Sverige
  • Ansöka om visum till Australien
De två sista punkterna är jag lite orolig för men jag hoppas verkligen att jag hinner fixa det den sista veckan i Sverige.

Vitamin boost

Idag när jag kom hem från joggingturen gjorde jag en av de godaste juicerna på länge. Jag hade äpplen, ingefära och apelsin i juicepressen. Sen mixade jag det med lite vindruvor och massa blåbär. Det blev otroligt gott och svalkande. Fulladdat med vitaminer!

1 mil!

Idag har jag äntligen sprungit 1 mil! Först tänkte jag bara gå ut och gå/springa lite i det fina vädret men jag kom in i ett så härligt flow att det kändes lika bra att klå mitt rekord! Jag sprang lugnt hela vägen och klarade det på cirka 1h 13 min. Jag vet inte exakt hur långt jag sprang men enligt google sprang jag över en mil. Enligt min pulsklocka sprang jag 14,7 km men den litar jag verkligen inte på. Jag tror nämligen att den är inställd på min snabbare takt och idag tog jag det som sagt ganska lugnt.

Jag är jävligt glad att jag äntligen har nått mitt mål. Det var verkligen inte så jobbigt som jag har föreställt mig i mitt huvud. Jag hade absolut inte de bästa förutsättningarna när jag började (bakis och med dåliga skor) men jag klarade det! Nästa gång ska det gå fortare!

Svettig och glad!

Fika med Emelie

Jag är inne i en ganska tuff jobbvecka just nu men mår i övrigt väldigt bra. Jag trivs verkligen med mitt liv just nu! Även, eller kanske på grund av att det är väldigt tillfälligt. Idag efter jobbet fikade jag med Emelie ö. Vi drack te och snackade om våra liv. Vädret har varit väldigt fint idag så lite solsken fick vi också.

När jag kom hem lagade jag champinjon- och grönsakssås med pasta. Det är sjuktider nu så jag försöker verkligen få i mig en massa vitaminer för att förebygga sjukdom. Synd bara att min kamera verkligen inte kan ta några fina matbilder.

Easy Energy Yoga

Idag kände jag för att låta kroppen vila lite och gick därför på ett kortare och enklare yogapass. Jag har inte yogat sen i Indien så det var skönt att sträcka på kroppen igen. Och det här passet var verkligen ett light pass om man jämför med passen jag gjorde i Indien. Något som däremot fick mig tillbaks till dofternas land var i slutet på passet när vi sa "namaste". Hela jag slungades tillbaks till Indien där vi dagligen använde det ordet. Och ja, jag saknar faktiskt Indien.

Dance step

Igår var jag på ett nytt steppass. Aldrig igen säger jag bara. Vi gjorde olika dansmoves som vi sen skulle sätta ihop till en hel "dans". Problemet var bara att jag var den enda som inte hade gått passet tidigare så jag halkade efter som bara den. När jag lärt mig något steg så skulle vi helt plötsligt göra tio steg till. Absolut inget för mig.

1 månad kvar!

Oj! Insåg precis att jag är i Australien om en månad, eller så kanske jag fortfarande är på flyget.. I vilket fall som helst så är det väldigt snart! Jag dör lite av upphetsning bara jag tänker på det!

Elsker!

Kvällen igår blev rolig med mycket nostalgimusik och dansande. Det var lite annorlunda att vara på en gayklubb men kul som omväxling. Girls night out! Dessutom uppstår lite situationer man inte är van vid. Två roliga meningar jag hörde igår var "Den blonda tjejen stöter på mig" och "Akta dig för killarna som inte är gay". Men man måste nog ha varit där för att uppskatta citaten.

Ikväll ska jag på bio med Mathilde och några fler tjejer. Vi ska se filmen Crazy Stupid Love. Jag har hört att många gillar den så mina förväntningar är höga!

Spontan utgång!

Igår tänkte jag bara vara hemma och baka cupcakes men sen bjöd Mathilde med mig till en kompis och kvällen fick en helt ny vändning. Vi förfestade med ett härligt gäng norskar och drog sen iväg till Oslos studentklubb Chateau Neuf, mitt nya favoritställe! Spontana utgångar blir oftast roligast!

Ikväll ska jag hem till Lovisa. Vi ska dricka lite och sen ge oss av till en vän till henne och senare blir det gay klubb! Spännande att uppleva något nytt! Haha, dock inte testa något nytt!

Cupcakesen blev inte så fina, men väldigt goda!

Träning

Nu mår jag bättre! Ingen förkylning har brutit ut och jag känner mig friskare! Efter jobbet tränade jag med Emelie. Vi började med att springa som uppvärmning och sen tränade vi ben. Det blev ett litet kortare pass men effektivt. Nu sitter jag och lyssnar på en musiklista som Lovisa har gjort till mig. Jag behöver komma på vad jag egentligen gillar för musik. Men ska försöka lägga mig snart, jag vill ju inte irritera den eventuella förkylningen allt för mycket.

Grönsakssoppa!

En väldigt enkel och nyttig rätt som jag jämt brukar göra när jag känner mig lite krasslig är grönsakssoppa. Idag hade jag i; potatis, purjolök, spenat, morot och vitlök. Det blev riktigt gott!

