Kors eller inte kors?

Är i skolan och har precis vittnat en het diskussion om huruvida det är rätt att bära kors utan att vara kristen, endast för att man gillar symbolen eller för att det är "mode". Det verkar (kanske inte så överraskande) som om de ickekristna tycker att man kan göra det men de kristna tycker det är fel. Dem flesta tycker att man bara ska ha det om man tror på det det står för.

Ganska intressant fråga. Själv vill jag inte bära kors för att jag inte vill att folk ska uppfatta mig som kristen. Det är ju lätt att man tänker att en person är kristen när den har ett kors.

Igår
Igår när vi kollade på stjärnorna med astronomigruppen gick det inget bra. Med det lilla teleskopet fick vi bara in något som liknade ett fisköga och med det stora såg man inte stjärnorna bra alls även om man fick in dem. Det var däremot roligt ändå för att vi skojjade till det. jag kände mig lite taskig för det var typ bara jag och tre killar till som hann kolla i båda teleskopen. Men de andra verkade inte särskilt intresserade så de får skylla sig själva. Dessutom frågade jag om dem ville kolla och gick till och med in till stora teleskopet för att inte skrämma iväg dem :P

Nu ska jag ha svenska, sen ska jag ha natur och efter det blir det att åka hem och ringa runt och höra vad som händer ikväll. Vad har ni på g? Ha det kul!

IV-val

Fick precis reda på att jag ska läsa Yoga och Meditation, 100 poäng och Psykologi B, 50 poäng på IV-valet i trean. Det ska bli kul, Yoga kursen antar jag är ganska slapp och Psykologi tycker jag är skitintressant så jag längtar faktiskt redan till dem kurserna.

Jag fick nyss ett sms av Astronomiläraren med så ikväll blir det mer stjärnskådning. Vi ska vara och kolla i ett gamalt teloskop som finns på min skola. Hoppas det finns fler intressanta grejer att kolla på inatt.

Nu ska jag ha gympa, vi ska springa runt strömmen typ. Ha en solig dag!

Klippt mig!

Idag efter skolan stannade jag på stan och bokade klipptid. Jag fick en en halvtimme senare. Halvtimmen spenderade jag genom att försöka gå in i så några affärer som möjligt för att inte få värsta shoppingsuget. Det gick väl sisådär, fast jag måste verkligen stå emot nu.

Klippningen blev bra. Frisören var snäll och klippte mig som jag ville med bara lite i topparna och lite mer uppklippt. Jag har jämt sån skum känsla innan jag klipper mig för det är alltid lika läskigt. Jag brukar jämt gå till samma salong men får hela tiden olika frisörer så jag vet aldrig om dom är bra. Fast å andra sidan har jag nog aldrig klippt mig hos en frisör och blivit jättemissnöjd. Jag blev i alla fall extra nöjd idag fast den ända som sett att jag klippt mig var Timmy. Lite knäppt att han såg det när inte äns mina föräldrar gjorde det.

Efter klippningen drog jag hem och vilade och träffade sen Timmy nån timme. Vi satt bara på hans balkong och snackade. Han skrämde mig lite som vanligt. Haha närå det är bara det att han är så ironisk hela tiden på ett så konstigt sätt. :P

Vid fem drog jag till stan och Mötte Emelie och co. Vi satt på en uteservering i några minuter och drog sen till Yogan. Det är nästan helt omöjligt att gå på den regelbundet för alltid kommer det något i vägen. Så det blir att man bara yogar nån gång ibland även fast man hela tiden lovar sig själv att gå varje gång. Eller i alla fall en gång i veckan. Aja jag tränar ju andra grejer och det är det viktigaste.

Precis efter att jag ätit klart när jag kommit hem så kom Fani och Disa hem till mig. Vi gick och köpte glass och satte oss sen på berget i den sista solen. Efter ett tag blev det kallt och så började knott attackera oss så vi drog hem till mig igen. Jag gjorde Chailatte och så satt vi och snackade skit ett bra tag. Det var roligt och trevligt som vanligt. Vi har gjort en hel del tillsamans så vi kommer jämt ihåg olika roliga minnen.


Fani & Disa

    
Disa & Fani, haha vart är ögat? Ja vart är ögat?


Här ser man mitt nyklippta hår lite bättre

image183
Disa och Jag

image185
Disa Fani och Jag

image182
Våra glassar. Nej vi gillar inte choklad..?

image187
Dagens absolut bästa bild!


Oj idag har jag verkligen haft fullt upp hela dagen men imorgon börjar jag inte förrän vid 12 eftersom att min engelska lärare ska rätta prov, så det ska bli jävligt skönt. Nu får jag bara inte glömma att dra ner persiennerna inatt så att jag kan sova länge imorgon.  

