AAAAAAAAAHHHHHHHHHHH!!!!

Åt helvete med den här jävla sjuk-bloggen! OM EN VECKA ÄR JAG PÅ VÄG TILL ALPERNA! Jag har ingen aning om hur jag ska göra med skolan men just nu känner jag för att sätta mig själv först. St. Anton blir det, det här året. Anledningen till varför vi valt just den veckan och just det stället är helt enkelt för att det var det enda stället och den enda tiden som vi kunde hitta en någorlunda billig resa till. Jag ska åka med mamma och pappa men betalade inget tillägg så det är inte säkert att jag kommer få bo med dem. Jag tänkte att det är bäst om jag lär mig att vara lite mer självständig, jag behöver kunna det efter studenten. Nu ska jag upp och glädjeskutta!


Frihet för mig! (Tur att jag har köpt ny hjälm och jacka).

Jag ljög

Jag är inte alls friskare, jag är nästan sämre till och med. I morse var jag i alla fall det, nu har febern däremot gått ner lite igen. Jag blir som besatt av att ta tempern när jag är sjuk, minst två gånger per dag kollar jag om den har gått upp eller ner. USH, jag hatar att vara sjuk! Jag vill ut  och andas frisk luft, jag vill festa, träna, jobba och till och med gå i skolan. Det känns som jag kommer ruttna här hemma, eller svettas bort.

Haha, vilket "tyck-synd-om-mig-inlägg"

På bättringsvägen?

Jag har börjat snora! Jag ser det som ett stort framsteg i min sjukdomsprocess. För mig betyder snor vid sjukdom att man är på bättringsvägen. Visst känner jag att jag kommer bli alldeles röd under näsan på grund av allt snytande, men vad gör det om jag är frisk? Jag håller tummarna i alla fall, jag klarar inte av att vara hemma en enda dag till. Imorgon måste jag till skolan.

Jag vaknade förresten vid tre inatt, genomdränkt av svett. Jag vet att det kanske låter äckligt, men jag gillar den känslan. Det känns verkligen som man svettas ut alla gifter och det känns bra. Tyvärr kunde jag inte somna om efter det så nu har jag snart varit vaken i 12 timmar. Men vad gör det, nu nyser jag med!

Jag har faktiskt kunnat plugga ganska mycket idag, eller kanske inte så mycket men mer än vad jag brukar. Nu ska jag däremot ta en paus, det går väl bra repriser på tv snart? Om inte så får jag läsa lite i min religionsbok.

Jag är sjuk!

Det som inte får hända har hänt. Jag har blivit sjuk. Först ville jag inte ens erkänna det. Vid frukost förminskade jag mina symptom för mamma för att hon skulle säga att det var okej om jag drog till skolan och var barnvakt efteråt.

Tyvärr slängdes den bittra sanningen på mig när jag väl cyklade till skolan och stannade till vid Apoteket för att köpa halstabbletter. Där frågade jag till och med tjejen i kassan när förkylningar smittar. Jag förstod på hennes min att jag troligen var lite sjukare än jag ville erkänna och att det flyger en massa baciller vid varje hostning. Så nu är jag hemma. Eftersom jag nästan aldrig är sjuk så känns det lite som om jag glömt bort hur man ska bete sig. Jag tänkte att jag skulle passa på att plugga en massa men istället har jag bara sovit och lagat linssoppa med massa ingefära, lök och citron i. Jag kommer i alla fall ihåg (tacka dietisten inom mig) vad man borde äta när man är sjuk, eller det kanske är för att inte bli det...

Nu ska jag försöka plugga, jag har ju trots allt inte så mycket feber.

Das boot

Igår, efter en Singstarkväll hos Mia och Dennis drog jag, Emelie och co till Das boot. Det var meningen att Emma skulle följa med också, men efter flera desperata försök från min sida att få vakterna att släppa in henne trots att båten var fullsatt drog hon hem. Kvällen blev i alla fall jävligt lyckad och rolig. Vi kom i sängs väldigt sent, eller tidigt idag. Tyvärr togs bara två (ganska snarlikna) bilder med min kamera men jag tycker de lyckas sammanfatta kvällen väldigt bra.




Liknaderna med Sideshow Bob är slående!

Fredag, fredag, fredag!

