Hej sommarväder!

Idag har det äntligen varit sol här i Oslo! Äntligen har jag kunnat gå i shorts och känna solen värma min kropp. Efter jobbet gick jag och la mig i en park. Jag sov lite halvt, läste och njöt!

Fresh Fitness

Idag tänkte jag cykla till gymmet och träna mage men på vägen cyklade jag förbi Fresh Fitness, ett träningscenter jag och Henka har funderat att byta till. Jag bestämde mig för att provträna där istället. Närmare och kul med omväxling! Fresh Fitness är också ett billigare gym men till skillnad från vårt nuvarande har dem grupptimmar, något jag saknar. Men eftersom det är ett billigare gym består de flesta "grupptimmarna" av att man tränar framför en stor skärm med inspelade instruktörer. Jag värmde upp med att cykla framför en dvd och tränade sedan magen.

Så nu måste jag avgöra om jag vill byta gym. Just nu känns det som jag inte vill det. Det positiva med Fresh Fitness är att de har grupptimmar men maskinerna på vårt nuvarande gym är bättre och så är gymmet större. Det lutar åt att jag blir kvar på gymmet där jag tränar nu. Jag trivs trots allt bra där!

Med brorsan!

Idag har jag spenderat dagen med Sebbe. Vi var ute vid Huk och tog ett dopp i Oslo fjorden. Luften var varm och vattnet var kallt. Sebbe uppskattade det till 16 grader. Uppfriskande härligt!






Skatteåterbäring!

Yeey! Idag har jag nått mitt (från början) stora mål med Oslo. Jag har sparat tillräckligt med pengar för att kunna resa läänge. Jag har passerat en underbar gräns!

Men under resans gång har mitt mål dock ändrats lite. Jag har äntligen ett jobb som jag trivs riktigt bra med och som jag inte är beredd att lämna riktigt än. Jag vet faktiskt inte alls när jag kommer vara beredd att lämna det heller. Så resan är uppskjuten och förkortad en bit. Men någonstans åker jag förmodligen i vinter. Om jag är beredd att släppa "mina" underbara barn.

Frihet i sikte!

Torsdag

Jag fick ingen träningsvärk av gårdagens vibrationsträning. Alltså måste jag i framtiden kombinera vibrationsträning med tyngre viktträning eller vibrationsträna när jag vill ta det lugnt. Helst vill jag få träningsvärk varje gång jag tränar men då behövs mycket energi, energi som jag inte alltid har.

Idag efter jobbet träffade jag Ling. Vi låg i solen och snackade. Efter ett tag kom det en massa moln och det blev för kallt för att ligga ute. Det är verkligen inget sommarväder här i Oslo, det regnar varje dag. Så det är inte särskilt överraskande att det ska regna även på midsommar. Men glad midsommar på er!

Vibrationsplatta

Sebbe har flyttat in. För tillfället ligger han och damsuger kylskåpet som stundvis låter värre än en jetmotor. Jag förstår att det kan vara svårt att sova i det här rummet, men man vänjer sig snart vid ljudet. Första gångerna kylskåpet satte igång kommer jag ihåg att jag hoppade högt.

Själv kom jag precis hem från gymmet. Jag värmde upp på en motionscykel och tränade sen enbart på vibrationsmaskin. Det gjorde jag för att testa om jag får träningsvärk av den träningen. Jag hoppas det för det känns som en schysst variation till min vanliga träning.

Fösta doppet!

När jag var i Sverige för en vecka sedan tog jag mitt första dopp. Jag var ensam vid min favoritsjö och allt kändes otroligt fridfullt och vackert.

Choklad cupcakes!

Idag har jag bakat choklad cupcakes för första gången i mitt liv. Jag slog ihop två recept och det blev perfekt!



En halv sats blir ca 9 lite mindre cupcakes och ser ut såhär:

2 matskedar kakao
½ dl kokande vatten
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,75 dl strösocker
1 ägg
ca 70 gram mörk choklad (70 %)

1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.

2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt ägget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.

4. Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med vattnet med
kakaon. Det gör inget att det är chokladbitar! 

5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.

6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.