NP i Engelska

Nu har jag haft Nationelltprov i Engelska. Jag skrev en uppsats om hur ungdomar har det svårt. Den blev ganska bra eller i alla fall G, tror jag.. Det var lite krångel när vi skulle skriva för läraren som skulle vakta kom för sent och sen när vi var klara fick vi själva gå och lämna våra nationella prov till vår riktiga engelska lärare. Fast när jag och Erik skulle lämna våra prov fattade hon att det var de riktiga proven vi lämnade så alla som blev klara efter oss fick lämna det till läraren som vaktade istället. Jävligt knäppt att vi äns fick gå med proven själva från början. Det var en del funderingar på om vi borde fuska eller fota proven eller vad som helst, men alla var laglydiga tillslut. Annars kanske man hade kunnat tjäna lite pengar på att sälja dem.. 

Nu ska jag tillbaks till skolan för en sista lektion för idag. Jag sluta vid kvart över 12. Jävligt härligt!  

Spikat!

Ah! Nu är det bokat och klart! Den 24:e Juni ska jag åka till Marseille i Frankrike och komma hem den 3:e Juli! Jag ska åka med mamma och pappa. Vi ska bada, sola och cykla runt i Provence. Fan va skönt det ska bli! Nu har jag verkligen något att se fram emot, och det är inte så långt kvar. Första utlandsresan för den här sommaren. Direkt efter den resan blir det tågluff till fler länder i Europa. Den här sommaren kommer bli så jävla härlig!

Gårdagskvällen blev rolig trots allt. Jag och Timmy drog till Wille där det var ganska mycket folk, fast bara några roliga. Vi var knäppa as usual, spelade kort och så. 

Imorse sprang jag. Sammanlagt blev det cirka 5 kilometer fast efter tre fick jag håll så det blev lite gång blandat med jogging. Träffade Timmy en stund med, vi var bara i parken och tog det lugnt. Nu har jag och mina föräldrar ägnat de senaste timmarna till att boka resan. Det har varit ett helvete. Datan är seg och så fick vi bara fram bokningen på engelska med mer.. Nu är vi klara i alla fall, det är allt som räknas! 

Jag ska åka till Frankrike, jag ska åka till Frankrike! Tjalalalalala.. :D

 

Invisible

Igår efter skolan träffade jag Emelie. Vi gick hem till mig åt lite och sen drog vi till stan och träffade Malin. Vi handlade lite och gick sen till ett högt tak och satte oss i solen. Vi satt på taket i flera timmar och åt vindruvor och snackade. Det var trevligt fast jävligt kallt. Vid tio tiden drog vi till Folkparken för Emelies och Malins klasskompisar var där. Där var det jättemörk och kallt så jag drog hem.


Vindruvor

               
Malin & Emelie

            
Utsikten

image180
Solnedgång


Idag har det varit gårdstädning. Jag ska vara med och städa gården 4 gånger och så får jag 200 spänn per gång. Vi får nämligen 1000 spänn eller nått mindre i hyra om vi är med och gör det. Det är typ mitt ända sommarjobb som det ser ut nu.. Idag fick jag putsa alla fönster, soppa alla stenplattor sen var det mat och efter det tog jag hand om en jättegullig unge ett tag. Jag skjutsade henne på gungor och så.

Efter städningen var jag med Timmy och Emma på Halvars. Vi var en stund vid stan med, jag såg dig där. Det kändes lite läskigt eftersom att det var så jävla länge sen. Om du visste att jag var där måste jag säga att du verkade väldigt oberörd. But you never know..  

Just nu sitter jag mest här och känner mig frustrerad. Jag hatar all jävla skit! Det är så många som har problem med sina föräldrar så det inte är klokt. Det får i alla fall mig att uppskatta mina föräldrar jävligt mycket. Bli vår inneboende! Må bra!

Nu ska jag äta lite ryskt surdegsbröd med mamma och pappa, hoppas det blir fest ikväll i alla fall. SUCK!

Solen skiner, himlen är blå

Idag har det varit världens skönaste dag. Eller i alla fall den skönaste på länge. Jag hade bara två lektioner i skolan, slutade vid 12 nångång, åt fisk och cyklade hem. När jag kom hem satte jag mig med min engelskabok i solen och höll på att smälta bort av värmen. Efter cirka en timme ringde Timmy så då förflyttade jag mig till hans balkong istället. Han har tyvärr skadat benet så vi kunde inte spela fotboll som min plan annars var. Han ska röntga det imorgon så jag hoppas verkligen att det inte är så allvarligt. Han kan inte stödja sig på det så bra men som jag sa till han "I can be your cricka". Haha jag blir ett extra stödben typ.  

Efter ett par timmar kom Emma med och överraskade oss med isglassar. Mmm, sen lite senare kom Timmys föräldrar hem med mer glass, så det blev en hel del söta grejer idag med. Vid sex följde jag Emma en bit till bussen och sen drog hem efter ett kort stopp hos Timmy.