Vilket innebär att gå i skolan från 8.10 till 16.35 för mig. Gissa om jag är trött nu?
Jag funderade på att gå ut ett tag, men sen kom jag fram till att det nästan känns som ett måste att gå ut nu när jag (äntligen) är 18 och att jag faktiskt inte orkar att göra det idag, så jag stannar hemma. Istället så funderar jag på att följa med pappa till Borgsmofritidsgård för att se han skära sig igenom guldpapper.

Som mitt största fan (Emma) har påpekat är jag jävligt snål med inläggen. Det beror dels på att jag prioriterar andra saker men också på att den här data är så seg att jag aldrig orkar sitta framför den så länge att jag hinner skriva ett inlägg. Idag har jag däremot inte startat något annat program så nu funkar den skapligt bra. Invigning var det, ha det bra!

Tränat

Idag var jag på Teknikmagasinet och hämtade ut bilder jag äntligen lämnat in för framkallning. Bilderna var tagna med min vanliga kamera och var mellan 8 månader till 2 år gamla! Det var lite läskigt att kolla på dem, men inte så farligt. Jag kunde däremot inte undgå att märka att inga av dem jag är med mest nu fanns med på bilderna, förutom familjen då. Bilderna var visserligen mest från resor så när jag tänker efter var det inte många vänner överhuvudtaget med.

Annars så har jag tränat idag. Det blev Styrka bas på grund av att Medelpasset var inställt. Jag börjar tro att det är ett meddelande från universum eller något att jag borde testa fler olika grejer. Hela veckan har pass jag tänkt gå på varit utbytta. Nu måste jag bara göra någonting med det hela... Fan va andlig jag börjar bli!

Onsdag

Idag har jag övningskört med pappa igen. Det gick jättebra tills jag skulle köra på lite svårare ställen. Jag hamnade i en rondell i rusningstid och mörkret, vilket inte var det enklaste. Jag vet inte hur många gånger jag lyckades få motorstopp när jag försökte ta mig in och ur rondellen, trots att jag knappt körde någonting i den! Som tur var skrämde det inte iväg mig så jag fortsatte köra på lite enklare ställen efter det.

Annars så har jag faktiskt pluggat lite idag. Jag har lovat mig själv (eller nått, är inte så förtjust i löften) att jag ska ta tag i skolan och läxor bättre den här sista terminen för att inte bli allt för stressad. Så nu måste jag försöka hålla det. Jag ser idag som en bra början.

Förutom det, har jag hunnit laga supergod soppa, sett på tv och suttit lite här. Det känns som en effektiv dag idag.

Broccoli- och blomkålssoppa, till det rödkålssallad och knäckemacka.

Jag älskar mixern/vispen jag och Sebbe gav till mamma och pappa i julklapp. Nu kan jag laga massa smarriga soppor.

Måndag

Nu börjar jag komma in i mina vanliga rutiner med skolan, träffa vänner och träning. Igår testade jag både balett och spinning. På baletten var jag med Emma. Det var bara vi där, en till tjej och så deras lärare. Eftersom de redan tränat balett i en termin och den egentligen är till för erfarna dansare var det lite svårt för mig att hänga med men det gjorde det hela bara roligare. Jag fick testa massa olika grejer inom balett så jag fick en bra helhetsbild. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att följa med dit fler gånger. På kvällen var jag på Friskis och körde Helenes spinningpass. Hon bjöd dit lite vänner för att få respons på hennes nya pass. Det var roligt och svettigt. 

Idag efter skolan träffade jag Fani, Julia och Disa. Fani fyllde 19 år igår så på lördag blir det födelsedagsfest. Efteråt skulle jag gå på ett danspass men det var inställt så istället fick jag träna pulsbas. Det var roligt, fast inte särskilt jobbigt. Jag gillar att svettas mycket när jag tränar så när jag inte gör det känns träningen inte lika rolig. Jaja, lite tråkigt träningsinlägg men det är ju vad jag gillar att göra...

