Fika med Fani

Här kommer lite bilder från min och Fanis fika.


Moi


Fanibanani


Crazzzy :P


Gick en promenix med Timmy förut. Han ska åka och vandra med sin klass i fyra dagar så vi kommer inte träffas på ett tag nu. Jävligt skönt alltså! Haha närå, skojja bara. I´ll miss you :)

Söndag

I morse sprang jag lite mer än tre kilometer igen. Det känns skönt att den sträckan har blivit min "vanliga" sträcka nu. Jag kommer ihåg när jag förut knappt orkade springa en kilometer. Efter joggingen passade jag på att träna magen och göra lite yogaövningar. Frukost blev till brunch så jag lagade äggröra, hackade tomater och gjorde smoothie på jordgubbar, hallon och mjölk.



Nu ska jag byta om för snart måste jag bege mig till stan. Jag och Fani ska fika vid fem. Det är så skönt att ta tag i dagen och göra saker trots att det är söndag.

En rolig vändning

Vid 12-tiden gick jag hem från ett misslyckat försök att komma in på Hugo. Jag var ledsen och förbannade tyst tråkiga/fula/äckliga Sverige för alla jävliga regler. Jag drog upp luvan och snyftade lite för mig själv. Klok som jag ändå är gick jag den mest folkfulla vägen hem, även fast jag bara ville gömma mig för allt och alla. Jag fick syn på en gammal vän. Jag tänkte vända bort huvudet helt och ignorera totalt men eftersom jag ändå är ganska snäll kunde jag inte dissa så uppenbart så jag muttrade fram ett hej lite tyst. Killen upptäckte mig och snäll som han är erbjöd han sig fort att följa mig hem. Han verkade tycka jag var helt dum i huvudet när jag sa att jag skulle gå hem själv.

Jag menar, det är svårt att hata Sverige och Norrköping så mycket när det finns sådana personer som är villiga att följa en hem utan några bakmotiv över huvudtaget. Det gjorde hela min kväll betydligt mycket bättre att äns veta att någon bryr sig så mycket, även fast han inte är en sån kille som bryr sig så mycket om mig egentligen. Sånna grejer rör mig. Nu har det hänt två kvällar i rad och det gör det omöjligt för mig att hata Norrköping.

Jag: Kan du inte ta med den här burken och flaskan och slänga dem i en papperskorg istället? Jag är miljövänlig.
Modden: Skönt att veta att du bryr dig om någonting i alla fall. 
Jag: Vadå jag bryr mig om många saker. 
Modden: Du verkade inte bry dig om din kropp.

Sant?  Näää.

Nu ska jag och Sebbe se på How I met your mother.

Melody 18

Idag fyller Mello 18 år. Jag är bjuden på middag hemma hos hennes syster ikväll. Tyvärr kommer jag nog inte kunna äta något mer än ris, men det ska bli roligt i alla fall. Det är smällar man får ta som (nästan) vegetarian.



Typ fyra år gammal bild på Melody och mig. Nu är jag rökfri :D


Igår hände en ganska komisk sak. Jag träffade en kille för tredje gången någonsin i cirka en halvtimme. På den korta tiden hann han fråga om jag ville bli ihop med han, fråga om jag älskar han och säga att han älskar mig. Som svar på båda frågorna bara skrattade jag och sa nej. Jag förstår verkligen inte varför folk säger sånna saker. Alltså problemet är inte vad han sa, utan varför? Han måste ju ha trott att jag skulle bli jättesmickrad och hoppa in i hans famn. Men nej, alltså finns det verkligen kvar tjejer som blir så smickrade och gör det? Jag är ingen person som tar så hårt på frasen "jag älskar dig" men det känns verkligen allt för komiskt när en kille säger det första gången man ses ensamma och tredje gången man ses. Det är verkligen ett stort tecken på att killen inte känner mig överhuvudtaget. 

Haha, tänka sig Emma, vi är likare än vad vi tror.   

Igårkväll gårdsstädade jag. Jag lärde mig en hel del nytt. Bland annat hur man öppnar stuprör, hur man klipper gräs och hur man startar en gräsklippare. Jag blev faktiskt riktigt duktig på allt måste jag erkänna. Det var den roligaste gårdsstädningen hittils. Det var så kul när jag gick där med gräsklipparen, kände gräsdoften och såg hur allt jag drog den över klipptes sönder. Jag fick lite dåligt samvete när jag tänkte på hur många sniglar och andra smådjur som måste ligga under, men det tryckte jag bort ganska lätt. 

Thaiboxning

Nu har jag thaiboxats för första gången i mitt liv. Det var bara ett nybörjarpass på cirka en timme så det var inte så jobbigt, blev inte äns särskilt trött. Mycket riktigt var jag den enda tjejen där, med cirka tio killar. Som tur var boxades jag med en annan nybörjare så jag hade ändå inga problem med att stå emot hans sparkar och slag. Det var riktigt roligt, jag kan förstå varför Jonis gillar det så mycket nu. Jag tror däremot inte att jag ska fortsätta. Jag ska nog bara boxas vanligt med britsar istället. Jag tror det gör mindre ont eftersom man inte får lika mycket slag och sparkar rakt på kroppen då. Dessutom måste jag köpa halvårskort och skydd om jag ska thaiboxas och det har jag inte råd med. Vanlig boxning ingår redan på mitt kort, så det känns mycket bättre. Jag gillar kampsporter, det är skönt att slå av sig lite.