Dagen har varit så bra just för att det är så jävla fint väder. Jag älskar det, det känns lixom redan som om det är sommar. Det ger mig energi och it makes me happy! Dessutom tog jag fram min låda med sommarkläder och alla kläder jag testat kan jag fortfarande ha, Det var skitbra att lägga undan dem för vissa hade jag glömt bort och nu känns det lite som nya kläder. Det var min sis som kom med den smarta idén, eller som tipsade mig i alla fall. Nu ska jag bara duscha och sen sova. God Natt!

Emelies födelsedagsfest

I måndags fyllde Emelie som sagt 20 år. Vid ungefär fem cyklade jag hem till Emelie S för att börja med förberedelserna till Emelies firande. Vi blåste ballonger, serpentiner och Emelie S bakade muffins. Lite senare började Emelies kompisar komma. Vi åt muffinssarna, en jättegod och fin chokladtårta och drack mouserande vin.

image160
Tårtan


Mouserande vinet

Emelie öppnade även min och Emelie S present som hon verkligen sken upp när hon fick. Det var en färdig prepparerad vattenpipa. Senare på kvällen snackade vi, lyssnade på musik och jag lekta papparazzi. Jag var väldigt trött och drog hem vid 11. På tisdagen skippade jag Engelskan och började vid 12 så jag fick en chans att sova ut. För att vara måndag måste jag säga att väldigt många kom och drack..

    
Festfixarna Emelie och Emelie S

             
Everybody.. Eller inte riktigt.

         
Henka, Emelie och Mose

image177
Födelsedagsbarnet 

image178
Vi två föralltid <3

På tisdagen satt jag mest i solen hela dagen. Jag och Malin satt och pluggade i solen i cirka två timmar till biologiprovet vi haft idag. Provet gick bra fast om det bara fanns ett rätt svar på sista MVG-frågan hade jag troligtvis inte rätt på den. Annars kändes provet jävligt lätt faktiskt.

Idag efter skolan träffade jag Timmy och Cricke. Vi satt i solen på Timmys balkong och åt glass. Vid fyra drog vi till stan och träffade Emma och Sandra. Vi drog till Vasaparken och satt där och efter ett tag kom Wille med. Det var som förr i tiden, som om inget ändrats på två år. Fast det har det väl knappt heller. Killarna drog iväg på fotbollsträning sen och kvar blev jag, Emma och Sandra. Vi satt kvar ett tag till men vid halv sju blev det kallt så vi drog hemåt. Jag sprang när jag kom hem. Idag blev det faktiskt lite intervallträning. Det var väldigt jobbigt men det kändes effektivt så jag ska försöka göra det fler gånger nu.

Emelie 20 år!

I lördags var jag med Timmy igen. Vi träffade Emma och hennes kompisar ett tag på stan och sen drog vi hem till Wille. Isabelle var också där så vi fyra spelade kort.

Timmy                     Wille                     Isabelle

I söndags slog jag mitt springrekord igen! Jag sprang sammanlagt 8,5 kilometer, fast jag vilade och åt ett äpple efter 6. Det var hur härligt som helst för solen lyste och det var varmt. De sista 2,5 kilometrarna sprang jag i t-shirt till och med. Rundan går förbi havet så jag såg två svanar som simmade, vita och fina. Rena sommaridyllen.

Idag fyller min älskade Emelie 20 år! Jag ska på födelsedagsfest lite senare, Men det blir väl inte så sent för min del med tanke på att jag måste till skolan imorgon. Jag och Emelie har känt varandra forever och hon är en av mina bästa vänner. Tyvärr ses vi inte så ofta men om vi ska palla att vara med varandra en månad i sommar på tågluffningen är det nog bäst.

image159
 Haha jag bjussar på den här fula bilden.
Jag och Emelie i ett tält (på hennes gård) för kanske 8 år sedan.

Astronomi

Yehoo, nu är det vårväder för fullt här i Norrköping. I morse efter frukosten smorde jag in mig, tog på mig ett linne, flippflopp och gick ut och satte mig i solen och läste. Det var lite molnigt men när dem försvann blev det hur varmt som helst. Solkrämen lockade verkligen fram många minnen och känslor. Det är nog den lukten jag minns bäst och blir mest nostalgisk över. Yeah, snart är det sommar! Fucking mindre än två månader kvar i skolan!


I torsdags efter skolan var jag med Timmy, Jocke och Wille och körde fotboll. Det var kul, fast det var åratal sen jag spelade fotboll. Jag är verkligen inte lika bra som dem heller, vilket inte är så konstigt i och för sig.

På kvällen vid halv nio samma dag mötte jag min astronomigrupp. Vi åkte till en golfbana och kollade på stjärnor och planeter. Jag såg bland annat Mars, Månen och Saturnus. Mars såg bara ut som en gul stjärna. Saturnus var häftigare för man såg ringarna, fast ganska liten tyvärr. Månen var häftigast att se för man såg den ganska nära och kunde se att den var ojämn. Det var magiskt att kolla på himlen för man känner sig så liten när man står där och spanar ut i rymden. Vad är det som gömmer sig där ute lixom?

