Raw brownie

Ikväll testade jag ett nytt recept på raw food godis. Den här gången gjorde jag en sorts brownie. 
 
Mixa 4 urkärnade dadlar med; 2 msk kokosolja, 3 msk raw kakao, 1 msk agavesirap (jag hade sirap från Sri Lanka), 1 msk krossade linfrön, en halv msk chiafrön och ½ tsk vaniljpulver. När det blev till en smet tillsatta jag lite salta jordnötter (som visserligen inte räknas som raw men jag är inte så petig). Sätt in smeten och låt den stelna i kylen.
 
Snart har jag så många recept på bra raw food godis att jag inte behöver äta vanlig choklad. Inspiration fick jag från det här receptet. 

Fredag kväll..

Nu är jag äntligen klar med allt skolarbete för den här veckan! Igår jobbade jag på samma förskola som förra veckan och idag började vi en ny kurs. Nu ska vi läsa Kost och folkhälsa vilket definitivt känns intressantare än statistik. 
 
I onsdags hade vi internationell middag med utbytesstudenterna. Vi lagade smörgåstårta och de andra tog med sig spännande rätter från sina hemländer. 
 
 
 
Idag har jag och Nathalie varit och handlat inför vår födelsedagsfest. Det är 33 personer som har tackat ja på facebook men eftersom flera ska ha med sig +1 tror jag vi blir runt 40 pers. Det ska bli så kul! Jag har aldrig haft en så här stor födelsedagsfest. När jag tänker efter så har jag nog inte haft en födelsedagsfest sen jag fyllde 18. Då togs de här bilderna: 
 
 

Hemtenta

Jag gjorde precis hemtentan på Statistik och kostvetenskapliga metoder och jag klarade den! Nu är jag otroligt lättad!! Å vad skönt! Nu är det bara opponering och sista finputsningen på rapporten kvar den här veckan. Sen är det födelsedagsfest! 
 

Plugg

Den här veckan har vi väldigt mycket i skolan. I morgon har vi tenta, på onsdag ska vi opponera på rapporter och på torsdag ska vi lämna in en slutgiltlig verision av våra rapporter. Det känns jobbigt och tråkigt men jag har smygkikat på nästa kurs och den ser mycket roligare ut. Jag hoppas bara att jag klarar tentan så hela statistikdelen blir avklarad. 
 
Nu ska jag till Linnea. Vi ska laga spenatsoppa och plugga. Det börjar nästan bli en tradition för oss att ses dagen innan tentan. Jag lär mig alltid så mycket när vi pluggar tillsammans och pratar om allt vi läser. 

Chokladmilkshake!

Jag jobbade tisdag, torsdag och fredag den här veckan. Det känns härligt att veta att jag kommer få extra pengar men jag vet inte hur bra det är för mina studier. På tisdag har vi tenta och jag har knappt pluggat. Visserligen är den här tentan (förhoppningsvis) inte så stor men jag vill gärna klara den ändå. Jag kan helt enkelt inte säga nej till jobb när jag får en ledig dag. Vi får se hur det går på tisdag, jag har ju trots allt söndag och måndag på mig att plugga (om jag inte är allt för bakis imorgon)

Ikväll ska vi ut och käka på Allstar. Vi ska vara där till nattklubben öppnar men jag tror inte vi stannar allt för länge eftersom ingen vill vara seg imorgon. 
 
Idag har jag pluggat och varit och tränat. Jag gjorde nyss äggmackor med en sjukt god och nyttig chokladmilkshake. En så nyttig att man faktiskt skulle kunna dricka den varje dag, 
 
 
Blanda en banan med lite vaniljpulver, chiafrön och ca 2 tsk raw kakao. Häll över mjölk och mixa! 

Time to move on

Idag har jag både bestämt mig för att flytta och sagt upp mig. Jag började kolla efter en lägenhet för lite mer än en vecka sen men med min kötid ser det mörkt ut. Därför blev jag glad när en kompis letade inneboende på facebook. Jag ska flytta in i en tre lite närmare skolan och IKSU. Jag ska bo med en kille som läste några kurser med oss förra terminen men som egentligen pluggar psykologi. Det ska bli skönt att äntligen kunna äta vad jag vill igen och inte känna mig styrd av några regler. Fisk, here I come! 
 

Rödbetsjuice

Idag blev det en sen frukost med nybakat surdegsbröd och färskpressad juice. 
 
 
 
Jag har fått lite ont i halsen (säkert för att jag jobbade i torsdags) så jag gjorde en juice på en rödbeta, morot, två äpplen och en bit ingefära. Väldigt gott och nyttigt! 

Body pump!