Nu ska jag fortsätta plugga till ett svenskaprov jag har imorgon och snart ska jag sova.
God natt!


Brorsan i ringen

Projektarbete

Nu har jag haft min andra Yoga & Meditation lektion. Vi gjorde samma övningar som igår, fast höll på lite längre tid. Först yogar vi lite och sen mediterar vi lite. Meditationen vi gjort än så länge är inte alls som jag föreställt mig. Vi har suttit i meditationsställning, lyssnat på ett band som vi ska sjunga med i och sedan gjort lite rörelser med händerna. Det är tydligen en form av nybörjarmeditation eftersom man gör flera grejer samtdigt. Det hjälper en att koppla bort alla tankar eftersom man måste koncentrera sig på att sjunga och röra händerna på ett visst sätt. Jag blev lite rädd när läraren sa att vi skulle göra det i sex minuter men tiden gick faktiskt fort.

Efter lektionen sanckade jag lite med läraren. Hon och en annan lärare försöker söka olika bidrag för att åka med en klass till Bangladesh. Det är precis vad jag vill ha som projektarbete så jag frågade henne lite för att försöka reda ut om jag äns kan åka. Hon berättade tyvärr att det är jättesvårt att få pengar från skolan till resan. De räknar med att det kommer kosta cirka 20 000 kronor per elev och än så länge har de bara fått 50 000. Jag vill verkligen åka. Om det inte går måste jag komma på ett nytt projektarbete och det känns svårt att komma på någonting som jag verkligen brinner för. Två andra ämnen jag skulle kunna tänka mig att göra projektarbete inom är hälsa och miljö. Några förslag?

Ikväll ska jag Thaiboxas. Tyvärr måste jag gå dit själv för Emelie som skulle följa med är sjuk. Jag kommer säkert vara den enda tjejen och bli nedslagen av massa biffiga killar. Hjälp! Hoppas det slutar regna innan jag drar så jag slipper bli dyngsur.


Det spöregnade i Hamburg

Deltidsjobb?

Ahh! Jag har hållt på att fixa mitt CV och sökt deltidsjobb hela dagen nu känns det som. Om jag inte fixar ett deltidsjobb kommer mina ögon definitivt bli fyrkantiga av all denna datoranvändning. Jag är inte kräsen när det gäller vad jag söker för jobb heller. Det bästa jobbet jag sökt idag är McDonalds, och jag är demivegetarian (!) Är man desperat så är man. Men jag måste faktiskt göra någonting. Jag behöver verkligen sysselsätta mig för att må bra. Idag har jag i alla fall tid att gå och lägga mig tidigt så jag tänkte passa på med det nu. Men först en bild på dagens kvällsmat.


Fetaost & spenat omelett med tomatsallad till.

Jag älskar matbilder

God natt!

What to do?

Jag kommer bli galen om jag inte skaffar ett deltidsjobb eller en jävligt rolig hobby. Mitt schema är för enkelt, jag kan inte ha det så här slappt i ett halvår. Jag vet inte vad man ska göra när man slutar skolan vid 12. Alla andra pluggar ju. Idag kan jag inte träna heller för imorgon ska jag testa Thaiboxning och då vill jag inte ha träningsverk. Jag yogade förresten lite förut. Min Yoga & Meditationskurs startade idag. Vi gjorde inte alls så som jag är van vid. Jag är van vid poweryoga men vi gjorde mest några övningar och lade oss på rygg och vilade mellan varje övning. Det var kul ändå, den kursen kommer nog bli en av mina favoriter för i år. 

Åh, jag känner mig redan hungrig igen. Stort bevis på att skolmaten inte är bra... Vi hörs senare!

Färdigslavat

Äntligen är helgen slut och jag kan börja sova ut igen! Det var jävligt jobbigt att jobba på tivolit men ändå ganska roligt så helt klart värt det. Speciellt med tanke på att jag var i så stort behov av pengar också. Jag är jävligt trött så min hjärna står ganska still för tillfället. Efter tivolit ser jag faktiskt fram emot att gå till skolan igen. Det är så mycket enklare och mindre jobbigt.

Jag framför mina älskade påsar.
Bilden är tagen av Emmapemma.

Jag var förresten en vända på stan idag och spenderade lite av min lön. Jag köpte två klänningsgrejer, två strumpbyxor och fem kollegieblock i olika färger till skolan. Om jag orkar sen kanske jag kan ta kort och visa det. Jag är jävligt nöjd i alla fall, allt sammanlagt blev mindre än femhundra spänn.

Nu ska jag vila mig. Ha det bra!

Så jävla trött!

Tivolit börjar verkligen förstöra mig nu. Jag har bara sovit tio timmar de två senaste dygnen. Jag har gått och lagt mig vid två, gått upp 7, gått till skolan och sen börjat jobba på tivolit från 12-12. Jag känner mig sjuk. Idag börjar tivolit 10 på förmiddagen och slutar cirka 1 inatt. Just nu sitter jag i skolan och funderar på varför jag gick hit överhuvudtaget. Jag trodde vi skulle ha genomgång på projektarbetet men vi ska bara söka fakta.. jag börjar dessutom få en ögoninfektion eller något nu. Emelie hade samma på tågluffen. Funderar starkt på att slänga allt mitt smink. Dags att fundera ut en frågeställning till projektarbetet nu. Ha det bra!