Andres fyllde år i torsdags och igår fyllde pappa år. Den här veckan och nästa vecka är värsta födelsedagsveckorna, sammanlagt 5 personer som är ganska nära mig fyller år de här två veckorna. På måndag är det Emelies tur...  

Igår efter skolan var jag och kollade på korta filmer som Film och Musik treorna gjort. Emelie hade bland annat gjort en film som sändes. Det var jättekul att se filmerna även fast alla kanske inte var så bra. Haha det är ändå kul och dem är jätteduktiga som har kunnat göra filmer överhuvudtaget.

När jag kom hem åt jag och pappa lite och sen ringde min syster! Ända från Indien! Jag blev skitglad. Det var ju så länge sen jag snackade på riktigt med något av mina syskon. Dessutom kom det lite som en chok för jag och pappa hade precis snackat om att det redan hade varit den 18:onde i Indien. Hon ringde för att gratta pappa. Det fick mig att komma på hur mycket jag saknar mina syskon. Men snart kommer dem börja komma hem igen. Jag längtar verkligen! Moas samtal made my day lixom.

På kvällen var jag med Timmy hos Wille. Det var vi och så 5 killar till. Killarna körde poker fast Wille åkte ut ganska fort så då spelade han och jag kort i stället. Det var kul att vara med dem. Killar är så mycket enklare än tjejer, inte lika komplicerade. Och så blir det roligt nästan 100% av gångerna man är med dem.

Nu har det blivit en ganska stor sammanfattning av mina senaste dagar. Nu ska jag gå och äta en skitgod tårtbit med choklad- och apelsinsmak som är över från igår. Ha det bra!

20 år!

Tänkte bara berätta att min kära bror Sebastian fyller 20 år idag. Grattis Sebbe, hoppas du har det bra!

Okej nu tycker alla säkert att jag är konstig som skriver såhär, men jag har ingen möjlighet att snacka med han för att han är i Canada (läs tidigare inlägg) så jag hoppas han ser det här istället, och kollar facebook med.

image154
Sebbe för två år sedan när vi var i Chamonix.
Jag kan tänka mig att det är ungefär så här han har sett ut idag med.

Ah tänk att Sebbe redan är 20! Det betyder att jag fyller 18 år snart, och det betyder att jag nästan är vuxen.. Hjälp va tiden går fort! Jag vill inte bli vuxen än på ett tag, fast sluta skolan och fylla 18 känns ändå inte helt fel.

Nä nu måste jag gå och begrava mig själv i min biologibok. Jag har prov imorgon igen. Provet idag gick förresten bra, det ända kluriga var att man skulle komma på en egen fråga att svara på och man kunde få ända upp till MVG på det. Aja vi får se hur det blir.. Provet imorgon kommer troligtvis vara svårare.

Nightie, nightie!

Motivation

Ah, fatta att man blir avundsjuk om man snackar med massa som är utomlands hela tiden. Idag har jag snackat med min syrra (Indien), min bror (Thailand) och lite kort med Andres (Grekland). Ahh jag vill med! Jag orkar fan inte vänta tills jag slutar skolan! Jag ska visserligen (förhoppningsvis) vara utomlands typ hela sommaren. Det blir nästan säkert en månads tågluffning med Emelie och en familjesemester med mamma och pappa.

Men nu tänkte jag göra upp en liten lista av vart jag ska åka när jag tagit studenten. Som pluggmotivation.

  • Australien - Hälsa på Sara, Miranda, Raju och Petra + lära mig dyka och ta certifikat
  • Vintersäsong i Franska alperna
  • Usa, kanske jobba som au pair?
  • Indien - Slappa
  • Flera ställen man kan dyka på och som är billigare än Australien


Träning

Det blev ingen yoga igår. När jag bytit om till gympakläder och var beredd att ge mig av så öppnades himlen än en gång och det började ösregna. Jag svor som en jävel och bestämde mig för att det inte var värt att ge sig ut i regnet. Jag ringde och avbokade, satte mig i soffan och såg på tv. Några minuter senare hade det slutat regna, men då var det redan försent. Istället ägnade jag mig åt lite hemmaträning. Körde mage + rygg och som det känns idag, även axlar.  Jag har nämligen träningsverk där nu...

Nope, nu måste jag dra till skolan snart igen. Uhaä,jag slutar troligtvis inte förrän efter fem idag och sen måste jag plugga på evolutionsnatur B prov jag har imorgon. Ha det bra!

Mystik

Idag har det varit mystiskt väder. På lunchrasten när jag var på väg tillbaks till skolan öppnades himlen plötsligt efter en tryckt spänning i luften och det började regna/snöa/hagla. Jag blev dygnsur, men när jag en timme senare kom ut ur skolan igen så sken solen och värmde mig. Typiskt april väder enligt många.

