Tårtbak!

Idag efter skolan hade vi tårtbakartävling! Vi är fyra lag och varje lag fick göra varsin tårta som faddrarna sen bedömde. Vi gjorde en tårta som liknade vår melon, aka Apelsinen.



Efter tårtbaket drog jag till gymmet och började äntligen konditionsträna igen! Först körde jag 30 min på en Crosstrainer och sen sprang jag 20 min. Allt kom tillbaka och det kändes underbart!

Middag

Idag i skolan har vi pratat om att Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta ½ kilo frukt och grönsaker om dagen. Det är inte många som faktiskt äter så mycket men nu när jag bor i ett vegetariskt kollektiv tycker jag faktiskt att jag är ganska duktig. Idag gjorde jag en stuvad svamp/spenat/morotssås. Det blev jättegott!


Jag vet att det är väldigt svårt att få i sig så mycket grönsaker (framförallt) men jag tycker att det är en ganska bra riktlinje. Dessutom är ju faktiskt grönsaker väldigt gott!

Cykel!

Idag efter skolan gick jag till Returbutiken och köpte en begagnad cykel. Cyklarna där har genomgått en kvalitetskontroll innan de säljs. Jag fick betala 1050 kr för min och det kan den ju absolut vara värd. Jag kommer spara så mycket tid nu när jag kan cykla överallt istället för att gå. Äntligen! ♥

IKSU

På måndagar börjar vi aldrig innan lunch vilket betyder att man har en låång måndagsmorgon. Nu har jag precis ätit frukost och ska snart sätta mig och plugga lite. Det gäller att vara ordentlig med pluggandet så att man inte kommer efter.

Igår var jag på IKSU och tränade, simmade och bastade! Det var hur skönt som helst. Jag måste verkligen försöka få det till en söndagstradition nu. Efteråt tog jag bussen hem till min moster. Där fick jag jättegod lax och sen såg vi på Riktiga människor. Nu är jag redo för en ny veckas studerande!

Söndagsfrukost

Jag känner mig lite seg från igår så då finns det inget bättre än att äta en ordentlig frukost. En av de bästa sakerna med helger är nog faktiskt de extra goda frukostarna man hinner äta.

Smoothien innehåller apelsin, vindruvor, mango och hallon.

Gårdagskvällen var bra! Vi började först hos en fadder med tacos, spel och snack. Sen gick vi vidare till en klubben Corona som ligger på universitetsområdet. Där mötte vi upp de andra nolllorna och faddrarna och dansade hela kvällen.

Brännboll och utgång!

Idag har vi haft mera nollning. Förut så spelade vi brännboll och grillade i snön och snart ska vi träffas för att förfesta och sen gå ut. Det ska bli spännande att se vad Umeå har att att erbjuda i nattklubbsväg! Äntligen lite party!

Otroligt smickrande bild på mig från brännbollen!

Body pump!

Nu har jag äntligen skaffat ett träningskort igen! Igår var jag med några klasskompisar och körde ett Core pass och idag har jag gått på Body pump med några andra klasskompisar. Jag gissar att jag kommer ha träningsvärk i precis hela kroppen imorgon. Äntligen ska jag bli fit igen! Och ni skulle se träningsanläggningen, den är enorm!

Idag hade vi en hel dag i skolan. Först läste vi kemi och sen energiberäkningar. Kemin är kämpig men jag kommer klara den bara jag pluggar lite. Energiberäkningen var jättekul! Jag räknade ut att jag gör av med cirka 2600 kcal en dag när jag är aktiv och rör mig mycket. Det är så kul att hålla på med kost och hälsa!

Gårdagens smarriga frukost!

Långlunch!

Idag visar Umeå upp sin trevligaste sida med sol!

'

Mjölk, hallon och blåbär

Enkelt, nyttigt och gott!

Vinterland

Nu har jag gått två dagar i skolan och allt känns bra. Det är nästan bara tjejer i min klass och alla jag har pratat med har varit snälla. Idag vid lunch fick halva klassen laga mat och äta tillsammans med några lärare. Tydligen kommer vi ha ganska mycket matlagning under utbildningen vilket jag tycker är väldigt roligt. Det blir så tråkigt om man bara lyssnar på en lärare som undervisar. Matlagning kommer bryta av bra!

Vid lunch tittade solen fram så jag kunde njuta lite av det härliga vinterlandskapet.


Efter skolan kom våra faddrar och påbörjade nollningen lite lätt. Vi ska ha pannband med våra namn på och gå runt och bära på en vattenmelon.. Spännande!

Första dagen i skolan

Nu har jag varit i skolan några timmar. Vi har mest suttit och lyssnat på en massa information om utbildningen och skolan. Än känns allt bra. Vi kommer börja med en del kemi vilket oroar mig lite eftersom jag inte har läst det tidigare men det kommer nog gå bra. Efter skolan bestämde vi oss för att mötas och fika så snart ska jag ge mig iväg för att lära känna klasskompisarna lite bättre.