Tivoli

Nu har jag haft min första tivoliarbetsdag för den här gången. Jag hamnade i ett "påsstånd". Man ska fiska upp påsar och inuti dem ligger en finfin överraskning. Haha, eller ett litet gosedjur. Jag kommer inte ha mycket tid alls att skriva i bloggen nu för jag gör saker verkligen hela tiden. Just nu har jag rast i skolan men jag gick upp sju imorse och tivolit kommer inte sluta förrän cirka 12-1 inatt så jag jobbar verkligen hela dagar. Jag får inte mycket sömn alls, men det är det faktiskt värt. Vad gör man inte för pengar?

Det är lite skumt att jobba i Norrköping. Det blir att jag kollar efter folk jag känner hela tiden så jag kan inte riktigt slappna av. Men igår märkte jag i alla fall att jag faktiskt inte känner särskilt många i Norrköping. Jag trodde jag skulle träffa folk jag känner hela tiden, men Norrköping kryllar verkligen av människor. Det känns skönt att veta. Jobbet är faktiskt riktigt soft även om det är slavlön. Jag får inte äns särskilt ont i fötterna av att stå cirka tolv timmar i sträck men det beror nog på att jag har bekväma skor.

Nu ska jag ha en lektion och sen dra till tivolit igen. Ha det bra!

Jag älskar trean!

Skolan var inte farlig. Klassen var som vanligt, bara lite färre personer och alla var lite brunare. Att få se det nya schemat var absolut dagens höjdpunkt. Mitt schema är bäst! Jag har sovmorgon fyra dagar i veckan och som mest tre lektioner på en dag. Om man jämför med förra årets schema är det här mycket bättre. Det känns som jag inte kommer behöva plugga mycket alls. Nu ser jag faktiskt fram emot att börja i skolan igen för jag kom på idag att jag faktiskt ska läsa väldigt många roliga kurser. Jag har ingen kurs kvar som känns tråkig, så jävla skönt.

Efter skolan träffade jag Emma. Hon köpte nödvändiga saker till skolan och jag kollade ut vad jag ska köpa när jag får pengar. Efter det gick vi och fikade på Wayne´s. Efter ett tag kom Jossa förbi med så vi snackade lite med henne innan Emma blev tvungen att gå och jag cyklade hem. 


Två och ett halvt år sedan.. Jävlar va tiden går.

 Det ska bli kul att jobba imorgon men jag kommer missa en hel del nu i början av skolan. Jag ska i alla fall försöka gå till skolan på morgonarna innan tivolit öppnar. Om jag orkar förstås. Jag är lite nervös inför tivolit för jag undrar vad jag kommer få för plats. Om jag står i lotter eller något liknande kommer jag troligtvis ha sett nästan hela norrköping när helgen är slut. Det skulle vara kul för då kan jag ju snacka med alla jag känner och så. Om jag sitter i biljettlucka så får jag sitta ner (vilket är ett stort plus) men då kan jag ju inte snacka med folk.. Jag tror jag vill det första alternativet helst. Det är roligast, fast ändå jobbigast..   

Skolan.. :(

Jahop så börjar man skolan igen då om en timme.. Sista året. Fan va tiden har gått fort. Jag ser fram emot att träffa Malin, se schemat och sånt men fan va jobbigt det kommer bli att gå i skolan igen. Hoppas det är som alla säger, att sista året är det lättaste.

Vi höres.

Jeansen är tillbaka!

Jag kan ha mina jeans igen! Jag har visserligen bara provat ett par, men dem är ganska små så jag borde kunna ha fler. Eller.. Jag vet inte äns vad jag har för jeans längre. Den 20 juni lade jag ner alla mina jeans i en låda och nu har jag alltså tagit upp ett par, provat dem och konstaterat att jag kan ha dem. Det tog alltså nästan precis 2 månader för mig att komma i mina jeans igen. Jag har ju i och för sig inte jobbat för det.. Det "enda" som behövdes var att inte vara i närheten av matfyllda skåp, kylar och frysar i en månad. Oj nu låter det som jag gått ner massor för er som inte känner mig men det handlar bara om tre kilo. Uppenbarligen tre viktiga kilon. Nu ska jag i alla fall försöka hålla den här vikten så att jag kan ha mina gamla kläder. Vi får väl se hur det går nu när jag är hemma igen och börjar äta och träna normalt..    

Och nu till kvällen. Jag, Disa och Fani gick till Världens bar efter att ha hämtat lite pengar på Athena. Vi satt och snackade ett tag om allt som hänt (tro mig, ganska mycket även fast vi sågs för inte så länge sen) och efter ett tag kom Julia med. Vi fortsatte snacka, och hela tiden gick det förbi skumma typer. Först flera med konstiga kläder, sen flera "bröderna fluff" på rad och sen även läskiga "munkar" på rad. Antar att det var någon slags nollningsgrej på gång. Roligt var det att kolla på i alla fall. Man fick ju verkligen en anledning till att stirra på alla människor som gick förbi, och sånt är alltid kul.


Disa och Fani


Jag och Julia


Jag och Fani 

Alla bilderna kommer från Fani. =) Thanx!

 
And now it´s time to sleep.. Or something like that..  