Idag efter skolan var det LS-möte. Vi fick mackor nu för vår nya skolcafeteria öppnade idag. Den blev faktiskt väldigt fin och mackorna vi fick på mötet var smaskiga :P Mötet gick ovanligt fort idag, det känns som om vi hastade igenom det lite, men jag är ändå ganska trött (som vanligt på vardagarna) så det kändes helt okej för mig.

Jag ska iväg på yoga snart. Jag skulle ha gått med Emelie men hon är tydligen jävligt trött och misstänker att hon har järnbrist. Så det blir att cykla iväg själv. Jag kan inte undvika att känna mig jävligt duktig som gör det trots att jag inte har något sällskap. Ha det bra!

Tradera

Nu har jag varit duktig och både ringt de jobbiga samtalen plus lagt ut två grejer på tradera. Samtalen blev ganska misslyckade för när jag väl samlat mod så svarade ingen av dem. Lite senare ringde den ena upp och lät ganska positiv men troligtvis har jag inte tid då när dem behöver hjälp. Jag har annars svarat på lite fler jobbannonser så jag hoppas jag får napp någonstans.

Jag har lagt ut två grejer på tradera, vilket får räcka för ikväll. Datan är ju så jävla seg och jag orkar inte hålla på då. Det blev i alla fall en tajt klänning "fodral klänning" I guess och ett par pumps. Snygga grejer fast klänningen är för liten och skorna för stora. Utroppspriset ligger på 50 spänn för båda grejerna.

    
Klänningen

image157
Skorna


 

Jag är feg

Jag är feg. Jag hatar att ringa till personer jag inte känner. Jag skulle behöva ringa två personer nu för att snacka jobb, men istället sitter jag här och skjuter upp på det. Och jag har jobbat som telefonförsäljare. Det kan man verkligen inte tro. Jag antar att man bara lär sig det om man gör det ofta. Det var ju inte precis så att jag var nervös varje gång jag skulle ringa ett samtal då. Jag kanske är nervös för att samtalet kan leda till att förändra mitt liv. Jag vet inte om jag vill förändra det på något sätt lixom. Jag gillar inte att binda mig till saker. Å andra sidan skulle jag verkligen behöva tjäna extra pengar. Det borde inte kännas så jobbigt för personerna vill ju att man ska ringa till dom. Eller kanske inte just jag men någon överhuvudtaget. EH nu går jag och ringer, Senare ska jag fota kläder och lägga ut på tradera.

Sprang förresten över 40 minuter förut. Jag vet inte om jag har ett behov av att berätta det för andra eller om jag mer skriver upp det för att komma ihåg och berömma mig själv.. Konstigt.

Farväl :)

Nu har jag varit och lämnat A på tågstationen. Nu kommer vi troligtvis inte träffas på över sex månader.. Det känns så tråkigt, jag kommer sakna honom. Men jag är ganska omställbar så det kommer nog inte bli så svårt att vänja sig vid att vara "ensam" igen. Jag har ju trots allt varit det nu med på ett sätt så det kommer gå finfint.

På bussen påväg hem satt jag och lyssnade på radion och som alltid så spelade dem Apologize låten. Jag fattar inte vad det är med den, men på något sätt lyckas jag alltid höra den vid särskilda tillfällen. Tillexempel när jag hade varit i Chamonix och vi stannade vid ett matställe när vi precis kommit in i Sverige. Då hörde jag den också och det sätter lixom spår.. Jag lyssnar inte på radio så ofta men den kommer jämt när jag gör det vid speciella situationer. Fast det är kanske inte så konstigt, för jag gissar att den spelas flera gånger om dagen.

Jag kan inte koncentrera mig så mycket nu för mamma har spelat in Så ska det låta, så vi ser lite på det nu. Jag brukar aldrig se på det men det är kallt i mitt rum så jag sitter hellre här. Jag tror att jag bara ska ta det lugnt ikväll. Fast Timmy ville att jag skulle komma på hans lagfest, eller träffa han senare. Men här i Norrköping regnar det och är kallt så jag känner mig inte så lockad att ge mig ut. Jag var ute för cirka en timme sen och jag har lixom fortfarande inte tinat upp även fast att jag ätit varm mat och suttit under en filt. När jag fryser så blir jag lixom kall ända in på skelettet och det är det inte så lätt att ändra på. Nu ska jag se på tv, det blir nog filmen på trean. Sov Gott!

12:e

Hej. Det är den tolfte idag. Tolfte brukar alltid vara en speciell dag. Undrar om det betyder något.. Idag är det extra speciellt för Andres ska åka till Grekland vid 8. Det känns tråkigt.. Fast jag är ganska van vid att folk lämnar mig för andra länder. Mina syskon har gjort det så många gånger att jag tappat räkningen lixom.

Igår efter skolan var jag hos Andres. Vi åt, han packade lite och så. Vid niotiden skulle han till en kompis så jag drog hem till Wille, som bor på vägen hem. Wille och Timmy hade firat Emma (en annan Emma) så det fanns lite tårta, godis och chips där, som jag frossade i. Annars så gjorde vi en annan lite ovanlig fredagssysselsättning.. Vi spelade Monopol! Haha, jag vann, eller jag hade mest pengar när vi inte orkade fortsätta längre. Jag hade inte spelat Monopol på säkert 6 år eller nått. Senast tror jag var hos Sara och co i Nyköping, och det var jävligt längesen.