Skridskor

Idag följde jag med mamma och pappa till Glan och åkte långfärdsskridskor. På vissa ställen var isen underbar, blank som en spegel och på vissa ställen kunde man knappt åka på grund av att den var för mjuk. Det var roligt i vilket fall och så fick det mig att tänka, vilket är lätt hänt för mig när jag sportar i naturen. Jag känner mig som Doktor Glas eller huvudpersonen i Albert Camus bok Främlingen. Trots att jag är stolt över att jag kan känna igen mig i två så gamla, klassiska böckers huvudpersoner så känns det hemskt. Jag måste sluta förlita mig på något så kallat "öde". Jag vill trots allt tro att vi människor kan styra över våra liv och kanske, kanske är det dags att börja göra det nu? Vad finns det att förlora? Värdighet? Det är ju löjligt!

Jag ska i alla fall träffa Emma nu och snacka med henne. Hon är mitt bollplank i en snöstorm.

Take me to Japan

Inatt åker Sebbe och Agnes till Japan. Jag är dödligt avundsjuk. De ska vara borta i cirka tre månader, åka massa skidor och bada i varma källor. Varför går jag i skolan??? Jonis åkte föresten till Thailand den tredje Januari. Det betyder alltså att jag blir ensamt syskon här hemma igen. Det känns så tråkigt. Jag som är van vid att ha flera runt mig kommer vara själv nu..

Nu ska jag fortsätta hjälpa Sebbe att packa. Jag har hängt efter han nästan hela dagen.  

Sömnlös

Jag kan inte sova, jag kan verkligen inte sova! Jag hatar att inte kunna sova. Jag har försökt allt. Jag har testat att dricka mjölk två gånger, kissat två gånger, vridit på mig en jävla massa gånger, läst, skrivit och gjort andningsövningar. Jag förstår inte problemet, jag har varit aktiv idag. Jag har gått en jävla massa på stan, shoppat och tränat både skivstång och yoga. Dessutom gick jag upp relativt tidigt. Jag borde kunna somna. Jag känner för att bara radera allt i mitt huvud så jag slipper tänka, då skulle det nog gå lättare att somna. Fast jag tänker ju faktiskt inte på så speciella saker. Inga livsavgörande beslut eller något sådant precis. Så varför somnar jag inte?

De senaste dagarna har jag med haft fullt upp. Jag har äntligen träffat Sara och Miranda igen. Jag har varit med dem ganska oavbrutet de senaste tre dagarna. Intensivt, men vi har som sagt cirka tre och ett halvt år att ta igen. Det häftigaste är att det verkligen inte känns som om jag och Sara inte träffat varandra på så lång tid. Det känns precis som vanligt, jag antar att det är det som är så bra med riktiga vänner. Jävligt kul att träffa dem igen. Nu är jag ännu mer pepp på att åka till Australien, fast samtidigt inte för jag har hört att det är jävligt dyrt. Men det ska inte få stoppa mig.


Sorry Emma om jag är trött imorgon/idag.

Bye, bye 2008

Gårdagen var en värdig avslutning på året som hittills varit det bästa året i mitt liv. I början var jag väldigt tveksam till hela grejen på grund av att jag inte gillar all nyårshets men det blev väldigt roligt. Jag och Emelie började kvällen hos Carro. Där fick vi bål och smörgåstårta. Vid halv tio åkte vi till Emelie S. Där drack vi mousserande vin i plastmuggar tagna från en highschoolfilm och åt jordnötter. Lite innan tolvslaget drog vi ut för att se fyrverkerierna och gå till Hugo, där det nya året dansades in med buller och bång.

Idag är jag sådär allmänt trött som man är dagen efter ett nyårsfirande. Jag gick inte hem från Emelie S, där jag sov förrän vid halv tre. Jag lyckades i alla fall snappa upp lite av januarivädret. I skymningen passade jag även på att springa. Det kändes som ett måste att springa in det nya året. Den här gången sprang jag upp på berget jag annars brukar springa runt. Det var mysigt att stå på berget, lyssna på musik och se solen gå ner över staden.

Jag kan inte säga mer om 2008 än att det var det bästa året hittills i mitt liv. Det beror främst på alla resor som Chamonix, Sälen, Frankrike och framförallt tågluffen. Jag har även blivit mer säker i mig själv det här året och vet mer vad jag vill. Jag kan bara hoppas på att 2009 blir minst lika bra. Nu ska jag ju förhoppningsvis resa ännu mer och det är ju då jag mår som bäst.




Malin och Emelie



Kim, Jag och Emelie
RSS 2.0