Måndag

Har faktiskt inte mycket tid över alls idag. Dagen började med att jag lyxade till frukosten och gjorde hallon/jordgubbssmoothie. Såhär dagen innan skolan börjar igen kändes det väldigt nödvändigt. Jag kommer ju lixom inte ha tid för sådant på vardagsmorgonar sen. Efter frukost, slöande och snackade jag med mamma. Efter ett tag kom jag på att jag hade bokat tvättid så då blev det full fart ner till tvättstugen. Jag kom cirka 2 timmar försent men mina grannar brukar aldrig sno tvättid ändå, så ingen skada skedd där inte. Vid halv tre mötte jag Emma på stan. Vi kollade runt lite och gick sedan till en pizzeria och mötte Fille och Timmy. Dem ville ha med oss till kondomerier eftersom de inte vågar gå själva, två killar. Barnsligt men sant :) Jag följde i alla fall med dem och Emma gick tillbaks till stan. Fille hittade en 18:års present till Wille och sedan drog jag hem. Nu har jag precis käkat veggieburgare med gröna bönor från landet. Snart ska jag möta Disa för att gå till Fani.

Jag har det alltså fullt upp idag men det är skönt med tanke på att skolan börjar imorgon. Jag orkar verkligen inte sitta och "vänta" på det. Usch, då skulle jag bara må dåligt. Måste dra nu, ha det så bra!  


Disa, Fani och jag

Inget går upp emot känslan efter att ha tränat

Jag kom iväg till träningen sen. Visst blev jag blöt på vägen men det var helt klart värt det. Jag började med uppvärmning i 24 minuter på trappmaskinen och efter det blev det mage, ben/rumpa, ben, armar, lite rygg och sen stretchning. Gah, jag älskar att träna. Jag har verkligen kommit till ett stadium där jag tycker att det är roligt. Det känns jävligt befriande faktiskt.   

Inatt är det sista sommarlovsnatten. Det känns... Det känns inte. Jag antar att det är en sån sak som man inte tror ska hända. Det känns lixom långt bort, även om det är nära. Men när jag tänker på saken lite mer ingående så känns det både skrämmande och roligt. Jag ska läsa några roliga kurser och dessutom är det faktiskt sista året. Efter det har jag inga skol "måsten" kvar på ett bra tag. Visserligen känns studenten jävligt läskig eftersom man är så vuxen när man tar studenten men jag kommer klara det med. En annan sak som känns skrämmande är att det jämt är så mörkt på vintern. Men vintern förknippar jag ändå med roliga vintersporter som skidor och skridskor så den ser jag fram emot ändå.


Nu ska jag se på Gossip girl, as usual. Man kan ju tro att jag har sett alla avsnitt flera gånger om men jag har faktiskt inte kommit så långt. Dessutom skulle jag ändå inte göra det för det är inte serien värd.

God natt!

Pissväder

Fan! Jag trodde det var uppehåll så jag stängde av datorn, bytte om till träningskläder och tog en macka. Allt på mindre än fem minuter. Jag gick runt i lägenheten, åt mackan och kollade ut genom fönstret. Så ser jag att det regnar mer än någonsin. Ah, jag blir så jävla trött på detta sverigeväder. Enligt allmenackan är det sommar, så varför kan det inte synas på vädret? 

Men jag vill hellre bli blöt och träna än att sitta hemma och gömma mig hela dagen och inte träna.. Så jag antar att jag måste ta tjuren vid hornen och ge mig ut. Jag kommer vara dygnsur när jag kommer fram till gymmet..

Wish me luck.


Bild från Brindisi, Italien.

Give me sun!

Gå ur kyrkan

Nu har jag surfat runt lite och läst om att går ur kyrkan. Jag har länge funderat på det och nu har jag äntligen tagit tag i det genom att fylla i en blankett och skrivit ut den från datorn. Nu måste bara mamma och pappa skriva på den och det gör dem mer än gärna. Jag är den enda i min familj på sex personer som är med i kyrkan. Mamma och pappa gick ut när dem var unga och inga av mina syskon har någonsin gått med.

Jag gick med i 7:an när jag och mina vänner konfirmerade oss. Det känns lite dumt att jag överhuvudtaget konfirmerade mig eftersom jag aldrig varit kristen. Tyvärr var jag ung och dum och hade inget annat roligare för mig på den tiden. Det började med att jag och en kompis följde med några klasskompisar dit på grund av att dem sagt att det fanns en snygg kille där. Killen var inte så snygg men det var ändå ganska kul där så vi fortsatte gå. Vi gick flera gånger och följde sedan med på lägerna. Vi fick nya vänner och efter ett tag började vi närma oss själva cermonin. Jag var väldigt tveksam över om jag skulle genomföra det hela med tanke på min brist av tro. Både min vän och prästen försökte många gånger övertyga mig om att gå med. Jag minns att jag hade enskilda samtal med prästen om saken. Jag kommer ihåg att vi hade en konversation som gick ungefär såhär.

Prästen: Tror du på godhet?
Jag: Ja såklart jag tror på det.
Prästen: Ibland tänker jag att gud står för godhet. Försök att tänka på det sättet, att gud står för godhet. Då tror du ju på gud.

Vilket litet barn kan stå emot något sådant?