Imorse var jag ute och sprang i över en halvtimme, alltså över fem kilometer tror jag. Efter joggingen åt jag pastasallad, som jag lyckades fota innan den tog slut. 

image150
Yummie


Nu ska jag fixa mig lite för jag ska träffa Andres för sista gången sen och jag borde lixom vara klar när han ringer.

Banff

Sebbe skickade en länk med bilder från staden där han och Agnes är i nu och jag bara måste visa en skitfin bild därifrån. Dom har jobbat klart på skidorten nu så dom är i staden Banff i Canada.


image149
Ser det inte magiskt ut?

Torsk

Jag har redan slutat skolan för idag. Nu är det bara imorgon kvar och sen helg, igen. Veckorna går jävligt fort nu, eller det gör dom nästan jämt. Fast nästa vecka ska jag ha lite prov och sånt, så det ska inte bli kul.

Jag hade förresten "bokseminarium" idag på historia. Vi var en grupp som satt och diskuterade boken Torsk, som jag berättat lite om. Trots att läraren ställde frågor som "vilka årtal var de olika torskkrigen" så lyckades jag få VG+ på uppgiften. Det trodde jag verkligen inte, boken var ju skitsvår att komma ihåg.

Det var roligt att prata om boken så i alla fall för när läraren ställde frågor som ingen kunde svara på och när han sen sa svaret så sa alla i kör "Jaha, jusst det" Det är så typiskt med sånna förhör för alla låtsas jämt som om dom hade det på tungan men bara inte lyckades komma ihåg vad. Det var svårt att hålla sig för skratt då. Som om han inte skulle fatta att alla sa så bara för att verka bra.

Nu ska jag iväg och ringa.. Ha det bra!

Ross and Rachel

Gokväll! Jag är skittrött men jag känner ändå att jag vill sitta här ett tag, lite update lixom.

Igår efter skolan som slutade vid halv sex (!) träffade jag Andres. Vi var här, åt mat och så.. Inget nytt där inte. Fast han åker ju om bara några dagar nu, på lördag. :/ 

Idag efter skolan träffade jag Timmy en timme. Haha, Timmy en timme, japp jag är trött som sagt. Vi skulle ut och gå men på vägen så lixom drogs jag mot stan så det blev en snabbis dit. Jag kollade strumpbyxor och leggins som vanligt nu för tiden. Hela vägen hem från stan så snackade vi, eller mest han om vårat liv som Ross och Rachel. Det var riktigt kul, han kan verkligen deras story bra. Vi var dom i historien och allt dom gick igenom gjorde vi med.

Ja det är ju lite långt från verkligheten, men kul i alla fall. I slutet sa jag, "Haha fan va komiskt om det skulle bli så nu" och han svarade lite hotfullt "Det ska bli så!" Sen skämtade vi vidare om att jag aldrig skulle våga träffa han igen. Det skulle jag troligtvis inte heller om jag inte redan kände han :P

Okej nu börjar jag skrika på pappa till och med, time to go to bed.

Älskade Emma!

Tja. Allt är bra med mig fast jag är skittrött, kunde inte sova igår. Idag efter skolan träffade jag min kära Emma. Hon var underbart snäll som vanligt. Vi gjorde lite grejer på stan och gick sen hem till mig och käkade. Jag åt i skolan idag för första gången på jävligt länge och maten var jätteäcklig, precis som jag mindes den. Det såg ut som om det bara var lite krossade tomater och lite islängda kikärtor. Uhhä.

Jag tror fan jag ska dra ut och springa idag igen även fast att jag tänkte vila. Jag snackade med Andres nyss och fick lite energi, eller så måste jag bara rensa huvudet. Yepp jag drar ut, sen ska jag käka pankakor. Ha det bra, sov gott!

image148
Emma och jag för jävligt lång tid sen, typ 7:an eller 8:an

Min springtid

Kollade i ett tidigare inlägg nu och såg att jag bara förbättrat tiden med cirka 35 sekunder.. Inte bra alltså. Jag får väl börja köra med sånna intervaller nu som alla tycker att jag borde, men det känns lixom för jobbigt.

Idag sprang jag på 17.15, haha det är jättebra att skriva ner här så att man lätt kan gå tillbaks och kolla sen. Jag kan i alla fall springa ganska långt och det är jag jävligt stolt över. :D

Grillning

Igår kväll följde jag först med Timmy och satt och kollade på när han käkade Pizza. Jag var redan proppmätt för att jag nyss käkat mat och cheesecake. Vid sex drog vi och mötte Emma. På grund av det fina vädret kände vi att vi ville vara ute så Emma (tror jag) kom med den geniala idén att vi skulle grilla. Eftersom att vi alla tre nyss ätit vanlig mat gick vi in på lidl och köpte bananer och choklad till grillningen.