Till frostingen hade jag ett annat recept, här kommer det:

30 gram smör
2,5 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
50 gram philadelphia
½ msk vatten
0,25 dl kakao

Det är bara att röra ihop alla ingredienserna till frostingen.


Enjoy!

98 % av maxpuls!

Idag hann jag bara träna på gymmet i cirka en halvtimme eftersom jag hade en tvättid att passa. Så när tvätten var inne i maskinen bestämde jag mig för att dra ut på en springtur och inviga min nya pulsklocka på riktigt. I slutet av rundan hittade jag en lång uppförsbacke där jag försökte nå min maxpuls. När pulsen var på topp låg den på 197 och var på 98 % av maxpulsen! Riktigt självförtroendehöjare! Två vändor blev det i uppförsbacken.

Men jag måste också tillägga att jag vet att det kanske inte är min riktiga maxpuls eftersom klockan än så länge bara är inställd på vad som borde vara min maxpuls i förhållande till min ålder, alltså så kanske jag har högre eller lägre puls egentligen.

Sommaravslutningsfest!

Haha är ordet verkligen så långt?

Ikväll ska vi i personalen på dagiset ha sommaravslutningsfest. Vi ska vara hemma hos Thomas, grilla, leka(?) och dricka. Det ska bli kul! Tyvärr känns det verkligen inte som sommar på grund av vädret men man får väl helt enkelt blunda och låtsas. Det blir nog en bra kväll!

Godmorgon!

Snart ska jag iväg för en ganska lång dag på jobbet. Vi ska ha sommaravslutning med alla föräldrar. Trots att jag inte ska sluta känns det lite sorgligt faktiskt. Det är flera ur personalen och femåringar som ska sluta. Men livet går vidare.

Jag håller för fullt på att försöka tänka ut när jag själv ska sluta. Det lutar lite åt slutet av oktober. Då får jag cirka två månaders restid och om jag sen inte kommer in på dietist så kan jag ju alltid åka tillbaks. Men vi får se. Allt kan ändras. Nu ska jag borsta tänderna och sen ge mig ut. Det ser ut att bli en fin dag!

Brand

I natt vid tre tiden vaknade jag av att det brann utanför fönstret. Nyvaken förstod jag först inte riktigt vad som pågick men jag förstod att vi måste komma ut ur lägenheten. Jag sprang ut till Henka som satt vid datorn och skrek att det brann. Han följde med och såg ut genom fönstret medan jag slängde på mig kläder.

En liten sekund tänkte jag på min mobil men sen kom den förnuftiga tanken "skit i den". Någon sekund senare såg jag Henka gräva i ett par byxfickor efter sin mobil och skrek då även till han att vi skulle ut och att han inte behövde den. Under den minuten det tog för oss i lägenheten började även polisen ringa på vår porttelefon. När vi fått på oss skorna sprang vi ut. Något jag själv är ganska stolt över är att jag på nervägen (vi bor tre trappor upp) ringde på allas dörrklockor. Tyvärr var det bara en som verkade fungera.

Väl ute mötte polisen oss och sa att vi skulle gå och ställa oss lite längre bort ihop med våra grannar. Då kände jag min höga puls och känslorna kom fram. Tre brannbilar jobbade med att släcka branden. Eftersom jag inte hade någon koll på klockan vet jag inte hur länge vi var där ute men jag gissar på en halvtimme innan vi kunde gå in igen.

I morse fick jag läsa att det var ett soppförråd eller liknande som hade brunnit och att det även sped sig till en bil i närheten. Branden var troligen anlagd. Det brann vid gatunummer 62 a och vi bor vid 62 c så vi har fönster mot gården där det brann. Enligt tidningen blev cirka 150 personer evakuerade.

Jag vet fortfarande inte vad jag vaknade av men det kan ha varit lågorna som lyste upp rummet, det sprakande ljudet eller en smäll som Henka berättade att han hade hört men ignorerat. Det var i vilket fall som helst riktigt läskigt eftersom jag inte riktigt visste vart det brann. Jag kunde bara se de höga lågorna.