To-do list

Min hjärna snurrar av allt jag måste göra innan och precis efter att jag har flyttat hem till Sverige igen. För att hålla ordning på tankarna brukar jag göra "Att göra listor". Det är så skönt att ha allt uppradat framför sig och kunna bocka av det man redan har tagit itu med. På min lista får både stora och små saker plats.
  • Skänka gamla kläder
  • Äta upp maten jag har köpt, det blir mycket sallader med quinoa och bulgur.
  • Boka hemresa
  • Boka resa till Stockholm
  • Ringa Icabanken
  • Beställa nytt Nordeakort
  • Överföra pengar
  • Kopiera mitt pass, få det vidimerat och skicka in så jag kan söka till högskola utan att betala avgift
  • Skriva in mig i Sverige
  • Ansöka om visum till Australien
Jag hoppas på att kunna bocka av lite fler punkter imorgon.

Grönt är skönt!

Idag känner jag mig ganska seg, nästan som om en förkylning är på väg. Så efter jobbet åkte jag iväg till min favorit grönsaksaffär och handlade en massa frukt, grönt, nötter och annat nyttigt. När jag kom hem gjorde jag en grön juice som förhoppningsvis ska ge mig lite nya krafter.

Först hade jag i äpplen och ingefära i min juicemaskin. Sen mixade jag juicen med vindruvor, spenat och lite lime. Fit for fight!

Cardio Step Interval

Haha, passen på mitt nya gym har verkligen inte några lätta namn. Men idag var jag och Lovisa i alla fall på ett steppass. Det var jättekul och jobbigt! Svetten rann i slutet av passet men det är en känsla jag älskar. Det är så skönt att verkligen ta ut sig och känna hur trött man blir.

Nu lagar jag linssoppa. Imorgon börjar jag vid halv 8 så det blir nog en ganska tidig kväll för mig. Kram!

Linssoppa, under en annan tidpunkt i mitt liv.

Elixia!

Idag har jag varit och tränat på ett superfint gym, Elixia! Madeleine hade en månad kvar på sitt gymkort så jag fick köpa det av henne. Jag mötte upp Lovisa (som tränar på samma gym) och körde först ett shapepass och sen crossfit. Efteråt duschade jag, gjorde en hårinpackning och bastade! Det känns som världens lyxigaste att träna på Elixia efter över ett år på ett av de billigaste gymmen i Oslo. Nu ska jag basta med hårinpackning minst en gång i veckan. Håret blir så lent!

Tyvärr kan jag inte säga upp medlemsskapet på det andra gymmet eftersom jag måste fortsätta träna med Emelie. Men det gör inte så mycket, det är kul med variation. Nu blir det dubbelt så mycket träning! Det här kommer bli en riktig hälsomånad för om jag ska träna så mycket behöver jag även vara noga med maten och sömnen.

Här är morgondagens lunchlåda!

Slappkväll!

Ikväll har jag haft en riktig slappkväll. Jag har ätit en massa gott, sett på olika serier och lyssnat på musik. Det har varit mysigt och välbehövligt. Det känns som det var ett tag sen jag slappade så här länge. Nu har mina ljus brunnit ut och det börjar bli dags för att gå över till att läsa bok och sova.

Hemlagade scones och sallad.

TGI Friday's!

Nu har jag vinkat av Ling och Madeleine på busstationen. Idag flyttar dom hem till Sverige och om några veckor flyttar dom till Australien. Nästa gång vi ses kommer vi alltså vara i Sydney. Det är coolt!

Igår var vi och åt middag på TGI Friday's. Tyvärr tror jag att jag hade lite för höga förväntningar för maten var inte god. Den var helt okej men inte wow, som Madeleine uttryckte det. Men trevligt hade vi det i alla fall. Efter middagen drog vi till en bar och drack lite. Vi försökte lista allt kul i livet. Högst upp på listan kom: resa!


Linnea, Madeleine, jag och Ling!


Om precis en månad kommer jag vara hemma. Det är spännande och nervkittlande att min närmsta framtid är så obestämd. Vad ska jag göra i Australien? Vad händer efter Australien?

Stand-up!

I torsdags gick jag och några från jobbet på Stand-up som avslutning för Linn. Först åt vi seg pizza och sen avslutade vi kvällen med två timmar av skratt! Periodvis hade jag ont i käkarna till och med! Det var fem olika ståuppkomiker som pratade och en konferencier som kom upp emellan varje framträdande. Trots att jag som svensk kanske bara förstår 85% av det dem pratar om eller vad de säger så var det skitroligt! Bara grejen att gå och se på någon som ska vara rolig är väldigt upplyftande. Stand-up är det nya sättet att umgås på!

Igår var Linns sista dag och på måndag får jag en ny chef för avdelningen. Jag har aldrig träffat henne så det känns lite läskigt men det ska nog gå bra. Faktum är att jag nu är den som har jobbat längst tid på min avdelning. Det är tråkgit att Linn har slutat men nu har jag bara en månad kvar!

Linn och Lovisa
RSS 2.0