Vid sju gick vi till skolan vi gick på från sexårsgrupp till sexan och satte oss vid bänkar där och startade vår lilla engångsgrill. Lite senare kom Cricke och Wille med så vi körde basket och mumsade på bananchokladen. Ännu senare kom även flera av Timmys vänner. Vi började köra nån form av Så ska det låta. Vi var uppdelade i två lag och när en dommare sa ett ord så skulle lagen börja sjunga en låt med det ordet i sig. Det var riktigt kul fast mitt lag förlorade väldigt stort efter att Emma hade dragit. Jag kom typ inte på en ända låt innan de andra.

Det slutade i alla fall med att vi spelade lite mer basket och sen drog hem vid ungefär halv tolv, så det blev en riktigt lång dag ute i kylan. Det var härligt med första grillningen och bananerna blev sjukt goda.

              
Grillen                       Bananchokladen         Cricke och Emma  
    
                 
Emma         Timmy och Emma              Jag                  Cricke   

         
Wille,Emma, Cricke       Timmys vänner           Cricke och Wille   
    
     
image143
Smaskens

Idag har jag gjort klart det stora Samhäll B arbetet. Jag blev ganska nöjd med det faktiskt. Jag sprang tre kilometer förut och tog tid nu igen. Det verkar inte som om tiden förbättrats så mycket fast att jag sprungit mycket. Jag har i alla fall kommit på nu att jag troligtvis bara är bra på att springa långa sträckor och dålig på att springa fort. Jag måste börja träna mer på det nu om jag ska klara målet. Sov gott!

Dagens Jogging

Haha istället för att köra dagens outfit kör jag Dagens jogging :P

Jag har vart och sprungit nu i alla fall. Vi var i Abborreberg som ligger här i närheten. Det fanns ett nytt spår som var skitfint på sina ställen. Det var hur härligt som helst att springa i solen. Jag sprang 5 kilometer utan att stanna, jag saktade bara ner på vissa ställen där det kom gegghål och andra hinder. Rundan gick som en stig i skogen så det var väldigt jobbigt med. Fan va skönt det är att ha bättre kondition nu igen. Testa att springa om du inte redan gör det, det är skitskönt.

Smartis

Godmorgon! Igår var en bra dag med underbart väder. Jag hade bara två lektíoner och under min enorma lunchhåltimme följde jag med mamma, pappa och Åke och åt på stadsmuseet. Efter det hade jag visserligen den tråkigaste lektionen under hela veckan, nästan tre timmars astronomi. Vi satt och kollade på en avancerad film om solen vilket kändes väldigt onödigt eftersom att vi i samma stund skulle kunna vara ute i solen.

Efter skolan satt jag i alla fall och solade och sen följde jag med mamma och pappa och handlade. Vi mötte Timmy så då var jag lite med han och träffade Fredde med en kort stund. Timmy ville bowla på kvällen men eftersom att jag måste spara mina pengar kände jag inte för det. När jag typ gett upp hoppet om att göra något överhuvudtaget ringde Isak och frågade om jag ville vara med han och Syrius. Kvällen slutade med att vi satt och kollade lite slappt på en ganska seg film. Som tur var så började vi diskutera politik och religion efter halva så då blev vi mer engagerade i det. Jag älskar att snacka om sånna grejer, det är så kul att vissa kan sånt. Jag har kommit på nu att om jag ska ha någon pojkvän så måste han vara smart och veta mycket. Det borde väl inte vara ett för högt krav? Det är bara så skönt att ha intellektuella samtal ibland.

Nu ska jag följa med mamma och pappa till skogen och springa snart. Ha det bra!

Samhällsarbetet

Ah! Nu har jag äntligen varit duktig och pluggat. Visserligen med ganska många raster och lite trolleri. När jag kämpat och fått ihop lite mer än två sidor kom jag nämligen på att det skulle vara 1,5 i radavstånd och när jag ändrade till det så hade jag plötsligt skrivit lite mer än tre sidor. Haha, fatta va glad jag blev. Efter det gick det ganska enkelt att få ihop en halv sida till. Nu ska jag i alla fall bara granska lite statistik och skriva ihop det och sen fixa alla detaljer och det kan jag göra någon annan dag.

Arbetet handlar förresten om att det "saknas" mijontals kvinnor i världen och främst i Asien. Det är nämligen många där som genom fostervattensprov får reda på att dom väntar tjejer och gör abort eller till och med dödar spädbarnen endast för att det är tjejer. Ganska hemskt ämne att skriva om men jag gillar att skriva om hemska grejer för då känns det som om jag gör något. Bidrar med något lixom, sprider informationen vidare.

Nu ska jag ut och springa med Melody snart. Sov gott!

