Ibland kanns Sverige valdigt lockande

Tror jag har fatt en liten utomlandssvacka eller kanske hemlangtan sa har pa slutet av resan. Visserligen ar jag bara tontig men det kanns som en hel del gar emot mig. Jag har bland annat slagit mig sa illa att jag varken kan surfa eller sola rumpan. Hela historien ar faktiskt javligt komisk..

Med jamna mellanrum ar det strommavbrott pa Bali och framforallt pa de olika sma oarna. Forra veckan reste jag, Moa, Emelie, Sebbe och Agnes runt. Vi var bland annat i en jattefin stad som heter Ubud. Dar hyrde vi moppar och gick pa spa men en natt var det ett sadant standigt aterkommande strommavbrott. Som vanligt blev vi anda tvungna att ge oss ut och hitta nagon restaurang att ata pa. Jag travade pa forst i ledet och hade mina tankar pa helt andra stallen. Plotsligt horde jag Moa saga "Natalie!" bakom mig och darefter uppfattar jag bara att jag ramlat ner i ett hal! Jag hade alltsa ramlat ner i ett sant byggnadshal, sant som bara folk i filmer gor! Jag blev sjukt chokad och nar jag kom upp fran halet kunde vi konstatera att jag skrapat upp bada knana, en handflata och sa min rumpa. Jag blev bade ledsen och irriterad eftersom det inte fanns nagra som helst varningsskyltar uppsatta, nagot som hade varit sa sjalvklart i Sverige.

Det dar var for en vecka sen nu och knana och handflatan har lakt ganska bra men det storsta saret pa rumpan slutar inte att vara! Overallt dar jag sitter och ligger lamnar jag ifran mig sma flackar med var. Jag har visserligen borjat anvanda kompressor med tejp pa kvallarna for att inte vara ner alla restauranger haromkring men saret gor fortfarande ont och det ar darfor jag har trottnat.

Nu ar det i alla fall bara tva veckor kvar tills vi kommer hem! Tills dess ska vi mest bada och sola, (fast bara pa ena sidan da for min del).

Snart ses vi i Sverige!

Bali part 6

Nu ar vi tillbaks pa Bali igen. Moa kom i onsdags sa nu ar vi fler i vart "resgang". Har forsokt lara oss att surfa nu med. Det ar riktigt kul nar man lyckas fanga en vag men oftast kanns det som det ar more pain than pleasure. Annars ater v massa mat (som vanligt nar familjen ar samlad). Igar at vi javligt god sushi och idag blev det indiskt. Dom hade skitgott naan brod. Ska dra snart men snackar med Henka sa det ar svart att avsluta. Imorgon ska jag ga upp tidigt och forsoka surfa igen! Hoppas det gar bra, battre. Kram!

Gili T part 5

Hej! Vi ar fortfarande pa Gili T. Till vart forsvar kan jag faktiskt saga att vi var fyra natter pa en mindre o, Gili Air. Dar var det extremt lugnt och mysigt. Jag alskade det men Emelie holl en natt (framforallt) pa att do av uttrakning. En sak som var betydligt mindre bra med den o:n var just det ocksa att den var sa liten. Strommen forsvann oftare och vi blev magsjukare betydligt oftare. Det var plagsamt.

Pa onsdag ska vi aka tillbaks till Bali. Vi har bara en manad kvar av resande och Moa kommer till Bali da sa vi ska mota upp henne dar. Haha det kommer bli lite roligt att vara med hela tva syskon pa andra sidan jorden. Har aker man sa langt och anda traffar man sina syskon! Ajust det har inte hunnit beratta men vi ar numer med Agnes och Sebbe. Vi motte dom pa Gili Air och har alltsa redan varit med dom i en vecka. Snart ska vi traffa dom for kvallsmat.

Ha det bra, kramar!

Gili Trawangan Part 4

Eftersom fler och fler borjar bli oroliga over jordbavningarna som ar har borta tankte jag skriva att jag och Emelie ar okej. Vi marker faktiskt inte av det nagot alls. Har pa on ar vi ganska isolerade. Tydligen till och med nar det galler jordskalv. Det finns tillexempel bara en bankomat och 8 tamponger kostar cirka 50 spann! Haha, nar jag upptackte det fick jag ocksa forklarat att bindorna (som var betydligt billigare) egentligen var for "locals". Min snalhet tog over.

Igar dykte jag forresten for forsta gangen! Forst gick vi igenom alla grunder i en pool och pa eftermiddagen begav vi oss ut till havet. Jag fick gora som pa alla filmer och lixom luta mig i vattnet bakifran, fran en bat. Det var coolt. Sjavla dyket daremot var inte riktigt sa bra som jag onskat. Strommarna var ganska kraftiga igar sa vattnet hade blivit ganska grumligt av sand som yrde. Forutom det koncentrerade jag mig mest pa utrustningen sa jag hann inte kolla sa mycket pa alla fina fiskar. Jag tror jag ska vanta med att ta dykarcertifikat for Emelie far inte dyka pga astma och jag vill helst inte ga igenom hela processen sjalv. Henka? Haha

Imorgon ska vi forsoka bege oss till on Gili Air. Den ligger precis i narheten. Dar ska vi mota upp Sebbe och Agnes. Det ska bli sjukt att traffa dom har men javligt kul! Dessutom ska det bli skont med lite miljoombyte. Ha det bra!
RSS 2.0