Äppelpaj
Igår bakade jag och Henka världens godaste äppelpaj! Här kommer receptet.
Ingredienser
Pajdeg:
2.5 dl vetemjöl
0.25 dl socker
100 g mjukt smör
2.5 dl vetemjöl
0.25 dl socker
100 g mjukt smör
Fyllning:
4 st fasta syrliga äpplen
0,75 dl socker
2 msk kanel
4 st fasta syrliga äpplen
0,75 dl socker
2 msk kanel
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda vetemjöl och socker, tillsätt smöret och rör ihop till en deg.
- Skölj, skala och kärna ur äpplena. Dela dem i tunna klyftor.
- Smörj en ugnsform och lägg ner äpplena i den. Strö över det mesta av sockret och kanelen. Rör om. Strö på resten.
- Smula över pajdegen och grädda i ugnen o cirka 25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
Kommentarer
Fani
haha va sööta :) ska fan ta o baka med gunay nån dag, mysigt ju!
god pajen såg ut med, mmm :D
Trackback