Tillslut, efter påtryckningar från min vän och prästen bestämde jag mig för att genomföra konfirmationen. Jag var fortfarande väldigt osäker och tvekade in i det sista. Men jag tänkte samtidigt att man faktiskt kan gå ur kyrkan. Jag tror att jag dessutom hade lite dåligt samvete på grund av att jag varit med på alla lägerna och fikorna och därför kände att jag borde gå med för att ge någonting tillbaka.

Nu ska jag inte skylla ifrån mig allt. Jag var ju fortfarande väldigt osäker på det mesta i livet, men det var ändå mitt beslut. Prästen var snäll (om än något desperat kanske?) och jag och min vän är fortfarande kompisar. Det hela slutade i alla fall med att jag döpte mig och sedan även konfirmerade mig, allt på väldigt kort tid. Och ända sedan dess har jag alltså funderat på att gå ur kyrkan. Det är inte förrän nu som jag äntligen orkat ta tag i det hela och skriva ut blanketten. Senare idag hamnar den i brevlådan.

Med tanke på hur lätt jag blev indragen så tycker jag verkligen inte att man ska ha konfirmationer så tidigt. Jag tror faktiskt inte att man i den åldern kan avgöra om man vill tillhöra svenska kyrkan eller inte. Jag tror att det är allt för lätt att man blir påverkad av omgivningen.

Jag menar vad är det för mening att vara med i svenska kyrkan om man inte äns är troende. På sista tiden (åren) har jag dessutom börjat störa mig mer och mer över kyrkan. Jag får en obehaglig känsla varje gång jag hör något om den. Jag känner att jag verkligen inte vill vara med, att jag måste ut. Och nu ska det ske!

Här kan ni läsa mer om att gå ur kyrkan och skriva ut egna blanketter. http://www.uturkyrkan.se/

Bilder från Italien?

Anledningen till frågetecknet i rubriken beror på att jag inte är helt hundra på vart vi tog bilderna nedanför. Vi tog bilderna på ett tågstopp när vi reste från Spanien till Italien. Jag tror dem kommer från en station precis i början av italien. Nästan på gränsen mellan Frankrike och Italien.

Aja, jag kommer i alla fall ihåg att det var väldigt vackert där. Vi tänkte stanna där en natt och sedan åka vidare men vi hittade inga billiga hostel där för det var ett ganska litet ställe. Istället gick vi till ett cafe och köpte glassar som visade sig ha de minsta glasskulorna vi ätit. Efter det gick vi till stranden för att bada men det var otroligt höga vågor och röd flagga så det gick inte. Eller det gick väl, men vi kände inte för att riskera våra liv. Vi stannade på stället i några timmar, på kvällen tog vi ett tåg vidare mot Pisa.


Emelie









Havet, gah, jag vill dit!


Jag





Underbara bilder, jag älskar dem!  

Misslyckat

Jag misslyckades med att gå upp i morse så nu måste jag göra ett nytt försök med att ställa om dygnet inatt. När klockan ringde var jag fortfarande så trött att jag bara gick upp och stängde av den. Jag tänkte för mig själv att jag bara skulle ligga och blunda ett tag och sen vaknade jag inte förrän 1. Jag gick inte äns upp när mamma kom och sa att hon och pappa skulle till landet. Jag sumpade alltså flera chanser. Men what the fuck? Va spelar det för roll egentligen.

Idag är jag i vilket fall som helst jävligt seg. Jag orkar inte äns dra och träna. Men jag funderar på att träna lite hemma sen. Var på stan med Emma förut med så lite har jag rört mig. Det kom inte mycket vettigt ut från oss efter att vi gått igenom det viktigaste för båda var sega som gamalt tuggummi. Dax att kolla runt lite och sen lägger jag nog ut fler bilder från resan.


Jag och Fani sover

Sömnlös

Jag kan absolut inte sova. Jag ligger bara och vrider mig mellan lakanen. Jag hatar att inte kunna sova, som tur är händer det inte mig så ofta. Men det som stör mig är att jag inte äns tänker på något vettigt, viktigt eller speciellt. Jag har nog gått igenom det mesta som rör sig i mitt huvud nu lixom. Fast jag tänker aldrig klart något. Oh, uppenbarelse! Innan tågluffen brukade jag heller aldrig tänka klart något. När jag skriver tänka klart menar jag komma fram till något. Jag bara tänker och sen när jag tröttnar tänker jag på något annat. Jag avslutar lixom aldrig mina tankar. Någon som känner igen sig?

Jag har i alla fall tänkt färdigt en grej. Hur jag ska vända tillbaks dygnet. Tidigare ikväll tänkte jag att jag skulle lägga mig tidigt och därför vakna tidigt. Nu vet jag ju att jag inte lyckades med det så nu har jag istället satt min väckarklocka på 11. Jag kör alltså med den vanliga metoden, jag sover lite och går upp tidigt. På det sättet måste jag ju somna tidigt imorgon natt och vips så har jag vänt tillbaks dygnet. Hoppas bara jag lyckas med den planen nu då..


Nu sitter jag i alla fall inte vid bordet och skriver. Nu har jag tagit datan till sängen istället. Mycket skönare!

Kräftskiva

Det är kräftskiva på min gård nu så jag sitter här och är proppmätt. Jag har ätit tre olika sorters sallader, massa kräftor, bröd, nötter och äppelpaj. Jag misstänker att det var äppelpajen som gjorde mig så mätt mot slutet. Kräfterna är så små och jobbiga att äta så med mitt noga ta-bort-bajset-genomförande tog det lång tid att få i sig alla. Det var gott i alla fall. Jag lärde mig faktiskt gilla kräftor förra året och nu älskar jag det. Mamma kallade det "vuxenfaktor", jag antar att hon har lite rätt även fast småbarnen från gården också vräkte i sig.