Lunchtime

Jag har slutat skolan för idag nu. Jag älskar verkligen torsdagar, fast idag slutade jag extra tidigt på grund av att det inte var någon historia B. Imorgon är det två inställda lektioner till så snart kommer det vara helg för mig igen. Den ena inställda lektionen är på morgonen med så jag får sovmorgon. Fan va skönt det är!

Jag sitter och väntar på att maten ska bli klar nu. Jag och mamma gör grönsaker och potatis i ugn. Dom ska äta kyckling till men jag tror jag fixar lax istället. Bli inte förvånade om jag förvandlas till en fisk snart så mycket lax som jag äter. Jag menar, man är väl vad man äter?

Förövrigt så måste jag plugga som en idiot idag. Jag har kommit på att jag måste skriva minst en dataskriven sida om dagen på samhällsarbetet om jag ska bli klar fram till på söndag. Men eftersom att jag troligtvis inte orkar plugga imorgon och på lördag så måste jag skriva nästan hela arbetet idag. Fan att jag skjuter upp saker så mycket! Jag har haft flera veckor på mig med det arbetet, men ändå måste jag göra allt dom sista dagarna.

Igår skulle jag ha pluggat med men sen blev det så att jag och mamma satt och rensade bilder som vi måste framkalla från datan och så kollade jag på tv:n. På kvällen träffade jag förresten Timmy med. Vi gick på promenad och snackade. Jag underhöll mig även med att gå balansgång på dom smala trottoarkanterna. Ibland är jag ganska lättroad. Nu ska jag fixa hem nästa Dexter avsnitt och göra några andra onödiga grejer så att jag slipper göra dom grejerna sen när jag ska plugga. Ha det bra!

I´m a runner!

Hej! Ja det var ju ett tag sen man blogga nu.. Men jag berättar väl ändå lite vad jag gjort. Fredags var jättekul. Jag var ju på förfest hos Fanis syrra Julia. Vi dansande och snackade mest. Tyvärr drog jag, Disa och Maria hem ganska tidigt eftersom dom andra skulle till krogen. 

Här kommer lite bilder därifrån

              
Lulle och Fani       Disa och Jag      Julia och Lulle

  
Fani och Disa <3   

image136
Maria, Jag, Fani och Almir

I lördags tog jag det mest lugnt. Först var jag med Andres och sen på kvällen/natten träffade jag Timmy. Jag och Timmy satt och spela Alfapet och larvade oss, jag vann självklart, Haha In your face. :P  

I söndags var det riktigt vårväder här. Snön smälte förfullt så mamma, pappa och jag åkte till lillsjön (i skogen). Mamma och pappa åkte längdskidor på den lilla snön som fanns kvar medan jag sprang runt sjön. Sammanlagt sprang jag cirka 4,5 kilometer, fast med lite vilopauser. Dessutom var det extra jobbigt eftersom snön inte smällt i skogen så fötterna blev alldeles blöta. På kvällen sen så träffade jag Andres igen och var där. Mello skickade sms med så vi bestämde att vi skulle ses på måndagen. 

När jag och Mello träffades så gick vi först på stan, jag köpte en klänning från Gina Tricot. Jag är verkligen jättetrött på jeans för tillfället för alla bara går sönder och sitter dåligt. Jag har bara typ fyra par jeans som jag kan använda för tillfället vilket är förjävligt. Aja ska inte köpa det på ett tag nu i alla fall. Jag har nämligen även bestämt att jag inte ska handla för mer än 500 spänn i månaden. Hoppas jag kan hålla det för jag måste verkligen spara lite pengar till i sommar. Det verkar som om jag inte kommer få nått riktigt sommarjobb för det är massa som har tackat nej. Förhoppningsvis kan jag nog försöka jobba på tivolit eller nått någon dag så att jag tjänar lite i alla fall. 

Efter att vi vart på stan gick vi hem till mig och drack te (för att vara lite ekonomiska). Sen bestämde vi oss för att ge oss ut och springa. Vi sprang en rundtur här omkring. Det var riktigt kul faktiskt för den rundan jag brukar springa har jag tröttnat på och så var det mycket roligare att springa med någon. 

Idag har jag gjort lite grejer som jag egentligen borde gjort på lovet och inte sista lovdagen. Jag har läst boken Torsk nu och faktiskt kommit ganska långt. Det var skitfint väder idag med så jag satt på vår gård i flera timmar och läste boken. Det var minst 20 grader i solen och jag blev faktiskt lite röd i urringningen med. Så skönt med vår! 

Ikväll träffade jag Mello igen och vi sprang samma runda idag igen. Det gick bra nu med, fast jag känner att benen behöver vila någon dag snart eftersom att jag sprungit ganska långt tre dagar i rad nu. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv att jag har tränat så mycket som jag gjort det här lovet. Nu gäller det bara att det håller i sig även när jag börjar skolan. 

Nu tror jag att jag ska lägga ut lite grejer på tradera igen så att jag kan tjäna lite mer pengar. Ha det bra och sov gott!

 
RSS 2.0