Min första middag i kollektivet  blev:
Grönsakswok med basmati- och vildris.

Landat i Umeå

Nu har jag och pappa varit här i Umeå lite över ett dygn och jag börjar landa och bli lite mer hemmastadd. Min moster Annika kom och hämtade oss på flygplatsen igår och skjutsade oss till mitt kollektiv. Än så länge bor jag med en kille och en tjej. En fjärde person ska flytta in men det är inte bestämt vem det blir. Det känns i alla fall skönt att det ska komma en till så att jag slipper bli den enda "nya".

Dagarna har jag och pappa ägnat åt shopping. Jag kom på att det faktiskt är en hel del man behöver när man flyttar hemifrån. Rummet var väldigt spartanskt inrett så jag har bland annat köpt täcke, kuddar och gardiner. Imorgon tänkte jag även besöka en second hand affär och förhoppningsvis hitta lite fler möbler. Jag försöker göra mitt bästa för att få rummet personligt och jag känner mig faktiskt en god bit på väg.

Igår kväll åt vi middag hos kusinerna. Två av dem var borta men det var väldigt kul att träffa resten av familjen igen. Det känns skönt att känna några i den här staden.

Imorgon börjar jag äntligen skolan. Det ska bli väldigt kul att se vad jag hamnar i för en klass. Vårt första ämne ska bli Kostvetenskap A. Jag antar att det är väldigt basic men jag hoppas att det ska bli kul!

Idag skickade en tjej jag mötte på dykbåten bilder som vi tog under vattnet så därför måste jag bara visa en av de! Ni vet ju redan hur snö ser ut.

Pepp!

Precis när jag inte trodde att lägenhetsfrågan skulle lösa sig ringde en kille upp från ett vegetariskt kollektiv. Vi snackade ganska länge om lite allt möjligt och bestämde tillslut att jag får flytta in på lördag. Han hann till exempel berätta att han var och dök igår och att det är mycket möjligt att jag kan få följa med någon dag! Det skulle vara så häftigt att dyka i nordiskt, kallt vatten! Tydligen finns det många vrak där i närheten som vi kanske kan besöka. Japp, nu är jag pepp!

Mitt liv i två väskor

Nu har jag varit i Oslo och jobbat tre dagar. I tisdags åkte jag dessutom skidor på kvällen! Jag förstår inte varför jag inte har gjort det tidigare i Oslo. Vilket underbart nöje! Så fort jag spände på mig pjäxorna insåg jag hur mycket jag saknat skidåkning.

Nu håller jag på att planera flytt och packa. Imorgon åker jag och pappa till Stockholm och på lördag flyger vi till Umeå. Jag trodde det skulle bli väldigt svårt att packa men det känns som det går ganska bra faktiskt. Det största problemet med Umeå är att jag fortfarande inte har fått någon lägenhet eller rum. Om jag inte har hört något ikväll från något av kollektiven jag sökt till så får jag ringa mina kusiner. Men jag är garanterad över att allt kommer lösa sig. Jag är en positiv person!

Red smoothie

Färskpressad blodapelsinjuice, banan, annanas och jordgubbar. Jag måste klara av att ta med min juicepress till Umeå!

Umeå

Okej, jag har fått reda på att jag inte kommit in i Uppsala. Men andra ord ska jag alltså flytta till Umeå om en vecka. Jag antar att jag har ganska mycket att fixa med tanke på att jag varken har flygbiljetter eller boende. Oj vad jag hoppas att det här blir bra. Men det blir det säkert. Jag har hört att Umeå ska vara en fin studentstad + att det är nära till naturen som Agnes sa. Det blir nog ett riktigt äventyr!

Dagens juice!


Kör ner äpple, apelsin, kiwi och ingefära i en juicepress och.. voila!

Imorgon får jag ett av de viktigaste beskeden på länge. Jag är spänd!

Oslo

Imorgon ska jag åka till Oslo. Jag kommer fram klockan 14.30 och tänkte åka ut direkt till dagiset. Det ska bli så kul att se alla barna och mina arbetskompisar igen! Jag har verkligen saknat barna så jag hoppas bara att dom kommer ihåg mig och att dom inte är allt för reserverade. Jag räknar inte med att alla ettåringar ska komma ihåg mig men det är ju ändå tvååringarna som jag känner bäst. Å vad jag längtar!

Nyår!

Gårdagskvällen blev väldigt trevlig. Vi åt en massa god mat och skrattade så jag fick ont i käkarna. Vid tolvslaget gick vi ut och såg på fyrverkerierna. Lite innan två bestämde sig alla för att gå ut men jag drog hem istället. Jag kände att jag inte ville förstöra en bra kväll på Puls. Men tack för igår alla söta!

RSS 2.0