Det var kul att vara med Isak förresten. Vi såg på film, kollade kläder som han kanske skulle beställa från internet och så hade vi våra vanliga minidebatter. Idag rörde dem bland annat ämnen som abort, kristna, snobbar och frågan om homosexuella ska få adoptera eller inte. Jag är den av oss två som är öppen för det mesta och är för både abort och gayadoptioner. Isak sa på något ungefär "jag tror vi gillar varandra på grund av att vi är så olika" och jag misstänker att han har rätt i det. Det är lixom roligt att ha någon att debattera med. De flesta av mina andra vänner tycker ungefär som mig och då är det inte lika roligt att diskutera ämnena. 

Nu ska jag se på Gossip girl och låta maten smälta. Jag tror att det blir en lugn kväll idag.  

Behind blue eyes

Bilder från Barcelona

Fan va tråkigt. Insåg precis att vi knappt har några bilder alls från Barcelona trots att det var ett av våra favoritställen. Men det är ju å andra sidan ett ställe som vi kommer återvända till, flera gånger. Dessutom minns jag ändå klart och tydligt hur det ser ut där, fast lite synd att man inte kan visa alla andra som inte varit där. Här kommer några få bilder i alla fall. Alla är tagna på/från vår balkong som hade utsikt över La rambla.


En kille som målade graffitibilder kom till samma ställe nedanför vår balkong och sprayade bilder varje natt.


La rambla, at night.

    
Jag & Emelie



Det var alla bilder som var lite fina. Nästa place kommer det komma mycket finare bilder ifrån, sommarbilder. Nu ska jag fixa iordning mig, ska träffa Isak vid halv tre.

Bakistrött

Igår var det fest, vilket märks rejält på mig idag. Vi var vakna till sex ungefär och sen sov jag kanske sammanlagt tre timmar. Det var hemmafest hos Timmys vän Carro. Det var faktiskt riktigt roligt. I början av kvällen satt jag och Emma L och sjöng med till gamla låtar. Senare satt vi under ett bord och snackade. En gammal killkompis jag hade när jag gick i 7:an var  också där så vi snackade minnen och så träffade jag en annan kille som jag var med. Tiden gick jävligt fort och jag orkade inte gå hem hela vägen så jag sov över där tillsamans med massa andra. Första gången på jävligt länge som jag sovit över på en fest.

Vid 11 idag gick jag och Vicke hela vägen hem till mig och så gjorde jag frukost. Efter det segade vi mest, Vicke sov en stund i min säng och Timmy kom hit och höll oss sällskap. Jag spelade lite gitarr med. Vid 4 drog grabbarna så då var det färdigslappat för mig. Jag gav mig ut och sprang för första gången på jävligt länge. Konditionen kändes faktiskt nästan lika bra och jag sprang tre kilometer vilket jag tycker är jävligt bra med tanke på hur lite jag sov inatt och hur länge sen det var jag sprang.

Nu ikväll träffade jag Emmis en stund. Vi snackade om allt som vanligt och hon fick mig som alltid att må bra. Jag blir alltid glad av dig sweetie. Dessutom vet jag att du säger som det är och jag litar extremt mycket på dig. Dina åsikter betyder massor. <3

Bilder från Paris

Ja, jag är vaken så här tidigt. Emma ringde och väckte mig för en timme sen. Egentligen var det meningen att jag skulle somna om och så skulle hon väcka mig en timme senare ungefär, men självklart funkade inte det. Jag kom på att jag behövde handla till frukost så jag gick upp direkt istället. Därför har jag tid att bjussa på några bilder från Paris. Tyvärr var kamerabatterierna dåliga nästan hela resan pga att det inte var kamerabaterier och så var vi bara i Paris över en dag så det blir inte så många bilder därifrån. 


Emelie <3


Fult väder, som ni ser. 


Notre Dame, Emelie och min väska (mitt "hus").


Haha, otroligt ful (men lite rolig) bild på mig och Emelie framför Notre Dame.


Vi drack vin och cider i en park.


Det blev bara fula bilder på mig från Paris..


Emelie i stark ljus. 

Efter det blev det bara en bajsbild till från Paris. Känns lite väl magstarkt att visa den nu till frukost, kanske en annan gång. Men det var ungefär så vår dag var i Paris. Efter parken gick vi till stationen där vi blev bjudna på öl av en marockansk kille och sen tog vi tåget till Barcelona. 

Nu ska jag fixa mig.

  

Klippt mig

Jupp idag blev det av. Jag fick låna pengar för att ha råd med det, men det var det värt. Nu känns mitt hår med fräscht igen, precis som mitt rum. Jag hade samma frisör som förra gången jag klippte mig. Hon inledde samtalet precis som då med att fråga hur gammal jag är. Det kändes ganska komiskt, tänk att alla har inövade öppningsrepliker... Jag kände mig i alla fall trygg när jag fick henne för jag kom ihåg från förra gången att jag blev nöjd och det blev jag idag med. Hon klippte de längsta topparna lite och klippte upp det övriga håret ganska mycket. Det kändes som jag blev av med mycket hår när jag såg det falla till marken, vilket märks även nu när jag drar fingrarna igenom det.