När vi stod och väntade utanför höll jag tummarna för att det inte skulle komma någon ambulans och som tur var klarade sig alla oskadda. Men det var absolut det värsta uppvaknandet jag fått.

En bild tagen från vårt fönster på resterna av branden.


Lägg märke till hur svarta träden är och alltså hur höga lågorna var.

5 km

Det blev inget mer regn (förutom några droppar) så jag joggade iväg till cafét där Ling jobbar. Väl där fick jag en halvtimmes vila med en shot smoothie, en liten bit kaka och ett glas vatten. Sen var det bara att jogga hem igen. Båda hållen sprang jag på cirka 17 minuter. Ganska bra för att vara lugn jogging utomhus.

När jag kom hem igen hade brödet knappt jäst något alls. Jag har ingen aning om varför men efter att det varit en stund i ugnen blev det gott i alla fall. Skorpan påminner lite om knäckebröd. Så visst blev det lite misslyckat men bra ändå.

Svettig men glad!

Brödbakning!

Nyss slängde jag ihop en bröddeg utan att gå efter recept. Jag hade nämligen lite grovt mjöl och jäst kvar som jag ville göra mig av med. Förutom de ingredienserna slängde jag även i linfrön, solroskärnor, salt och olivolja. Det ska bli spännande att se om det blir något av det. I sådana fall kommer jag känna mig riktigt proffsig och annars lite halvmisslyckad. Haha.

Medan jag väntar på att degen ska jäsa tänkte jag springa och besöka Ling på hennes jobb. Enligt google är det 2,5 kilometer dit men jag kommer förmodligen virra bort mig en del och alltså springa längre. Haha två spännande projekt på gång. Hoppas bara att det inte börjar regna. Jag har verkligen inga kläder för regn.

Tips!

Igår hade jag i en liten avokado i min smoothie. Det blev ingen smakskillnad men den blev betydligt nyttigare och mer mättande. Kanske att den blev aningen krämigare i konsistensen också. Pröva det!

Avokado, banan, jordgubbar och apelsinjuice

Bilder från Göteborg!



En väldigt mysig helg med fint väder, Liseberg och världens bästa Emma!

Tjejkväll

Nu står laxen i ugnen och resten av maten på spisen. Jag sitter och väntar på att Ling ska komma hit så ska vi ha tjejkväll! Vi ska äta mat, snacka och se på film. Sen ska hon sova över och i morgon drar jag till Göteborg. Hoppas det är minst lika fint väder där som det har varit här idag. För idag kom nämligen sommarvärmen till Oslo! Efter jobbet tog jag på mig shorts och drog till parken där jag låg och läste några timmar. Det var så härligt. Jag är redo för mer om man säger så!

Göteborg!

Henka har precis tagit bussen till Norrköping så jag är ensam till på måndag! Men istället för att sitta och ruttna i Oslo så har jag bestämt mig för att dra till Göteborg och hälsa på Emma! Så lördag till söndag befinner jag mig på svensk mark. Just nu längtar jag till svenskt godis, billiga restauranger och kanske lite svensk teknikshopping..

Men imorgon väntar först jobb och sen pyjamasparty med Ling!

Fri!

Idag är det röd dag vilket betyder ledigt för mig! I morse när jag vaknade tänkte jag "nu eller aldrig" och tog på mig joggingkläderna och gav mig ut. Vilken härlig känsla! Först kändes det lite "jaha" men när jag kom in i det fann jag wow-känslan! Jag joggade olika underlag med mycket backar och trappor. Det var underbart! Jag har äntligen hittat tillbaks!

Visst, jag har sprungit på löpbandet men att springa ute i det fria är verkligen en helt annan sak. På många sätt är det en större utmaning att springa ute. Och man känner sig mer levande. Nu saknar jag bara en pulsklocka eller något liknande som kan mäta tid och distans. Jag vill kunna utmana mig på riktigt.

Nu ska jag fortsätta springa ute minst en gång per vecka. Det låter inte så mycket men med tanke på att jag också tränar inomhus känns det som ett lagom mål att börja med.

Bland annat sprang jag i Botanisk hage där den här bilden är tagen:

RSS 2.0