Idag har jag jobbat! Jag fick åka till en förskola ganska nära här. Barnen var 1-2 år och väldigt söta! Tyvärr får man ju inte riktigt samma kontakt med barnen som när man känner dom men det är kul ändå. Avdelningen tog mitt nummer innan jag gick så förhoppningsvis får jag komma tillbaks fler gånger. 
 
Efter jobbet drog jag och tränade. En ny tradition vi infört i klassen är att gå på Body pump på måndagar. Nu har jag varit så många gånger att jag inte får träningsvärk längre vilket betyder att jag måste lägga på mer vikt. Min träningsplan för den här hösten är att köra Body pump, yoga/bodybalance och någon slags konditionsträning minst 1 gång per vecka. Det gör att jag får en bra mångsidighet på träningen. Jag tränar igenom hela kroppen, blandar styrka och kondition med lugn träning. 
 
Haha, kollar bilder från Sri Lanka. Det finns tusen bilder på oss där det ser ut som vi håller på att drunkna men här är en bild där jag faktsikt står på surfbrädan! Handen är vid näsan för att jag alltid blev tvungen att hålla för den när jag ramlade. 
 

Mårten gås

Jag har haft en lugn och skön helg. Igår vid halv tre kom mormor, morfar och Annika hit för att se hur jag bor. Det räckte med fem minuter och sen hade jag visat allt värt att visa. Efteråt tog vi bilen till Konstnärligt campus och tittade på de nybyggda husen. Dom är snygga, googla det Sebbe! 
 
 
Hela eftermiddagen/kvällen var vi hos kusinerna. Eftersom min kusin heter Mårten har det blivit en tradition att mormor och morfar kommer hit för att äta gås. Det var riktigt gott! Jag känner hur jag saknar fisk och fågel mer och mer. (Jag måste göra någonting åt det snart). Vi åt och pratade hela kvällen. Inte förrän vid halv 12-tiden tog jag bussen hem. Det var mysigt att ha mormor och morfar på besök. Det känns mer som hemma när man har släkt och familj runt sig. 
 
Idag har jag känt mig lite sur. Min cykel fick punktering igen så jag bestämde mig för att lämna in den. Reparatören tyckte det var bäst att byta hela däcket så nu ska jag få däck som jag kan ha året runt, alltså lite tjockare som passar även på vintern. Jag antar att det är bra men det känns rätt surt att jag måste laga min cykel hela tiden, den faller sönder mer och mer för varje vecka! 
 
Dags att sova, i morgon är det en ny dag! 
 
 
 
 

Klarade det!

Har fått reda på att jag fick G på den muntliga tentan! Jävligt nöjd är jag med tanke på att jag var hemma helgen innan och inte kunde plugga så mycket. Idag har vi instuderingsdag. Egentligen ville jag jobba men vikariebyrån ringde bara om ett dagis som ligger ganska långt bort så jag skulle bara få jobba cirka tre timmar. Det kändes lite ovärt. Istället ska jag på stan med Nathalie och spendera pengar. Jag måste ju fira tentaresultatet. 
 
Till frukost gjorde jag gröt med ägg i. Det blev riktigt krämigt och gott. Passar perfekt om man vill ha en lite mer mättande frukost eller extra protein. Ett annat smart tips är att ha keso på gröten. Jag vet att jag har skrivit det förut men det blir lite som risgrynsgröt. Som smaksättning och naturlig sötma brukar jag ha banan och kanel. 
 
 

Kostvetenskapliga metoder

Igår pluggade jag hela dagen. Jag började skolan kvart över 8. Vid lunch drog vi hem till Linn och gjorde grupparbete och när vi var klara med det vid halv fem drog jag hem till Nathalie och gjorde en logguppgift till halv 8. Vi har nämligen börjat en ny kurs som alla har lite ångest inför. Kursen heter Kostvetenskapliga metoder och vi ska bland annat läsa statistik. Det känns verkligen som en helomvändning från matlagningen men efter igår så känns det ändå lugnt. Jag har gjort klart de närmsta uppgifterna så idag ska jag bara renskriva lite anteckningar och träna. 
 
I morgon kommer mormor och morfar hit. På lördag ska vi äta middag hos Annika. Det ska bli så kul att träffa dom här. Första besöket sen jag flyttade hit! 

Övning ger färdighet

Jag bakade ett nytt surdegsbröd idag. Eller ungefär samma recept som jag gjorde i Norrköping men med lite olika sorters mjöl och hasselnötter i. Det blev jättebra! Degen var lite lös i början men innan jag stoppade in bröden i ugnen rullade jag lixom ihop degen lite. Det blev inte så snyggt men gott. 
 
 
 
Grundreceptet är paindemartins utan särskilda krusiduller
RSS 2.0