Mitt nyklippta hår


Efter klippningen var jag med Fani, Vi började med att pratade om allt som hänt och äta lite mat. Det var trevligt, vi hade ganska mycket att gå igenom eftersom båda har varit ute och rest och så har det hänt andra saker med. Efter några timmar såg vi på tv och vid nio såg vi på filmen Never been kissed. Den var ganska underhållande. Visserligen jävligt töntig och troligtvis gjord för typ 11 åringar men det kändes ändå skönt att kolla på något lättsamt.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Fröken Julie. Kan inte precis säga att jag längtar med tanke på att jag har flera Cosmopolitan och Topp Hälsa som också behöver läsas men det är en skoluppgift. Vår enda hemläxa över sommarlovet. Fast dem flesta får ju ingen läxa alls...

God Natt!

Resan ner till Paris

Jahop, nu tänkte jag börja sammanfatta luffen lite och visa några av våra otroligt fina bilder vi har tagit. Med tanke på att vi var borta en månad måste jag dela upp det i massa inlägg men här kommer i alla fall det första: Resan ner till Paris.


Jag och Emelie väntar på resans första tåg på perrongen i Norrköping.
Åh va det känns länge sen vi var där nu.


Vår första obligatoriska "sitta på tåg bild"


Emelies första, men verkligen inte enda Becks...


..På färjan mellan Danmark och Tyskland.


Emelies första Becks Gold. Hon älskade den ölen, men i slutet funderade hon på om hon inte druckit för många.


Vi kom till Hamburg..


..Där vi såg massa jävligt stora spindlar. Så vi tog nattåg och hamnade i Paris.

Jävlar va fort den sammanfattningen gick.

Nu ska jag dra till stan och förhoppningsvis klippa håret. Ha det bra idag!

Godisstring

Idag har jag äntligen städat mitt rum. Det känns lite fräschare att vara här nu. Haha, inte lika dammigt.

Jag tränade förut idag med. Innan kände jag mig lite deppig på grund av tristessen jag känner, men jag blev gladare när jag tränade. Jag älskar verkligen att träna, det hjälper nästan hela tiden, mot allt. Jag märkte däremot idag att jag har blivit lite svagare. Jag blev tvungen att ställa in maskinerna på mindre vikter och blev tröttare. Men det gör inte så mycket, jag vet ju att det går ganska fort att träna upp musklerna igen. Dessutom var det inte så stor skillnad, bara ett snäpp lättare.  

Men nu till varför jag började skriva överhuvudtaget. Wille fyllde 18 år igår så vi var och besökte han idag. Timmy och Emma hade köpt roliga presenter som Wille blev tvingad till att testa. Tyvärr ville han inte visa hela paketet så han har kallingar under..


Sexigt värre


..Och med dem bilderna säger jag god natt.

Pisa

Jag borde städa mitt rum, lägga ut grejer på tradera, dra till stan, klippa håret och träna men istället sitter jag här. Det känns som det är så mycket jag behöver göra att jag inte vet vart jag ska börja. Nått förslag, tips eller idé?

Igår hade jag fullt upp hela dagen så då hann jag knappt ta tag i någonting. Det enda "nödvändiga" var väl att Emma fotade mig med kläderna på som jag ska lägga ut på tradera. Det lutar åt de berömda "klädpaketen". Det känns lixom inte värt att sälja grejerna var och en för sig. 

Innan fotandet  var jag på stan med Timmy och Fille. Vi kollade runt lite, träffade Emma L, hennes kompis och Cricke med. Det kändes som vanligt även fast nya grejer hänt. Det är alltid så för mig när jag åker utomlands, Jag tror att massa grejer har hänt under tiden men i själva verket är det nästan som tiden har stått still när jag varit borta. Människor är som vanligt, snackar om samma saker och kommenterar samma grejer. Jag märker i alla fall på mig själv att jag inte lägger märke till alla människor runtomkring så mycket längre. Det var tillexempel en som stirrade på oss men det märkte jag inte alls, fick bara höra den kommentaren efteråt. Eh jag vet jag svamlar säkert en del nu men jag förstår lixom inte hur man orkar bry sig så mycket om vad andra som man inte äns känner gör och säger. Saker som inte äns är viktiga lixom.

Nu ska jag börja städa tror jag. Det borde inte ta så lång tid så efter det åker jag till stan, klipper mig och tränar. Ha det bra!    

"Vi var vid lutande tornet i Pisa, tidigt på morgonen när solen gick upp och när det inte var några andra turister där"

Jag undrar hur många gånger vi sa den meningen, fast på engelska med såklart.

Gårdagen..

..Blev rolig. Trots att den spenderades i kalla, trista, gråa Sverige.

Jag träffade äntligen min halvryska lilla kusin igår. Hon är snart ett år men det här är första gången hon är i Sverige. Hon är lite blyg men jag tycker ändå jag fick lite kontakt med henne. Det var kul att se henne i alla fall eftersom jag älskar småbarn. 

På kvällen kan man väl säga att jag gick tillbaks till mitt gamla liv igen. Jag var med Fille och Timmy hos Timmy. Vi såg på tv kollade korta filmer på datan, snackade och så. Det var trevligt. Nu känns det ganska normalt att vara hemma igen. Tyvärr. Jag antog att det skulle gå ganska fort att vänja tillbaks sig till det här livet och jag antar att jag hade rätt. Visserligen kommer jag säkert att sakna luffandet hur länge som helst men jag kan ju försöka leva ett "normalt" liv sålänge.  

Nu ska jag, Timmy och Fille dra på stan. Jag kan ju verkligen inte shoppa något eftersom jag är luspank men det ska bli kul ändå.


På båten från Italien över till Grekland. Jag med min och Emelies "lånade", limegröna sovsäck. Som vi tyvärr blev tvungna att dumpa..

Back in track

Sådär, nu har jag tagit tag i dagen och gjort lite grejer på min lista. 

I början av dagen var jag jävligt seg men efter ett tag bestämde jag mig för att dra och träna vilket gjorde att jag faktiskt kände mig mycket bättre. Det gick jävligt bra att träna trots att det var cirka 1 och en halv månad sen sist. Först cyklade jag i 48 minuter och blev helt genomsvettig. Jag blev nästan lika blöt som jag blev när jag badade i skummet på Lazur den där söndagskvällen.. Åh, jag har ju sagt att jag drar paraleller till tågluffen hela tiden. Emelie förstår i alla fall av den beskrivningen på ett ungefär hur svettig jag blev. Efter spinningen tränade jag mage och lite armar. Det känns skönt att börja med träningen igen. Det var ju trots allt en av de grejerna jag saknade mest på luffen. Det kändes också som om jag inte tappat så mycket i styrka men det beror nog på att vi bar ryggsäckarna så mycket så vi fick lite träningen då med.

Jag börjar förresten vänja mig lite av att vara hemma nu men både idag och igår när jag gick lite på stan så ignorerade jag folk jag känner. Alltså inga bra vänner precis men folk från skolan och så. Jag vet inte varför men jag orkar verkligen inte träffa folk just nu av någon konstig anledning. Det känns bara så konstigt. Jag antar att det skulle få mig att inse hur snart vi börjar skolan och att sommaren snart är slut. Jag är nog inte beredd att möta det riktigt än.


En av mina favoritbilder från resan

Nu ska jag bara ta det lugnt och se på Gossip girl. Sov gott

Hemma igen

Ja, nu är resan slut och det känns jävligt konstigt och tråkigt. Vädret här i Sverige är förjävligt och hela tiden kommer tecken som tyder på att skolan börjar snart igen. Tågluffen var verkligen underbar och jag kommer sakna den enormt. Det är lite som när man har gjort slut med en person som man tillbringat mycket tid med. Överallt finns det grejer som påminner om personen, eller i det här fallet luffen. Det kan vara olika samtalsämnen, grejer eller bara känslor. Uhhh, JAG SAKNAR DET!

Jag kom till Sverige i onsdags morse men jag stannade i malmö till på torsdagen för att fira min mors födelsedag i efterskott. Hela familjen cyklade på ön Ven i kylan. Jag kom hem hit till Norrköping ganska tidigt igår. Jag hade ändå aldrig någon tid att skriva för jag packade upp, firade Timmys 18-årsdag och träffade Emma. Idag fyller Emma år och igår alltså Timmy. Grattis älsklingar! You know, you´re my world. Och bara av den meningen kom jag på att jag saknar att snacka engelska hela tiden och att jag inte kommer få göra det igen på jävligt länge. USCH!


Som lyckligast



Nu ska jag ta tag i allt jag måste göra här hemma..

  • Tvätta
  • Städa
  • Klippa håret
  • Byta en adapter
  • Rensa datorn
  • Rensa garderoben
  • Träna
  • Söka jobb (?)

Tagluff del 5

Troligtvis blir det här den sista delen ifran resan.. Det känns lite konstigt.

Nu är vi i Berlin i Tyskland. Det är därför jag kan använda ä och ö nu när jag skriver :P

Innan var vi i Prag, dit akte vi alltsa efter Budapest, dar jag tror att jag skrev ifran innan.. Resan till Prag fran Sunny Beach var ganska lang men jag har typ redan glömt bort hur det var. I Prag stannade vi i alla fall i en natt. Pa dagen shoppade vi och pa kvällen var vi med pa en pubrunda. Man maste ju testa en san med nagon gang lixom. Det var ganska kul, snackade en hel del med irländare, Los-angelesbor och danskar (sa klart).

I prag hittade vi ganska manga bra affarer sa vi bada blev lite panka efter det. Jag ar pa internet nu för att kolla pengarna, men jag tror dem kommer räcka. Far helt enkelt inte shoppa sa mycket mer nu.

Vi kom till Berlin vid 12 inatt sa vi har tyvärr inte hunnit se sa mycket än. Vi var ute hela natten pa en reggaeclub som paminde om en liten minifestival. Vi var där istället för att checka in pa hostel. Vi drog sedan pa morgonen och efter nagra timmars segande och letande hamnade vi pa samma hostel där Emelie bodde senast hon var i Berlin. Vi kom hit vid 9 typ och rummet var inte ledigt förrän 2 sa vi sov i hotellobbyn fram tills dess. Och sedan i hostelsängarna. Emelie ligger fortfarande och sover men jag ska dra och väcka henne snart.

Pa tisdag natt eller onsdag morgon kommer jag till malmö. Där ska jag stanna ett tag med min familj men sen kommer jag till Norrköping och da fyller mina kära älsklingar ar. :D
RSS 2.0